• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsistmiş! 😱

Rabbim nasip etmedi ben pkoyum zaten sürekli kavga ettgmz için ayda 2,3 kez cinsel hayatmz var malesef ki bende sabırla bekliyorum cesaretimi toplasam gidcem de işte sevince cok daha zor oluyor
Sevince çok zor oluyor evet. Bak benim 10 yıllık bir geçmişim var. Aşırı bağlıydık birbirimize aramızda 40 dakikalık mesafe vardı ailelerle hergün sabah 9 da gelir akşam 11 de geri dönerdi. Çalışmıyordu tek işi hergünü bendim yani. Yapışık gibiydik. Çok çok çok sevmiştim oda beni. Evlendikten sonra 2.5 yıl gördüm dünyanın kaç bucak olduğunu ben yaşayamam onsuz kafasındaydım kahroluyordum ya ölürüm sanıyordum daha nasıl anlatayım. En son koptu kopan allah yardım ediyor gerçekten içine o soğukluk giriyor yeterki o ortamdan uzaklaş ve sabret. Ne kadar acı çekersen çek sabret geçiyor

10 yıl sonunda anladım bende narsist olduğunu hayatım hep suçlu hissetmekle geçti. ve sürekli insanlar her konuda beni suclamis gibi uzun detaylı açıklamalar yapıyorum. İnsanlar bana açıklama yapma diye kızıyor 15 yıllık deformasyon kolay gecmiyor
O kadar iyi anlıyorum ki. 15 yıl dayanabilmek büyük başarı. Narsistle ateşkes kitabı ni mutlaka okuyun. Alabiliyorsaniz psikolojik yardım alın. Konu ile ilgili Psikolog Tülay kök ve iliski kocu Adil Yıldırım you tube videolarıni izleyin. Narsistten ayrilamiyorsaniz kendi kararlarınızin arkasında durun, cok fazla açıklama yapmayın, bir iki cumle ile kendinizi ifade edin ve çekilin, onunla çatışmayın, güçsüz görünmeyin. Ben dili ile konuşun. Kolaylıklar dilerim.

O kadar iyi anlıyorum ki. 15 yıl dayanabilmek büyük başarı. Narsistle ateşkes kitabı ni mutlaka okuyun. Alabiliyorsaniz psikolojik yardım alın. Konu ile ilgili Psikolog Tülay kök ve iliski kocu Adil Yıldırım you tube videolarıni izleyin. Narsistten ayrilamiyorsaniz kendi kararlarınızin arkasında durun, cok fazla açıklama yapmayın, bir iki cumle ile kendinizi ifade edin ve çekilin, onunla çatışmayın, güçsüz görünmeyin. Ben dili ile konuşun. Kolaylıklar dilerim.
Allah razı olsun. Herkes size saygı duyuyor ama o size hep Kendinizi bir hiç gibi hissettiriyor. Tüm enerjinizi çekiyor ayakta duracak haliniz kalmıyor.

Bizi veya kadınları kurban olarak seçip plan yapıp, izleyip kullandıkları için bize bir empatileri yok ama annesine bir şey olsa veya sevdiği bir şeyden yoksun olsa üzülür. Benimki hüngür hüngür saçma sapan nedenlere ağlardı, istediği gibi davranmadığımda ayrıldığımda saçlarımı koklamaya çalışıp böğüre böğüre ağlamıştı, ayaklarımın altını öpmüştü. Sonra hemen garanti birini bulup evlendi 2 ay sonra. Ben yıllar sonra öğrendim, salak bana güya nispet yaptı. Bu ağlamalar, zırlamalar gerçek senin benim ağlamamız gibi değil
Ben bu tanıma %100 uyan birini tanıyorum ya. Narsist miymiş yani. Hepsi var ama. Karsisinda ayrılacak yürek yok. Halbuki adam kadına muhtaç. Ama aldatıyor. Ihmal ediyor vs vs. Sonunda kadın suçlu . boşanma olacağı zaman da herkesi arayıp salya sümük ağlıyor. Evliliği kurtulsun diye destek olan insanları evliliği duzelince bir daha takmıyor falan. Sonra arsız arsız bu sürekli tekrarlıyor. En son bıçak alıp kendini öldürme ile tehdit etti. Yapamaz korkma dedim zaten yapmamış. Okudukça anladım

Arkadaslar benim eşim için de yorum yapar mısınız cunku söylediğiniz birkaç özelliği eşleştirdim. Eşim beni tamamen dısarıya kapattı okul hayatı, kendimi geliştirebileceğim veya hobi edinebileceğim herhangi bir ortamım hayatım yok. Sadece erkeklerin hiç bulunmadığı dini ortamlar, kuran kurslarına izin veriyor.
Sosyal hayatım cok sınırlı, yok denecek kadar az. İzin almadan hiçbir yere göndermiyor.
Karsı geldiğim zaman ne dersem o olur itaat edeceksin diyor. Tartışırsam el kaldırıyor birkaç kere ciddi dövdü. Onun dışında da korkumdan uzatmadım. Keyfi iyiyse sevdiğini hissettiriyor dizime yatıyor iltifat ediyor seni seviyorum diyor kedi gibi oluyor yani. Ama cabuk sinirlenen biri. Bir anda tersine dönüp hakaret edebilir veya el kaldırabilir. Ayrılık lafı olunca da hep sen bilirsin dedi. Umrumda olmaz dedi. Şu an ayrıyız mahkeme aşamasındayız. Dediği gibi yaptı aramadı bıraktı. Narsist diyebilir miyiz bu çelişkili davranışları nedendir sizce
Bence o yobaz oluyor. Yetişme tarzı ayrıca

öyle bir psikopattan boşanmaya çalışıyorum şuanda.hamileyken çekirdek kokusundan tiksinirdim.doğum sancısını evde çekerken çekirdeğini aldı eline saatlerce baş ucumda film açtı oturdu bacaklatını uzatıp izledi.ben inledikçe gülmekten zevkten çıldırıyodu.tuvalete girerdim çıktıktan sonra gidip gizlice kapattığım ışığı açar neden açık bırakıyosun derdi, telefonumu çantama koyardım ben evden çıkmadan önce gizlice alır çıkarır yolda bi bahaneyle telefonuma bakmamı saglardı sonrada herşeyi unutuyosun der algılarımla oynardı.daha neler neler anlatsam roman olur.dışarda melek evde şeytan.çocuklar uyurdu sabah işe giderken kapıları çarpar ses yapıp hepimizi uyndırıp öyle giderdi.tek kelimeyle şeytanın vücut bulmuş hali.
Bosandınız mı?

Merhaba. Konunuzu okudum ve duygularım kelimelerle ifade edilemeyecek kadar yoğun. Siz nasılsınız şimdi, o heriften boşanabildiniz mi?
Ben de bu rahatsızlıkla ilgili araştırma yapmaya yeni başladım, eski sevgilim yüzünden...

Merhaba. Konunuzu okudum ve duygularım kelimelerle ifade edilemeyecek kadar yoğun. Siz nasılsınız şimdi, o heriften boşanabildiniz mi?
Ben de bu rahatsızlıkla ilgili araştırma yapmaya yeni başladım, eski sevgilim yüzünden...
Dava aşamasındayım. Psikolojik destek alıyorum.

İşyerindeyim konu önüme sabah düştü ancak şimdiye bitti 59 sayfa. Şok içindeyim.:KK57: Bu nasıl bir tür, nasıl bir canlı ve etrafımızdaki erkeklerin çoğu da böyle. Narsistler tarafından kuşatılmışız. Ne çok varmış okudukça fark ettim.
Bir şokta yorumlarda "kocam öyle ama ne yapayım seviyorum idare ediyorum vs" diyenler için geçirdim. Hanımlar yapmayın siz o kadar değersiz değilsiniz. siz değerli olduğunuza inanmazsanız elin adamı vurdukça vurur, ezdikçe ezer...
yapmayın...:bicak:

İnan yeni yenş oturuyor herşey kafamda, resmen psikolojik işkence bu.
Doğru, ne zaman kavga sonrasında onun dediklerini dinlesem artarak çoğaldı, annesiyle üstüme inanılmaz geldi. Laf sokmadan, alay etmeden durmadılar.
Ne zaman bu böyle olacak desem, diğer gün ya çikolata ya çiçek geliyor eve.
Nasıl yaratıkmış bu ya, hoş bu sayede biyolojik şam babamın da narsist olduğunu öğrendim ve bu yüzden bir narsisti normal sanıp evlenmişim.
Bir yerlerde yanlış ilerlediğini hissediyordum ama kendimi alamadım.
zaten herşey ailede başlıyor, sağlıklı bir ailede yetişen, yeterince değer gören kadın bunların tuzağına kolay düşmez, düşse de çabuk uyanır, çıkışı kolay olur...ben de narsist anne ve narsist kardeş ile büyüdüm ve kaçınılmaz olarak bir narsistle evlendim...17 yıldır evliyim, bunlari farketmem , yasadiklarimin
normal olmadığını anlamam, aydınlanmam ise 2 yıl öncesine dayanıyor, yaşım 42...hala evliyim çünkü çok fazla gücüm ve ömrüm kalmadığını hissediyorum , hem doğuştan ailedeki narsistlerle hem eşimle mücadelenin sağlığım üzerinde geri dönulmez hasarlar bıraktığı bir yaşta ve noktadayım, kızımın benimle geçireceği kalan az zamanı da yeni bir düzen ve yeni travmalarla harcamak istemiyorum ve elimden geldiğince onu koruyarak ölümü bekliyorum....siz daha gençsiniz, lütfen iyileşin ve hayatınıza devam edin

zaten herşey ailede başlıyor, sağlıklı bir ailede yetişen, yeterince değer gören kadın bunların tuzağına kolay düşmez, düşse de çabuk uyanır, çıkışı kolay olur...ben de narsist anne ve narsist kardeş ile büyüdüm ve kaçınılmaz olarak bir narsistle evlendim...17 yıldır evliyim, bunlari farketmem , aydınlanmam ise 2 yıl öncesine dayanıyor, yaşım 42...hala evliyim çünkü çok fazla gücüm ve ömrüm kalmadığını hissediyorum , hem doğuştan ailedeki narsistlerle hem eşimle mücadelenin sağlığım üzerinde geri dönulmez hasarlar bıraktığı bir yaşta ve noktadayım, kızımın benimle geçireceği kalan az zamanı da yeni bir düzen ve yeni travmalarla harcamak istemiyorum ve elimden geldiğince onu koruyarak ölümü bekliyorum....siz daha gençsiniz, lütfen iyileşin ve hayatınıza devam edin
Cok fazla gucum ve omrum kalmadığını dusunuyorum demesene, benı üzdün.

zaten herşey ailede başlıyor, sağlıklı bir ailede yetişen, yeterince değer gören kadın bunların tuzağına kolay düşmez, düşse de çabuk uyanır, çıkışı kolay olur...ben de narsist anne ve narsist kardeş ile büyüdüm ve kaçınılmaz olarak bir narsistle evlendim...17 yıldır evliyim, bunlari farketmem , aydınlanmam ise 2 yıl öncesine dayanıyor, yaşım 42...hala evliyim çünkü çok fazla gücüm ve ömrüm kalmadığını hissediyorum , hem doğuştan ailedeki narsistlerle hem eşimle mücadelenin sağlığım üzerinde geri dönulmez hasarlar bıraktığı bir yaşta ve noktadayım, kızımın benimle geçireceği kalan az zamanı da yeni bir düzen ve yeni travmalarla harcamak istemiyorum ve elimden geldiğince onu koruyarak ölümü bekliyorum....siz daha gençsiniz, lütfen iyileşin ve hayatınıza devam edin
Allah korusun ya, neden böyle konuşuyorsunuz? 42 yaş çok genç. Ben bunlara maruz kaldığım dönemde intiharımı planlıyordum, uzman desteği alıyorum şimdi. Siz de alsanız.
Biliyorum o yaratıklardan tamamen iletişimi koparınca ancak kurtuluyorsunuz ama lütfen yapın. Kendiniz ve kızınız için. Kızınız da bir Narsisiste maruz kalmasın.

Allah korusun ya, neden böyle konuşuyorsunuz? 42 yaş çok genç. Ben bunlara maruz kaldığım dönemde intiharımı planlıyordum, uzman desteği alıyorum şimdi. Siz de alsanız.
Biliyorum o yaratıklardan tamamen iletişimi koparınca ancak kurtuluyorsunuz ama lütfen yapın. Kendiniz ve kızınız için. Kızınız da bir Narsisiste maruz kalmasın.
canım benim, 2 yıldır terapi alıyorum, öncesinde gençliğimden itibaren anksiyete tedavisi gördüm , psikolojiyi yan dal okudum ve kendi deneyimlerimle ilgili benim diyen uzmandan daha fazla okuma yaptım, yani yıllardır, kanımın son damlasına kadar savaştım...ancak hem aile travmalarımın şiddeti hem eşle mücadele beni tüketti bu süreçte, üstelik son bir yılda erkek kardeşim ve annem çıkarları (para-miras) uyuşunca eşimle işbirliği yapmaya başladılar, kızımla bu cehennemde kısılı kaldım...kendi kanımdan insanların,annem ve kardeşimin beni üzdükçe , yok ettikçe zevk alan adama karşı korumayı bırak, bir olup karşıma geçmesi son darbe oldu...artık hayatta hiç umudum yok, sağlığım da iyi değil, sadece bekliyorum işte...kabullendim,bitti

Back