skntilariniz hallolmadan cocuk fikri bana sicak gelmiyor.. Allah en dogrusunu bilir.. cocuk olunca bi sevecenlik mi gelir adama, yoksa o halde yalniz mi birakir ve o hali bu kez sana daha mi cok dokunur bilinmez..
bozuk istemeyen arabanın terk edilmesi pişmanlık yarattığı görülmedi. ama kendinizi iyice ölçüp tartın gerçekte ne istiyorsunuz çevrenize bakın değerlendirin tamam herkesin kendine has davranışları olabilir ama yüzde 99 sizi mutsuz ediyorsa ortada sorun vardır. her insan birbiri ile uygun olamaz uyum sağlayamaz bu uyumu sağlamak aslında bir beceridir eğer karşınızdaki sizinle bir uyum içinde değilse birbirinize uygun insanlar değilsiniz demektir yanlış düşünüyor olabilirim. ama önemli olan sizin düşünce ve duygularınız karar vermeden önce bütün ayrıntıları düşünün ortada çocukta yok. çocuk yapın asla diyemem çünkü bu ortamda doğan bir çocukta mutsuz olacaktır onlar anne karnında hissetmeye başlıyor her şeyi o yüzden bütün olasılıkları düşünerek karar verin
En kotu ne olabilir ki?? Bu adamdan daha garibi piyasada yok daha kotusu cikmaz merak etmeyin
Kesinlikle çocuk yapmayin.son bir kez denemek isterseniz cay mi sever kahve mi sever aliN iki fincan oturun bilgisayarın başına birlikte ne okuyorsa siz de okuyun neyle ilgineniyorsa siz de ilginenin bunu ona hissettirin.yorum yapın.ufak tefek sorumluluklar verin market alışverişini siz yapin önemli birşeyi unutun ve ondan isteyin.çocukça davrandığında duymamazliktan gelin.anlamamis gibi davranın boylece kapris yapacağı kimse kalmaz. gerçekten mutlu değilseniz yapacak bişey yok zorlamayın bence.bugün esimle tesadüf konuştuk esini gördüğünde kendiliğinden bir gülümseme oluyorsa birbirinizin yolunu dört gozle bekliyorsan mutluluk budur dedim.o da hep yanına gelmek için iş çıkışını zor yapıyorum der.uzun çalışıyor da.sevgi şart evlilikte yoksa tahammül edilmez.
Merhaba
Daha öncede esimle ilgili sıkıntılarımı paylaşmıştım sizlerle. Bazı problemlerimiz tamamen olmasada zamanla cözülecek gibi gözüksede (ya da ben öyle hissediyorum) hala evliligimizde bazi sıkıntılarımız var.
Esimle cok farkli iki karaktere sahibiz. Gece ile gündüz gibi. Cok huzursuz bir insan, ve herseyden kavga cikarmaya müsait bir yapisi var. ilk evlendigimiz Zaman 3 yila kadar beni baskin kisiligi ile baya bi pusturdu. Fiziksel siddet asla yok, ama psikolojik siddet cok yasadim ilk dönemlerimizde. Sonrasinda artik yeter diyip ipleri elime alinca biraz düzelme oldu, ama esim gercekten hic cekilir biri degil. Calismayi sevmez, ev islerinde asla yardim etmez, alisverisi ben yaparim, herseyden ben sorumluyum. Inanin ise gidip, eve gelip bilgisayarila ugrasir, baska bir is yapmaz. Ha birde 5 vakit namaz kilar, inancli biri. Ama gelin görünki ahlak olarak cok takdir edilesi degil ve insanlarla iletisim konusunda cok basarisiz. Biri ufaktan sakaylada olsa birsey desin hemen ciddiye alir, o insana soguk davranir. AsIk suratli mutsuz bir insan ve haliyle benide mutsuz ediyor. Ne sevgi gösterisinde bulunur, ne birsey. Bu yil evleneli 5 sene olacak ve 5 sene icerisinde toplamda 3 kere bile seni seviyorum dememistir belki, veya en fazla 2-3 kere güzel bir söz duydum. Genelde hep elestirir, hatta ailemin yaninda da gerekli gereksiz her mevzuda beni elestirirdi, ailem biraz karsi cikinca birakti onu artik, baskalarinin yaninda elestirmiyor beni. Evdede eskisi kadar elestirmiyor. Ben o kadar sgudum ki, esimle cok mutsuzum. Gercekten evlilik artik bana bir görevmis gibi geliyor. Herseyi yalniz yapiyorum, bana hic bir konuda bir katkisi yok. Niye cekiyorum ki ozaman diyorum bazen? Ayrilmayi cok düsündüm, ama cok korkuyorum pisman olmaktan. Ailesi cok iyi, cok severim onlari onlarda beni cok severler. Ama esimle yetistirilme tarzlarimiz cooook farkli. Bizde esitlik vardir, esim tarafinda erkek baskindir, erkegin sözü gecer. En basiti bu. Esimle gelisemiyorum, büyüyemiyorum. Evlilik benim icin hayal kirikligi. Rabbimin bana bir imtihani gibi görüyorum bazen esimi, bazende etrafimdakileri duyunca esim yinede iyiymis diyorum. Kafam cok karisik. Evcimendir, öyle gece disarlari gezeyim tozayim günümü gün edeyim biri degil. Ama cok huzursuz biri. Hergün illa birseyden kavga cikarir, asiri kaprisli.
Kisacasi mutsuzum ama gidemiyorumda korkuyorum. Napayim? Özellikle evlilerin fikirlerini merak ediyorum..
Ben mutluyum evliligimde diyenler, mutlu bir evliligin tanimini yapar misiniz? Bunu bilmeye ihtiyacim var, her evlilik icerden benim ki gibi mi acaba ben mi abartiyorum meraktayim..
Korkunuzun temelini öğrenmek lazım. Acaba içten içe seviyor musunuz yoksa alışkanlığınızı mı bırakamıyorsunuz?Merhaba
Daha öncede esimle ilgili sıkıntılarımı paylaşmıştım sizlerle. Bazı problemlerimiz tamamen olmasada zamanla cözülecek gibi gözüksede (ya da ben öyle hissediyorum) hala evliligimizde bazi sıkıntılarımız var.
Esimle cok farkli iki karaktere sahibiz. Gece ile gündüz gibi. Cok huzursuz bir insan, ve herseyden kavga cikarmaya müsait bir yapisi var. ilk evlendigimiz Zaman 3 yila kadar beni baskin kisiligi ile baya bi pusturdu. Fiziksel siddet asla yok, ama psikolojik siddet cok yasadim ilk dönemlerimizde. Sonrasinda artik yeter diyip ipleri elime alinca biraz düzelme oldu, ama esim gercekten hic cekilir biri degil. Calismayi sevmez, ev islerinde asla yardim etmez, alisverisi ben yaparim, herseyden ben sorumluyum. Inanin ise gidip, eve gelip bilgisayarila ugrasir, baska bir is yapmaz. Ha birde 5 vakit namaz kilar, inancli biri. Ama gelin görünki ahlak olarak cok takdir edilesi degil ve insanlarla iletisim konusunda cok basarisiz. Biri ufaktan sakaylada olsa birsey desin hemen ciddiye alir, o insana soguk davranir. AsIk suratli mutsuz bir insan ve haliyle benide mutsuz ediyor. Ne sevgi gösterisinde bulunur, ne birsey. Bu yil evleneli 5 sene olacak ve 5 sene icerisinde toplamda 3 kere bile seni seviyorum dememistir belki, veya en fazla 2-3 kere güzel bir söz duydum. Genelde hep elestirir, hatta ailemin yaninda da gerekli gereksiz her mevzuda beni elestirirdi, ailem biraz karsi cikinca birakti onu artik, baskalarinin yaninda elestirmiyor beni. Evdede eskisi kadar elestirmiyor. Ben o kadar sgudum ki, esimle cok mutsuzum. Gercekten evlilik artik bana bir görevmis gibi geliyor. Herseyi yalniz yapiyorum, bana hic bir konuda bir katkisi yok. Niye cekiyorum ki ozaman diyorum bazen? Ayrilmayi cok düsündüm, ama cok korkuyorum pisman olmaktan. Ailesi cok iyi, cok severim onlari onlarda beni cok severler. Ama esimle yetistirilme tarzlarimiz cooook farkli. Bizde esitlik vardir, esim tarafinda erkek baskindir, erkegin sözü gecer. En basiti bu. Esimle gelisemiyorum, büyüyemiyorum. Evlilik benim icin hayal kirikligi. Rabbimin bana bir imtihani gibi görüyorum bazen esimi, bazende etrafimdakileri duyunca esim yinede iyiymis diyorum. Kafam cok karisik. Evcimendir, öyle gece disarlari gezeyim tozayim günümü gün edeyim biri degil. Ama cok huzursuz biri. Hergün illa birseyden kavga cikarir, asiri kaprisli.
Kisacasi mutsuzum ama gidemiyorumda korkuyorum. Napayim? Özellikle evlilerin fikirlerini merak ediyorum..
Ben mutluyum evliligimde diyenler, mutlu bir evliligin tanimini yapar misiniz? Bunu bilmeye ihtiyacim var, her evlilik icerden benim ki gibi mi acaba ben mi abartiyorum meraktayim..
Yüklendiğin bütün sorumlulukları bir kenara at.O yapmıyorsa sen de yapma.Alışveriş v.s.Merhaba
Hazır yeri gelmişken," ya haklısın, ben seni kendinle başbaşa mı bıraksam, yalnız daha mutlu mesut yaşarsın deseydin."Olmuyorsa olmuyordur dedim bende kendime cogu kez, ama korkuyorum. Cok hemde. Pisman olmaktan, acabalardan.
Haber okur, program izler, facebookda takilir. Bilgisayarsiz günü gecmez. Evdeyse eger sabah kalkar kalkmaz bilgisayara kosar aksam yatana kadar. Benide kendine benzetti. Yürüyüs yapalim derim yok der. Bir yerde yemek yiyelimerim yok der.
Gecen gün ilk defa ben evlilik icin yaratilmis bir adam degilim, hic birsey gelmiyor elimden, bunun sende farkindasin dedi.
Cinsel hayatimizda bir problem yok hayir.
Eşim çok yoğun çalıştığı için bi ara evdeki sorumluluklarını ihmal etti. Mutfaktaki eşyaların yerini unuttu adam ya. Markete gittiğimizde sap gibi durup "ee ne eksik? " demesi bile beni çileden çıkarıyordu. Eve elektrikçi gelmesi lazım, raflar eğilmiş tornavidayla düzeltilmesi lazım, balkonundan teli düştü takmıyo.... Daha bi sürü şey evle alakası yoktu yani. Evdeki sorunları hallettim ve gördüğün gibi çalışan bi kadınım param var, elimden işte geliyo evin işlerini de hallediyorum sana ihtiyacım yok, eşyalarını al git dedim. Neticede ben kimsenin yükünü sırtıma almak için evlenmedim, elin ayağın tutuyo çok şükür ben birine bakmak istesem gider kimsesiz bi çocuk alır hiç değilse sevaba girerdim. Neticede ilk defa beni o kkadar kararlı gördü ve 180 derece değişti. Bi süre ısınamadım, barışamadım ama çabaladı ve düzeldik.
Bu arada eve gelince acil değilse telefon ve bilgisayarı elimize almıyoruz, muhabbet edip oyun filan oynuyoruz buda aldığımız en iyi karardı.
Kadın köle değildir, evlenince tüm yükü üstane alırsa senin erkekliğin nerde o zaman, bi tek yatakta erkeklik olmaz onu zaten heryerde bulabiliriz önemli olan hayatı paylaşmak....
Uzun oldu işte çok doluydum
Korkunuzun temelini öğrenmek lazım. Acaba içten içe seviyor musunuz yoksa alışkanlığınızı mı bırakamıyorsunuz?
Evlilik karşılıklı dengeden ibaret, bi taraf ağır basınca o evlilik yürümez maalesef, cıkar ilişkisine döner.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?