• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsistmiş! 😱

merhaba
güzel giden şeylerin de değişmeyeceğinin garantisi yok değil mi?hayatın insanlara ne getireceği belli olmuyor.gayet rahat ve sosyal büyüyen hatta bekarken dert yüzü görmeyen ben,nelere karıştım..bu belkide hayatın bana sundugu ilk imtihan..ben tüm imkanlarımı kullanmak zorundayım,benım son şansım terapiydi ve o süreçteyiz.
belki çocuk olmasa banane ya ne uğraşıcam der giderdim yada gidemezdim bılmıyorum,
ama çocuk olunca o bi kalemde silme olayı o kadar kolay olmuyor..he ne zaman olur gerçekten terapi sonrası düzelmeyeceğine ıkna oldugumda olur..
olursa da benım aklımda acabalarım kalmaz..bir uzman desteği alsaydık belki düzelirdi fikri ile içim içimi yememiş olur
Hakkınızda en hayırlısı olsun, inşallah bundan sonra huzurlu, mutlu bir yaşam sürersiniz.

Hayır ben sizi sevmiyor demiyorum, tabi, ki seviyordur yanlış anlamayın. Ben kitaptaki adamdan bahsettim, terk edilmeyi, yenilmeyi kaldıramıyor, çok kötü depresyona giriyor, yataklara düşüyordu, okuyun mutlaka, belki eşinizden bir şeyler bulursunuz. Başarınızı kıskanmış belli ki. Bunu ciddi söylediyse evet baya psikolojik problemi var bence.
Yok anladım, sadece tanıdık geldi karakter ondan dedim. Mutlaka okuyacağım. Teşekkür ederim.
Ve evet ciddi ciddi söyledi bunları. Ben şok halinde suratına bakakaldım.

Merhaba hanımlar.
Dillere destan, berbat bir sütoğlanla yaptığım korkunç evlilikle nam saldım.
Meğer sadece sütoğlan değil, kendisi halis muhlis bir narsistmiş. Ve ben bunu bugün anladım. Yok böyle bir aydınlanma, şimdi o kadar doluyum ki baştan sona yazsam sayfalar alır, o yüzden madde madde kısaca özetleyeyim nasıl anladığımı;
1. En tipik özelliği olarak asla hata kabul etmiyor, asla özür dilemiyor ve pişkin pişkin beni suçluyor.

2. Aşırı derecede kolay şekilde yalan söylüyor, yemin ediyor.

3. Narsistler anneleriyle anormal bağlar kurarlarmış, yani ya aşırı bağımlı ya aşırı kopuk. Ben aşırı bağımlısına denk geldim. Öyle ki annesine resmen tapıyor.

4. Ailesini yalanlarıyla doldurup, (ailesi onun haremiymiş araştırırken anladım) en ufak tartışmamızda eve çağırıp, onları benim üstüme yürürken, bana hakaret ederken izliyor hatta bununla kalmayıp daha çok üstüme gelsinler diye o anda onları doldurmaya devam ediyor.

5. Ailesi kukla olduklarının farkında değil, aksine bence hepsi narsist. Özellikleri tutuyor.

6. Tartıştıktan sonra ben ağlarken karşıma geçip kahkaha atarak gülüyor, hatta gözlerinden yaş gelip nefesi kesiliyor gülmekten.

7. Boşanacağımı söylediğimde; kendisini öldürmekle beni tehtid ediyor.

8. Topluluk içinde beni rencide etmeye çalışıyor, sürekli bir laf sokma ve alay etmeye çalışma halinde.

9. Bir kaç devlet büyüğüne, onlar yerinde ben olmalıydım, benim hakkım gibi aşırı saçma yorumlar yapıyor.

10. Laf arasında şu eşyamı seviyorum dediğimde, kavga esnasında kırdığı ilk eşyam o oluyor.

11. Sürekli olarak sözünü dinlemediğimi, itaat etmem gerektiğini, annesiyle samimi olmam gerektiğini vurguluyor.

12. Çocuk konusunda aşırı baskı yapıyor (bunun sebebi ise empatını kendisine bağımlı hale getirme düşüncesiymiş)

13. Çocukları sevmiyor. Evet yanlış okumadınız, hatta evime gelen misafir çocuklarının dahi arkalarından küfür ediyor. Sadece kendi çocuklarını severmiş öyle diyor.

14. Psikoloğa git dediğimde, "asıl sen git" gibi, bir eleştiri yaptığımda "sen de şöylesin, böylesin" gibi asla kabul etmeyip aksine beni suçluyor.

15. Ailesi "oğlumuzu bu hale sen getirdin" diyerek üstüme geliyor, yalan söyleyip sürekli iftira atıyorlar.

İnanın daha neler neler. Resmen ayıldım, kuş gibi hafifim şu an. Beni öyle bir uyuşturmuş ve manipüle etmiş ki, çoğu zaman kendimi suçluyordum. Yazık. Meğer karşımdaki narsist bir psikopatmış üstelik ailesi de öyle.
Şimdi, belirli bir süre mecburen kendi çıkarım için bu yaratıklarla yaşamak zorundayım. Sonrasında kaçacağım evet.
Çünkü psikoloğun söylediğine göre, narsiste boşanacağımı söylemeden kaçmam gerekiyormuş, sessizce.
Bunun neden olduğunu anlıyorum aslında, taşlar yerine oturuyor. Taa ilk tartışmamızda evi terketmeye kalktım, annesi babası ve kendisi beni zorla eve sokup zorla yanyana oturtup barıştırdılar. Ağlayarak "tamam yeter barıştık işte" diyordum. Eğer söylersem aynısını yapacaklar.
O yüzden narsist kurbanı kardeşlerim, bolca araştırdım bir de sizin hikayelerinizi dinlemek istiyorum.
Benzer şeyleri yaşayan varsa da "narsist kişilik bozukluğu" bu bir araştırın derim.

Ekleme; annesi ve babası, sütoğlan konuşacağı zaman ortamdaki herkesi susturuyorlar. Sütoğlan lafı kesilince veya onu biri dinlemeyince deliriyor.

Cinsellik konusunda da sapkın olabiliyorlarmış, buraya bir konu daha açmıştım "doğum videoları izliyor gizli gizli" diye. Resmen uyuyor işte.

En çok empati duygusu gelişmiş, yardımsever ve geçmişinde sevgi eksikliği çeken insanları anlayıp, avlamaya çalışıyorlarmış.
Bu konuya ben de kafa yordum ama narsisizmi araştırdığım zaman kendimde veya tanıdığım herkeste narsisizmi tanımlayan özellikler gördüm. Gunumuzde narsisizm populer oldu ve birilerine rahatlıkla narsist bu demeye başladık. Benm eşim de hata kabul etmiyor, itaat et diyor, anneye düşkün, eleştiriye gelemiyor, hata yaptığı zaman karşısındakine yıkıyor sen beni bu duruma getirdin diyor. Bir o kadar guzel ozelligi de var bu adama narsist diyebilir miyiz. Madem siz de araştırdınız sorayım😊

Bu konuya ben de kafa yordum ama narsisizmi araştırdığım zaman kendimde veya tanıdığım herkeste narsisizmi tanımlayan özellikler gördüm. Gunumuzde narsisizm populer oldu ve birilerine rahatlıkla narsist bu demeye başladık. Benm eşim de hata kabul etmiyor, itaat et diyor, anneye düşkün, eleştiriye gelemiyor, hata yaptığı zaman karşısındakine yıkıyor sen beni bu duruma getirdin diyor. Bir o kadar guzel ozelligi de var bu adama narsist diyebilir miyiz. Madem siz de araştırdınız sorayım😊
Bunun tanısını ben koyamam ki. Bana da psikologum laf arasında söyledi. Ayrıca saydıklarınız normal değil ki. Mesela benim çevremde hatasını kabul edip, eşinin gönlünü almaya çalışanlar var. O iyi dediğiniz özellikleri narsistler kurbanı kullanmak için kullanıyor genelde. Baştan sona cevaplarımı okuyun.
Bu psikopat ayakkabıma kadar kendisi giydiriyordu, işe giderken çayımı koyuyordu. Daha neler neler. Ama daha sonra ne oluyordu? Kendimi cehennem çukurunda buluyordum. Sürekli bir insanı hem mutlu edip ardından yere atınca haliyle delirmeye ramak kalıyor.
Şükür ben uyandım.

1 sene az bir süre değil ama. Kim bilir bu sürede daha neler yaşayacaksınız? Bence başka bir çözüm bulun. İlla okulunuzu bırakmanız gerekmiyor. Aileniz gelsin bir ev tutun okul bitene kadar yanınızda kalsınlar sonrada çekip gidin. Korktuğunuz için kaçıyorsunuz gibi. Böyle bir adamla 1 gün bile geçirmek büyük eziyet.

Farkındayım. Elinden gelen tüm çirkinlikleri yapacak, boşanmamak için de tabi.
Ben zaten bir daha Türk erkeği mi tövbe dedim.
Türk erkeğine tek togbe eden ben değilmişim demek 😂 bir yabancıyla evlendim ve ondan sonra yeniden insan olduğumu hatırlattı bana ☺️. Allah seninde karşına iyi birini çıkarsın inşallah. Bir narsist le yaşadıktan sonra en çok hak eden biziz sanırım bunu 💕

Bunun tanısını ben koyamam ki. Bana da psikologum laf arasında söyledi. Ayrıca saydıklarınız normal değil ki. Mesela benim çevremde hatasını kabul edip, eşinin gönlünü almaya çalışanlar var. O iyi dediğiniz özellikleri narsistler kurbanı kullanmak için kullanıyor genelde. Baştan sona cevaplarımı okuyun.
Bu psikopat ayakkabıma kadar kendisi giydiriyordu, işe giderken çayımı koyuyordu. Daha neler neler. Ama daha sonra ne oluyordu? Kendimi cehennem çukurunda buluyordum. Sürekli bir insanı hem mutlu edip ardından yere atınca haliyle delirmeye ramak kalıyor.
Şükür ben uyandım.
Biz de ayrıyız, tam da delirmelik olmuştum dediğin gibi. Karşı tarafın tavrı ise ortada bir sey yokken yuvayı yıktın oldu. Şimdi tamamını okuyacagm konunuzun

Biz de ayrıyız, tam da delirmelik olmuştum dediğin gibi. Karşı tarafın tavrı ise ortada bir sey yokken yuvayı yıktın oldu. Şimdi tamamını okuyacagm konunuzun
Okuduğum bir kitapta, evli narsist bir adam, 10 yıl sevgili olduğu, boşanıcam evlenicez diyerek 10 yıl beklettiği kadın onu terk etti diye, kendinde hiç hata bulmayıp, kadını kötülüyor suçluyor, ona kötü laflar ediyordu. Bende de şu hata var demiyorlar demek ki.

1 sene az bir süre değil ama. Kim bilir bu sürede daha neler yaşayacaksınız? Bence başka bir çözüm bulun. İlla okulunuzu bırakmanız gerekmiyor. Aileniz gelsin bir ev tutun okul bitene kadar yanınızda kalsınlar sonrada çekip gidin. Korktuğunuz için kaçıyorsunuz gibi. Böyle bir adamla 1 gün bile geçirmek büyük eziyet.
Okulumu feda etmeden bir çözüm yolu arayacağım. Aileme ve psikologa danışacağım. Çok büyük bir eziyet, bir de herşeyin farkına varınca çok rahatladım. Üstümden yük kalktı.
Ben ayrılınca ya çok derbeder olursa ya ahını alırsam diye düşünüyordum. Öyle uyumuştum yani, adam ailesiyle bana işkence yapıyordu ama ben hala onu düşünüyordum.
Bin şükür uyandım.

Şükür ben uyandım.

sen eşine hiç narsist oldugundan bahsettinmi,
yada belirtileri veya özellıkerini saydınmı bununla suçladınmı?yaptıysan tepkısı ne oldu

Türk erkeğine tek togbe eden ben değilmişim demek 😂 bir yabancıyla evlendim ve ondan sonra yeniden insan olduğumu hatırlattı bana ☺️. Allah seninde karşına iyi birini çıkarsın inşallah. Bir narsist le yaşadıktan sonra en çok hak eden biziz sanırım bunu 💕
Yok aman Allah korusun nerde bir tuhaflık bunlarda. 😁
Amin. Zaten sevgi konusunda sıkıntılıyım Allahım kurtarsın 😁
Olmazsa yurtdışına açılacağım.

merhaba evet narsizim bir kişilik bozuklugu ve tedavisi yok gbi bişey.
insanların karakterini değiştirmek imkansız oldugundan sadece kontrol altına alınabılme ihtimalı var.oda en ıyı ıhtımal
Narsist özellikleri bulunan bi kişiye sen narsistsin dediğimde hakaret etmiş gibi olmayız yani? Hani hastalık olarak geçmiyorsa aşağılama olarak mı anlaşılır gibisinden sordum aslında

sen eşine hiç narsist oldugundan bahsettinmi,
yada belirtileri veya özellıkerini saydınmı bununla suçladınmı?yaptıysan tepkısı ne oldu
Hayır. Bir keresinde "sen paranoyaksın, seni psikoloğa götüreceğim. Kafanda kurup inanıyorsun" dedim. Bana sen git asıl benim bir sıkıntım yok dedi.

Hayır. Bir keresinde "sen paranoyaksın, seni psikoloğa götüreceğim. Kafanda kurup inanıyorsun" dedim. Bana sen git asıl benim bir sıkıntım yok dedi.

ben googledan tüm özellıklerı belırtılerı vs. madde madde döktüm whatsaptan attım yada o evde benım sacma sapan konularda elestrıırken ben onu duymayıp dinlemeyıp bende elımdekı kaynakları ona okudum(dinlemedi tabı)
o agzını actıgı anda bende agzımı actım ama bambaska konularda konustuk..yanı o bana sen şunu yaptın bunu yaptın diye konusurken ben sen hastasın bak bu özellıgın şundan kaynaklı kabul etmezsın hastasın,narsistsin vs. diye..
zaten oda kendınce bana teshıs koydu arastırıp sendede ilgi açlığı sevgi açlığı var hastalıgın adıda bılmem ne diye teşhisle geldi.hiç oralı olmadım sürekli kafasına bunu kakdım.
dedıgım gibi artık adam normal kavga edemez oldu,çünkü yıllarca alışmış o suclar ben savunma moduna geçerm ıkna etmeye calısırım o zevk alır ben cıldırırm falan..
artık bunu yapmadım çünkü ben yada bir başkası farketmez adamın beynındeki bir olusum yüzünden bu halde ve kurbanı kım olursa olsun aynı sekılde davranacak..ister harika biri olsun ister opislik biri olsun farketmıyo..
demem o ki bak ben 2011den beri bu adamlayım ve zamanla farklı şekılde evrildim,sen daha 2.yıl içindesin ve ileride daha agırlarını yaşayacaksın..yasadıkların aynı olsa bıle tahammulun azaldıgı için sana hep daha agır gelecek..
birincsi sakın okulu bırakma,ikincisi asla coxcuk yapma ve üçüncüsü sana karsı agzını actıgı anda sakın dinleme ve karşı ataga geçerek senın bu yasadıklarının bilimsel bir adı var biliyomusun sen kişisel duygu durum bozuklugu yasıyosun hastalıgının adı narsizim,artık senı söylediklerini yasattııklarını hiçbir şekilde ciddiye almıyorum.sen hastasın,ve ben senın kurbanın olmayacak kadar değerlıyım.şu saatten sonra senın yapacagın eleştiride söyleyecegin güzel sözde benım için anlamsız.çünkü saglıksız bi adamsın sen..şeklinde ataga geç
bu 1 yılını az hasarla atlatmak istiyosan ataga geç
he he deyip sustukça üzerine gelecektir büyük bir zevkle..
kendıne güven..
senin kendıne güvenını gördükçe daha cok saldıracaktır.sen daha cok batacak hareket yap..mesela normal bir zamanda kuaföre gitmen gözüne batmaz ama bu dönem batar daha çok git..arkadasınla mesajlasman bazen umrunda olmaz ama bu durumda daha çok umursar laf sokar,daha cok mesajlaş...hayatını bilmiyorum ama ne varsa hepsını daha cok yap..
bunu korkunun üzerine gitmek gibi düşün...
biz terapiye ilk basladık çft olarak girdik kadının yanına ve ben ona o bana baya birbirimize girdik.yaptıgı aşalıkların baslıklarını anlatabıldım sadece..
2.seans itibariyle tek tek gimeye başladık ve yaptıklarını madde madde yazdım tam 4 sayfa..sadece aklımda kalanlardı bunlarda..ve her yaptıgının yanına narsisiz özellıgı olan maddeyı yazdım..kadına dedım benım teşhis yetkım yok ancak bu adamda kşilik bozuklugunu anlamamak için salak olmak lazım..bu saatten sonra ona nasıl davranmalı nasıl kontrol altına alıcaz bunu merak edıyorum dedım ,,
kadın zaten bana bunu söylemesede seanslarını ona yogunlaştırdı..atıyorum 1,5 saat yanında kalıyosak 1 saatını yada daha fazlasını ona ayırıyor.
ben yanına gidincede sızde soru yok ona eğilmem lazım onu toparlamam lazım diyor..narsizm tamamen cocujkluktan beri gelen duygu durum bozuklugu..geçmişinde mutlaka sorunlu bir çocukluk yatıyor

Back