Mutsuzluktan öleceğim

Ben sizi o kadar iyi anliyorum ki... turkiyedeki erkeklerin cogu boyle. Siz daha lohusasiniz bu tempoyu kaldiracak psikolojide degilsiniz. Ama bunu anlamayi birak adam tatli istiyor. Yani surekli meme isteyen aglayan bir bebekle hem yemek hem tatli! Pes diyorum anlayissizligina. Siz neden her seye yetismeye calisiyorsunuz? Onceliginiz kucuk bebek olmali, daha sonra buyuk kiziniz. Hepsi halloldu mu bir iki cesit yemek yapilirsa yapilir. Ben yorgunum demiyorsaniz, adam sizi robot saniyordur. Erkekler boyledir. Öldüm bittim demezseniz yükü yükledikce yüklerler.
Adamin her istedigini yapmayi birakin ne yerse yesin...
 
Ahhh ahhhh eskiden boyle değildi işte.Bir giydigimiz kıyafeti bir hafta giyerdik.Simdi peki öyle mi?.Bir yaşında kızım var günlük üç dört kez kıyafet değiştiriyorum.Eskiden annemin bizlerin ütüsü olmazdı.El içine çıkan babamdı bir tek onunki olurdu.Bir kap yy emek yeter di.Simdi öyle mi?Bir çorba beye yemekle yetiniyolar mi?. Kızlarımi asla bensiz dışarı cikarmiyorum. Mutlaka ben olmalıyım.Malum etraf sapıklar la dolu.Biz eskiden evden bir çıkar elimizde ekmek akşam girerdik eve.Tüm enerjimizi dışarda atardık.Simdiki çocuklar napsin evi talan ediyorlar ,mecbur evde atıyorlar enerji lerini.Misafire gelecek olursak eskiden gelen misafir umduğunu değil ,bulduğunu yerdi.Simdi öyle mi?En az masada yedi sekiz ikramlik olucak!.Bu hale nasıl geldik bilmem ama eskilere bakarak işimiz daha zor onu biliyorum canım.
 
Sizi çok iyi anlıyorum bende lohusalığımı çok kötü geçirdim. Eşim bana yardımcı olmasına rağmen. Ve 3. Aydan sonra yavaş yavaş duygu ve düşüncelerim normale dönmeye başlamıştı.baba kesinlikle anneye destek olmalı. İşten gelip 2dk sevip köşeye çekilemez. İsterse günde 10 saat çalışsın. Kadında evde 7 24 aralıksız çalışıyor gecesi yok gündüzü yok. Sorumsuz erkekleri savunan kadınlardan nefret ediyorum inşallah allah başlarına daha beterini versin görsünler. Sizin içinde sadece dua edebilirim allah yardımcın olsun herşey en kısa zamanda gönlünüzce olsun
 
Dert bende derman sende ah gülüm çok moralim bozuldu durumuna . Ama bu adam hep böyleydiyse maalesef çok bir değişim bekleme, olan sana olur sonunda çünkü Kendini de çok harap etme , yemektir tatlıdır diye , tatlıyı da o getiriversin mesela .. sen çocuklarına -bebeğine odaklan . Kendini toparladıktan sonra ne yapacağına karar ver .
Allah yardımcın olsun
 
adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...
Klasik P pardon_ama yorumu ama işler öyle olmuyor, gece boyunca uyumuyorsa bir anne , gündüz de tüm iş ona bakıyorsa hele başka bir çocuğu da varsa, eşi bu kadına yardım etmeli.

Sadece işte çalışmaktan mı ibaret bu adamların hayatı, hayatta ki tek vasıfları bu mu? Bir insan baba olduysa rahatindan ödün vermek zorunda. Eşine yardım etmeli diyelim onu da yapamadı bir iki güzel söz söylemeli, yorulduğunu görüyorum, hakkını helal et sana gerekli desteği veremiyorum diye. Şu sözleri söylese bile konu sahibi biraz daha iyi hisseder kendini.
 
Son düzenleme:
9 yılda değişmeyen adamı değiştirmeye çalışmakla kendini daha fazla yıpratırsın hele ki şuan lohusalık döneminde daha hassas oluyor insan.

Önceliğin kendin ve çocuklar olsun, eşin için ekstra hicbirsey yapma bir süre. Madem destek olmuyor en azından size yük olmasın. Komşu ziyareti vs.kimse için birşey yapmayın.

Bebeğinizle ilgili yardımcı olmuyorsa kızınızla ilgilenmesi,okulla ilgili yapılacak birşey varsa onları isteyebilirsin eşinden.

Allah sana güç kuvvet, eşinin kalbine de merhamet versin...
 
Delikadlrcim,arkadaşım hiç kıyamadım sana.
Üzme kendini lütfen,geçecek bugünler.
Lohusa psikolojisiyle daha çok üzülüyorsun
bu da normal.
'Eşim su katılmamış odun' diyorsun ya,
bunu kabul et lütfen,
bu adamı yontup istediğin şekli vermen mümkün değil.
Belki ufak ufak yontmak ve kısmi destek almak mümkün olabilir.

Çocuklarına ve kendi ihtiyaçlarına yönel.
Bebek büyüsün,kreş çağına gelsin,
tekrar işe başlarsın,çalışınca hiç değilse ekonomik olarak rahatlarsın ve kafan dağılır.
Bunun hayalini kur kafanda.

Kocana kurulup kendini doldurma.
Ne yazık ki malzeme bu.
Çuvaldan ipek kaftan dikilmiyor.
Çocuklar büyüyüp işe başladığında,
şartlar elverirse,çocuklarınla kendine başka bir hayat kurmayı düşünebilirsin ama şu anda bu odunla,
iyi kötü geçinmek durumundasın.
Allah kalbine ferahlık,eşine de merhamet versin.
 

“Büyüdük mü? büyüdük. Ama şu toplum ruhu aç insanlarla dolu”

Yazdığınız her bir cümlenin altına imzamı atarım. Ruhu aç bir insan olan beni de ağlattınız
 
Zarla zorla canla başla didinerek büyütmüşler.
Insanın bir tane hayatı var neden o kadar yorulsun. Eşte destek olsun gerekirse Eş o demek zaten.

90 liyim hep bi sevgi acligi kaldi kalbimde annemin hic sarildigini hatirlamam sacimi ordugunu dogum gunum hic kutlanmadi bana ozel yapilan bisey yok gibi sadece annem 1.sinifta okumayi sokmem icin baya cabaladi topntilarima gelirdi ama babamda ayni konu sahibi gibiydi ilgisiz
 
adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...
Bazen bu yorumları tepki almak için bilinçli olarak yaptığınızı düşünüyorum.
Sosyal deney yapar gibisiniz.
 
adam akşama kadar çalışacak, gelince sana yardım edecek, peki bu adam ne zaman dinlenecek...çalışsaydın haklısın, ama ev hanımıysan bunlar senin görevin...

garip bi şekilde hak verdim bu yoruma. ya albette kocası da geldiği zamanlarda biraz nefes almasını sağlayabilir eşinin ama bunu adamın görevi gibi beklememek lazım.
 
Eskiden diye başlarsak işin içinden çıkılmaz. Ama başlayalım.
Eskiden herkes birbirine destek olurdu, çocuk sayısının hiç bir anlamı olmazdı. Gelin kaynanaya, ev işlerine yetişir ama bunu yaparken bebek yükü hafifletilirdi.Bebek ne ara doğdu, büyüdü,2. 3. 4. ... geldi anlaşılmazdı.
Eskiden komşuda pişen yemekleri herkes birbiriyle paylaşır, hatt birlikte 1 haftalık yemekler, börekler, ekmekler yapılır, bulaşıkları da kadınlar bir olup birlikte yıkarlardı.
Eskiden insan insana güvenirdi, kapısını kitlemeden uyurlardı. Bir komşu ah etse bütün mahalle seferber olurdu.
Eskiden kadın hasta, lohusa vs olduğunda kimse gocunmaz yardıma koşardı. Dolayısıyla eşten beklenti min. olurdu.
Eskiden 1.sınıf mobilyalar, gösterişli perdeler, dış çekimler, pahallı mekan düğünleri pek bilinmezdi. Dolayısıyla yüklü borcun altına girip, evlilik kapısından içeri henüz girmişken kavgayla dövüşle başlamazdı herşey.
Eskiden çocuk sayısı çoktu, iş çoktu, sorumluluk çoktu evet ama bir o kadar da etraf insan doluydu ve üstesinden geliniyordu. Şuan ki şartlar?
Eskiden kimse kadını yanlızlaştırmaz, görevin yapacaksın diye yaftalamazdı. Hele hemcinsler...
Siz ya kaynanasınız ya da adaysınız bana göre. Gelin olmadınız mı sizde bir vakit, o dediğiniz eskileri mi yaşadınız? Yaşadıysanız memnun mu kaldınız? Kalmadıysanız neden öneriniz bu doğrultuda?
Evlenirken İyi günde kötü günde... cümlesiyle başlayan ve de tam da böylesine zor zamanlarda anımsanması gereken bir ibare duymadınız mı?

Sevgili konu sahibi, bugünler geçecek. Bunun garantisini verebilirim. Ama min hasarla atlatmaya çalışın. Yani önceliğiniz bir süreliğine bebeğiniz, çocuğunuz olsun. Yeri gelir dışardan yesin, yeri gelir 2 yumurtaya razı gelsin. Ama sizin psikolojiniz çok önemli. Çocuk yetiştirmek, karekter şekillendirmek zor iş .. Sakinlik,kararlılık ve odaklanma ister. Geçecek.....
 
Son düzenleme:
Sulu yemeklerden ilk piştiğinde 2ser kavanoz koyup kapatsa da çok işine yarar.
A Anka fikir verdi sağolsun,çok işime yaradı.
 
Çok özür dilerim ama yazdıklarınız evet büyütmüşler ama hayatlarını mahvederek büyütmüşler, gün yüzü görmemiş çoğu, kendileri için bir şey istemek nedir bilmemişler, kendilerini düşünmek bile ayıp görülmüş, onlar evin hanımı olmak nedir yaşayamamış dahi, eş, kayınvalide, kayınpeder, kayın, boy boy bebeler onlardan önce gelmiş, öyle harap etmişler ki kendilerini, bir kısmı gencecik yaşta ölmüş, aynı rahmetli babaannem gibi, 49 yaşında kanserden öldü babaannem varlığın içinde, varlığın hepsi babaanneme ait olmasına rağmen hem de, takdiri ilahi ona lafım yok ama kıymet bilmez, her işi kadın yapar diyen kocalardandı dedem, ona da Allah rahmet eylesin dedemdi ne de olsa, lakin canım babaanneciğim hasta yatağında acılar içinde kıvranırken kıymetli dedem yeni eş adayları aramış kendine, bulmuş da.

Dert bende derman sende gülüm eşin belli ki değişmez keşke değişse keşke sana yardım etse ama karakter değişmiyor ne yazık ki, Allah evlatlarına sağlıklı ömürler versin, 3. çocuk olmasın diye önlem almalısın, sanırım ayrılsan ailenin yanına da gidemeyeceksin baban yüzünden, o zaman sabredip çocukların büyümesini bekleyeceksin, küçüğün kreşlik yaşa geldiğinde ne yapıp edip çalışmanı tavsiye ederim.
 
garip bi şekilde hak verdim bu yoruma. ya albette kocası da geldiği zamanlarda biraz nefes almasını sağlayabilir eşinin ama bunu adamın görevi gibi beklememek lazım.
Yani şimdi ben size patlamak istemiyorum al lütfen bari bu kadın olarak siz yapmayın. Doğum yapalı 1 hafta olmuştu eşim hafta sonu annesine gitmisti. Işte zihniyet aynı oldugundan boşver bu gece burda kal demiş annesi. Adam 2 gün eve gelmedi. Niye gelmiyor biliyormusunuz sizin gibi düşündükleri için. Rahat edebilmek için. Neymiş yanımda annem varmış. Annem buranın yabancısı. Olası bir durumda ne yol bilir ne iz. Hoş bunu kaynanam soyledi mi bilmiyorum yine de günahını almayayim. Oğlum bu gece burda kal dedi mi yoksa eşim kendi mi kaldı bilmiyorum fakat bir anne olarak oğlum eşin daha yeni doğum yaptı evine git diyebilirdi.
Annem bizde olduğu için bunu fırsat bildiler. Ben tepki gosterdim çünkü artık patladim. Annem var filan diyemedim. Ama sagolsun sevgili annecigim eşim gelmeden önce böyle iş mi olur şöyle mi olur böyle mı olur diye diye 2 günde beni 2 kat sisirdi. Ben eşime kizarkende 2 kelime etmedi. Niye çünkü çok pasiffffff. Oturdu bizi seyretti.
Kusura bakmayın ne size ne diger arkadaşa katılmıyorum. Eşim bana yardım etmek zorunda. Çünkü maddi olarak yetemediginde bende ona yardım ettim. Çalıştım. Eve para getirdim. Onun sirtindaki yükü aldım. Şimdi de o bana yardım etmek zorunda. Hani hayat müşterek ti?
 
Dert bende derman sende
Bazı şeyleri yavaş yavaş değiştirmen lazım. Şikayet etmeden, surat asmadan
Mesela tuvalete gideceğin zaman bebeği eşinin kucağına ver her seferinde. Bir süre sonra beyin bunu görev olarak algılıyor ve artık sen tuvaletteyken bebeğe bakmak onun görevi oluyor. Mesela onun yanındayken süpürge aç sonra şurayı yapamadım yardım eder misin burayı yapamadım yardım eder misin derken eline tutuştur yavaş yavaş ev süpürmeye başlayacak. Bir hafta sonra tuvaletten dönüşte bir kaç işini hallet. Süre uzasın. Ama bunların hiç birini surat asmadan yap. Çaktırmadan. beyin gücünü kullan
Benim 4 çocuğum var eşim hep yardım ederdi sağolsun taktik falan kullanmaya gerek kalmadı ama artık bazı işler yardım değil direk onun işi oldu :)) ilk zamanlar bu işler senin desem belki de hiç yapmayacaktı ama ucundan kıyısından dahil ola ola ona da yük gibi gelmemeye başladı :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…