-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Kaynanam sen misin?adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...
Ahhh ahhhh eskiden boyle değildi işte.Bir giydigimiz kıyafeti bir hafta giyerdik.Simdi peki öyle mi?.Bir yaşında kızım var günlük üç dört kez kıyafet değiştiriyorum.Eskiden annemin bizlerin ütüsü olmazdı.El içine çıkan babamdı bir tek onunki olurdu.Bir kap yy emek yeter di.Simdi öyle mi?Bir çorba beye yemekle yetiniyolar mi?. Kızlarımi asla bensiz dışarı cikarmiyorum. Mutlaka ben olmalıyım.Malum etraf sapıklar la dolu.Biz eskiden evden bir çıkar elimizde ekmek akşam girerdik eve.Tüm enerjimizi dışarda atardık.Simdiki çocuklar napsin evi talan ediyorlar ,mecbur evde atıyorlar enerji lerini.Misafire gelecek olursak eskiden gelen misafir umduğunu değil ,bulduğunu yerdi.Simdi öyle mi?En az masada yedi sekiz ikramlik olucak!.Bu hale nasıl geldik bilmem ama eskilere bakarak işimiz daha zor onu biliyorum canım.eskiden çamaşırı elde yıkayan, tel süpürgeyle evi süpüren, bulaşıkları elde yıkayan, sık sık misafir ağırlayan, hatta aile büyüklerine bakan insanlar, 5-6 çocuğu hiçbir eş desteği olmadan nasıl büyütmüşler acaba....
Klasik P pardon_ama yorumu ama işler öyle olmuyor, gece boyunca uyumuyorsa bir anne , gündüz de tüm iş ona bakıyorsa hele başka bir çocuğu da varsa, eşi bu kadına yardım etmeli.adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...
Biz de 6 kardeşiz.
Annem nispeten biraz daha pimpirikliydi o yaşta bebek emanet etmezdi ama biz de kendi kendimize büyüdük resmen.
Kimse hikaye anlatmasın eskiler nasıl büyütmüş diye. Çok iyi biliyoruz. Nefret ettim artık şu yeni moda klişe laftan.
Evimizden misafir eksik olmazdı. Köyden gelenler, gelenleri duyup gelenler. Hep bir arada kaynamalar.
Karnımız doydu mu? Doydu.
Kim karşısına alıp da konuştu?
Kim seni seviyorum dedi?
Kim doğum günümüzü kutladı?
Kim özene bezene yapıp da gösterdiğimiz resmi işinden başını kaldırıp takdir etti?
Kim kitap okudu?
İlkokulda öğrenip kendimiz okumaya başladık işte.
Bir sürü şeyi kulaktan dolma öğrendik yalan yanlış..
Büyüdük mü? büyüdük. Ama şu toplum ruhu aç insanlarla dolu..
Öyle ki şurada "mutsuzum" diyen, yeni doğum yapmış, yalnız bırakılmış, hormonları normale dönmemiş kadınla bile empati kuramayıp, erkek meraklısı laflarla sinir bozmaktan zevk alıyorlar. Topunuza yazıklar olsun...
Zarla zorla canla başla didinerek büyütmüşler.
Insanın bir tane hayatı var neden o kadar yorulsun. Eşte destek olsun gerekirse Eş o demek zaten.
Biz de 6 kardeşiz.
Annem nispeten biraz daha pimpirikliydi o yaşta bebek emanet etmezdi ama biz de kendi kendimize büyüdük resmen.
Kimse hikaye anlatmasın eskiler nasıl büyütmüş diye. Çok iyi biliyoruz. Nefret ettim artık şu yeni moda klişe laftan.
Evimizden misafir eksik olmazdı. Köyden gelenler, gelenleri duyup gelenler. Hep bir arada kaynamalar.
Karnımız doydu mu? Doydu.
Kim karşısına alıp da konuştu?
Kim seni seviyorum dedi?
Kim doğum günümüzü kutladı?
Kim özene bezene yapıp da gösterdiğimiz resmi işinden başını kaldırıp takdir etti?
Kim kitap okudu?
İlkokulda öğrenip kendimiz okumaya başladık işte.
Bir sürü şeyi kulaktan dolma öğrendik yalan yanlış..
Büyüdük mü? büyüdük. Ama şu toplum ruhu aç insanlarla dolu..
Öyle ki şurada "mutsuzum" diyen, yeni doğum yapmış, yalnız bırakılmış, hormonları normale dönmemiş kadınla bile empati kuramayıp, erkek meraklısı laflarla sinir bozmaktan zevk alıyorlar. Topunuza yazıklar olsun...
Bazen bu yorumları tepki almak için bilinçli olarak yaptığınızı düşünüyorum.adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...
adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...
Eskiden diye başlarsak işin içinden çıkılmaz. Ama başlayalım.eskiden çamaşırı elde yıkayan, tel süpürgeyle evi süpüren, bulaşıkları elde yıkayan, sık sık misafir ağırlayan, hatta aile büyüklerine bakan insanlar, 5-6 çocuğu hiçbir eş desteği olmadan nasıl büyütmüşler acaba....
Sulu yemeklerden ilk piştiğinde 2ser kavanoz koyup kapatsa da çok işine yarar.Allah sabir versin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. 7 buçuk aylık bir oğlum var, eşim elinden geleni yaptığı halde oğlum doğduğundan beri ne uyudum ne de dinlendim.
Size bir kac tavsiyem pratik yemekler yapın. Eşiniz orucu size tutmuyor sonuçta ne varsa onu yesin çok canı çekerse aliversin gelirken istediğini.
Ben pratiklik olsun diye oğlum uyurken sarmalar, börekler,köfteler... vs hazırlayıo buzluğa attım. Hemen bir çorba buzluktan çıkar pişirmelik rahat oluyor. Öyle 3 4 çeşit yemeğe gerek yok bir çorba bir pilav yeter. Eşinizden rica edin gerekirse emrivaki yapın bi salata yapıversin. Gelince bebekle ilgilensin siz dinlenin uyuyun. Zaten kızınız büyük bu süreçte okul ve dersleri haric ekstra bir zorluğu, yaramazliğı olacağını sanmıyorum.
Bebeğiniz çok küçük ve böyle düşünmeniz çok normal. Eşinize gerekirse güzellikle gerekirse anlayacağı dilde bebeğe bakması gerektiğini anlatın. Kızınızı alıp haftasonu bir parka çıkın bebekle eşiniz ilgilensin. Yada eşiniz kızınızla haftasonu vakit geçirsin. Sonuçta o bir baba. Tüm yük ev hanımısınız diye sizin değildir.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Inşallah zamanla yavrunuz uslu bir bebek olur. Bol bol dua edin. Bugünler geçecek elbet. Rabbim en güzel günleri yaşatsın inşallah size ve çocuklarınıza.
Çok özür dilerim ama yazdıklarınızeskiden çamaşırı elde yıkayan, tel süpürgeyle evi süpüren, bulaşıkları elde yıkayan, sık sık misafir ağırlayan, hatta aile büyüklerine bakan insanlar, 5-6 çocuğu hiçbir eş desteği olmadan nasıl büyütmüşler acaba....
Yani şimdi ben size patlamak istemiyorum al lütfen bari bu kadın olarak siz yapmayın. Doğum yapalı 1 hafta olmuştu eşim hafta sonu annesine gitmisti. Işte zihniyet aynı oldugundan boşver bu gece burda kal demiş annesi. Adam 2 gün eve gelmedi. Niye gelmiyor biliyormusunuz sizin gibi düşündükleri için. Rahat edebilmek için. Neymiş yanımda annem varmış. Annem buranın yabancısı. Olası bir durumda ne yol bilir ne iz. Hoş bunu kaynanam soyledi mi bilmiyorum yine de günahını almayayim. Oğlum bu gece burda kal dedi mi yoksa eşim kendi mi kaldı bilmiyorum fakat bir anne olarak oğlum eşin daha yeni doğum yaptı evine git diyebilirdi.garip bi şekilde hak verdim bu yoruma. ya albette kocası da geldiği zamanlarda biraz nefes almasını sağlayabilir eşinin ama bunu adamın görevi gibi beklememek lazım.
Sağolsun,hiç denememiştim böyle,bu yıl taze kabakta deneyeceğim,çok yararlı bir fikir,el altında yemek bulunuyor,süper..