- 3 Şubat 2021
- 2.576
- 8.133
- 36
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
O yine iyiymiş benimki babanla kavga et diye zorluyor beni üzdü babana bsy söyle diyorannem bana yıllardır babamı çekiştiryor. Anlatma bana dememe rağmen anlatıyor. Ben senin çocuğunum. Uzmanlar çocuklarınıza anne ve babası hakkında olumsuz konuşmayın diyor. Bana anlatma arkadaşına komşuna anlat diyroum İkna olmuyor, anlatacakmış.
Öyle yapmadığuna dair bir bilgi paylaşmadım ki. zaten annemin niyeti de babamla kavga etmemiz ve kötü davranmamız. yıllarca babamdan nefret ettim ve ve kötü davrandım. Şimdi babamla ilşkilerim daha iyi, bana anlatma diyorum. Babanın tarafını tutuyorsun diyor. Alın babanıza bakın diyor ki babamın bakılacak bir tarafı yok. Ona kötü davranmamızı istiyor. Daha neler var neler. Annelerimizin kötülüğünü yarıştırmıyoruz. Anlattığım sadece yaşadılarımdan küçük bir kesit. Hepimiz yaşadığımızı biliyoruz.O yine iyiymiş benimki babanla kavga et diye zorluyor beni üzdü babana bsy söyle diyorben de banane etmicem onunla seninle edicem diyorum
Yani sizle birşey yarıştırmadım espirili bir dille yorum yapmaya çalıştım ama frekanslarımız farklı heralde olabilir, iyi günlerÖyle yapmadığuna dair bir bilgi paylaşmadım ki. zaten annemin niyeti de babamla kavga etmemiz ve kötü davranmamız. yıllarca babamdan nefret ettim ve ve kötü davrandım. Şimdi babamla ilşkilerim daha iyi, bana anlatma diyorum. Babanın tarafını tutuyorsun diyor. Alın babanıza bakın diyor ki babamın bakılacak bir tarafı yok. Ona kötü davranmamızı istiyor. Daha neler var neler. Annelerimizin kötülüğünü yarıştırmıyoruz. Anlattığım sadece yaşadılarımdan küçük bir kesit.
Belki telefonu açmaması daha hayırlıdır sizin için. Benim annemin ses tonu bile enerjimi cekmeye yetiyor.Velhasıl annemden ötürü zehirlendim. Yaşım oldu 42. Evliliğimin son 2 senesi çok sıkıntılı. Bu sürece hamilelik ve yaklaşık bir yaşında çocuk girdi. Destek olmayı bırak bana bir sürü laf etti. B en suçluymuşum. Boşanan bir sürü insan varmış kimse benim gib değilmiş. Ki kendisi nefret ettiği babamdan boşanmıyor.Önce baban sonra ben öl dedi. Evliliğimi kıskanıyorsun dedi. 3 aydır görüşmüyoruz. Ona çok kırgınım yine de geçen hafta aradım. Ne telefonu açtı ne aramama döndü. Beni affetmezmiş.
Benimkine geçen nasılsın diyorum ben ne kadar iyi olabilirsem o kadar iyiyim diyor, yani kötü müsün diyorum yok işte benim iyi halimden ne olur diyor( kardeşim hasta psikolojik o çok yoruyor annemi) ama iyiyim diyip geçsene bir kere yalndan da olsaBelki telefonu açmaması daha hayırlıdır sizin için. Benim annemin ses tonu bile enerjimi cekmeye yetiyor.
Boşanma aşamasındayım. Onu şahit olarak yazdırmıştım. Eylül ya da Ekim ayında duruşmam olacak. Gelip şahitlik yapmaz. Zaten o yönde konuşuyormuş. Gelse bile suç kızımda der.Belki telefonu açmaması daha hayırlıdır sizin için. Benim annemin ses tonu bile enerjimi cekmeye yetiyor.
İnşallah öyle olur. Ama benim annem asla bunu kendine yedirmez. Aşırı dominant ve egolu bir yapısı var. Ya ben onun istediği gibi olacağım yada silecek beni. Bu zamana kadar beni silmesinden çekindim hep annemdir nede olsa dedim ama şu saatten sonra umrumda değil silerse silsin. Allah biliyor ya şu hayatta bana en büyük zararı annem verdi. Eşimle yasadigim sorunlar bile annemin bende açtığı yaraların yanında yuzeysel kaliyor.konu sahibi arkadaşım ben artık iyiyim yani annemin hislerini kendi üzerime almıyorum ve kendimi sorumlu veya suçlu hissetmiyorum, çok kez susturuyorum bazen de tersliyorum sınır çiziyorum bu saatten sonra onlar asla düzelmeyecek biz fark edip ona göre davranacağız
Ben yalnız yaşıyorum annem beni günde 10 kere aramak istiyor hatta eskiden geceleri görüntülü arardı, şimdi aramadan önce müsait misin arayım mı diye mesaj atıyor, taviz vermeden devam et elbette anlayacak ki sen evlisin işin daha kolay
Bence de kesinlikle geri dönme kararından, bu kararlar çok zorlayıcı oluyor durumun varsa psikolojik yardım da alİnşallah öyle olur. Ama benim annem asla bunu kendine yedirmez. Aşırı dominant ve egolu bir yapısı var. Ya ben onun istediği gibi olacağım yada silecek beni. Bu zamana kadar beni silmesinden çekindim hep annemdir nede olsa dedim ama şu saatten sonra umrumda değil silerse silsin. Allah biliyor ya şu hayatta bana en büyük zararı annem verdi. Eşimle yasadigim sorunlar bile annemin bende açtığı yaraların yanında yuzeysel kaliyor.
Kesinlikle almayı düşünüyorum. Kendime iyi davranmak zorundayım. Çocuklarımın sağlam psikolojiye sahip bir anneye ihtiyaçları var. Annemin mutsuzlugunu çocuklarıma bulastirmak istemiyorum..Bence de kesinlikle geri dönme kararından, bu kararlar çok zorlayıcı oluyor durumun varsa psikolojik yardım da al
Youtube’da çok güzel videolar var, mesela annem narsist mi vs ve ya zehirli ebeveyn faln yazınca çıkıyor onları izleyerek başlayabilirsin psikologlar anlatıyor, kitaplar var ben bazen okuyorum, bunlarla mücade eden o kadar insan var ki ben kendimi tek zannediyordum ama maalesef oldukça yaygınmış, Allah kolaylık versin, çocukların için çok iyi bir anne olacağına şüphe yok elinden geleni yapıyorsunKesinlikle almayı düşünüyorum. Kendime iyi davranmak zorundayım. Çocuklarımın sağlam psikolojiye sahip bir anneye ihtiyaçları var. Annemin mutsuzlugunu çocuklarıma bulastirmak istemiyorum..
Sdffdsaİnanır mısın hep annem ölürse onu kırmamalıyım haklı da olsam susmalıyım derdim, sonra bir gün beynim dedi ki ya sen ölürsen sana kim verdi bu güvenceyi, yaşa istediğin gibi sınırını çiz dedi
Nasıl travma koydularsa durup durup ölürse diye hayal ettirmişlerSdffdsaaynı aydinlanmayi ben de yaşamıştım,eski evimde klozet ovuyordum hatta, o anı hiç unutmuyorum bu konuyla ilgili aldığım onlarca terapiden daha çok işe yaramıştı...
Bin yıldır aynı taktikler işte...ama biz uyanana kadar işe yaradı mı? yaradı? Allah bereket versin diyorlardırNasıl travma koydularsa durup durup ölürse diye hayal ettirmişlerbenim ki zaten Allah canımı alsa da kurtulsaağğğmmm derdi ordan girdi heralde beynime
Kız bı de benimki hanimaga gibi bişey zaten, her türlü güçlü bı kadın. Herkese aynı davranmaz, kime nasıl davranacağını ne söyleyeceğini , kimi nasıl elinde tutacağını çok iyi bilir, gücü de var, kullanır, onunla aran açilirsa yandın yani.Nasıl travma koydularsa durup durup ölürse diye hayal ettirmişlerbenim ki zaten Allah canımı alsa da kurtulsaağğğmmm derdi ordan girdi heralde beynime