Mutfaktaki kurtçuklar..

Istanbula gelin gelmistim, havasi okadar nemli ki anlatamam, daha bakliyat hic acmadan kurt düşürüyordu paketin icinde .. Bende yeni gelinim okadar bilmiyorum bu tur seyleri allahim ucus ucus heryerde guveler sonra kurtlar çıldırcam halıda falan esimle heryeri destik copu yikadik duvari yikadik yok allah yok.. En son ankastrenin altindaki dolabin taaa altina sen irmik kutusu cik dokul oluk oluk oradan gelirlermis firini bi cektik biz sok esimle... Iki aylik gelinim daha.Hemen camasir suyu falan silersin cekersin supurgeyle oymus birdaha o cekmeceye hic bisey koymadim halada koymam hemen cam kavanozlara dokerim yeteri kadar alirim taze taze yerim..

Benim de kuru kırmızı biberlerim kelebeklenmiş. Başlangıçta dışarıdan gelen kelebekler mutfakta dolaşıyor sanmıştım dolabın altında kurt görene kadar. Ben farkedene kadar çoğalmış tabi hemen attım. Birkaç güne geçer diye beklerken her gün 4-5 tane kelebek öldürüyorum. Bütün bakliyat baharat ne varsa elden geçti çoğu temiz olmasına rağmen atıldı kalanlar buzdolabına yerleştirildi. Bütün dolapları tabak tencere ne varsa boşaltıp yıkayıp yerleştirmeyi planlıyorum. İlaçlama yapmadan tükenmez mi bunlar. Daha önce başına gelen baya kişi var anladığım kadarıyla. 2 hafta oldu bakalım mücadeleye devam. Raid güvesavar naftalin lavanta hepsini aldım. Bu arada kurt falan görmedim hiç, sadece uçan kelebekler. Onu da nasıl yok ederim bilmiyorum son çare ilaç tabi. Tavsiyeniz varsa yapmaya hazırım :)

Birşeyler Sıcaktan kurtlanmış . .
Her yeri kontrol et . .
Domestos ile temizleyin. .

Şu an buzdolabı dışında yiyecek kalmadı kurtlanan şey kuru biberlerdi onları da attım ama kelebekler uçmaya devam ediyor
Beyaz sirke aldım yarın bütün mutfak dolapları silinecek
Bu yiyecek güvesi kıyafete gelmezmiş değil mi?

O kelebekler çok uzun süre tükenmiyor ben de herşeyi atmıştım dolaptan hala çıkmaya devm ediyordu kelebek.1-2 hafta sürmüştü tamamen bitmesi..

aynısı başıma geldi çıldıracaktım evde ne kadar bakliyat ve baharat varsa açılmamış paketler dahil hepsini attım yine bitmediler, meğer bir poşete kuru patlıcan koyup unutmuşum, poşet ağzına kadar kurt doluydu hala unutamıyorum o görüntüyü
her şeyi atın bütün mutfağı domestosla temizleyin ve sağa sola sarımsak koyun, sarımsak kokusundan kaçıyorlar.

bende geçen sene bu zamanlar yaşamıştım aynı problemi. Hatta bi'ara tik olmuştu mutfağa girer girmez tavana bakıyordum bakliyatlar da sıkıntı olabilir, dolapları, kavanozları iyice temizleyin.
Gene geçmezse bir böcek ilacı vardı bayer'in ama adı aklıma gelmiyor şuanda. o da iş görür hamamböceklerini falanda temizliyor o ilaç.

yoksa tek tek öldürerek bitmiyorlar zaten ölmüyorlar ya 1500 canlı hepsi

hanımlar kuru üzümede dikkat edin, bizim evde özellikle havaların ısınmaya başlamasıyla beraber hep kuru üzümden olurdu artık ya buzdolabında tutuyoruz yada çok nadiren alıyoruz

Kuru üzüm kuru dut tarhana falan hep buzdolabımdaydı hep yoksa onları da atmak zorunda kalırdım.
o zaman bi ilaçlama yapmadan temizliğe girişmeyeyim.
Raid güvesavar ve naftalin koydum şimdilik
yarın eşime bir de ilaç aldırayım
Aktardaki satıcı üzülmeyin doğal şeyler yiyormuşsunuz ki güvelenmiş sevinin buna demiş
İyi de evde uçuşan şeyler insanın sinirini de bozuyor.
Teşekkürler tavsiyleriniz için

Ben buldum kurtların kaynağını. Marketten aldığım çekirdek paketinin içinden çıktı..
Yeni almıştım üstelik .. Markete gidip söyledim. Bidaha da alışveriş yapmam ordan.. Ben de uçan küçük kelebekler görüyorum ama 1-2 tane.. Öldürsem mi ki

Bence öldürmelisin gerçi kaynağını bulup attıysan geçer diyorlar benimde 2 haftadır uçanlar geçmemişti en son bugün ilaç yaptık bakalım yarın temizlik
Yayılmasına izin vermeden bakliyatlarını falan inceleyip kaldır bence.

2 kez indirip temizledim. Şimdi kurt yok ama kelebek var arada gözüme çarpıyor. Kendiliğinden ölüyorlar zaten :)
Ben o kelebeklere hep masum gözüyle bakmıştım. Kurtlardan oluşuyormuş ya

Mutfaginizi güzelce dezenfekte edin. Bayer in k othrine haşere ilaci var. Yerlere kenar kose dolap icine sıkın. Bi kac gun ellemeyin. Bocek sinek karinca akliniza ne gelirse ölü buluyorsunuz.

Geçen sene bendede oldu dediğin gibi çıldırdım resmen.dolapta azıcık kayısı kurusu varmış ondan geliyomuş.onu atınca bittiler.

çekmecelerinizi çıkarıp ters çevirin, rayların denk geldiği ralarda yuvalanıyorlar. ilaç firması öğretmişti bana. bir sürü çıkarmıştık hakikaten.

Nedense aklima bulasik makinasinin yada bi dolabin arkasina dusmus bi mandalina yada baska bi meyve geldi. Kuflenmisse bocek getirir. Yigenlerim var elindekileri her yere savururlar. Bide koku varmi acaba mutfakta hic farkettinmi? Buz dolabi mutfaktaysa buz dolabinin su haznesi vardir( kkdan ogrendim sagolsun) orda biriken pis suda bocekleri cagirir.

Neredeymis bu hazne ilk defa duyuyorum.

Ben gümüş boceklerinden biktim. Ama bizim binadan yayılıyor . Başkalarında da varmış. Komple bina ilaclanacak offff.

Neredeymis bu hazne ilk defa duyuyorum.

Ben gümüş boceklerinden biktim. Ama bizim binadan yayılıyor . Başkalarında da varmış. Komple bina ilaclanacak offff.

Dolabin arkasinda alt bolumunde diye hatirliyorum. Bilmiyorun her dolap aynimidir.

O zmn sorun sizden kaynaklanmiyor?

Dolabin arkasinda alt bolumunde diye hatirliyorum. Bilmiyorun her dolap aynimidir.

O zmn sorun sizden kaynaklanmiyor?
Evet sıfır binaya tasindim 4 senedir birşey yoktu. Bu sene peydah oldular. İşin kötüsü aç olarak 8 aya kadar yaşıyorlarmış. Laminant parke altları ve amerikan kapı içleri, kenar, kıyı koseleri onlar için çok iyi besin kaynagiymis. İnsana bir zararı yok ama gorunce tiksiniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…