- 15 Şubat 2013
- 25.550
- En iyi cevaplar
- 1
- 97.932
- 798
- Konu Sahibi Katibin Ruhu
-
Aaaa benUzman yardimi almak lazim boyle şeylerde.
Ben de sinifin sessiz cocuguydum yani ilkokul zamanlarimda oyleydim.
Kimseyi de sikayet etmezdim ne ogretmene ne aileme, dolayisiyla ezilip, itilip kakildigimdan pek haberleri olmamisti.
Durduk yere gelip bana vurduklarinda bile ses cikartmiyordum nedense suan dusununce hareketlerime anlam veremiyorum neden oyle yapmisim...
Tabi bunun patlamasini daha sonra yaşadim ben. Lise dönemlerimde zivanadan cikmistim desem yeri, sinifin sessiz cocuguyken okulda millete sağa sola sataşan gruptaki kizlardan olup oldukça agresif ve saldirgan bir hale gelmiştim, bol bol ailem okula cagirildi ve benimle ugrasmak zorunda kalmislardi.
Annem ve babam hep der o dönem ömrümden götürdü o kadar sakin bir cocukken nasil oyle saldirganlaştin diye.
Uzun sure ofke kontrolu problemi yaşadim elbette ama ergenlikten sonra daha sakinleştim yaş aldikca normale dondugumu dusunuyorum.
Siz mutlaka uzman yardimi alın bu ezilmelerin itilip kakilmanin sonucu herkeste farkli oluyor bence.
Kaç aylık başladı okula kızın katip?Okulun 3.gününde farketmiş adam, bana ulaştı. İzleyin demiştik. 1 ay sonra çocuk kekeliyor dedim. Bana kızımın sesini hiç duymadığını söyledi.
Hergun dogrulari, nasil davranmasi gerektigini soyleyin. Daha dogruyu yalnişi ayird edemiyor. Ayird edince de artik o içine kapanik haline alişacak o zaman da o perdeyi yirtamiycak. Anne kiz guzelce konuşun. Unutmayin her hangi fiziksel hasar olmayan tüm sorunlar konuşarak hallola bilirMerhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
Beni kim sakinleştirecek?Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.
Katip evet pasif olması zarar görme riskinden dolayı ürkütücü geliyordur ama sen de çok aşırı tepki gösteriyorsun, dünyan başına yıkılmış gibi kendini yıpratmana da gerek yok, arkadaşlar da yazmış bence direkt uzman yardımı almanız daha iyi olur, çocuğun iletişim kurmakta zorlanıyorsa en azından kendi aranızda bir dil geliştirmenize faydası olur uzman desteğinin.Ben hazır olduğunu düşünmüyordum. Anasınıfına gitsin rapor alalım dedim. Eşim, '' Tam öğrenme çağında, bırak. Alışır. " dedi '' Kaç gün yanında olacaksın, kaç gün koruyacaksın, alışsın evin dışındaki hayata '' falan dedi. Başımıza geleceği biliyordum ben. Hatam onu dinlemek oldu.
Aslında bizzat kendi çocukluğumdan yola çıkarak anlatmıştım ama öyle söylemek istemedimÖne cikan, ozguvenli, sinifta sevilen cocuklar sessiz cocuklarla yakin arkadas olmuyor genelde zaten anlaşamazlar. Kendi okul hayatimda pek gormedim boyle bir yakin arkadaslik.
Bu modelden bende de var.Benim kız da tam tersi herşeyi takıntı herşeye bağırıyor. Hocası önünde biri geçse ona bağırıyor diyor. Çok takıntılı
Malrsef ayni cocuktan bende de var. Suan 4.sinifa gidiyor ve hala ayni hic degismedi cok asiri icine kapanik haksizliga ugrasada asla cvp veremiyor hep elim uzerinde ama bazen hem cok uzulup hemde asiri sinirleniyorum.benim kizim dogdugundan beri cok sakin sessiz icine kapanik bi cocuk yani kisacasi karekteri oyle degistiremiyiruzMerhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
Anaokulu veya kreşe gitmedi. Bu kadar çok akranı ilk defa gördü. Öğretmeni tanıdığım kadarı ile iyi biri, yaşına rağmen çocuk ile çocuk olabiliyor, gözlemlediğim bu oldu. Beni bu konuda ilk kendisi uyarmıştı, ki bekliyordum.Sosyal aktivitelere katılması lazım.
Evde de okulda biri ona istemediği birşey yapmaya çalıştığında tepki verilmesi gosterilebilir.
Hiç krese vs gitti mi?
İlk defa okulla mi sosyallesiyor?
Öğretmeni sert mi?
Mizaç olarak sen ve eşin nasılsınız?
Pedagogla görüşün, benim kızımda da bu yıl bazı sorunlar baş gösterdi, psikologa götürüyorum psikodramaya başlayacaklar.Merhaba hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?