• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaza devam edememek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim durumum daha vahim ... Arkamda biri bekliyormuş gibi hissediyorum ve öyle korkutucu bir şekilde taa içimde hissediyorum ki bunu kaç defa namazı bozmak zorunda kaldım ... Bu benim paranoyam mı nasıl kurtulabilirim ?...

Benim durumum daha vahim ... Arkamda biri bekliyormuş gibi hissediyorum ve öyle korkutucu bir şekilde taa içimde hissediyorum ki bunu kaç defa namazı bozmak zorunda kaldım ... Bu benim paranoyam mı nasıl kurtulabilirim ?...

ben de ilk kıldığım zamanlar tek odada kılamazdım. kardeşimi yanımda tutardım namazım bitene kadar
alnımı secdeye verince çok korkardım özellikle hemen kalkmaya çalışırdım
sizin de yanınızda biri kalsın bitene kadar.
sonrasında karanlık odada bile kılınıyor emin olun:34:

bu arada ben sizin namaza başlamanızı çok istedim dünden beri.inşallah yaprsınız:34:

Allaha çok şükür geçen yıl eylülün ortasında 5 vakit kılmaya başladım, geçen sene ramazanın ilk günü namaz kılmayı öğrendim, istek çok çok önemli, ne ettehiyatü biliyodum ne de salli barik, önce onları ezberleyeyim dedim ramazandan 1 hafta önce, işin peşini bırakmadım, ramazandan eylüle kadar olan sürede aynen bu durumdaydım her vakti kılmıyodum ya da bi vakit kaçırıyodum, tembellik oluyodu, zaten oruç tutuyorum namaz kılmasam da olur gibi bi düşünce vardı o zamanlar kafamda.
Bir de abdest almaya çok üşeniyordum, bir abdesti tüm vakitlere yaymaya çalışıyordum abdest almamak için ama şimdi abdeste aşık oldum, abdest tazelemeye bile başlar oldum, abdestin hikmetleri çok, internetten tekrar tekrar okuyup yararlarını bilgimi ve şevkimi tazelerim, aynı şekilde namazın maddi ve manevi olarak hikmetlerini de.
Sürekli evde takılan biri değilseniz, vakit kaçırmamak için mutlaka evden abdestli çıkın, dışarda zor olabilir almak ya da fırsat bulamazsınız o an, dışarda her yer cami ve abdestliyseniz hemen pat diye girip kılabileceğiniz çok yer var, ben böyle yaparak 1 yıl içinde girmediğim cami kalmadı.

İlk başlarda kafamda çizelge tutuyodum bide, bugün 4 vakit kıldım bugün 3 vakit kıldım, böyle yapa yapa 5 vakite başlamış oldum, sonuçta bu bizim üzerimize farz, bazen şeytan çok dürtüyor günlerce, kılmasan ne olur diye, tabi dikkate almıyorum devam ediyorum ama o zamanlarda ona yenilmemek için internetten ve kitaplarımdan namazın önemi ve namazla ilgili hadisi şerifler okuyorum. Zaten peygamberimizin ağzından çıkan o cümleleri okuyunca sen bunu nasıl yapmamayı düşünmeye cürret ediyorsun diyorum kendime, hele de en önemlisi Allah bunu emretmişken. Ve şu ayeti kerimeyi çok severim ''Ey îmân edenler! Sabır ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir.'' Bakara 153.

İşin peşini sakın bırakmayın kızlar, ben daha 1 yıl önce namaz kılmayı öğrendim, kuran okumayı bile bilmiyordum geçen sene, kapalı bile değildim,ailemde de kapalı yok annem de kapalı değil ama seçimlerim sağolsun şuan da hem Arap Dili hemde İlahiyat önlisans okuyorum, kapanalı da 7 ay oldu. Ve ibadetlerimi elimden geldiğince devam ettirmeye çalışıyorum. Bunlarla kesinlikle övünmüyorum, sadece kardeşleriminde isteği artsın diye yazıyorum. Yoksa zaten cennetle müjdelenmedik ne haddimize övünmek.

Hazır çenem açılmışken, namaza başladığım zamanlarda bu olay beni çok etkilemişti hemen anlatayım. Bir sohbete gitmiştim ordaki kadın anlatmıştı. Kadın 99 depremine denk gelmiş, ve olaydan hemen sonra annesi enkaz menkaz dememiş namaz kılmaya başlamış, kızına da demiş ki bizim başımıza sadece deprem geldi, biz ölü müyüz deli miyiz yoksa çocuk muyuz, Allaha çok şükür aklımız yerimizde ve biz halen sorumluyuz, farzı her ne koşulda olsun yerine getirmek zorundayız.

Allah herkesin ibadetlerini daim ettirsin, bizi ve soyumuzdan gelenleri namaz kılanlardan eylesin, ve vaktinde ve hakkıyla kılanlardan eylesin, içimizdeki ibadet aşkı hiç bitmesin, kulluk bilincimiz her daim bizimle olsun, Allah bizleri ibadetleri kabulolanlardan eylesin. Amin Amin Amin :16:

ben de ilk kıldığım zamanlar tek odada kılamazdım. kardeşimi yanımda tutardım namazım bitene kadar
alnımı secdeye verince çok korkardım özellikle hemen kalkmaya çalışırdım
sizin de yanınızda biri kalsın bitene kadar.
sonrasında karanlık odada bile kılınıyor emin olun:34:

bu arada ben sizin namaza başlamanızı çok istedim dünden beri.inşallah yaprsınız:34:

Ben de çok istiyorum ... şu dönem bir geçsin temizleneyim başlıcam ... Ama 3 katlı evde yalnızım başımda bekleyecek kimse yok eşim evde olduğunda ona söylesem çok abes olur dalga geçer benimle korkak diye :( Ama kararlıyım korksam da bozmadan devam edicem ... Ama o an insan çok korkuyor işte :26:

aynı durumdayım bende daha 4 hafta önce başladm tamam bu ssefer kılıcam sonuna kadar dedim yok yine bir hafta olmadan bıraktm bişeye moralim bozuluyor namazı bırakıyorm bendede böyle bi sorun var ne alakası varsa sanki:(

bende de var aynı durum hep şeytanın kandırmaları işte......biz böyle yaptıkca şeytanı sevındırıyoruz ...

inşallah bırakmayız.

bu namazı huşu içinde kılmak benımd e problemim kendımı veremıyorum sanki görevmiş gibi göruyorum hanı yapayım da bıtsın gibi...:26:

Bende yeni yeni başladım. Eskiden çok sıkılırdım ama kararlıyım bırakmak yok. Bunun için kendime yöntem geliştirdim, namaz kılarken eğlenmek :1: Saçma geliyor ama mesela ezan okununca yaşasıııın namaz var :52: Ben abdest alırken eşim soruyor, yine uçuşa geçiyoruz bakıyorum :1: Özellikle (en zor gelen) yatsı namazı benim favorim. Çünkü vitir namazı çok eğlenceli :1: Kaçırdığım zaman "rabbim beni sevmiyor mu acaba nasip olmuyor" diyorum. Kıldığım zamanda "yaşasıııın seviyormuş" diyorum. Her namaz dua etmek için kaçırılmaz bir fırsat. Namaza özel çok güzel namazlığım ve örtülerim, abdest için de özel terliklerim, havlum var. Her giydiğimde bayrama gidiyor gibi oluyorum:1: Namaz kıldığım zaman ayrıcalıklıyım, kılmadığım zaman yoksunum. Böyle işte...

abdest ve namaz sürekli kılan bi insan için o kadar büyük bi anlam ifade ediyor ki.. bu ramazan bi sohbette dinledim tvde.. adam dio ki, bi köye gittik.. sabah namazına kalktık, abdest alacağız.. dışarısı buz gibi... evde su akmıor, dışarda ki çeşmeden abdest alacağız.. açtık çeşmeyi.. bir serçe parmağının yarısı kadar incelikde bi su akıyor.. buz gibi.. aldık abdestimizi kıldık namazımızı.... ve ben orda aldığım abdestin tadını inanın başka hiçbir yerde bulamadım... bu anlattığı beni o kadar çok etkiledi ki, en zor ortamda, en çetin şartlarda allahın emrini yerine getirmenin verdiği mutluluk bambaşka... çünkü zor... evin içinde sıcak sularda sıcak ortamda abdest kolay!!! zoru başarabilmek daha bir şevke getiriyor insanı...

bende üniversiteye başlamadan önce 5 vakit namazımı kılıyordum. sabah 8 akşam 5 okulda olunca namazımı bıraktım çok huzursuzum:( tekrar başlamak istiyorum aklımda sürekli ama hep erteleniyor şeytanın vesvesesinden kurtarsın rabbim beni :47:

bende yıllardır hep yarım yamalak kılıyorum hiç düzene sokamadım malesef ramazanlarda daha fazla özen gösteriyodum ama bu ramazanda o özende yok malesef :50: cahil olsam neyse ama herşeyi bilipte kılmamak niye bilmiyorum aslında çok rahatsız oluyorum ama kılmıyorum. :50:

bende üniversiteye başlamadan önce 5 vakit namazımı kılıyordum. sabah 8 akşam 5 okulda olunca namazımı bıraktım çok huzursuzum:( tekrar başlamak istiyorum aklımda sürekli ama hep erteleniyor şeytanın vesvesesinden kurtarsın rabbim beni :47:

okulda mescidleriniz yok mu?
mescidlerde namazınızı kılabilirsiniz..
her şeyi bir kenara bırakıp namazınızı kılmak isteyince kılınır .. bahanelere saklanıp şeytana uymayın ...
eksiksiz kılacagım deyin karar verin .. dua edin Rabbim yardımcı olur .. Yeter ki isteyin ..

okulda mescidleriniz yok mu?
mescidlerde namazınızı kılabilirsiniz..
her şeyi bir kenara bırakıp namazınızı kılmak isteyince kılınır .. bahanelere saklanıp şeytana uymayın ...
eksiksiz kılacagım deyin karar verin .. dua edin Rabbim yardımcı olur .. Yeter ki isteyin ..

hayır yoktu bu sene yapıldı :( haklısınız namazın bahanesi yok :50:
Allahın izniyle tekrar başlayacağım inşallah.

kampüste iseniz diger fakültelerin mescidlerini ziyaret edin . ya da kampüste de bir cami vardr .. varsa oraya gidin .. hiç olmadı ,akşam eve gidince kaza edin ..
bişekilde olabilir yani bunlar ..:13:

kampüste iseniz diger fakültelerin mescidlerini ziyaret edin . ya da kampüste de bir cami vardr .. varsa oraya gidin .. hiç olmadı ,akşam eve gidince kaza edin ..
bişekilde olabilir yani bunlar ..:13:

aslında okulumuzun ilerisinde cami vardı fakat türban sorunu da vardı o zaman çok sinir bozucuydu başını aç kapat insanların sana salak bakışları tabi bunlar gene de bahane değil ama bu türban konusunda psikolojim biraz bozulmuştu neyse ki şimdi serbest ALLAH'a şükür :46:

Bizi kusursuz yaradan ,çeşitli nimetlerlen rızıklandıran Rabbimize şükrümüz bu olmamalı.
Biri bize iyilik yapsa, nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz minnet duyabiliyoruz bir fırsat çıksın istiyoruz bizde onu memnun edelim diye.
Herşeyi bizim için Yaradan Rabbimize şükür etmek onun emrettiklerini yapmak neden zor gelir:(
Rabbim hepimizin ibadetlerini hakkıyla onun rızası için yapmayı nasip etsin..

kizlar benim durumum bambaşka, bende bir kaç yil önce başladim, hatta başladigimda hayatimda hiç namaz kilmamiştim, karar verdim ve tam hatirlamiyorum ama birkaç hafta bir deftere namazda okunacak sureleri yazdim ezberledim, ardindan hangi namaz kaç rekat, ne zaman ruküya egilecegimi falan yazdim (herkesten gizlice)

ezberledikten sonra, defteri önüme aldim ve yazilanlara bakarak ve okuyarak namaz kildim, ardindanda birakmamak üzere başladim...

ama iki yildir neredeyse, çok nadir sünnet kiliyorum sadece farzla yetiniyorum, vede kilamadigim namazlarimin %95 inin kazasini kilmiyorum :43:

o kadar utaniyorumki bu durumdan, oysa içimde var yani, hocalari falan dinlerken nasil agliyorum, böyle bir kul olmaktan çok utaniyorum, Allah'in karşisina nasil çikacagim diyorum, sonra ölmek istiyorum daha fazla günaha batmamak için, kapanmak istiyorum olmuyor, yalan dünyaya kapildim işimden dolayi kapanamam; vicdan azabi çekiyorum,

şu an yie ayniyim namazi hiç birakmadim ama kilamadiklarimi çok nadir kiliyorum, her namazda dua ediyorum Allah'im beni tekrar dinimize dogru yönelt diye ama bakalim....bu mesaji yazarken bile göz yaşlarima engel olamiyorum

bana yardim edecek biri varmi?

leyya88 sana tek yardım namazın ta kendisi...sendeki bu vicdan takdire şayan güzelim...niceleri var ki namaz kılmıyor ve hatta kılmadığı için vicdan azabı bile duymuyor...Allah o kadar merhametliki biz kulların evlatlarımıza beslediğimiz merhameti bile yanında hiç kalırmış düşün bir anne nasıl yavrusuna kıyamazsa rabbim ona yöneldiğimiz sürece neden bize yardım etmesin neden affetmesin yeterki biz olabildiğince ona yönelelim...kapalılık meselesine gelince ben de değilim ve nefsim çok ağır bu konuda ama rabbim affetsin olabildiğince frenlemeye çalışıyorum kendimi ama kapanmayı düşünmüyorum önceliklerim farklı....namazlarımı tam yapayım,yalan söylemeyeyim,kul hakkına girmeyeyim,dedikodu yapmayayım...bunları bir düzelteyim gerisi nasip kısmet...

Şöyle düşünün, abdest ve o namazı kılma dahil günde sadece toplamda bir saatimizi ya alıyor yada almıyor ve bunun karşılığında Allah'ın bize vereceği mükafatlar, Allah'ın farz kıldığı bir ibadeti yerine getirmenin verdiği huzur.. Gerçekten hiç bir külfet çekmeden, hem Allah'ın verdiği tüm nimetlere şükretmiş oluyorsunuz hem de iç huzurunuzu kazanıyorsunuz.

Saat kurun yada ezan okunur okunmaz eûzü-besmele çekip kalkın abdestinizi alıp kılın. Bunu zaten düzene soktuğunuzda ve o namazı kılmadığınızda hissedeceğiniz huzursuzluk sizi devamlılığa sevkeder :16:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back