• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzum esimle

O dediklerinizi cok yaptim. Biraz sIkIlgan bir yapisi var. Alanimi daraltma der 5 dakika sonra.
Ben hic kosarak eve geldigimi hatirlamiyorum gercekten. Hatta is yerinde daha huzurluyum. Birbirimizi görünce hep gülümseyerek karsilarim, esimin surati hep asIk olur. Simdi bazen bende sirf o asIk suratini görmemek icin bir araya gelecegimizde yüzüne bakmiyorum bazen. Misal arabayla isim vardi, sonra evden esimi almaya geldim, esim kapidan cikti asIk suratla arabaya dogru geliyor, iste ben o an camdan disari bakiyorum. Yüzünü görüpte mutsuz olmamak icin.

Gerçekten üzüldum ama siz elinizden geleni yapmışsınız gerçekten. Yürümüyorsa çocuk olmadan ayrılmak en doğrusu galiba.

ne kadar güzel anlatmışsin, okurken dedim nekadar anlasilasi bi kadın.
ne erkekler var senin gibi,ama onların da eşleri böyle ruhsuz.eşine ruhsuz dedim o geldi direk aklıma.

bence ayrılığı düşünme arkadaşım,
kolay değil çok sıkıcı okurken bile geçti o his.
kendi başına bişeyler yapmak zevkli değil evet.ama ben aksine çocuk düşünün derim ,hoş modern dünyanın bilmiş kadınları tepki verir buna ama ,sebebim
şu ,iyi bir baba olabilir yazmışsin önemli olan bu.
bir tanıdığım vardı.eşini aynı senin gibi tanımladı hep.millet de bebeği olunca tepki gösterdi hatta hemen olmadı tedavi gördu de yok bu adama çocuk mu yapılır vs dediler.ınan Şuan anlattiklarina inanamiyorum resmen başka bir adam diyor.baba olmak onu bu çocuk hallerden çıkardi çocuk gibi sorumsuz değil artık baba oldu diyor.

Cok tesekkür ederim.
Aklimdan "acaba cocuk yapsam düzelir mi" düsüncesi inanin hic gecmedi. Temelde evlilik saglam degilse, cocugu yamalik gibi araya sIkIstirip, "hadi yavrum evliligimizi kurtar" diye kullanmak agrima gider. Belki yanlis düsünüyorum bilmiyorum ama sizin arkadasiniz adina cok sevindim, genelde cocuktan sonra hic birseyin düzelmedigini duyuyorum.

Benim sevgi anlayisimda, karsilikli eger sevgi gösterisi yoksa ortada paylasilabilen bir sevgide yoktur esasinda. Yani o yüzden cok fazla bir sevgi beslemiyorum esime karsi. Zamanla azaldi.

Benim korkum ayrildiktan sonraki yasam. Maddi anlamda degil. Ailem arkamda da olsa manevi anlamda. Ailemin destegi sonsuz olacak biliyorum. Onlarda zamaninda bosanmami direkt söylemeselerde istediklerini biliyorum. Ama ben kendi hayatimdan korkuyorum. Insanlarin tepkilerinden (biliyorum cok gereksiz ama duygularim bu yönde).

Sen aslinda ayrilmayi kafana koymussun ama derdin sonrasi... Herkes kendi yasadigini kendi bilir kimsecikler bilemez kimseyi duyma o yuzden!

Cok sey diyorum inanin.
Ciddiye mi almıyor acaba? Uyuz oldum adama, güvendiği ne olaki?.
Hayır her işini gören, seni seven bir eşin var, etli sütlüye dokunmadan gel keyfim gel yatıyorsun evde, azıcık gönlünü al değil mi?

Bence güzel bir konuşma yapmanın vakti gelmiş, sakin sakin herşeyi dile getirin; ciddi ciddi ayrılma ihtimalinize inansın.

Hatta biraz yalnız kalıp ilişkimizi gözden geçirmek istiyorum diyin; bir ay evden uzaklaşın. Bir de sizsiz yaşamanın neye benzediğini görsün. Siz de bu arada evliliğinizi tartarsınız tekrar; eşinizin özlediğiniz yanları da varmı; yoksa böyle daha mı huzurlusunuz görme fırsatınız olur.

Belki çok iddalı bi cümle olacak ama "mutlu/sorunsuz evlilik yoktur"..
Yutan, alttan alan, yaşanmamış gibi davranan, çabuk affeden taraflar vardır evliliklerde.
Kimi zaman kadın, kimi zaman erkek.

Benim 4 yıllık bi evliliğim var, çok mutluyum.
Beni anlayan, bir dediğimi ikiletmemeye çalışan bi eşim var,
Hatasını yanlışını yüzüne vurduğumda kendini düzeltmeye çalışır, bir daha aynı hatayı yapmamaya özen gösterir,
Ailesi konusunda baskı kurmaz, ilişkilerimizi bize bırakır.
Durduk yere sarılır, öper, sevgi sözcükleri eksik olmaz aramızda.
Evinden işine, işinden evine.. geç geleyim, arkadaşlarımla çıkayım.. yoktur kesinlikle.

Ne kadar mutlu bi evlilik di mi? değil işte.. bi de madalyonun iç yüzü var.

Sinirlendiğinde ağzından çıkanlara sahip olamaz, bi canavara dönüşür adeta..
yıkım yıkım yıkar beni cümleleri.
Kendi işini yapmakta ısrarcı olduğundan sürekli zarar eder, bizi borca batırır çıkarır.
Evlendiğimden beri hiç rahat nefes almadım maddi açıdan.
Hep kısıtladım kendimi yapmak istediklerimle alakalı..

Şimdi siz karar verin; göründüğü kadar mutlu bi evlilik mi bu?

Cok güzel anlatmissiniz.Tabii ki evliliklerde arti ve eksiler herzaman vardir. Ama sizine evliliginiz artilari eksilerinden fazla gibi geldi. Bence mutlu bir evliliginiz var, borc konusu haric, insAllah onuda en kisa zamanda düzeltir esiniz.

Bizimkisinin eksileri daha fazla gibi geliyor bana:

Calismayi sevmez, hic bir konuda yardimci olmaz (ama hic bir konuda), ortak hic birsey paylasmayiz (afedersiniz yatak odasi disinda). Sevgisini göstermez, sarilmaz, öpmez. Bazen cok saygisiz. Parasi varsa su gibi harcar, az ise cimriligin dibine vurur. Sorumluluk konusunda inanilmaz kötü yetistirilmis. Mutsuz, huzursuz, hayattan zevk almaz. Huysuz, kaprisli.

Iyi huylari
Evcimen, inancli, birsey alip satacagi zaman istisare'yi sever benle paylasir. Kötü aliskanliklarini sorarsaniz sadece sigara. Cok iyi sir tutar. Kendi aramizda yasadigimiz durumlari benim ailemle paylassada kendi ailesi ile asla paylasmaz.

Karar sizin..

Son düzenleme:
Evliyim ve çok şükür hayatimda daha once hayal bile edemeyecegim kadar mutluyum. Birçok sebep siralayabilirim neden mutlu oldugum icin ancak iliskilerin bir formülü yoktur. Beni mutlu eden seni etmez, seni tatmin eden benim gönlümün kiyisindan geçmez,vs.. yani ben beni tatmin eden ilişkiyi yasadigim kisiyi buldugum icin mutluyum. Esas sorun bence kisilerin once kendilerini tanımaları daha sonra evlenmeleri. Mesele kimisi kiskanilmak ister kocasi her saniye nerede oldugunu sordu diye hep beni düşünüyor ilgileniyor ne guzel der tatmin olur kimisi bunu guvensizlik olarak görür mutsuz olur. Ama yine de derseniz anlatin neden mutlusunuz anlatirim basiniz agrimayacaksa

neden siz eşinizin mutsuzluğuna uymak zorundasınız* neden onu sizin mutluluğunuza enerjinize uydurmak zorunda bırakmıyorsunuz?

akşam yürüyüş mü istedin? yok mu dedi? iyi otur sen bilgisayarında haydi öptüm seni ben çıkar diye al ceketini çık.
akşama yemek mi yapmak istemedin yapma. mesaj at dışarı çıkarız yemek yapmıyorum diye. gelince çıkmayalım mı dedi? sen bilirsin ama ben çıkacagım de çık.

bilgisayar mı oynuyor bırak odasında git diğer odaya aç müziğini filmini eğlen kafana göre.

resmen kendinizi bırakmışsınız.
her seye ragmen mi olmuyor. gidersiniz. her şeye ragmen olmuyorsa neden pişman olacaksınız?

Ciddiye mi almıyor acaba? Uyuz oldum adama, güvendiği ne olaki?.
Hayır her işini gören, seni seven bir eşin var, etli sütlüye dokunmadan gel keyfim gel yatıyorsun evde, azıcık gönlünü al değil mi?

Bence güzel bir konuşma yapmanın vakti gelmiş, sakin sakin herşeyi dile getirin; ciddi ciddi ayrılma ihtimalinize inansın.

Hatta biraz yalnız kalıp ilişkimizi gözden geçirmek istiyorum diyin; bir ay evden uzaklaşın. Bir de sizsiz yaşamanın neye benzediğini görsün. Siz de bu arada evliliğinizi tartarsınız tekrar; eşinizin özlediğiniz yanları da varmı; yoksa böyle daha mı huzurlusunuz görme fırsatınız olur.

Evet ciddiye almiyor gibi. Onla mutlu olmadigimi söyleyince kiriliyor aslinda. Ama ben her büyük tartismadan sonra "seni niye cekiyorum ki, bu is bir yerde kopacak biliyorum" dedigim icin ve hala devam ettigim icin mi ayrilacagima inanmiyor bilmiyorum? Benim onu birakip gidebilecegimi tahmin etmiyor, esim birazda birseyler yasamadan kestirebilen bir insan degil. Gercekten her konuda böyle, olay olunca dank ediyor kafasina.

Evliyim ve çok şükür hayatimda daha once hayal bile edemeyecegim kadar mutluyum. Birçok sebep siralayabilirim neden mutlu oldugum icin ancak iliskilerin bir formülü yoktur. Beni mutlu eden seni etmez, seni tatmin eden benim gönlümün kiyisindan geçmez,vs.. yani ben beni tatmin eden ilişkiyi yasadigim kisiyi buldugum icin mutluyum. Esas sorun bence kisilerin once kendilerini tanımaları daha sonra evlenmeleri. Mesele kimisi kiskanilmak ister kocasi her saniye nerede oldugunu sordu diye hep beni düşünüyor ilgileniyor ne guzel der tatmin olur kimisi bunu guvensizlik olarak görür mutsuz olur. Ama yine de derseniz anlatin neden mutlusunuz anlatirim basiniz agrimayacaksa

Cok güzel yazmissiniz, kesinlikle öyle. Biz uyusmuyoruz galiba. Farkliyiz, bunu esim bana bende esime söyledim. Kafa yapilarimiz cok farkli. Estf lütfen anlatin, ben zaten merak ediyorum.

Kafa yapısı olarak belirli seviyeye gelmeyen insanlarla yaşamak gerçekten zor. Allah kolaylık versin ne diyim.

Sen aslinda ayrilmayi kafana koymussun ama derdin sonrasi... Herkes kendi yasadigini kendi bilir kimsecikler bilemez kimseyi duyma o yuzden!

Evet su an o asamadayim. Ayriligi düsünüyorum. Ama korkuyorum da dedigim gibi. Tam netlestiremedim. Eskiden esimle arami nasil düzeltebilirim diye düsünüyordum. Simdi daha cok ayriligi düsünüyorum.

Benim sevgi anlayisimda, karsilikli eger sevgi gösterisi yoksa ortada paylasilabilen bir sevgide yoktur esasinda. Yani o yüzden cok fazla bir sevgi beslemiyorum esime karsi. Zamanla azaldi.

Benim korkum ayrildiktan sonraki yasam. Maddi anlamda degil. Ailem arkamda da olsa manevi anlamda. Ailemin destegi sonsuz olacak biliyorum. Onlarda zamaninda bosanmami direkt söylemeselerde istediklerini biliyorum. Ama ben kendi hayatimdan korkuyorum. Insanlarin tepkilerinden (biliyorum cok gereksiz ama duygularim bu yönde).
Yooo gereksiz fln değil, bu her kadının yaşadığı bi psikoloji.

İlk zamanlar cok zor oluyo, sevginiz azalsa bile arıyorsunuz eşinizi, düzeninizi, evinizi vs vs. Ama gerçekten zamanla oturuyor herşey. Zaten siz su anda da kendi maneviyatınızı kendiniz idare ettiğiniz icin cok zor olmayacak inanın bana :)

Olmuyorsa olmuyordur dedim bende kendime cogu kez, ama korkuyorum. Cok hemde. Pisman olmaktan, acabalardan.
Haber okur, program izler, facebookda takilir. Bilgisayarsiz günü gecmez. Evdeyse eger sabah kalkar kalkmaz bilgisayara kosar aksam yatana kadar. Benide kendine benzetti. Yürüyüs yapalim derim yok der. Bir yerde yemek yiyelimerim yok der.
Gecen gün ilk defa ben evlilik icin yaratilmis bir adam degilim, hic birsey gelmiyor elimden, bunun sende farkindasin dedi.

Cinsel hayatimizda bir problem yok hayir.

eşiniz aslında problemi söylemiş yani oluru kendi çözmek isterse var yani sizlik birşey yok
onun için yaptığınız fedakarlıklar eğer kendinize saygı sınırlarınızı aştıysa şapkayı önünüze koyup düşünmekte yarar var
benim eşimle durumum sizin yazdığınız gibi
sabahtan akşama pc dedir herşeyde kendi önemlidir
cinsel hayatımızda sorunlu
zaten sorunlu olmasa bile gündüz duygusal olarak tatmin olmadığım biriyle gece bir şey yaşamak istemiyor insan
yani size tek önerim ben böyle bir cümle duysam sanırım
sakince yüz göz olmadan sana şu kadar süre veriyorum bunu söyledin bunu çözüp çözmek istemediğine karar ver
bunu bilmek ve buna göre hareket etmek benim kararım der yapabiliyorsam evden bir süre uzaklaşırdım

Yooo gereksiz fln değil, bu her kadının yaşadığı bi psikoloji.

İlk zamanlar cok zor oluyo, sevginiz azalsa bile arıyorsunuz eşinizi, düzeninizi, evinizi vs vs. Ama gerçekten zamanla oturuyor herşey. Zaten siz su anda da kendi maneviyatınızı kendiniz idare ettiğiniz icin cok zor olmayacak inanın bana :)

Siz yasadiniz mi böyle bir duru mu? O asamalari merak ediyorum.

Cok hosuma gitti ne gibi muhabbet veya oyun?
Playstation, tavla oynarız, yürüyüş yaparız, film izleriz aslında filmden çok internetten dizi indirir onları izleriz, tenise gideriz, günlük neler yaptığımızı konuşmamız ve güncel olaylar hakkında yorum yapmamız da baya vakit alır, eşim gitar ını çalar işte zaman geçiyo bi şekilde internetsiz yaşam en güzeli ;)

eşiniz aslında problemi söylemiş yani oluru kendi çözmek isterse var yani sizlik birşey yok
onun için yaptığınız fedakarlıklar eğer kendinize saygı sınırlarınızı aştıysa şapkayı önünüze koyup düşünmekte yarar var
benim eşimle durumum sizin yazdığınız gibi
sabahtan akşama pc dedir herşeyde kendi önemlidir
cinsel hayatımızda sorunlu
zaten sorunlu olmasa bile gündüz duygusal olarak tatmin olmadığım biriyle gece bir şey yaşamak istemiyor insan
yani size tek önerim ben böyle bir cümle duysam sanırım
sakince yüz göz olmadan sana şu kadar süre veriyorum bunu söyledin bunu çözüp çözmek istemediğine karar ver
bunu bilmek ve buna göre hareket etmek benim kararım der yapabiliyorsam evden bir süre uzaklaşırdım

Evden uzaklasma gibi bir imkanim var aslinda. Ailem 10 dakika uzakta. Bir kere giderken, kapida önüme gecti. Birakmadi, cantayi hazirlamistim. Benim ona yaptigim fedakarliklarin hic birini görmüyor. Belki uzaklasmak iyi gelecek bunu düsunecegim.

O dediklerinizi cok yaptim. Biraz sIkIlgan bir yapisi var. Alanimi daraltma der 5 dakika sonra.
Ben hic kosarak eve geldigimi hatirlamiyorum gercekten. Hatta is yerinde daha huzurluyum. Birbirimizi görünce hep gülümseyerek karsilarim, esimin surati hep asIk olur. Simdi bazen bende sirf o asIk suratini görmemek icin bir araya gelecegimizde yüzüne bakmiyorum bazen. Misal arabayla isim vardi, sonra evden esimi almaya geldim, esim kapidan cikti asIk suratla arabaya dogru geliyor, iste ben o an camdan disari bakiyorum. Yüzünü görüpte mutsuz olmamak icin.
ya bunları ben mı yazdım dedim serar arkadaşım
o kadar benziyor ki
tek eşinin iyi yanı benim eşimin ben hariç sevdiği insanlara hep enerjisi vardır
millet desin günübirlik yere gider , ben isteyince çay içmeye zor dışarı çıkarız
bende kendimi onun annesi gibi hissediyorum
öss ye girecek çocuğum var sanki
size özel mesaj attım

Playstation, tavla oynarız, yürüyüş yaparız, film izleriz aslında filmden çok internetten dizi indirir onları izleriz, tenise gideriz, günlük neler yaptığımızı konuşmamız ve güncel olaylar hakkında yorum yapmamız da baya vakit alır, eşim gitar ını çalar işte zaman geçiyo bi şekilde internetsiz yaşam en güzeli :KK66:

Ha evet gitar. Birde gitar calar, sarki söyle. Onu unutmusum, haksizlik olmasin bari, yaptigi bir is daha varmis :KK14:
Sizin ortak paylasimlariniz cok. Biz evli, ama ortak hic birsey yapmayan iki insaniz. O benim ergenlik dönemindeki cocugum, ben genc bir anne gibiyim. Bu evlilik beni cok sIkti.

ya bunları ben mı yazdım dedim serar arkadaşım
o kadar benziyor ki
tek eşinin iyi yanı benim eşimin ben hariç sevdiği insanlara hep enerjisi vardır
millet desin günübirlik yere gider , ben isteyince çay içmeye zor dışarı çıkarız

Esimde öyle arkadaslariyla gider bir yerlere cagirsalar. Benle gitmez.
Ama enerji dolu bir adam degil esim. Ici yasli, disi genc bir adam.

Back
X