Allaha çok şükür geçen yıl eylülün ortasında 5 vakit kılmaya başladım, geçen sene ramazanın ilk günü namaz kılmayı öğrendim, istek çok çok önemli, ne ettehiyatü biliyodum ne de salli barik, önce onları ezberleyeyim dedim ramazandan 1 hafta önce, işin peşini bırakmadım, ramazandan eylüle kadar olan sürede aynen bu durumdaydım her vakti kılmıyodum ya da bi vakit kaçırıyodum, tembellik oluyodu, zaten oruç tutuyorum namaz kılmasam da olur gibi bi düşünce vardı o zamanlar kafamda.
Bir de abdest almaya çok üşeniyordum, bir abdesti tüm vakitlere yaymaya çalışıyordum abdest almamak için ama şimdi abdeste aşık oldum, abdest tazelemeye bile başlar oldum, abdestin hikmetleri çok, internetten tekrar tekrar okuyup yararlarını bilgimi ve şevkimi tazelerim, aynı şekilde namazın maddi ve manevi olarak hikmetlerini de.
Sürekli evde takılan biri değilseniz, vakit kaçırmamak için mutlaka evden abdestli çıkın, dışarda zor olabilir almak ya da fırsat bulamazsınız o an, dışarda her yer cami ve abdestliyseniz hemen pat diye girip kılabileceğiniz çok yer var, ben böyle yaparak 1 yıl içinde girmediğim cami kalmadı.
İlk başlarda kafamda çizelge tutuyodum bide, bugün 4 vakit kıldım bugün 3 vakit kıldım, böyle yapa yapa 5 vakite başlamış oldum, sonuçta bu bizim üzerimize farz, bazen şeytan çok dürtüyor günlerce, kılmasan ne olur diye, tabi dikkate almıyorum devam ediyorum ama o zamanlarda ona yenilmemek için internetten ve kitaplarımdan namazın önemi ve namazla ilgili hadisi şerifler okuyorum. Zaten peygamberimizin ağzından çıkan o cümleleri okuyunca sen bunu nasıl yapmamayı düşünmeye cürret ediyorsun diyorum kendime, hele de en önemlisi Allah bunu emretmişken. Ve şu ayeti kerimeyi çok severim
''Ey îmân edenler! Sabır ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir.'' Bakara 153.
İşin peşini sakın bırakmayın kızlar, ben daha 1 yıl önce namaz kılmayı öğrendim, kuran okumayı bile bilmiyordum geçen sene, kapalı bile değildim,ailemde de kapalı yok annem de kapalı değil ama seçimlerim sağolsun şuan da hem Arap Dili hemde İlahiyat önlisans okuyorum, kapanalı da 7 ay oldu. Ve ibadetlerimi elimden geldiğince devam ettirmeye çalışıyorum. Bunlarla kesinlikle övünmüyorum, sadece kardeşleriminde isteği artsın diye yazıyorum. Yoksa zaten cennetle müjdelenmedik ne haddimize övünmek.
Hazır çenem açılmışken, namaza başladığım zamanlarda bu olay beni çok etkilemişti hemen anlatayım. Bir sohbete gitmiştim ordaki kadın anlatmıştı. Kadın 99 depremine denk gelmiş, ve olaydan hemen sonra annesi enkaz menkaz dememiş namaz kılmaya başlamış, kızına da demiş ki bizim başımıza sadece deprem geldi,
biz ölü müyüz deli miyiz yoksa çocuk muyuz, Allaha çok şükür aklımız yerimizde ve biz halen sorumluyuz, farzı her ne koşulda olsun yerine getirmek zorundayız.
Allah herkesin ibadetlerini daim ettirsin, bizi ve soyumuzdan gelenleri namaz kılanlardan eylesin, ve vaktinde ve hakkıyla kılanlardan eylesin, içimizdeki ibadet aşkı hiç bitmesin, kulluk bilincimiz her daim bizimle olsun, Allah bizleri ibadetleri kabulolanlardan eylesin. Amin Amin Amin