- 20 Ağustos 2015
- 6.499
- 15.637
- 248
- Konu Sahibi Kleopatra11
Bunu değerlendirecek dini bilgisi olan insanların burda olabileceğine sizi inandıran nedir acaba. Ya da hiç tanımadığınız birine nasıl ve niye güveneceksiniz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk defa mı duydunuz? Namaz kılarken selam verip devam edildiğini namaz kılan herkes bilirİlk defa duydum bunu, uygun gelmedi.
Öyle demeyin aramızda hoca hanımlar da var , cevap veren mutlaka oluyor, ayrıca bu bilinmeyecek bir mevzu da değil, mesela ben biliyorum çünkü çok okurum...Bunu değerlendirecek dini bilgisi olan insanların burda olabileceğine sizi inandıran nedir acaba. Ya da hiç tanımadığınız birine nasıl ve niye güveneceksiniz.
Rabbim kabul eder inşallah biz bilemeyiz bunu. Dediğiniz gibi vesvese siz kul olarak elinizden geleni yapın. Zorluklar içinde bile ibarenizi yapmaya çalışıyorsunuz rabbim görüyor biliyor elinizden geleni yapın tevekkül edin gerisin rabbim bilirMerhaba 2 yaşında oğlum var gurbette yaşıyorum aileden uzak yardımcı destekçi kimsem yok kendimden başka eşim hep nöbet iş cocukla pek ilgisi yok. Namaz kılıyorum elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin inşAllah oğlum ile çok zorlanmaya başladım namaz esnasında kucağıma oturuyor secdeye gidemiyorum namazım bozuluyor tekrar tekrar kılmak zorunda kalıyorum. Süreleri zaten şaşırıyorum o uyuduktan sonra en rahat yastı namazımı kılıyorum sabah namazinda benimle uyanıyor sessiz çıkmama rağmen odadan mide ninni açmama rağmen işkence olmaya başladı abdest alırken ağlıyor aslında asıl sorum şu namazım kabul oluyor mudur çok vesveseliyim bu konuda bazen kerahat vakti kılıyorum ezana yakın kılmak zorunda.kaliyorum
Söylediğiniz o değil ki, selam verip 3.rekatten başlanmaz.İlk defa mı duydunuz? Namaz kılarken selam verip devam edildiğini namaz kılan herkes bilir
Ay ne desem bilemedim allah kabul etsin oyalanacak bisey verin oyun felan siz kilana kadar gecer zamanMerhaba 2 yaşında oğlum var gurbette yaşıyorum aileden uzak yardımcı destekçi kimsem yok kendimden başka eşim hep nöbet iş cocukla pek ilgisi yok. Namaz kılıyorum elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin inşAllah oğlum ile çok zorlanmaya başladım namaz esnasında kucağıma oturuyor secdeye gidemiyorum namazım bozuluyor tekrar tekrar kılmak zorunda kalıyorum. Süreleri zaten şaşırıyorum o uyuduktan sonra en rahat yastı namazımı kılıyorum sabah namazinda benimle uyanıyor sessiz çıkmama rağmen odadan mide ninni açmama rağmen işkence olmaya başladı abdest alırken ağlıyor aslında asıl sorum şu namazım kabul oluyor mudur çok vesveseliyim bu konuda bazen kerahat vakti kılıyorum ezana yakın kılmak zorunda.kaliyorum
Söylediğiniz o değil ki, selam verip 3.rekatten başlanmaz.
Acil bi durum olursa selam verir namazına ara verisin daha sonra 1. Rekattan değil kaldığın yerden devam edersin zaten 2. Rekat sonrası selam vermiş 3. Rekata başlamış oluyorsun. Verilen fetvalarda bu şekilde.Söylediğiniz o değil ki, selam verip 3.rekatten başlanmaz.
Arkadaşım siz selam verip kaldığı yerden devam ediyor diyorsunuz, yine bu değil söylediğiniz.Acil bi durum olursa selam verir namazına ara verisin daha sonra 1. Rekattan değil kaldığın yerden devam edersin zaten 2. Rekat sonrası selam vermiş 3. Rekata başlamış oluyorsun. Verilen fetvalarda bu şekilde.
Orda anlatılmak istenen. Diyelim ki çocuk önümüzde secdeye gidemiyorum. Hafif yana ittirip secdeye gitmek. Namazda selam verip devam edin demiyor. Çok kısa bir işse müdahele edip namaza devam etmek. Eğer uzun sürecek bir işse namazı tekrarlayın diyor.Acil bi durum olursa selam verir namazına ara verisin daha sonra 1. Rekattan değil kaldığın yerden devam edersin zaten 2. Rekat sonrası selam vermiş 3. Rekata başlamış oluyorsun. Verilen fetvalarda bu şekilde.
E tamam işte kısa ise namazı terk edebilrisin uzunsa baştan başlamak gerekir diyor. Namazı bırakıp 1 saat çocukla ilgilenip dönecek hali yok heralde. Konu sahibi çocuk her durmadığında vesveseye kapılıp baştan başlıyormuş.Orda anlatılmak istenen. Diyelim ki çocuk önümüzde secdeye gidemiyorum. Hafif yana ittirip secdeye gitmek. Namazda selam verip devam edin demiyor. Çok kısa bir işse müdahele edip namaza devam etmek. Eğer uzun sürecek bir işse namazı tekrarlayın diyor.
Ney peki? Namazda çocuğa müdahale edip devam edin diyor işte baştan başlamaya gerek yoktur diyor. Tutup iki rekat arası çocuğu sallayım uyutayım kahve içeyim demez heraldeArkadaşım siz selam verip kaldığı yerden devam ediyor diyorsunuz, yine bu değil söylediğiniz.
Ama selam verip kaldığın yerden başla demiyor farkındaysanız fetvada. Zaten bunu tartışmak istemiyorum kesinlikle ama cevap vermek istedim yinede.E tamam işte kısa ise namazı terk edebilrisin uzunsa baştan başlamak gerekir diyor. Namazı bırakıp 1 saat çocukla ilgilenip dönecek hali yok heralde. Konu sahibi çocuk her durmadığında vesveseye kapılıp baştan başlıyormuş.
Mesela bizim ailede yengemiz medrese çıkışlı 4 tanede çocuğu var, böyle durumlarda namazlara en baştan başlamıyor, bu şekilde zaten 5 vakiti kılması mümkün değil.
Arkadaşım selam verilmez, sizin gönderdiğiniz yazıda da selam ver demiyor.Ney peki? Namazda çocuğa müdahale edip devam edin diyor işte baştan başlamaya gerek yoktur diyor. Tutup iki rekat arası çocuğu sallayım uyutayım kahve içeyim demez heralde
ya neyini anlamadiniz namaz kilmayan ben bile anladım.Arkadaşım siz selam verip kaldığı yerden devam ediyor diyorsunuz, yine bu değil söylediğiniz.
Gerizekalıyım anlamıyorum.ya neyini anlamadiniz namaz kilmayan ben bile anladım.
Selamını ver işini hemen hallet kaldığın rekattan devam et diyor işte