Evlilik oncesi söz verilip alınmayan ziynet eşyası

Hukuki olarak zaten sorum. Kadının ziynet eşyası hakkı yok mu arkadaşım? Kadının iyi niyetinin kullanılması değil mi bu alenen

Kadina takilan altinlar vs kadinindir diye bir kanun var ama kadina şu kadar altin takilmali ya da soz verip almadiysaniz ceza alirsiniz diye bi kanun hoc duymadim. 😁😁 Var mi acaba

Yanlış anlamayın da para için mi evlenmiştiniz ?
54 yaşında niye para için evlenmesin ki?
Belki ikinci evliliği.
Adamin da öyle.
Ben o yaşta çok aşık olmadıkça kara kaşı kara gözü için evlenmem.
Söz verilmiş alinmamis.
Gayet boşanması için yeterli bir sebeb.

Eşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
İspatınız var mı?

valla o ifadeyi hiç kullanmasanız mesela, keşke.

zira zaten sanki o karine kadın ne dese mahkeme onu kabul edecekmiş gibi satılmaya çalışılıyor, böyle para pulla alakalı bir konuda bile onu anıyorsunuz, hiç alakası yokken...
Ben size mi sorucam neyi kullanıp neyi kullanmayacagımı😂
Keza zaten ortada sizin tabirinizle para pul varsa ispat etmek zorunda zaten degil
Ben zaten sizin söylediklerinizi biliyorum bu kadar kaba olmanıza gerek yok he bir de aşırı bilmiş 😂

Ablacığım 54 yaşındasınız,alt tarafı 3 aylık evlisiniz. Bu kaçıncı evllğinz bilmiyorum hadi ilk evliliğiniz farz edelim. Çoluk çocuk yok,ne çektiyseniz çektiniz. Ziynet derdinde olmanız yanlış. 10 çocukla sokaklarda kalsanız anlarım da bu ne saçma mağduriyet şimdi? Boşanın,3 ay önce nasıl yaşıyordu iseniz aynı şekilde yaşamaya devam edin. Nedir yani alt tarafı 3 aylık koca yahu

Öyle bir hak hiç duymadım zaten saçma olurdu. O zaman bende gideyim mahkemeye kocam bana evlenmeden önce ev araba vaat etti almadı duygularımla oynadı hakim beyyy diyim.

valla o ifadeyi hiç kullanmasanız mesela, keşke.

zira zaten sanki o karine kadın ne dese mahkeme onu kabul edecekmiş gibi satılmaya çalışılıyor, böyle para pulla alakalı bir konuda bile onu anıyorsunuz, hiç alakası yokken...
Yargıtayda da kadın değil mağdurun beyanı esastır diye geçiyor zaten bu mağdur çoğunlukla kadın olduğu için millet kadın iftara attı suçlandı sanıyor kanıt vs olmadan ceza alınıyor sanıp mağduriyet draması yazıyor

Belki ikinci evliliği.
Adamin da öyle.
Söz verilmiş alinmamis.

Ay 54 yasinda kadin da yani neye para icin evlencek gercekten parasi erkeklerin cogunu az cok biliyoruz. Kadin parasini kullanmak icin evleniyorsa adam da gencligi icin evlenir.
Ama.adamin da parasi yok belli ki 😁

Ben sizi çok iyi anladım.
Eviniz ve emekliliğiniz var ise bu adamın yanından gidin.
Bu tipler zaman ilerlesin iyice seviyesizleşir…
Teşekkür ederim en azından ruhen su serptiniz. Ben işin açığı bu yaşta yasi da benden büyük hayat insanıdır dedim sığındım kendisine. Emekliyim ama sadece maaşım var baska bir malım yok. Ama son tespitiniz yaşayan biri olarak doğru. Yolunuz ışıklı olsun

Ay 54 yasinda kadin da yani neye para icin evlencek gercekten parasi erkeklerin cogunu az cok biliyoruz. Kadin parasini kullanmak icin evleniyorsa adam da gencligi icin evlenir.
Ama.adamin da parasi yok belli ki 😁
Olduğunu bende evlendikten sonra öğrendim ancak çocuklarından başkasına bir şey yapmıyor. Psikolojik şiddet dediğim olayda ise bana karnın doyuyor yetmez mi demesi. Yani olay bu yaşta o kadar hazmedilecek bir durum değil. Anlayana tabii

Belki ikinci evliliği.
Adamin da öyle.
Söz verilmiş alinmamis.
Tabi ki kendi tercihi isterse 20 yaşında para için evlenir ama para için evlenirsen adam da seni satın aldığı mal gibi görür ve sana saygısız da herhangi bir eşyaya duyduğu kadar olur.
Boşanmak için mutsuz olması yeterli insanın 1 hayatı var ben her zaman bunu savunurum.
Ama 54 yaşındaysa kişi ki yaşını ben bilmiyorum ve 2. Evliliğiyse daha mantıklı ve temkinli olmalıydı.

Ablacığım 54 yaşındasınız,alt tarafı 3 aylık evlisiniz. Bu kaçıncı evllğinz bilmiyorum hadi ilk evliliğiniz farz edelim. Çoluk çocuk yok,ne çektiyseniz çektiniz. Ziynet derdinde olmanız yanlış. 10 çocukla sokaklarda kalsanız anlarım da bu ne saçma mağduriyet şimdi? Boşanın,3 ay önce nasıl yaşıyordu iseniz aynı şekilde yaşamaya devam edin. Nedir yani alt tarafı 3 aylık koca yahu
Canım benim bu yaşta bazı hataların telafisi oyle yazıldığı kadar kolay olmuyor. Ama teşekkürler dikkate alicam

Tabi ki kendi tercihi isterse 20 yaşında para için evlenir ama para için evlenirsen adam da seni satın aldığı mal gibi görür ve sana saygısız da herhangi bir eşyaya duyduğu kadar olur.
Boşanmak için mutsuz olması yeterli insanın 1 hayatı var ben her zaman bunu savunurum.
Ama 54 yaşındaysa kişi ki yaşını ben bilmiyorum ve 2. Evliliğiyse daha mantıklı ve temkinli olmalıydı.
Haklısınız. Hala insanlara inanabiliyorum

Olduğunu bende evlendikten sonra öğrendim ancak çocuklarından başkasına bir şey yapmıyor. Psikolojik şiddet dediğim olayda ise bana karnın doyuyor yetmez mi demesi. Yani olay bu yaşta o kadar hazmedilecek bir durum değil. Anlayana tabii

Kendi karninizi doyurabiliyorsaniz bosanin gitsin ama adami da tebrik etmeden gecemeyecegim bazilari bi kadin/erkek buldu diye colugun cocugun mallarini yedirenler var.

Kadina takilan altinlar vs kadinindir diye bir kanun var ama kadina şu kadar altin takilmali ya da soz verip almadiysaniz ceza alirsiniz diye bi kanun hoc duymadim. 😁😁 Var mi acaba
öyle bir kanun yok yani medeni kanunda, atıyorum 3086. maddede öyle bir hüküm yok

ancak bildiğim kadarıyla içtihad bu.
-yani üst mahkemenin emsal teşkil eden, geçerli kararı var buna uyuluyor.

yarın bir gün üst mahkeme dese ki "şartlar değişti devir başka artık, takılar çok zor alınıyor, kadınlar takı için evlenir oldu (!, atıyorum) boşanmada alan tarafa iade olacak" tüm boşanan kadınlar oturur kalır.

ki üst mahkeme kararları değişmez değildir, eskiden ak dediğine şimdi kara dediği görülmüştür. olmayacak şey değil.

Back
X