- 23 Şubat 2022
- 337
- 262
-
- Konu Sahibi agresifpollyanna
Bir de eşinizin ağzından dinlemek gerekir.Yaklaşık 3 senedir evliyim ama evlilik hayatı hiç beklediğim gibi olmadı. Kime sorsam onlarınki de hayal kırıklığı. Merak ediyorum herkesin mi böyle? 25 yaşında evlendim acaba biraz geç evlendiğim için mi tahammül sınırlarım daralmış oldu. Eşimle aslında uzun zamandır da birlikteydik ama aynı eve girince gerçekten tanıdım ve tanıdığım insanı da hiç sevmedim. Aramızda hiç duygusallık kalmadı, romantizm kalmadı. Ben başlarda çabaladım olsun diye ama eşim hep yadırgadı. Sevgiliyken böyle değildi. Bir sıkıntımı ya da önemli bir olayı anlatırım elinde telefon yarı dinler, yarı dinlemez. Cevap vermez dinlemiş olmak için dinler konuşmam bitince kalkar gider. Bir şey istedi mi o an yapmak zorundaymışım gibi üst üste söyler, örneğin elimde bir iş var onla uğraşıyorum ama o hadi hadi diyerek insanı bunaltır. Evde hiç bir şeye elini sürmez, sürmesin ama bozmasın da istiyorum. Kıyafetlerini sağa sola atması kirlilerini nerde çıkardıysa oraya bırakması, tuvaletin oturma yerine idrar damlatması, dişlerini fırçalayıp lavaboya su tutmaması, duştan çıktığı ıslak havlusunu benim kıyafetlerimin üzerine bırakması (kıyafetlerimin kokmasına sebep olduğu için istemiyorum), yemek yediği alana yediği şeyi dökmesi, ağzını yüksek sesle şapırdatması, yatağa sigara içtikten sonra girmesi, yeni topladığım dolabı bir tişört almak için komple yıkması… Bunların hiç birinden hoşlanmadığım için rahatsız olduğumu dile getiriyorum o da çalıştığı için arkasını benim toplamam gerektiğini söylüyor. Ama bunlar dikkat edilmesi gereken kişisel özen değil mi? Üstelik ona göre hiç bir şey yapmıyorum zannediyor ki evdeki herşey kendi kendine oluyor. Çamaşır bulaşık temizlik ütü bunları babası yapıyor sanki. İki gündür nasılsın diye sormadığı için haberi yok ama kasıklarım ve belim ağrıyordu açıkçası biraz dinlenmek istedim çünkü hamile olabilirim. Geçen iki gebeliğim de düşükle sonuçlandığı için bu sefer korumak istiyorum eğer gebeliğim varsa. Zaten dağıtıyor diye toplamadım onun uzandığı yeri geçen sefer battaniyesini alıp her seferinde dolaba koyuyorum diye söylenmişti benim alanıma karışma diye. astığım çamaşırlar tam kurumamıştı diye toplamadım zaten hava sıcak deyip kombiyi açtırmadı buz gibi evde iş mi yapayım. Sadece mutfağı topladım. Ya ders çalıştım, ya uzandım. Bişey yapmadım fazla akşam geldiği gibi bağırdı sen napıyosun bütün gün evde diye. Ya yapsam da sürdürmeme yardımcı olmuyosun ki zaten sürekli dağıtıyosun seni senin ortamında bıraktım sadece dedim. Daha fazla yükseldi ne işe yararsın bilmem ne gibi. Sinirlendim cevap vermedim geçtim odaya. Yani bütün erkekler mi böyle benim seçimim mi çok kötü hakikaten merak ediyorum tahammülüm kalmadı artık. Hiç düşünceli bi insan değil, düşük yaptığım gün kürtaja alındım eve geldiğimiz gibi yemek istedi benden. Ağzından iki güzel laf çıkmaz ama müşterilere kibarlıktan kırılacak. Evde güler yüze hasret kaldım kadınım sonuçta en azından ayda yılda bir bi iltifat duymak istiyor insan eşinden. Çocuk gibi her zaman onun istediği olsun ister her şeyime karışır ama her şeye. Canı film izlemek ister hadi film izleyelim. Ben o an izlemek istemiyorum mesela ya da o filmi izlemek istemiyorum. Hayır bu filmi izlicez şimdi izlicez diye tutturuyo. Tamam diyorum izleyelim bu sefer de uykusu geliyor yarıda çat diye kapıyor filmi. Henüz daha hiç bir filmin sonunu göremedik evlendik evleneli. E ama ben izliyorum diyorum hayır hadi yatalım diyor Uykusu gelince benim de onla aynı zamanda uyumam gerekiyor gibi davranıyor. Ya çok bunaldım sanırım o sebeple de çok uzatmış olabilirim hakkınızı helal edin. Sadece ben bunları idare etmek zorunda mıyım beklemeli miyim yoksa bu evliliği artık bitirmeli miyim? Ailesi hep çocuk yap geçer bunlar diye baskı kurdu üzerimde acaba Allah bilerek mi çocuk vermiyor diye düşünür oldum açıkçası.Eşim çocuklara düşkündür ilişkileri güzel olabilir ama sadece o kadar. Yine tüm sorumluluk bende olur. Sizce ne yapmalıyım ben
İyi gidip eşine söylesin kk üyeliği açıp anlatsın neden çişini bile temizlemiyor diyeBir de eşinizin ağzından dinlemek gerekir.
Bu davranışların çoğu erkek klasik!!! davranışları işte. Eksiği var fazlası yok çocuk sorumlulugu daha ağır ilişki sağlam değilse çöker direk çocuğa yazık olur ama şunu da unutma erkekler yüzde seksen boyleYaklaşık 3 senedir evliyim ama evlilik hayatı hiç beklediğim gibi olmadı. Kime sorsam onlarınki de hayal kırıklığı. Merak ediyorum herkesin mi böyle? 25 yaşında evlendim acaba biraz geç evlendiğim için mi tahammül sınırlarım daralmış oldu. Eşimle aslında uzun zamandır da birlikteydik ama aynı eve girince gerçekten tanıdım ve tanıdığım insanı da hiç sevmedim. Aramızda hiç duygusallık kalmadı, romantizm kalmadı. Ben başlarda çabaladım olsun diye ama eşim hep yadırgadı. Sevgiliyken böyle değildi. Bir sıkıntımı ya da önemli bir olayı anlatırım elinde telefon yarı dinler, yarı dinlemez. Cevap vermez dinlemiş olmak için dinler konuşmam bitince kalkar gider. Bir şey istedi mi o an yapmak zorundaymışım gibi üst üste söyler, örneğin elimde bir iş var onla uğraşıyorum ama o hadi hadi diyerek insanı bunaltır. Evde hiç bir şeye elini sürmez, sürmesin ama bozmasın da istiyorum. Kıyafetlerini sağa sola atması kirlilerini nerde çıkardıysa oraya bırakması, tuvaletin oturma yerine idrar damlatması, dişlerini fırçalayıp lavaboya su tutmaması, duştan çıktığı ıslak havlusunu benim kıyafetlerimin üzerine bırakması (kıyafetlerimin kokmasına sebep olduğu için istemiyorum), yemek yediği alana yediği şeyi dökmesi, ağzını yüksek sesle şapırdatması, yatağa sigara içtikten sonra girmesi, yeni topladığım dolabı bir tişört almak için komple yıkması… Bunların hiç birinden hoşlanmadığım için rahatsız olduğumu dile getiriyorum o da çalıştığı için arkasını benim toplamam gerektiğini söylüyor. Ama bunlar dikkat edilmesi gereken kişisel özen değil mi? Üstelik ona göre hiç bir şey yapmıyorum zannediyor ki evdeki herşey kendi kendine oluyor. Çamaşır bulaşık temizlik ütü bunları babası yapıyor sanki. İki gündür nasılsın diye sormadığı için haberi yok ama kasıklarım ve belim ağrıyordu açıkçası biraz dinlenmek istedim çünkü hamile olabilirim. Geçen iki gebeliğim de düşükle sonuçlandığı için bu sefer korumak istiyorum eğer gebeliğim varsa. Zaten dağıtıyor diye toplamadım onun uzandığı yeri geçen sefer battaniyesini alıp her seferinde dolaba koyuyorum diye söylenmişti benim alanıma karışma diye. astığım çamaşırlar tam kurumamıştı diye toplamadım zaten hava sıcak deyip kombiyi açtırmadı buz gibi evde iş mi yapayım. Sadece mutfağı topladım. Ya ders çalıştım, ya uzandım. Bişey yapmadım fazla akşam geldiği gibi bağırdı sen napıyosun bütün gün evde diye. Ya yapsam da sürdürmeme yardımcı olmuyosun ki zaten sürekli dağıtıyosun seni senin ortamında bıraktım sadece dedim. Daha fazla yükseldi ne işe yararsın bilmem ne gibi. Sinirlendim cevap vermedim geçtim odaya. Yani bütün erkekler mi böyle benim seçimim mi çok kötü hakikaten merak ediyorum tahammülüm kalmadı artık. Hiç düşünceli bi insan değil, düşük yaptığım gün kürtaja alındım eve geldiğimiz gibi yemek istedi benden. Ağzından iki güzel laf çıkmaz ama müşterilere kibarlıktan kırılacak. Evde güler yüze hasret kaldım kadınım sonuçta en azından ayda yılda bir bi iltifat duymak istiyor insan eşinden. Çocuk gibi her zaman onun istediği olsun ister her şeyime karışır ama her şeye. Canı film izlemek ister hadi film izleyelim. Ben o an izlemek istemiyorum mesela ya da o filmi izlemek istemiyorum. Hayır bu filmi izlicez şimdi izlicez diye tutturuyo. Tamam diyorum izleyelim bu sefer de uykusu geliyor yarıda çat diye kapıyor filmi. Henüz daha hiç bir filmin sonunu göremedik evlendik evleneli. E ama ben izliyorum diyorum hayır hadi yatalım diyor Uykusu gelince benim de onla aynı zamanda uyumam gerekiyor gibi davranıyor. Ya çok bunaldım sanırım o sebeple de çok uzatmış olabilirim hakkınızı helal edin. Sadece ben bunları idare etmek zorunda mıyım beklemeli miyim yoksa bu evliliği artık bitirmeli miyim? Ailesi hep çocuk yap geçer bunlar diye baskı kurdu üzerimde acaba Allah bilerek mi çocuk vermiyor diye düşünür oldum açıkçası.Eşim çocuklara düşkündür ilişkileri güzel olabilir ama sadece o kadar. Yine tüm sorumluluk bende olur. Sizce ne yapmalıyım ben
Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için, ancak yanlış düşünmüşsünüz. Her evlilik böyledir gibi laflar duymak istemedim. Herkesin bakış açısından olayı yorumlamasını istedim. Olumlu veya olumsuz fark etmezdi. Ama kızdığım konunun dışına çıkıp saçma sapan alakasız çıkarımlar yapılması, bu tarz yorumlara örnek vereyim. Mesela ben diyorum ki çocuk istemiyorum bunun için korundum, eğer gebeysem planlı olmayacak. Yukarıdaki hadsizin biri demiş ki çocuk çocuk diye tutturmuşsun. Ya abi ne alaka? Ben evliyim sonuçta ve düzenli bi cinsel yaşantımız var. Bu düzenin devam etmesi gerekiyor ve korunmak için elimden geleni yaptım. Eğer yine de hamile kalırsam bu planlı olmayacak. Ben size diyorum ki 2 kilo elma aldım çürük çıktı ne yapayım, kimi diyor ki neden kontrol etmeden iki kilo aldın, kimi diyor ki neden oradan aldın. Böyle mantıklı ve konuyla alakalı eleştirilere bir şey dediğim yok, ama bana gelip niye kartla ödedin ya da neden beyaz poşete koydun dersen tepki gösteririm tabii ki. Özetle alaka düzeyine bakıyorum. Ayrıca eleştirmek ile yargılamak farklı kavramlar. Ama yine de hangisi olursa olsun kibir barındırıyorsa benim için tepki göstermeye yeterli.İnsanlar emek verip konunuza yorum yapıyorlar herkes hayatında hangi tecrübeye hakimse oradan yola çıkarak yazıyor siz de bunlara alakasız çıkarımlar diyorsunuz. Direkt sizin eşinize nokta atışı yapılabilmesi için aile terapistine, uzmana vs. gitmeniz lazım. Mesela ben böyle bir adama ne yapılır bilmiyorum hiç böyle evlilik görmedim şaşkınlık içindeyim ( ama bence siz bilinç altınızda her evlilik biraz böyle tarzı laflar duymak istediniz) bu konuda tavsiye veremedim ama çocuk yapmanın sizi batağa çekeceğini çok çok iyi bildiğim için uyarmak istedim. Çocuk yapma diyen herkese konu o değil diye kızdınız ama aslında şuan hamile olup olmadığınızı bile bilmiyorsunuz. Sizin için önemsiz gelecek bir tavsiye olacak ama sadece dkh ile değil birden fazla yöntem ile korunun, bu sizin iyiliğiniz için.
Bu seviyede biri nasıl böyle bir öküze katlanır aklım almadıUzun senelerdir Türkiye’de yaşıyorum. Annem Türk Babam Ukrayna Kırım Türkü. Tatarım anadilim Tatarca, ama ben aynı derecede Türkçe ve Rusça da biliyorum. sonuçta onlar da ana dilim sayılır. Zaten çevirmenlik yaptığım için de daha çok geliştirdim. İlaveten İngilizce ve Arapçam da iyi kendimi geliştiriyorum her zaman. bu konudan dolayı kafanızda pasif bir profil oluşmasın herkesin hayatındaki bazı ilişkilerinde problem olabiliyor benimki de evlilikte oldu maalesef. Sosyal hayatında aktif ve başarılı olan biriyim ama evliliğimi kurtarmaya yetmedi:)
Senelerce flört edip tanıdıktan sonra evlendim, evliliğin ilk senelerinde de kavga edilecekse edilecek kafasındaydım. Sonra bebeğim olduktan sonra benim huyum bi değişti yaprak dökümündeki Hayriye hanım gibi eşim ne dese ne yapsa alttan almaya, aman ağzımızın tadı bozulmasın aman duymayım kavga çıkmasın demeye başladım. Kavga çıkmasın diye düşündüğüm herşeyi alttan aldığım o dönem eşim bana çok özensiz davranmaya başladı. En son yeter ya diyerek fabrika ayarlarıma dönünce ilişki de normale döndü. Size sürekli atarlanın taş üstünde taş bırakmayın demek istemiyorum ancak herşeyi çok fazla alttan almak bazı erkeklerde kötü etki ediyor. Takip ettiğim bir ilişki uzmanı; susmadan ve bağırmadan kendimizi ifade etmemizin çok önemli olduğunu söylüyor. Mesela size gece yarısı kalk su içeceksen iç senin yüzünden uyuyamıyorum diye özensiz davrandığında tepkinizi gösterdiniz mi?Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için, ancak yanlış düşünmüşsünüz. Her evlilik böyledir gibi laflar duymak istemedim. Herkesin bakış açısından olayı yorumlamasını istedim. Olumlu veya olumsuz fark etmezdi. Ama kızdığım konunun dışına çıkıp saçma sapan alakasız çıkarımlar yapılması, bu tarz yorumlara örnek vereyim. Mesela ben diyorum ki çocuk istemiyorum bunun için korundum, eğer gebeysem planlı olmayacak. Yukarıdaki hadsizin biri demiş ki çocuk çocuk diye tutturmuşsun. Ya abi ne alaka? Ben evliyim sonuçta ve düzenli bi cinsel yaşantımız var. Bu düzenin devam etmesi gerekiyor ve korunmak için elimden geleni yaptım. Eğer yine de hamile kalırsam bu planlı olmayacak. Ben size diyorum ki 2 kilo elma aldım çürük çıktı ne yapayım, kimi diyor ki neden kontrol etmeden iki kilo aldın, kimi diyor ki neden oradan aldın. Böyle mantıklı ve konuyla alakalı eleştirilere bir şey dediğim yok, ama bana gelip niye kartla ödedin ya da neden beyaz poşete koydun dersen tepki gösteririm tabii ki. Özetle alaka düzeyine bakıyorum. Ayrıca eleştirmek ile yargılamak farklı kavramlar. Ama yine de hangisi olursa olsun kibir barındırıyorsa benim için tepki göstermeye yeterli.
Birden fazla yöntemle korun demişsiniz, ben de aynısını düşündüm. Benim eşim korunmamı istemiyor. Kendi kendimi en fazla bu şekilde koruyabiliyorum. Prezervatif, geri çekilme gibi yöntemleri eşim yapmaz, keza ilaç içmeme bile şiddetle karşı. Spiral taktırmak istedim rahim yapımın müsait olmadığı söylendi. İğne yaptırdığımda da yoğun yan etkisi yaşadım baş ağrısı mide bulantısı gibi. Mecburen bu şekilde korunmada çare buldum. Evet hamile olup olmadığımı bilmiyorum. Bir kan tahlili ile çözülebilir bir konu. Ama ben adet gecikmemi beklemeyi tercih ettim. Uyarınızı aldım, teşekkürler.
Çok haklısınız başlarda sakin söylemeye çalıştığım şikayetlerimi yapmadığını görünce bağırarak uyarmaya başlamıştım artık. Belki aynı ilişki uzmanı bile olabilir birçok video izleyip makale okudum. Bağırmamın benim için eksi olduğunu fark ettim. Sakin kalmaya çalışıyorum ama genel olarak ben de aynı Hayriye hanım gibi aman tadımız kaçmasın moduna girdim artık. Sözlerinizden çıkardığım kadarıyla bu da doğru bir yaklaşım değil demek ki. Peki sizce nasıl dile getirmeliyim etkili olması için? Fikrinizi merak ediyorum.Senelerce flört edip tanıdıktan sonra evlendim, evliliğin ilk senelerinde de kavga edilecekse edilecek kafasındaydım. Sonra bebeğim olduktan sonra benim huyum bi değişti yaprak dökümündeki Hayriye hanım gibi eşim ne dese ne yapsa alttan almaya, aman ağzımızın tadı bozulmasın aman duymayım kavga çıkmasın demeye başladım. Kavga çıkmasın diye düşündüğüm herşeyi alttan aldığım o dönem eşim bana çok özensiz davranmaya başladı. En son yeter ya diyerek fabrika ayarlarıma dönünce ilişki de normale döndü. Size sürekli atarlanın taş üstünde taş bırakmayın demek istemiyorum ancak herşeyi çok fazla alttan almak bazı erkeklerde kötü etki ediyor. Takip ettiğim bir ilişki uzmanı; susmadan ve bağırmadan kendimizi ifade etmemizin çok önemli olduğunu söylüyor. Mesela size gece yarısı kalk su içeceksen iç senin yüzünden uyuyamıyorum diye özensiz davrandığında tepkinizi gösterdiniz mi?
Postun devamında yazdıklarım çok geride kaldığı için görmemiş olabilirsiniz. Daha önce de yine korunurken hamile kalmıştım zaten şimdi de korunmama rağmen hamile kalmış olma ihtimalimi düşündürten gerekçe de o. Belki de sağlıksız bir gebelik yaşama sebebim de yine korunma ilaçları kullanarak hamile kalmam bilemiyorum. İlk düşüğüm bizi çok etkilediği için 2. hamileliğim bilinçli oldu, o dönem eşimde de gelişme olduğunu düşünüyordum, keza anne olma isteği de var içimde her kadın gibi. Ancak hamileliğimde eşimin ailesi ve özellikle eşim hamile değilmişim gibi davranmaya devam ettiği için biraz pişmanlık yaşadım, kürtajdan sonra da davranışları yine rahatsız etmeye devam ettiği için yeniden korunma gereği duydum. Tam bir senedir de dkh ile korunuyorum. Yeterince açıklayabildiğimi düşünüyorum bu konuyu.Siz sadece son aşamadaki gebeliğin plansız olduğunu söylemişsiniz yani öncekiler planlıymış. E haliyle adam dün böyle olmadı, neden böyle birine çocuk yapıyorsunuz diye irite oldu insanlar. Bu kadar pis ve saygısız birisiyle sevisiyor olmak bile aklımın almayacağı bir şey mesela. Zaten de sizden ziyade çocuğa acidiklari için rahatsız ediyor böyle postlar o yüzden hep böyle yorumlar geliyor.
Neyse konuya dönersek bence her şey apaçık ortada. Bu işin sonu ayrılık, ne kadar genç ayrılırsanız travmaniz o kadar az olur ve yeniden biriyle evlenip çocuk yapma şansınız artar. Her geçen sene gelecekteki ailenizden çalınan zaman. Bir an önce bu yola girin ki sizi seven değer veren biriyle çocuklar yapıp ailenizi kurun.
Özellikle son cümlenize o kadar katılıyorum ki, tamamen hissettiğim şey tam olarak bu. Ayrıca belki iki dakikalık bir şey gibi görünebilir ama bunlar birleşince her biriyle uğraşmanın aldığı bütün zamana bakıp yerine başka bir iş yapabilirdim diye düşünüyorum. Zamanımızdan çalıyor. Keşke benim eşim de tatlı dilli olsaydı en azından arkasını toplarken kızardım ama gocunmazdımBen de yeni evliyim. Eşimin temizlik konusunda ciddi eksiklikleri var anlattığın şeylerin çoğu aynı. Eşim bana çok tatlı dillidir ama inanın bu temizlik konusu bile tek başına beni soğuttu. Kendisine de söyledim zaten bu şekilde senden soğuyorum isteksizleşiyorum sana karşı diye çok hafif bir düzelme oldu en azından bazen kirlilerini sepete atabiliyor tuvaleti ve banyoyu benim 4-5 kez söylemem üzerine detaylı temizliyor. Yani inanın düzelme olmasa başlı başına ayrılık sebebi olacak şeyler sizi çok iyi anlıyorum insan bu denli başkasının pisliğini temizlemeyi kendine hakaret görüyor
Valla katlanamıyorum artık, hep düzelir diye bekledim ama sanırım muhtemelen yolun sonu gözüktü bize…Bu seviyede biri nasıl böyle bir öküze katlanır aklım almadı
Yorumlarda diğer hanımlardan gördüğüm kadarıyla bir tek bizim erkekler böyle:) herkesinki saygılı bize sapı düşmüş:)) ya da henüz evlilik yapmamışlar tahmin yürütüyorlar bilemiyorum:)) evlenmeden önce bana da öyle kolay geliyordu çünkü:)Bu davranışların çoğu erkek klasik!!! davranışları işte. Eksiği var fazlası yok çocuk sorumlulugu daha ağır ilişki sağlam değilse çöker direk çocuğa yazık olur ama şunu da unutma erkekler yüzde seksen boyle
Ay ne kadar komik ne kadar komik.İyi gidip eşine söylesin kk üyeliği açıp anlatsın neden çişini bile temizlemiyor diye
Benimki komik değil zaten senin yorumun komik absürt bir talep. İki tarafı dinleyebileceğin kadın programı değil burasıAy ne kadar komik ne kadar komik.
Aaa öyle mi?Benimki komik değil zaten senin yorumun komik absürt bir talep. İki tarafı dinleyebileceğin kadın programı değil burası
Okurken fenalık geçirdimYaklaşık 3 senedir evliyim ama evlilik hayatı hiç beklediğim gibi olmadı. Kime sorsam onlarınki de hayal kırıklığı. Merak ediyorum herkesin mi böyle? 25 yaşında evlendim acaba biraz geç evlendiğim için mi tahammül sınırlarım daralmış oldu. Eşimle aslında uzun zamandır da birlikteydik ama aynı eve girince gerçekten tanıdım ve tanıdığım insanı da hiç sevmedim. Aramızda hiç duygusallık kalmadı, romantizm kalmadı. Ben başlarda çabaladım olsun diye ama eşim hep yadırgadı. Sevgiliyken böyle değildi. Bir sıkıntımı ya da önemli bir olayı anlatırım elinde telefon yarı dinler, yarı dinlemez. Cevap vermez dinlemiş olmak için dinler konuşmam bitince kalkar gider. Bir şey istedi mi o an yapmak zorundaymışım gibi üst üste söyler, örneğin elimde bir iş var onla uğraşıyorum ama o hadi hadi diyerek insanı bunaltır. Evde hiç bir şeye elini sürmez, sürmesin ama bozmasın da istiyorum. Kıyafetlerini sağa sola atması kirlilerini nerde çıkardıysa oraya bırakması, tuvaletin oturma yerine idrar damlatması, dişlerini fırçalayıp lavaboya su tutmaması, duştan çıktığı ıslak havlusunu benim kıyafetlerimin üzerine bırakması (kıyafetlerimin kokmasına sebep olduğu için istemiyorum), yemek yediği alana yediği şeyi dökmesi, ağzını yüksek sesle şapırdatması, yatağa sigara içtikten sonra girmesi, yeni topladığım dolabı bir tişört almak için komple yıkması… Bunların hiç birinden hoşlanmadığım için rahatsız olduğumu dile getiriyorum o da çalıştığı için arkasını benim toplamam gerektiğini söylüyor. Ama bunlar dikkat edilmesi gereken kişisel özen değil mi? Üstelik ona göre hiç bir şey yapmıyorum zannediyor ki evdeki herşey kendi kendine oluyor. Çamaşır bulaşık temizlik ütü bunları babası yapıyor sanki. İki gündür nasılsın diye sormadığı için haberi yok ama kasıklarım ve belim ağrıyordu açıkçası biraz dinlenmek istedim çünkü hamile olabilirim. Geçen iki gebeliğim de düşükle sonuçlandığı için bu sefer korumak istiyorum eğer gebeliğim varsa. Zaten dağıtıyor diye toplamadım onun uzandığı yeri geçen sefer battaniyesini alıp her seferinde dolaba koyuyorum diye söylenmişti benim alanıma karışma diye. astığım çamaşırlar tam kurumamıştı diye toplamadım zaten hava sıcak deyip kombiyi açtırmadı buz gibi evde iş mi yapayım. Sadece mutfağı topladım. Ya ders çalıştım, ya uzandım. Bişey yapmadım fazla akşam geldiği gibi bağırdı sen napıyosun bütün gün evde diye. Ya yapsam da sürdürmeme yardımcı olmuyosun ki zaten sürekli dağıtıyosun seni senin ortamında bıraktım sadece dedim. Daha fazla yükseldi ne işe yararsın bilmem ne gibi. Sinirlendim cevap vermedim geçtim odaya. Yani bütün erkekler mi böyle benim seçimim mi çok kötü hakikaten merak ediyorum tahammülüm kalmadı artık. Hiç düşünceli bi insan değil, düşük yaptığım gün kürtaja alındım eve geldiğimiz gibi yemek istedi benden. Ağzından iki güzel laf çıkmaz ama müşterilere kibarlıktan kırılacak. Evde güler yüze hasret kaldım kadınım sonuçta en azından ayda yılda bir bi iltifat duymak istiyor insan eşinden. Çocuk gibi her zaman onun istediği olsun ister her şeyime karışır ama her şeye. Canı film izlemek ister hadi film izleyelim. Ben o an izlemek istemiyorum mesela ya da o filmi izlemek istemiyorum. Hayır bu filmi izlicez şimdi izlicez diye tutturuyo. Tamam diyorum izleyelim bu sefer de uykusu geliyor yarıda çat diye kapıyor filmi. Henüz daha hiç bir filmin sonunu göremedik evlendik evleneli. E ama ben izliyorum diyorum hayır hadi yatalım diyor Uykusu gelince benim de onla aynı zamanda uyumam gerekiyor gibi davranıyor. Ya çok bunaldım sanırım o sebeple de çok uzatmış olabilirim hakkınızı helal edin. Sadece ben bunları idare etmek zorunda mıyım beklemeli miyim yoksa bu evliliği artık bitirmeli miyim? Ailesi hep çocuk yap geçer bunlar diye baskı kurdu üzerimde acaba Allah bilerek mi çocuk vermiyor diye düşünür oldum açıkçası.Eşim çocuklara düşkündür ilişkileri güzel olabilir ama sadece o kadar. Yine tüm sorumluluk bende olur. Sizce ne yapmalıyım ben