Mutfaktaki kurtçuklar..

Büyük sinek giriyormu evine? Bir seyin kurtlanmasa bile onlar kurt bırakabiliyor

Bir de mutfak dolabin tavana sıfır mi arasi varsa orda da yuvalanmis olabilir baharatlarinin icine bak bir de..buzdolabının arkasina bak aklima baska gelmiyor

Evet tam 5 ay oldu ve hergün camasir suyuyla siliyorum aliskanlik oldu bide bu silme olayi , birkezde ilaclatik 1 gün evden ciktik ama yok hala arada 1 veya ikitane görüyorum.... cok sinirlerim bozuluyor benim ozamanlar ambalajda olan erzaklarin icinde doluydu hepsi cöpe gitti yaköasik 4 poset dolu

Aynı şeyi yaşadım.

Cevizden olduğunu en sonunda farkettim.

Ben de aynı şeyi yaşadım ve kapının arkasına astigim ceviz torbasindan tavana çıktıklarını gördüm.

Ceviz torbasını attım çöpe, kurtları da çektim makineyle. Temizlik bile yapmama gerek kalmadı. Bir daha görmedim zaten

Bir hafta önce tatilden geldim aynı sorun bende de vardı ama benimkiler tavana varmadan yakaladım kapalı pakette pirinç kurtlanmıştı kendimi döve döve bi hal oldum ne kadar tiksiniyo insan

Bi de size tavsiyem kuru baklagilleri ve kurlanacak şeyleri buzdolabinda muhafaza edin. Kurutulmus sebzeleri de balkonda bez bir torbaya koyun

Bende aynı durumdan muzdaribim kızların dediği gibi bakliyatlardan filan turuyor.kelebeği ayrı dert kurdu ayrı.evde gördükçe diken diken oluyorum..buz dolabın alt kısmını bakliyatlara ayırdım.kışlık kurularimi bile orda saklıyorum..

Bakliyatlarınızı yenileyip buzdolabına koyun sıcaklar geçene kadar
Ayrıca yün yorgan yastıktanda olur kontrol edin varsa güneşte havalandırın
Güve derler o kelebek gibi şeylere buralarda. Görünce affetmeyin

Off bende bu durumdan muzdaribim. Birde ben kusmaktan mutfağa giremiyorum malum hamilelik bugün bütün bakliyatlarimizi attı eşim şuan dolabı boş bıraktık kelebekleri çektik supurgeye umarm daha olmaz kurttan çok igreniyorum

Benimde geçen sene sinirlerim bozulmuştu bu kurtlar yüzünden. Bütün mutfağı didik didik temizlememe rağmen bulamamıştım. Sonra bir gün annem çikolata yemek istemiş ambalajı açınca içinde görmüş kurtları. Demekki paket delikti. Çikolatayı imha ettim kurtlardan kurtuldum. Sizede tavsiyem ambalajlı ürünlere de itibar etmeyin.

Bütün dolabı ikinci kez sildim baktım yarım paketleri attım. Şu an yok kurt felan göremiyorum sabaha görürsem eğer tavana kamera asıcam yeminle son çare sabah izlerim nerden çıktıklarını
Şaka bi yana da ben ikinci kez görüyorum birinde kaynağı çürümüş elmaydı ama şimdi bulamıyorum aceba göremiyor muyum bilemedim..

Öğrenciyken bizim evde olmuştu böyle tavanda küçük küçük kurtçuklar ıyy hatırladım şimdi.
Birkaç gün sinek ilacı sıktık, tavanda bir iki çatlak vardı alçıyla kapattık sürekli elektrikli süpürge çalıştırdık bana mısın demedi. İlaçlamacı çağırdık en son, adam ilaçladı bir süre eve girmedik. Kesildi kurtlar murtlar, evdeki tüm bakliyatı da atmıştık.
Hiç uğraşmayın çağırın bi ilaçlamacı.

Benim salonumu basmıştı o kurtcuklar her yeri kaldırdım ve sadece bi tane çikolata buldum büfenin altında minicik bi parça. Onu buldum ya bi daha da olmadı . Mutfak daha riskli mutlaka gözden kaçırdığın bi şey var

ben de geçenlerde mutfakta güve kelebeği görmüştüm, anladım ki bir şeyler bozulmuş. iyice araştırdığımda balkondaki patates soğan kovasının kaynak olduğunu gördüm. Bir de bu sıcaklarda kuruyemişler çok çabuk güveleniyor, buzdolabında muhafaza etmek lazım.

Yağlı kağıt kullanıyor musunuz ??? Bende yağlı kağıt yapıyordu kurtçuk heryere baktım bulamadım bakliyatları hep tuzlar saklarım yağlı kağıdı atınca azaldı iyice bitmek üzere şimdi

yok artık ciddi misiniz?..peki yayılıyor mu bunlar eve..

Evet ciddiyim malesef cok iğrenç bir sey. Kurt sineği diye aratın cıkar. Eve yayılma konusunu bilmiyorum ama kurt bırakıyor etrafa. Öldürürseniz de içinden kurtlar cıkıyor onlarca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…