• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napcam ben ..... yardım

bana komık geldı ama yazar 'mış arkadaş

biliyorum yazdığğımı ben bile beğenmedim şuan fena haldeyim yoksa buraya yazmazdım zor durumdayım duygularım bile çorba oldu baksana...:( ya bayanlarla bile yazışma dedi. ama derdimi tanıdık kmseye anlatmak istemiyorum...

bak kardeşim öyle normal bir kadın değilim islami çalşmaları olan belli bir tvde yazar dım. anlayacağn müslim gözükmese , çocklarına sahip çıkıcam demese zaten evlnmezdim. sevab la gnahı karştrma. ona bakarsan derin mevzu, tevhidi yaşamayanla nikah bile olmuyor.... asıl derdime destk olrsan sevnirm..

elhamdülillah bende müslümanım nasıl kendinizi ayrıyorsunuz , bunu anlamadım
madem bu şartlarda idiniz cocuklarınızı geride bırakarak dogru oldugundan bile şüphe ettiğiniz bir takım vaadlerle neden evlendiniz , cocuklara sahıp cıkacagım dedı ama eve almadınız dogum yaptıgınızda cocuklar meyve suyu ıctı dıye kızmıs esınız bogazından sokamadınızmı o meyve suyunu gunahmı yoksa?
asıl derdiniz nedir yardımcı olalım , eşinizden memnun değilsiniz sizi kandırdı o zaman boşanın

biliyorum yazdığğımı ben bile beğenmedim şuan fena haldeyim yoksa buraya yazmazdım zor durumdayım duygularım bile çorba oldu baksana...:( ya bayanlarla bile yazışma dedi. ama derdimi tanıdık kmseye anlatmak istemiyorum...

benımde cok yakın bır arkadasım yazar senaryo fılan yazıyor bazı ısmalıyete yakın kanallarda yayınlanır projelerıde onunla konusurken bıle şiir dinliyor gibi oluyorum gerek kelime kullanışları gerek ifade bicimi
neyse benimde eşim buraya yazma girme diyor :51:

Sigara ne alayımmış.
Dalga mı geçiyorsunuz siz.
Yoksa o evde şuurunuzu mu kaybettiniz..

dul kadınların evlenme zorunluluğumu var bir anne önce evlatlarının hayatını düşünecek kendısınınkini değil ben butun sorunlarınızın kaynağı olarak sizi görüyorum yarın öbür gün sigara kesmezse alkole uyuşturucuya kadar gidermi bu iş

bir annenin en önemli hayatındaki değeri çocukları olmalı. onu bırakıp aşkının peşinde gitmemeli. islamı yaşama hayalleri demişsiniz ama siz bir annenin yapması gerekeni yapmamışsınız ki. önceliğin yeni bir koca değil çocuklarınız olduğunu anlamamışsınız.
senede 2 kere görülen çocuklar. çok üzüldüm onların adına.
en azından evlenmesem onları görürdüm demişsiniz. evlenin ama şartınız çocuklarımla beni kabul eden bir eş istiyorum olmalıydı. bu olmuyorsa hiç evlenmemeliydiniz.

birkac ay önce bir arkadaş yazmıştı kendisi hocaymış ismaliyeti derin yaşıyormuş cocuklar babanın hakkıdır kadına bilmem nedir demişti
herkezin bir bahanesi var arkadaş sonra hepimiz aynı kefedeyiz sonra ben acıgım namazıda kılamıyorum(bilmiyorum) ben cok günahkarım , öte yandan namaz kılan oruc tutabılen(mıde sorunum var tutamıyorum) cocuklarını babada bırakmıs bır kadın dahamı sevapkar ben gercekten bazen anlamıyorum
bu tip kadınların cocuklarına daha cok sarılmaları gerekmıyormu

merhaba kızlar 1 yıl olcakk evleneli 3 aylık bebeğim var. eşim islamı yaşama hayalleri ile kandırdı beni. aslında çok iyi bir insandır ama namazlarını bile terk etti. ben uyarmazsam hiçbirşey yapmıyor sürekli film oyun vs.. bir ara saçmalıklarda yapıyordu netten.. şimdi ailesine yardım etcem diye( ailesnn borcu var ama tarlalarından birini satsalar öderler ama nerdeee kızlarnı bile elin işlernde çalışrırıolar bzdende 15 güne 8 bn lira istediler tabi devamı gelecek:/ anlıyacağnz eşimn ailesi para psikopatı ne yuvamı n eeşimi düşünmüyor.. eşimde kendini harap ediyor kimseye derdimi anlatamıom bir iki kişiye dedeim boşver naparsa yapsın diyor seni perişan etmesnde diyor. daha nasıl perişan olcam herşey terk ettm bu 2. evliliğm 2 çocugm var senede iki kez görüom zatn şmdi 8 ay oldu ama eşim diyorki gdemeyz para göndercm vs... gerekrse sen gdersn ... ya eşimsz ne işim var 1. eşim görse fena olur . zaten gzli görüşüyorum. 1. eşim hala bana aşık... bi kere evlenmek zornda kaldım şimdi napacağm. madden çalışırm yazardım. ama eşim istemiyor artı burda yazmama bile delirdi. yani gizli yazıyorum şu an) hiç iyi değilim beni herşeyden eletek çekmek istiyor sanki.. kafayı sıyıracağım bir sürü faaliyeti olan bn ewe tıkanıp kaldım. sigarayı söz erdi bırakmadı. sürekli iş iş eve geliyor film vs şimdi android tel aldı sürekli elinde.. hayattan soğudum . bu ne biçim hayat anlamıyorum Allaha kul olmadan yaşanabiliyorsa ki zaten çocuklarmn hasreti öldürüyor beni ah ah en azndan evlenmesem istedğmde çockları görrdüm. aşık oldum boşluktaykn ve annm evnde huzurszdum mecbr evlndm... ailesi bi yandan eşim bi yandan böle ben evde bunaldm hadi dşarı gezelim demesem oo bile yok artk hiçbirşey istemeyeceğim .. bn eşimiym neyiyim anlamadm. gdip sigara alacağım... sütümazalırmş umrmdamı.. beni perişan etmezse sus boşver diolar evlenrkn bi yüzk başka hiç bişi almadı almazmı alır ama ne zamn ? ailesi yakasını bırakmazki ... kendine kıyaft bile almıo bide dr olcak .. ne tuhaf ya kütr çatşması da bi yandan. bnlar kürt . gzli konştkları zamn krtce konuşuolar . öğrenym dedm öğretmn erkek diye engelledi... ailesnı telden engelledm yüzlerne bişi demedm ama daha konşmayacağm.yaaaaaaaaaaaaaaaaaa kızlar nasıl umursamıcam yada napcam yardımmmmmmmmmm sigara olarak da ne alıyım?

madem anne evinde rahat değildiniz gidip çalışmaya baslasaydınız bi iş bulmak ne kadar zor olabilir? çocuklarnız bu kadar umrunuzdaysa alın yanınıza çocuklarıda siz çalışın çocuklarınıza bakın neden evlendiniz? he bunları söylemek için çok geç artık bundan sonrasına bakın. ama zihniyet çok yanlış islami şartları bende en az sizin kadar biliyorum ve şu kadarını söyleyeyim hiç bi kitapta çocuklarınızı bırakın evlenin yazmıyo. eski eşinizden olan çocuklar büyükse eğer yine boşanıp kendi memleketinize gidin çalışın derim. küçük çocugada anneniz bakabilir bi süre. ki bende hamile olupta sigara içmek umrumda değil gibi bi düşünceye saygılı olamıyorum kusura bakmayın. o çocuk sakat doğarsa o zaman Rabbinize ne hesap vereceksiniz? herşeyi yüzeysel ve adet gelenek görenek hesabıyla yürüyo sizde.

Nasıl sinirlendim şimdi.
Sütüm azalırmış umurumda mı diyen anne.
İçin sigara çoğaltır belki de...
Deseydiniz tutamıyorum kendimi içeceğim ama sonra emzirmeyeceğim belki anlaşılır da.
Yok yok..
Siz hiç iyi değilsiniz.

merhaba kızlar 1 yıl olcakk evleneli 3 aylık bebeğim var. eşim islamı yaşama hayalleri ile kandırdı beni. aslında çok iyi bir insandır ama namazlarını bile terk etti. ben uyarmazsam hiçbirşey yapmıyor sürekli film oyun vs.. bir ara saçmalıklarda yapıyordu netten.. şimdi ailesine yardım etcem diye( ailesnn borcu var ama tarlalarından birini satsalar öderler ama nerdeee kızlarnı bile elin işlernde çalışrırıolar bzdende 15 güne 8 bn lira istediler tabi devamı gelecek:/ anlıyacağnz eşimn ailesi para psikopatı ne yuvamı n eeşimi düşünmüyor.. eşimde kendini harap ediyor kimseye derdimi anlatamıom bir iki kişiye dedeim boşver naparsa yapsın diyor seni perişan etmesnde diyor. daha nasıl perişan olcam herşey terk ettm bu 2. evliliğm 2 çocugm var senede iki kez görüom zatn şmdi 8 ay oldu ama eşim diyorki gdemeyz para göndercm vs... gerekrse sen gdersn ... ya eşimsz ne işim var 1. eşim görse fena olur . zaten gzli görüşüyorum. 1. eşim hala bana aşık... bi kere evlenmek zornda kaldım şimdi napacağm. madden çalışırm yazardım. ama eşim istemiyor artı burda yazmama bile delirdi. yani gizli yazıyorum şu an) hiç iyi değilim beni herşeyden eletek çekmek istiyor sanki.. kafayı sıyıracağım bir sürü faaliyeti olan bn ewe tıkanıp kaldım. sigarayı söz erdi bırakmadı. sürekli iş iş eve geliyor film vs şimdi android tel aldı sürekli elinde.. hayattan soğudum . bu ne biçim hayat anlamıyorum Allaha kul olmadan yaşanabiliyorsa ki zaten çocuklarmn hasreti öldürüyor beni ah ah en azndan evlenmesem istedğmde çockları görrdüm. aşık oldum boşluktaykn ve annm evnde huzurszdum mecbr evlndm... ailesi bi yandan eşim bi yandan böle ben evde bunaldm hadi dşarı gezelim demesem oo bile yok artk hiçbirşey istemeyeceğim .. bn eşimiym neyiyim anlamadm. gdip sigara alacağım... sütümazalırmş umrmdamı.. beni perişan etmezse sus boşver diolar evlenrkn bi yüzk başka hiç bişi almadı almazmı alır ama ne zamn ? ailesi yakasını bırakmazki ... kendine kıyaft bile almıo bide dr olcak .. ne tuhaf ya kütr çatşması da bi yandan. bnlar kürt . gzli konştkları zamn krtce konuşuolar . öğrenym dedm öğretmn erkek diye engelledi... ailesnı telden engelledm yüzlerne bişi demedm ama daha konşmayacağm.yaaaaaaaaaaaaaaaaaa kızlar nasıl umursamıcam yada napcam yardımmmmmmmmmm sigara olarak da ne alıyım?

enteresan çatışmalar içerisindesiniz ...
ailesine neden bu denli düşmansınız çözemedim ...

kocanız kac yasında ?

bir annenin en önemli hayatındaki değeri çocukları olmalı. onu bırakıp aşkının peşinde gitmemeli. islamı yaşama hayalleri demişsiniz ama siz bir annenin yapması gerekeni yapmamışsınız ki. önceliğin yeni bir koca değil çocuklarınız olduğunu anlamamışsınız.
senede 2 kere görülen çocuklar. çok üzüldüm onların adına.
en azından evlenmesem onları görürdüm demişsiniz. evlenin ama şartınız çocuklarımla beni kabul eden bir eş istiyorum olmalıydı. bu olmuyorsa hiç evlenmemeliydiniz.

zaten o şartlarla evlendim ama nerdeee. eşim parasızlıktan göndermiyor. ya senede 2 bile gidemiyorum. 1. eşim zatn istemiyor ya gel ya tamamn git diyor. evlndiğimi bile bilmiyor. duydumu bilmiyorm artkkızımn telini bile kapatmış... çok zor durumdaydım aşk değil çaresizlkden evlendm..eşim çok iyi ama ailesi kullanıyor. yoksa hiç bi sıkıntm olmazdı her ay gder görürdüm. bir de askere gitcek sneneye nsanda bn napcam parasız pulsuz. aileme yük olmamalıyım seneye tatlde çockları almalıyım çnki.eşimn ailesi biz sana bakarız diyor asla dedim benim eşimin durumu bize yeter ocakdan itibaren biriktirirz dedm anlamazlar ama ...

birkac ay önce bir arkadaş yazmıştı kendisi hocaymış ismaliyeti derin yaşıyormuş cocuklar babanın hakkıdır kadına bilmem nedir demişti
herkezin bir bahanesi var arkadaş sonra hepimiz aynı kefedeyiz sonra ben acıgım namazıda kılamıyorum(bilmiyorum) ben cok günahkarım , öte yandan namaz kılan oruc tutabılen(mıde sorunum var tutamıyorum) cocuklarını babada bırakmıs bır kadın dahamı sevapkar ben gercekten bazen anlamıyorum

cute sapla samanı karıştırmamak gerek dıye düşünüyorum sıtede zaten islamı konular yasak ama şukadarını söyleyebılırım farz ibadetlerini dostoğru yapan sevabını alır diğer günahlarını bağlamaz

bir çocuğun hayatında olması gereken en önemli şey anne kucağıdır,anne sevgisidir. çocuk bununla beslenir. onu başka hiç bir şey hiçbir sevgi anne sevgisini veremez o çocuğa. annenin kokusunu.
diyecek çok şey varda. neyse.

Neredeyse herkes saldırmış arkadaşa, ne oluyoruz böyle ?

Arkadaşım yapacağın şey eşini karşına alıp bir bir bunları onunla konuşmak,
bana söz vermiştin ama yerine getirmiyorsun, getirmemen bende hayal kırıklığı yarattı.
Çocuklarımı çok özlediğim için biraz daha duygusalım, benimle daha fazla ilgilenmeni istiyorum, seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum. Ailene destek olabilirsin anlarım ama bizde bir aileyiz ve geleceğimiz için yatırım yapmalıyız, bu yüzden desteğini en azından yarıya indirip kalanını da bizim geleceğimiz için kullanabiliriz. vs vs bu şekilde yormadan, kırmadan, onu anladığını hissettirerek konuşmaya çalışmanı tavsiye ederim.

Aşkın mantığı yok, olan olmuş ve evlenmişsin, evliliğini kurtarmaya çalış, emek göstermelisin, karşılığınıda alırsın umarım.
Bir de oyalanacak bir şeyler yapmak istemişsin, bu kesinlikle sigara olmasın, yazar mışsın?, kitap yazmaya başlayabilirsin.

Son düzenleme:
konu sahibi din vurguyu çok yapıyorsun seni de üzmek istemem ama 3 aylık bebeğin var emziriyorsun çok bunaldım sigara içicem ne marka olsun diyorsun bu onun hakkına girmek değil mi?

iki tane çocuk da öbür tarafta var yılda iki kez görüyosun 8 ay olmuş görmemişsin bu saydığın kötü özelliklere sahip kocan git diyor para vereyim gör diyor olmaz sensiz gidemem diyorsun,bu o çocukların hakkına girmek değil mi?

yani şurada din vurgsu yaparken eşini dinini yaşamıyor diye suçlarken birazda kendine bakmalı insan..amacım seni üzmek değil ama objektif olmaya çalışıyorum.asıl sorunların bunlar olmalı maddi şeyler sigara falan değil.

eğer çok rahatsızsan alacaksın eşini karşına kavgasz gürültüsüz anlatacaksın anlamıyor mu o zaman tavrnı koyacaksın.

Son düzenleme:
zaten o şartlarla evlendim ama nerdeee. eşim parasızlıktan göndermiyor. ya senede 2 bile gidemiyorum. 1. eşim zatn istemiyor ya gel ya tamamn git diyor. evlndiğimi bile bilmiyor. duydumu bilmiyorm artkkızımn telini bile kapatmış... çok zor durumdaydım aşk değil çaresizlkden evlendm..eşim çok iyi ama ailesi kullanıyor. yoksa hiç bi sıkıntm olmazdı her ay gder görürdüm. bir de askere gitcek sneneye nsanda bn napcam parasız pulsuz. aileme yük olmamalıyım seneye tatlde çockları almalıyım çnki.eşimn ailesi biz sana bakarız diyor asla dedim benim eşimin durumu bize yeter ocakdan itibaren biriktirirz dedm anlamazlar ama ...

sen eski eşinden olan çocuklarla sağlıklı bı ilişki yaşamıyorken neden bıtane daha doğuruyorsun böyle durumlarda doğurmak yasaklanmalı bu durumda çok katıyım kımse annesı yada babası hayattayken eksıklıklerını çekmemeli yazık o çocuklara

elhamdülillah bende müslümanım nasıl kendinizi ayrıyorsunuz , bunu anlamadım
madem bu şartlarda idiniz cocuklarınızı geride bırakarak dogru oldugundan bile şüphe ettiğiniz bir takım vaadlerle neden evlendiniz , cocuklara sahıp cıkacagım dedı ama eve almadınız dogum yaptıgınızda cocuklar meyve suyu ıctı dıye kızmıs esınız bogazından sokamadınızmı o meyve suyunu gunahmı yoksa?
asıl derdiniz nedir yardımcı olalım , eşinizden memnun değilsiniz sizi kandırdı o zaman boşanın

kendimi ayırmıyorm yani ev hanımı değildm ama eşim eve hapsetti.. kardeşlerm vs m.suyu içerkn kaynvaldem anneme kızmış .. asıl derdim ailesi eşime çok yükleniyor eşim vicdanı yüzünden beni bile görmüyor . nasıl göstereceğim. artı çocuklarmn hasreti.

her koyun kendi bacağından asılır..
eşini elbette teşvik etmelisin namaz kılmaya, oruç tutmaya.... bundan daha normal hiç bişey olamaz..
ama herkesin günahı da sevabı da kendine ait.. Sen inandığın gibi yaşa, Allahım eşime de hidayet ver die dua et....
Bu arada hiç kimse çocuklarından değerli olmamalı..
gelmezse gelmesin, sen annesin yahu, bas git gör çocuklarını..yazık değil mi onlara..
bilmiorum ya, gerçekten görmek isteyen dağları deler, bunlar bahane

eski eşinize 1.eşim demenize ve evli olduğunuzu bilmesinden bu kadar çekinmenize , en önemli konu çocuklarınızzken sigaradır tv oyundur bunlara takılmanıza anlam veremedim :100::100:

Son düzenleyen: Moderatör:
eşin senden küçükmü _? nasıl askere gidecek?
2 tane gerıde bır tanede burda onunde cocugun var sen kac yasındasın butun bunlardan oturu ? calısmıssın etmıssın nasıl bu kadar yobaz bırıyle evlenebılmıssın ne munasebet gıdemezsın demek yılda 2 kere bıle gıdemıyorsun
cocuklar evlendıgını bılıyor cunku dogumda geldıler ama babalarına soylemıyorlar senın ıcın :S cok eskı bır konuyu hatırlattı bu bana bır bayan yenı dogum yapmıstı ve cocuklarının babasından bunu saklıyorlardı cocuklarda onunla saklıyordu bılmıyorum tam olarak sorun nedır bunları bıze degıl ona anlattıgınızda sızı anlamıyorsa ne ıcın evlenırsenız evlenın yahu adam yobaz ıste vıcdansızın tekı bırakın dıger marıfetsızlıgını

Back
X