• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzum hemde çok

canım üzüldüm cidden senin adına..

yorumlarının tümünü okudum; psikolojik destek olayına dair birşey geçmemiş gördüğüm kadarıyla..

eşinle bunu konuşsan nasıl karşılar? tek başına gitmesi gerekir de kabul etmezse en azından aile terapistine gitseniz?

sen hem psikolojik hem fizyolojik olarak çökmüşsün zaten de kızının da psikolojisi bozulmuş bunlara tanık ola ola.. babasını itip git demesi minnacık çocuğun vs.. :59:

kızınız için olduğunu söyleyerek, ikna edemez misin acaba?

Nedense eşinizin düzeleceğine inanamıyorum. Sizde de ne sabır varmış ki tüm bu olanlarda hâlâ alttan alabiliyorsunuz.
Ama doğru mu yapıyorsunuz hatanız olmadığı halde alttan almakla. Çok iyi birisiniz belli ama bu kadar özveri de gereksiz değil mi.
Yuva yıkılmasın diye uğraşmak ne demek çok iyi biliyorum. Ama bu sadece sizin çabanızla olmuyor ne yazık ki.
Biraz sert bir yorum olacak belki ama eşinizin bu evliliği önemsemediğini düşünüyorum. Böyle biriyle yaşadım çünkü. Evlenene kadar çok iyi. Ondan sonra evlilikten, aile olmaktan hatta çocuklarından bile sıkılan biriyle ne yaptımsa olmadı. Her şeyi denediğim halde başaramadım. Üstelik bir baktım ki saygınlığım da gidiyor.
Dik durun. Kendinizi önemseyin.Umursamayın onu. Kızınızla mutlu yaşamaya çalışın. Ve asla kendinizi ezdirmeyin.
Siz bir annesiniz ve güçlü olmak zorundasınız. Ezik olmanız için hiçbir sebep yok. Ve gerekirse de boşanmayı göze alın. Bu şartlarda bu şekilde bir hayat sürdürmenize imkan yok çünkü. Gereği de yok. Mutlu olmak varken..

canım üzüldüm cidden senin adına..

yorumlarının tümünü okudum; psikolojik destek olayına dair birşey geçmemiş gördüğüm kadarıyla..

eşinle bunu konuşsan nasıl karşılar? tek başına gitmesi gerekir de kabul etmezse en azından aile terapistine gitseniz?

sen hem psikolojik hem fizyolojik olarak çökmüşsün zaten de kızının da psikolojisi bozulmuş bunlara tanık ola ola.. babasını itip git demesi minnacık çocuğun vs.. :59:

kızınız için olduğunu söyleyerek, ikna edemez misin acaba?

ben panik atakla ilgili tedavi görürken eşimide istedi doktor istemedi. aksine hala o benim tedavi olmamı istiyo. şuanda ben panik atağı atlattım büyük ölçüde. çok çok iyiyim o konuda ama eşim hala bunu bana kullanıyo ve tedavi olmamı istiyo.
ben çok söyledim ona senin tedavi olma gerek diye ama benim tedaviye ihtiyacım yok diyo.

bence o kızsa da sen bir süre birşey deme cevap verme ilişkiniz artık saygı çerçevesinin dışına çıkmış birilerinin susması gerek biraz alttan al cevap bile verme en azından bu şekilde daha iyiye gitme ihtimali var ama böyle gergin bir ortamda ben hakkımı savunurum diyorsan daha da kötüye gider

Nedense eşinizin düzeleceğine inanamıyorum. Sizde de ne sabır varmış ki tüm bu olanlarda hâlâ alttan alabiliyorsunuz.
Ama doğru mu yapıyorsunuz hatanız olmadığı halde alttan almakla. Çok iyi birisiniz belli ama bu kadar özveri de gereksiz değil mi.
Yuva yıkılmasın diye uğraşmak ne demek çok iyi biliyorum. Ama bu sadece sizin çabanızla olmuyor ne yazık ki.
Biraz sert bir yorum olacak belki ama eşinizin bu evliliği önemsemediğini düşünüyorum. Böyle biriyle yaşadım çünkü. Evlenene kadar çok iyi. Ondan sonra evlilikten, aile olmaktan hatta çocuklarından bile sıkılan biriyle ne yaptımsa olmadı. Her şeyi denediğim halde başaramadım. Üstelik bir baktım ki saygınlığım da gidiyor.
Dik durun. Kendinizi önemseyin.Umursamayın onu. Kızınızla mutlu yaşamaya çalışın. Ve asla kendinizi ezdirmeyin.
Siz bir annesiniz ve güçlü olmak zorundasınız. Ezik olmanız için hiçbir sebep yok. Ve gerekirse de boşanmayı göze alın. Bu şartlarda bu şekilde bir hayat sürdürmenize imkan yok çünkü. Gereği de yok. Mutlu olmak varken..

ne ylan söyleyeyim bende inanmıyorum. yo hayır yorum sert değil. gerçek bunları inanın düşünüyorum ama nedense bitti diyecek gücü bulamıyorum şuanda. çocuğuyla ilgili olarakta düşkün bi baba ama sinirlenince gözü görmüyo kimseyi. saygınlık olarakda bu kadar lafı sözü hakareti edenin bana saygısı yoktur heralde. benim ona olsa ne olur olmasa ne olur.

bence o kızsa da sen bir süre birşey deme cevap verme ilişkiniz artık saygı çerçevesinin dışına çıkmış birilerinin susması gerek biraz alttan al cevap bile verme en azından bu şekilde daha iyiye gitme ihtimali var ama böyle gergin bir ortamda ben hakkımı savunurum diyorsan daha da kötüye gider

ben çok sustum, çok alttan aldım. artık hakkımı savunmak istiyorum. yani kısacası eski sibel olmak istiyorum. kendme kızıyorum nasıl bu kadar değişebildin diye nasıl bu kadar sessiz kaldın diye.

ne ylan söyleyeyim bende inanmıyorum. yo hayır yorum sert değil. gerçek bunları inanın düşünüyorum ama nedense bitti diyecek gücü bulamıyorum şuanda. çocuğuyla ilgili olarakta düşkün bi baba ama sinirlenince gözü görmüyo kimseyi. saygınlık olarakda bu kadar lafı sözü hakareti edenin bana saygısı yoktur heralde. benim ona olsa ne olur olmasa ne olur.

Cnm peki iyi huyları,sana karşı iyi davranışları da oluyor mu..yoksa devamlı olarakmı kötü davranıyor ?

Böyle devam ederse o gücü bulacaksınız. Ben beş sene sonra o gücü bulabildim. Küs olmaya dayanamazdım. Herşeyim ona batardı. Alttan alırdım. Bir de benim yapımda yok konuşmadan saatler geçirebilecek kadar kinlenmek. Ya da duyarsız kalabilmek. Bir baktım ki seneler sonunda ben onun karşısında bir hiçim. Silkindim ve kendime geldim. Bir baktım ki karşımdaki adama sadece acıyorum. Defalarca aldatılmışım üstelik sizden farklı olarak.
Psikolojik destek demiş biri. normal insanlar için ya da gerçekten ortada sorunları olan insanlar için bir çözüm olabiliyor bu. Sizin evliliğinizde öyle elle tutulur bir sorun yok ki. Benim eşim giderdi psikiyatriste. Sonra ben de gittim. Ne kavgalar edildi. Yılların deneyimli ve bulunduğumuz kentteki en iyi psikaytrlardan biriydi. Ona yaptığı herşeyi anlattı. Nerde hata yaptıığını. Nasıl düzelmesi gerektiğini. Sonuçta psikyatriste gitmeyi bıraktı. Kendisinin de hata yapabileceğini kabuledebilecek kalitede olmalı biri.
Çok çalışmadan bahsediliyor. Herkes tüm iyiniyetiyle birşeyleri kurtarmaya ve sizi rahatlatmaya çalışıyorlar hepsi de sonsuz iyi insanlar. Bense bunlara karşı çıkarak belki ve yuva yıkmaya çalışıyor gibi olabilirim. Ama çok çalışmak evde karısına kızına bunları yapmayı gerektirir mi. İnsan ne için çalışır? Ailesi için. Ailesine eziyet ettikten sonra, biricik karısını üzüp aşağıladıktan sonra onlarca milyar kazanmış getirmiş eve ne faydası var?
Hoş eşiniz bunu da yapmıyor üstelik. Üç kuruş kazanılsın ama huzurla mutlulukla paylaşılsın o üç kuruş.
Hiçkimsenin hiçkimseyi ezmeye, aşağılamaya hakkı yok. Ve bunun da asla gerekçesi olamaz.

Cnm peki iyi huyları,sana karşı iyi davranışları da oluyor mu..yoksa devamlı olarakmı kötü davranıyor ?

tabi ki iyi yönleri var. evine bağlıdır aldatmadığına eminim. iyi olduğumuz zaman tartışmadığımızda iyiyizdir. aynı zamanda inanılmaz esprilidir çok gülerisz. ama o güldüğün anda dünyayı başına yıkack bişey olur. dersin az önce böyleydin şimdi nasıl böyle oldu. e buda beni yoruyor

şu an çalişmiyosun galiBa. çalişsan gerçekten kayBettiğin özgüvenin Büyük ölçüde yerine gelir.. Sözlüme Benzettim eşinin tavırlarını.. ona göre hep Ben suçluyumdur, kendisi Bay doğru Ben Bayan yanlış.. Bu yüzden evliliği erteliyorum ve Büyük ihtimalle sonumuz ayrılık olacak.. hayırlısı olsun hepimizin hakkında..

Böyle devam ederse o gücü bulacaksınız. Ben beş sene sonra o gücü bulabildim. Küs olmaya dayanamazdım. Herşeyim ona batardı. Alttan alırdım. Bir de benim yapımda yok konuşmadan saatler geçirebilecek kadar kinlenmek. Ya da duyarsız kalabilmek. Bir baktım ki seneler sonunda ben onun karşısında bir hiçim. Silkindim ve kendime geldim. Bir baktım ki karşımdaki adama sadece acıyorum. Defalarca aldatılmışım üstelik sizden farklı olarak.
Psikolojik destek demiş biri. normal insanlar için ya da gerçekten ortada sorunları olan insanlar için bir çözüm olabiliyor bu. Sizin evliliğinizde öyle elle tutulur bir sorun yok ki. Benim eşim giderdi psikiyatriste. Sonra ben de gittim. Ne kavgalar edildi. Yılların deneyimli ve bulunduğumuz kentteki en iyi psikaytrlardan biriydi. Ona yaptığı herşeyi anlattı. Nerde hata yaptıığını. Nasıl düzelmesi gerektiğini. Sonuçta psikyatriste gitmeyi bıraktı. Kendisinin de hata yapabileceğini kabuledebilecek kalitede olmalı biri.
Çok çalışmadan bahsediliyor. Herkes tüm iyiniyetiyle birşeyleri kurtarmaya ve sizi rahatlatmaya çalışıyorlar hepsi de sonsuz iyi insanlar. Bense bunlara karşı çıkarak belki ve yuva yıkmaya çalışıyor gibi olabilirim. Ama çok çalışmak evde karısına kızına bunları yapmayı gerektirir mi. İnsan ne için çalışır? Ailesi için. Ailesine eziyet ettikten sonra, biricik karısını üzüp aşağıladıktan sonra onlarca milyar kazanmış getirmiş eve ne faydası var?
Hoş eşiniz bunu da yapmıyor üstelik. Üç kuruş kazanılsın ama huzurla mutlulukla paylaşılsın o üç kuruş.
Hiçkimsenin hiçkimseyi ezmeye, aşağılamaya hakkı yok. Ve bunun da asla gerekçesi olamaz.

yazdığınız ilk üç satırı (aldatma kısmı hariç) ben yapıyorum şuanda. yazdıklarınıza katılıyorum. allahım hayırlısını versin ve o olsun

Son düzenleme:
avatarınızdaki sizseniz bebeğiniz çok tatlı maşallah kıyamam yazık
keşke tartışmalarınıza şahit olmasa
bazı aileler çocukların farkında olmadıklarını sanıyor ama onlar herşeyin farkında ve
onları okadar etkiliyor ki...
okul öncesini okuyorum staj gördüğüm yerdeki miniklerimle anneler günü röportajı yapıyorduk
Annenizle tartışırmısnız? Tartışmalarınızın sebebi nedir? diye soruma verdiği cvp;
Annem babamla hergün tartışıyor sonrada benle kardeşime kızıyor bizi dövüyor annem beni sevmiyor babamıda sevmiyor onunla uyumuyor annem babama vuruyor babamda anneme
v.s şeyler söyledi şok oldum duyunca 4 yaşındaki çocuk
bunların farkında ve okadar sessiz pasif bir çocuk ki bunları duymak çok şaşırttı beni
Diyeceğim şu ki eşinizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun ve bu konuşmayı kızınız için yaptığınızı
böyle davranmasının kızınızı etkilediğini kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyin
yada bir seçim yapmasını ya kızı için sorunları düzeltmek için çaba harcayacak yada
tabiki ayrılmak varsa kafanızda ayrılığı seçicek
Ben olsam uzun bir süre hiç konuşmazdım onunla tek kelime dahi etmezdim baktım hala umursamıyor kızım için silbaştan yapardım çekip giderdim tabi gitmeside okdr kolay değil ama
hem kendim hem çocuğum için bunu yapardım

şu an çalişmiyosun galiBa. çalişsan gerçekten kayBettiğin özgüvenin Büyük ölçüde yerine gelir.. Sözlüme Benzettim eşinin tavırlarını.. ona göre hep Ben suçluyumdur, kendisi Bay doğru Ben Bayan yanlış.. Bu yüzden evliliği erteliyorum ve Büyük ihtimalle sonumuz ayrılık olacak.. hayırlısı olsun hepimizin hakkında..

son 2 aya kadar çalışıyordum ama birlikte, baktım işle ilgilide tartışıyoruz aman dedim gitmiyorum artık. kendi işimiz varken başka yerde çalışmamıda istemiyo.

avatarınızdaki sizseniz bebeğiniz çok tatlı maşallah kıyamam yazık
keşke tartışmalarınıza şahit olmasa
bazı aileler çocukların farkında olmadıklarını sanıyor ama onlar herşeyin farkında ve
onları okadar etkiliyor ki...
okul öncesini okuyorum staj gördüğüm yerdeki miniklerimle anneler günü röportajı yapıyorduk
Annenizle tartışırmısnız? Tartışmalarınızın sebebi nedir? diye soruma verdiği cvp;
Annem babamla hergün tartışıyor sonrada benle kardeşime kızıyor bizi dövüyor annem beni sevmiyor babamıda sevmiyor onunla uyumuyor annem babama vuruyor babamda anneme
v.s şeyler söyledi şok oldum duyunca 4 yaşındaki çocuk
bunların farkında ve okadar sessiz pasif bir çocuk ki bunları duymak çok şaşırttı beni
Diyeceğim şu ki eşinizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun ve bu konuşmayı kızınız için yaptığınızı
böyle davranmasının kızınızı etkilediğini kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyin
yada bir seçim yapmasını ya kızı için sorunları düzeltmek için çaba harcayacak yada
tabiki ayrılmak varsa kafanızda ayrılığı seçicek
Ben olsam uzun bir süre hiç konuşmazdım onunla tek kelime dahi etmezdim baktım hala umursamıyor kızım için silbaştan yapardım çekip giderdim tabi gitmeside okdr kolay değil ama
hem kendim hem çocuğum için bunu yapardım

evet avatardaki ben ve kızım, teşekkrler.

evet çok etkileniyo çocuklar. evet doğru bi zamanda konuşmalıyım tekrar

Sormak istediğim birşey var. Bir tartışmanızda sizi darp ettiğini ve evden kovduğunu yazmışsınız. O zaman nereye gittiniz. Ve bu tekrarladı mı
Çok ağır yaşadıklarınız. Allah yardımcınız olsun. Ama yavrunuz büyüdüğünde onun yanında tartışmalar olduğunda ona bunları yaşatmaya hakkınız olmadığını anlayacaksınız.
Benim evladım da en olmadık zamanlarda babam sana çok bağırıyor anne dediğinde ne yapacağımı şaşırıyordum. Hep söylüyorum algıları inanlmaz açık çocukların. Diğer odada bile sizi duyabiliyorlar. Başka şeyle ilgilenirken bile sizin ne yaptığınızı biliyorlar. Bu ortamda çocuk büyütmeye hakkımız yok.
Eşinizle adamakıllı konuşmaya çalışın. Kızınızı bu ortamda yetiştiremeyeceğinizi ve onun için herşeyi yapabileceğinizi anlatmaya çalışın. Çalışın diyorum çünkü bunun bazıları için o kadar kolay olmayacağını biliyorum.
Ben eşime bunları söylediğimde olup olmadık benim aklıma gelmeyecek şeylerle beni suçlardı. nerden bulurdu onca lafı, nasıl arka arkaya koyar da söylerdi.
sizin konunuzla birçok şeyi yaşadım yeniden. Onun için bu kadar uzuun uzun yazdım. Uzattım. Kusura bakmayın

herşey tamam da kardeşini "kovdum" demesi gerçekten çook çirkin.. Ben olsam Bunu Büyük Bir olay haline getirirdim.. kardeşim ne terBiyesizlik yapmış da kovmuş onu, hem de Bana söylemeden Canım Bak kardeşin çalişmiyor Bir uyar Bir konuş demeden etmeden.. Sanırım Bu adam kendi işi falan olunca Baya Bi Burnu Büyümüş Bişey sanıyor etrafındaki herkese karşi aşağilayici Bir tutum içinde giBi.. Benim sözlüm de çok eleştirir hep kendini haklı sanar falan ama asla insanlari aşağilamaz hele de Benim ailemdeki insanlar Başının üstündedir çok saygılıdır.. yok valla canım şikayet etmekte haklısın ama saBret, önce kendini toparla.. ama sana şu kadarını söyliim, Buraya gelip içini döktün ya daha seni kimse tutamaz, Bu Büyük Bi adımdır, çünkü artık yüzleşiyorsun Bütün gerçeklerle.. ve özeleştiri de yapiyosun, Bu demek oluyor ki sonraki adımların daha sağlam olacak.. o kayBettiğim dediğin özgüvenin gelmeye Başlamış Bile..

öncelikle allah yardımcınız olsun..
yaşadıklarınız kolay şeyler değildir az çok kendi babamdan bilirim...
herşey biyanada çocuğunuzun yanında size yaptıkları kabul edilir şeyler değil..
benimde 1.5 yaşında bi oğlum var ama nolursa olsun asla onun yanında bişey belli etmem babasıda öyledir.. onun yanında sesimi (kavga olmasa bile) yükseltsem o kadar korktuğunu hissederim ki..
eşimle şakalaşırken bile o bizi kavga ediyoruz sanar ve korkar henüz daha çok küçükler ve bu yaşananlar o masumların canlarını o kadar yakarki...:50:
nolursa olsun onun yanında yapmamaya gayret gösterin...
size gelince boşanın veya boşanmayın demek haddim değil ama eğer bu sorunları aşmaya çalışmazsanız ileride daha büyük sorunlarla karşılaşacağınızı düşünüyorum..:97:

Canım ben eşinizin psikoloğa gitse bile düzeleceği taraftarı değilim ki zaten gitmek de istemiyormuş. Eşinle konuşsanda derdini anlatsanda kızınız için bile olsa normal davranacağını da zannetmiyorum. Bir arkadaş yazmıştı bu kadar eziyeti hakareti neden çekiyorsun diye kesinlikle katılıyorum. Ben her zaman insanın önce kendisine değer vermesini savunurum. Kendinize değer verin ve o hakaretlere katlanmayın. Size ayrılın diyemiyorum çünkü yazdıklarınızdan o gücün sizde olmadığını anlayabiliyorum ve zaten kendinizde belirtmişsiniz olmadığını. Ama buna bir çözümde bulmalısın. Önce kendiniz sonra kızınız için... İnşallah en doğru kararı vericeksin...

Malesef hiçbirşey ilk günkü gibi olmuyor ilk önce sizin birşeylere karar vermeni ve en önemlisi kendinize gelmeniz lazım bi silkinin şöyle karar verin neyi istediğinize o adamı daha fazla çekebilirmiyim yada ben bu adamı seviyorum katlanırım çocuk için değil ilk önce kendini düşün sen iyi olacaksın ki kızına daha iyi bakabilesin bence buna karar ver sonrası zaten kendiliğinden gelişecektir hakkında hayırlısı umarım yüzün tekrar güler o tatlı kızını öp benim için çok tatlı benimde 11 aylık bir oğlum var Rabbim bahtlarını güzel etsin..

Back