Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evlilik oncesi söz verilip alınmayan ziynet eşyası
Dini bir uygulama fakat hukuki dayanağı olan bir durum değil ki. Yani dini nikah keyfe keder yapılan bir şey. Asıl olan resmi nikah. Dolayısıyla zorunlu olmayan bir dini nikahta resim evrak olmadan verilen söz nasıl bağlayacı olabilir ki?
(bu konu sahibinden bagimsiz paylaşmak istedim) artik nikahlari muftunun kiyma yetkisi var. yakin zamanda birine katildim "sen Khom yuk , Allahın emri peygamberin kavli ve x gram mihri müeccel ile evlenmeyi kabul ediyor musun" diyor
(bu konu sahibinden bagimsiz paylaşmak istedim) artik nikahlari muftunun kiyma yetkisi var. yakin zamanda birine katildim "sen Khom yuk , Allahın emri peygamberin kavli ve x gram mihri müeccel ile evlenmeyi kabul ediyor musun" diyor
o durumda müftünün verdiği nikah kağıdında mihri müecceli yazıyor mu ? ya da ayrı bir mihir senedi var mı? ya da en kötü ihtimalle dini nikahtaki yanında olan şahitlerini şahit gösterir bari, bu 2 kişi şahit benim vaad edilmiş mihrim bu kadardı ödemedi diye.
müftülükte değil de herhangi bir kişi tarafından dini nikah kıyılmış olsa da mihir senedi düzenlenmişse o zaten geçerli bir belge, kanunda var, (burada da açıklanmıştı sanırım borçlar hukuku 288. madde miymiş neymiş) ama bu kadının hiç bir belgesi kağıdı küreği yok. Sorduk var mı senedin diye. Mihir senedim var demedi.
Dine önem verip dini kurallarla yaşayan hanımlar mihir senetlerini talep edip elinde tutabilir, bunda bi beis yok -madem ülkede şartlar böyle...ama burada elinde o yok bu yok.