Mutlu olmadığınız bir evliliği sürdürebilir misiniz?

size bir şey söylim tandığım çoğu evlilik böyle. Benim eşim de aynı söylediklerinizden. 2 sene düşündm düşündüm sonra çoçuk yaptım. tabi ki düzeleceğini düşündüğümden değil. anne olmak istediğimden ve biliyorum ki türkiyede ki çoğu erkek böyle malesef

Ben de yeni evliyim. Eşimin temizlik konusunda ciddi eksiklikleri var anlattığın şeylerin çoğu aynı. Eşim bana çok tatlı dillidir ama inanın bu temizlik konusu bile tek başına beni soğuttu. Kendisine de söyledim zaten bu şekilde senden soğuyorum isteksizleşiyorum sana karşı diye çok hafif bir düzelme oldu en azından bazen kirlilerini sepete atabiliyor tuvaleti ve banyoyu benim 4-5 kez söylemem üzerine detaylı temizliyor. Yani inanın düzelme olmasa başlı başına ayrılık sebebi olacak şeyler sizi çok iyi anlıyorum insan bu denli başkasının pisliğini temizlemeyi kendine hakaret görüyor

Bir de eşinizin ağzından dinlemek gerekir.

Bu davranışların çoğu erkek klasik!!! davranışları işte. Eksiği var fazlası yok çocuk sorumlulugu daha ağır ilişki sağlam değilse çöker direk çocuğa yazık olur ama şunu da unutma erkekler yüzde seksen boyle

Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için, ancak yanlış düşünmüşsünüz. Her evlilik böyledir gibi laflar duymak istemedim. Herkesin bakış açısından olayı yorumlamasını istedim. Olumlu veya olumsuz fark etmezdi. Ama kızdığım konunun dışına çıkıp saçma sapan alakasız çıkarımlar yapılması, bu tarz yorumlara örnek vereyim. Mesela ben diyorum ki çocuk istemiyorum bunun için korundum, eğer gebeysem planlı olmayacak. Yukarıdaki hadsizin biri demiş ki çocuk çocuk diye tutturmuşsun. Ya abi ne alaka? Ben evliyim sonuçta ve düzenli bi cinsel yaşantımız var. Bu düzenin devam etmesi gerekiyor ve korunmak için elimden geleni yaptım. Eğer yine de hamile kalırsam bu planlı olmayacak. Ben size diyorum ki 2 kilo elma aldım çürük çıktı ne yapayım, kimi diyor ki neden kontrol etmeden iki kilo aldın, kimi diyor ki neden oradan aldın. Böyle mantıklı ve konuyla alakalı eleştirilere bir şey dediğim yok, ama bana gelip niye kartla ödedin ya da neden beyaz poşete koydun dersen tepki gösteririm tabii ki. Özetle alaka düzeyine bakıyorum. Ayrıca eleştirmek ile yargılamak farklı kavramlar. Ama yine de hangisi olursa olsun kibir barındırıyorsa benim için tepki göstermeye yeterli.

Birden fazla yöntemle korun demişsiniz, ben de aynısını düşündüm. Benim eşim korunmamı istemiyor. Kendi kendimi en fazla bu şekilde koruyabiliyorum. Prezervatif, geri çekilme gibi yöntemleri eşim yapmaz, keza ilaç içmeme bile şiddetle karşı. Spiral taktırmak istedim rahim yapımın müsait olmadığı söylendi. İğne yaptırdığımda da yoğun yan etkisi yaşadım baş ağrısı mide bulantısı gibi. Mecburen bu şekilde korunmada çare buldum. Evet hamile olup olmadığımı bilmiyorum. Bir kan tahlili ile çözülebilir bir konu. Ama ben adet gecikmemi beklemeyi tercih ettim. Uyarınızı aldım, teşekkürler.

Bu seviyede biri nasıl böyle bir öküze katlanır aklım almadı

Senelerce flört edip tanıdıktan sonra evlendim, evliliğin ilk senelerinde de kavga edilecekse edilecek kafasındaydım. Sonra bebeğim olduktan sonra benim huyum bi değişti yaprak dökümündeki Hayriye hanım gibi eşim ne dese ne yapsa alttan almaya, aman ağzımızın tadı bozulmasın aman duymayım kavga çıkmasın demeye başladım. Kavga çıkmasın diye düşündüğüm herşeyi alttan aldığım o dönem eşim bana çok özensiz davranmaya başladı. En son yeter ya diyerek fabrika ayarlarıma dönünce ilişki de normale döndü. Size sürekli atarlanın taş üstünde taş bırakmayın demek istemiyorum ancak herşeyi çok fazla alttan almak bazı erkeklerde kötü etki ediyor. Takip ettiğim bir ilişki uzmanı; susmadan ve bağırmadan kendimizi ifade etmemizin çok önemli olduğunu söylüyor. Mesela size gece yarısı kalk su içeceksen iç senin yüzünden uyuyamıyorum diye özensiz davrandığında tepkinizi gösterdiniz mi?

25 yaş mı geç dediğiniz yaş? Erken yahu ne geçi? Sorunlu bir evliliğiniz var başından beri neden illa çocuk doğurmaya çalışıyorsunuz? Bi hamilelik eksik gerçekten şu ortama. Bunu şu an yaşadığınız hamilelik şüphesinden ziyade daha önce geçirdiğiniz iki gebelik için söylüyorum. Evlenmeden size boşanmayacaksın size söz verdiren adam için aynı eve girince tanıdım olayı pek inandırıcı gelmiyor bana. Şu cümleyi duyduğunuz an ardınıza bakmadan kaçmanız gerekirdi. Bu adamdan size iyi bir eş olmamış, çocuğunuza da iyi bir baba olamaz. Yok yakınken boşanın

Siz sadece son aşamadaki gebeliğin plansız olduğunu söylemişsiniz yani öncekiler planlıymış. E haliyle adam dün böyle olmadı, neden böyle birine çocuk yapıyorsunuz diye irite oldu insanlar. Bu kadar pis ve saygısız birisiyle sevisiyor olmak bile aklımın almayacağı bir şey mesela. Zaten de sizden ziyade çocuğa acidiklari için rahatsız ediyor böyle postlar o yüzden hep böyle yorumlar geliyor.

Neyse konuya dönersek bence her şey apaçık ortada. Bu işin sonu ayrılık, ne kadar genç ayrılırsanız travmaniz o kadar az olur ve yeniden biriyle evlenip çocuk yapma şansınız artar. Her geçen sene gelecekteki ailenizden çalınan zaman. Bir an önce bu yola girin ki sizi seven değer veren biriyle çocuklar yapıp ailenizi kurun.

Çok haklısınız başlarda sakin söylemeye çalıştığım şikayetlerimi yapmadığını görünce bağırarak uyarmaya başlamıştım artık. Belki aynı ilişki uzmanı bile olabilir birçok video izleyip makale okudum. Bağırmamın benim için eksi olduğunu fark ettim. Sakin kalmaya çalışıyorum ama genel olarak ben de aynı Hayriye hanım gibi aman tadımız kaçmasın moduna girdim artık. Sözlerinizden çıkardığım kadarıyla bu da doğru bir yaklaşım değil demek ki. Peki sizce nasıl dile getirmeliyim etkili olması için? Fikrinizi merak ediyorum.

Sorunuza istinaden o gün o kadar hastaydım ki cebelleşecek halim yoktu, kendimce çözüm olarak içeri yattım. Ertesi gün kırgınlığımı dile getirdim, abarttığımı söyledi. Hasbelkader eşim hasta oldu çok yakın zamanda. Her seferinde başında titreyen kadın olmak yerine lütfen uyuyamıyorum su iç ya da içeride yat dedim. O da benim gibi yaptı, gitti içeri. Sabah uyandığımda uyanıktı hiç uyumamış. Kendinin de kırıldığını söyledi. En azından bu konuda bu şekilde dersini aldığını düşünüyorum. Ama hep her hareketine karşılık olarak nispet yaparsam etkisi azalır diye henüz aynı davranışı tekrarlamadım.

Postun devamında yazdıklarım çok geride kaldığı için görmemiş olabilirsiniz. Daha önce de yine korunurken hamile kalmıştım zaten şimdi de korunmama rağmen hamile kalmış olma ihtimalimi düşündürten gerekçe de o. Belki de sağlıksız bir gebelik yaşama sebebim de yine korunma ilaçları kullanarak hamile kalmam bilemiyorum. İlk düşüğüm bizi çok etkilediği için 2. hamileliğim bilinçli oldu, o dönem eşimde de gelişme olduğunu düşünüyordum, keza anne olma isteği de var içimde her kadın gibi. Ancak hamileliğimde eşimin ailesi ve özellikle eşim hamile değilmişim gibi davranmaya devam ettiği için biraz pişmanlık yaşadım, kürtajdan sonra da davranışları yine rahatsız etmeye devam ettiği için yeniden korunma gereği duydum. Tam bir senedir de dkh ile korunuyorum. Yeterince açıklayabildiğimi düşünüyorum bu konuyu.

Uyarılarınıza gelince, hepsini özenle okudum. Teşekkür ederim vakit ayırıp yorum yaptığınız için. Uyarılarınızı aldım

Özellikle son cümlenize o kadar katılıyorum ki, tamamen hissettiğim şey tam olarak bu. Ayrıca belki iki dakikalık bir şey gibi görünebilir ama bunlar birleşince her biriyle uğraşmanın aldığı bütün zamana bakıp yerine başka bir iş yapabilirdim diye düşünüyorum. Zamanımızdan çalıyor. Keşke benim eşim de tatlı dilli olsaydı en azından arkasını toplarken kızardım ama gocunmazdım

Yorumlarda diğer hanımlardan gördüğüm kadarıyla bir tek bizim erkekler böyle:) herkesinki saygılı bize sapı düşmüş:)) ya da henüz evlilik yapmamışlar tahmin yürütüyorlar bilemiyorum:)) evlenmeden önce bana da öyle kolay geliyordu çünkü:)

Şu yaşına kadar gelmiş insan olamamış, anası babası ıslah edememiş, siz edememişsiniz, doğuracağınız sabi mi edecek? Allah aşkına çocuk yapmayın şöyle adamlardan, çoğalmasınlar.

Ayrıca evet sizin eşiniz problemli. Memleketine falan hiç gittiniz mi? Mağarada doğmuş olabilir. Pantolon giyiyor ve sağa sola atıyor olmasına şaşırdım, yaprakla örtünmesini beklerdim. Cro-Magnon'un yapay zekayla rejenere edilmiş fotoğrafları var dijital ortamda. Bir bakın, kocanıza benziyor mu.

25 yaş evlilik için genç bir yaş değil, aksine erken bile olabilir. Daha hayatı, erkekleri, duyguları yeterince tanımamış olabilirsiniz ve beklentilerinizi, aslında çok da doğal ve normal olan beklentilerinizi hiçbir şekilde karşılamayan bir erkekle birliktesiniz. Ayrılmak, bütün bu yüklerinizden ari yeni bir hayat kurmak için hiç geç değil. Mutsuz olduğunuz yerde kalmamanızı tavsiye edebilirim, sizinkine mantık evliliği de diyemem zira hiç mi hiç mantıklı da değil! Hakkınızda hayırlısı olsun.

Okurken fenalık geçirdim Sizi üzmek istemem ama her evlilik böyle değil, eşiniz tam bir andaval k bakmayın ve aklınız varsa çocuk yapmayın. Bugüne kadar hiç bir evliliğin çocuk yaptıktan sonra kurtulduğunu görmedim. Bu kötülüğü ne kendinize ne de çocuğunuza yapmayın. Böyle bir adamla ömür geçmez hasta olursunuz valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…