Mutlu olmadığınız bir evliliği sürdürebilir misiniz?

Evet evindeki tüm örnekler bu şekilde. Ben şikayet ettiğimde telkinleri de bu yönde. Zaten kayınbabam ve eşim kopya gibiler, eşim de kayınvalidem gibi olmamı istiyor ama onun ekonomik özgürlüğü yokmuş kabul etmek zorunda kalmış, hatta belki de ayrılırsa etraf ayıplar ya da musallat olurlar diye düşündü bilemiyorum. Ama benim ekonomik özgürlüğüm var zaten eğer ayrılırsam kendi ülkeme dönerim. Eşim için Türkiye’de kalmıştım ama değmedi sanırım

Adam öyle görüyor diyorum tabiki yahu! Sen hicbi sekilde onun dediklerini isteklerini yapmak zorunda degilsin evdesin die ne alaka hizmetcisi misin. Niye öyle bisey diyim. Adama bu kadar atarlansan sorun kalmayacak ha belki de. Nerden anliosun öyle cok acayip.

Hamilemisin bilmiyorum da bu adamdan çocuk yapmak istediğine emin misin ? Hayır geç değil tam tersi erken bile evlenmişsin. Tahammül seviyen değil eşin sinirlarini aşmış.bu arada çok taviz vermişsin. Her evlilik böyle değil. Romantizim , tutku bunlar yerini sevgiye alışkanlığa bırakır ama ara sırada evlilikte de heyecan gereklidir. Kürtajdan sonra eve gelip yemek yaptıysan bunlari tüm sorumlusu da sensin.
Çok güçlü olmak zorunda değiliz. Canımız aciyorsa hiçe sayıp gönül eglemek zorunda hiç değiliz. Hastaysan yatacaksan sabaha kadar soylesin. Ayrıca ev hanımı olmayı turkurdugu macunu yıkamak mi sanıyor üretim hatası.

Son düzenleme:
Atarlanmak değil bu, ifadeniz yanlış anlaşılmaya çok elverişli. Ayrıca zaten problem de benim ortada problem olduğunu dile getirmem sineye çekip tamam desem onun için sorun olmayacak. Bir mesleğim var anaokulu öğretmeniydim evlendiğimde, ancak hem iş hem ev bir arada gitmediği için mesleğimi bıraktım. Şuan sadece part-time çevirmenlik yapıyorum. Türkçe benim ana dilim olmadığı için belki ben yanlış anlamış olabilirim. Ayrıca eğitimime de devam ediyorum. Eşim çalışmamı zaten hiç istememişti ama enteresan bir şekilde eğitimime karışmıyor. Başıma bir şey gelirse kendini idame ettirebilecek donanımın hep olsun istiyorum diyor. Tek olumlu davranışı sanırım

Hamile olabilirim/boşansam mı?
Bu seçeneklerin ne kadar zıt olduğunu göremiyorsanız nolur çocuk yapmayın.
Hepsini yukarıdaki metne sığdıramadım hanımefendi, devamında yorum olarak kürtaj olduğumdan beri çocuk istemediğimi, bunun için korunduğumu, ancak yine de gebelik belirtilerimin olduğunu yazdım. Hemen zeka sorgulamaya bayılıyorsunuz. Tamam en zeki en farkında sizsiniz:)

Bizim toplumda boşanan kadına yargılar var ya çoğu bundan etkileniyor gibi. Hayat insanların ağzına bakacak kadar uzun değil.

Evet biraz taviz verdiğim doğru haklısınız. Çocuk yapmak istemiyorum aslında bunun için de korunuyordum yukarıda da yazdım ama eğer bir gebelik var ise korunmama rağmen olacak. DKH kesin korur gibi bir algı var ama bu yanlış ilk gebeliğim de kullanmama rağmen olmuştu o yüzden buna da ihtimal verdim. Kürtajdan geldiğimde hiç bir şey yemediğim için ben de çok açtım eşim hiç bir şey yapmayınca mecburen kendimi düşünerek yaptım o da zıkkımlandı

Eşinize dışardan soylettirecektiniz. Kalktiginiz için erkeklerde "iyi bu" algısı oluyor. Bazıları çok odun dusunemiyor bu kadından parça cikarildi rahminden kazinarak. Aklı ermiyor geçen geçmiş de artık gelecek için söylüyorum parmağın çizilirse koptu diye karalar bağla yoksa değerin olmuyor. ( Anlayışlı olsaydı neyse) evet her korunma yonetiminin yüzde 1 lik ihtimali var hakkında hayırlısı olsun.

Bizim toplumda boşanan kadına yargılar var ya çoğu bundan etkileniyor gibi. Hayat insanların ağzına bakacak kadar uzun değil.
Aynı toplum boşanmak üzere olan veyahutta zaten sıkıntılı durumda olan kadını da yüreklendirmek yerine yargılıyor eleştiriyor. Çok enteresan sadece fikir sordum ama binbir önyargılı eleştiri aldım beraberinde. Devasa bi empati yoksunluğu var ve mağduriyetini dile getirene kibir besleniyor. Ukalalık da cabası. İnsan ilişkileri hiç iyi değil ülke genelinin kusura bakmayın sizleri tenzih ediyorum ama böyle bir toplumda da zaten kolay kolay kimse problemlerini dile getirecek cesareti bulamaz. İyi ki sadece Türkiye vatandaşı değilim gideceğim boşandığımda

Evet haklısınız ben acısını pek belli edemeyen biriyim örneğin çok midem ağrıyordu geçen senelerde, o kadar yansıtamıyorum ki kimse ciddi olduğunu düşünemedi en son tuvaletim normalden farklı olunca hastaneye gittik de meğer mide kanaması geçiriyormuşum. Biraz abartmak gerek aslında. teşekkür ederim yorumunuz için

Sert yorumlar aslında sizi kendinize getirmek için. Hemen savunmaya geçmeyin. Kusura bakmayın ama sizin tabirinizle sadece Türkiye vatandasi olmamaniza rağmen sadece bu ülkenin vatandaşlığı olan kadınlardan daha köle bir hayat surduruyorsunuz. İyi ki farklı seçeneğiniz var.

Sorunuza gelince cok mutlu evlilik diye birsey yok. Farklı iki kültür, çocuk, ekonomi , es aileleri bu imkansız bence. Ama sizinki gerçekten kötü bir evlilik. Kürtaj sonrasi hem fiziksel hem ruhsal desteğe ihtiyacınız olduğu dönemde beyimizin karnı mi acıkmış? Vah vah. Siz de kalkıp yemek mi yaptınız? Merhamet yok bir kere. Olmaz. Tabi ki bu adam çalışmanızı istemez. Yoksa evdeki b*konu kim temizleyecek? Neticede her evlilik böyle değil sizin kötü, baskici, diktatör bir kocaniz var.

İyi de evlilik böyle bir şey değil ki.
Sen evde bir anne hatta hizmetçi konumundasın şuan. Klozete yaptığı sidiği temizletiyor resmen.
Lütfen kendine gel. Bir de çocuk mocuk demişsin gün boyu konu açarsın artık. Adam akıllı konuş böyle böyle de. Çeki düzen vermiyorsa bir aksiyon al artık sen de. Pis adamla aynı evde kalınmaz ya.

Sistem şu; hayatın hiçbir alanında başarısız olmamalısın. Evlilikte bir statü ve statün hemen değişiyor. Bazı aileler aman elalem ne der diyor şiddet, aldatma vs normalleştirilip her evde var diyor. Çoğu kadının arkasında bir destek yok onları anlıyoruz.
Kesinlikle bu sefer kendi içinde çözmeye çalışırken daha büyük sorunlar ortaya çıkıyor hatta eşler de boşansa dahi hala karısı gibi görebiliyor şiddet uygulamaya devam ediyor. Toplum olarak boşanma artsa bile asla özümsenmiyor ve kabullenilmiyor.
Kadının sadece istediği umut ışığı ve destek. Mutsuzsa bir kadın sebeb sunmasına dahi gerek yok benim için haklıdır ve cesurdur o kadın. Kimse birinin zimmetlisi olarak dünyaya gelmiyor sonsuza kadar sürecek değil evlilik zaten ilişkinin bir getirisi. İlişkilerin kendine göre dinamikleri var ömrü var. Bittiği yerde kalmalı.
Boşanan kadının bekar bir herhangi bir kadından farkı yoktur. Ayrılmak hayatın akışında olan şeylerdir. Kimse kimsenin hayatına sahip değildir yani ayrılma diyen anne baba yada çevre kendinde böyle bir hak ve konum göremez, psikolojik şiddet uygulayan unsurlardır onlar yani tehlikelilerdir.
Son derece samimiyetsiz sadece laf olmasın diye devam ettirdikleri evlilikleri var çoğunun. Kimseye değil kendine odaklanmalı insan ben ne istiyorum demeli.
Kendine sorular sormalı mesela devam ettirmek istiyor muyum? Seviyor muyum? Birkaç yıl sonra ne gibi durumda oluruz? Neden soğudum? Bir liste soru yapmalı kendine bir insanı aynı evde yaşarken tanımaya başlıyoruz kafa yapısı uymuyorsa hiç zorlamanın anlamı yok.
Zararın neresinden dönersek kar. Yıllarca düzelir diye beklemek sadece umut satmak kendine.

Kayınvalideniz verilmesi gereken en son tavsiyeyi vermiş size bebek yap diyerek. Aklınıza gelen mantıklı mantıksız herşeyi yapın ama sakın bebek yapmayın. Eskilerin bebek olunca düzelir dediği şey çoğu zaman kadının çocuğum var diyerek sinmesi, herşeye sessiz kalması, çekip gidecek kuvveti kendinde bulamaması. Dışardan bakınca evlilik devam ediyor mu evet ediyor ama nasıl ediyor gel de onu o evliliği yaşayan kadına sor. Sizin eşiniz daha şimdiden gemi azıya almış bir de çocuktan sonraki halini düşünemiyorum.

Eğer ayrılık vs düşünmüyorsan ve bu düzen değişsin istiyorsan kesinlikle işe gir çalış
Sen çalışınca evi ortak yapacaksınız keza istemezse temizlikçi tutarsın haftada bir gelir temizlik yapılır. Seni işçi falan sanıyor sanırım hem ilgi yok hem de her şeyi bekliyor böyle olmaz

Bence eşiniz tarafından sürekli olarak mobinge maruz kaldığınız için suçluluk psikolojisine girmişsiniz o yüzden çocuk olursa düzelir diye düşünüyorsunuz ama sağlıklı bir düşünce değil. Hastaneden geldikten sonra sizden yemek bekleyen adam hiçbir şeyi haketmez

Bu adam asla ev işini ortak yapmaz. Sidiğini temizlemiyor yahu. Dolabi yikip kiyafetini aliyor. Temizlikçi kadına da tonlarca laf eder. İstediği köle. Kadının filmin sonunu izlemesine bile izin yok. Ben böyle konularda hep çalış, ise gir derim ama bu adamla öyle de huzuru bulamaz. Ha tabi adamın eline bakmamış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…