mutfak robotu ile peşinden gelenlerin mekanı ..

ya dün patronla atıştık stresli bir işim var sorumluluk var hepsi yoruyo beni ben bide hassasım biraz her şey üst üste geliyo

hassas aah ah ne geliyorsa bundan geliyor şu bi lokma canlarımıza zaten olaydık te biraz gamsız boşverkeş dimi ne kaa güzel olardı.bak ben sana diyim bu hassasiyetle biz çabuk yaşlanıcaz.hımm kaynana mı dedin,malesef canım duygularımız tek taraflı değil karşılıklı sevmeyiz birbirimizi ama o sağolsun oscara aday bir şahsiyet olduğu için üstün rol yeteneğine sahip ama ben içi neyse dışı da o model olduğum için daha da sinir oluyorum.2 yıl birlikte oturdum mecburen malum anlatmaya gerek yokbir allah bir ben bir de toce biliyor ne çektiğimi.ama hassas kelimesi işte burda çok yoruyor beni ne söylenenleri ne ypılanları unutamıyorum.gece yatarken şu beynimin bir düğmesi olsa da kapatıp uyusam diyorum.demem o ki evlilik zor zanaat hemşire hele ki karakterin evliliğe yatkın değilse

toke kim bu arada kocanmı:)))))))))) şimdi ayrı toruyosunuz sanırım peki çok yakınmı oturuyosunuz birbirinize ....neden anlaşamıyorsunuz mesela

toke kim bu arada kocanmı:)))))))))) şimdi ayrı toruyosunuz sanırım peki çok yakınmı oturuyosunuz birbirinize ....neden anlaşamıyorsunuz mesela

toce koca hımm evet ben öle diyorum yazıldığı gibi sölüyorum ama.aah ah selam verip borçlu çıkıcan zuzu fena yere barnak basıyon ama ağır ağır bölüm bölüm anlatırsam hem ben çok sinir olmam hem sen sıkılmazsın benim mevzu baya bi sayfa yaptırı topice.yo artık yakın değiliz ben Ankaradayım yaklaşık bir yıldır o Kütahyada.Ve bir şey söyleyeyim mi o kadar sıtkım sıyrılmış ki reklamlar varya kütahya porselen o çıkınca bile geriliyorum yani olayların etkisi o kadar büyük.ıııyh birden ürperdim.durum kısaca şu tatlım benim toce tek erkek birde kız kardeşi var evli.ama annesi kıa değil benim toceye aşırı derecede düşkün.aşırıyı şöyle netleştireyim.benim yüzüme ''aynı erkeği seviyoruz alışacaksın bu duruma'' demiş insan hemde kocasının yanında.yani bazen düşünüyorum Allahım sen günah yazma ama kadının froydluk bir durumu var gibi geliyor bana.ya anne sevgisi gibi değil aşırı bi ilgi var.benden kıskanıyor.2 yıl yanındaykende durum zaten vahimdi sürekli dibimde ben eşimi gecden geceye görüyorum sadece yatak odasında neredeyse.Kütahyalılar alınmasın ama kütahyada gelin olmak çok ama çok zor hele ki başka bir çehirden geldiysen.ki ben o sülaleye giren ilk şehir dışı insanım.ooof fazla uzatmıycam zuzum kayınvalide ve kayınpeder birbirlerini doldurup hatta eşime benim dedikodumu yapıp oğullarının yalnızca kendileriyle mutlu olmasını isteyen bencil insanlar.artı ne maddi ne manevi bir artıları olmamışken oğullarına askerde bile.stop bu günlük bu kadar.evlilikten tırsma amma çok gülen yüze ve fazla samimyete inanma

inanmıyorum ya ne biçim kadınmış ya peki nasıl ayrıldınız evden yani nasıl oldu o aşamalar

ay bende geldim kıslar.
maibert sende dertlisin kaynanandan. ben çok şükür 7 yıl olacak yüzlerini görmüyorum.
onların yüzünden ne sıkıntılar yaşadık, neler çektik.
çocuğumu bile 6 yıl sonra istedim.
hiç destek olamdılar bizi özellikle eşimi sap gibi ortada bıraktılar.

eskisi gibi takmıyorum ama bazen aklıma geliveriyor işte.
sıkılmazsanız bende içimi dökmek isterim.

inanmıyorum ya ne biçim kadınmış ya peki nasıl ayrıldınız evden yani nasıl oldu o aşamalar

zaten istemeye gelindiğinde abim şart koşmuştu benim kardeşim yapazmaz artı ev üstüne ve olmaz diye ama toce askere gidecekti kısa dönem beklemek istemedi yanımda ol dedi kabul ettim ben de.ama annesi asla oğlundan ayrılmak istemedi yani he he dedi o zaman öylesine.o eve girince anladım düğünümün ertesi günü şok yaşadım zaten ne balayı ne başbaşa kalmak herkes evde.neyse sürekli ona git buna git el öp hizmet et ki ben evede misafire çay vermiş insan değildim.ne olduğumu şaşırdım gelin değil resmen hizmetçiydim,öğrertmenlik yapıyordum abartmıyorum eve gelirdim hatun evde yok yemek yok ben yapardım yemeği akşam misafir gelir onlara hizmet et ama hiç durmadan gecenin bi yarısı yat sabah işe git.ama o zaman öle tatlı dilliki kadın sen anlamıyorsun hizmetçi olduğunu bir süre sonra tatlı dille seni it gibi çalıştırdığını farkediyorsun 10 gün yaptığın işi 10.gün aksat aman aman kıyamet kopuyor.eşim de ben de bunaldık tabi evlilik nedir anlamadıkki.maddi konularda da sürekli bizden beklenti içindeler onu ödeyin bunu verin.yani düşünce yok bunlar para biriktirsin ilerde eve çıkacaklar bize yük olmasınlar o zaman yok ne gezer.artı eşimin öğrenim kredi borcunu faiziyle ödedik eşimle beraber ödememişler.ben ödeyip evlendim annem borçlu gitme dedi özellikler bana.ama ben okuttuk dedikleri oğullarının borcu için didindim.neyse baktık benim psikoloji bozuluyor tabi eşimin de ama allah için eşim çok destek oldu yoksa ben ilk yılın sonunda bohçayı toparlamıştım.beni ezdirmedi laf söyletmedi,o öyle yaptıkça kadın iyice delirdi bana düşman kesildi.arkamdan sürekli benim eksiklerimi eşime söyledi.eşim memurluğa çalışmaya başladı özel lab da çalışırke,ama nasıl çalışmak gündüz işte akşam kursta,ben sürekli not çıkardım birlikte soru çözdük o zaman bile sinir oldular.ilk atamada benim melketimde açık vardı eşim sordu yazayım mı diye.hayır dedim.ben ne anneme ne senin annene yakın olmak istiyorum sadece aile olmak istiyorum ki sonra oğlanı aldı kendi anasının memlketine götürdü bi ton laf işitemem dedim ki tüm sülale aileye karışıyor garip bi sistemleri var.o tercih zamanı öle geçti.ikincisinde yaptık tercihleri Allaha şükür epey bekledik ama sonunda kurtulduk.ama hala elleri üzerimizde.hala arkamdan konuşuyorlar kayınpederim hakkımda konuşuyor.mutlu olmamızı çekemiyorlar eşimin beni sevmesi rahatsız ediyor onları.analık bablık haklarını kullanarak vicdanen ezmeye çalışıyorlar eşimi.ki saygısız ve ters bir yaklaşımı olmamıştır eşimin hiçbir zaman ama işte bazı ana bablar var ki sadece kendileri çocuk büyüttüklerini sanıyorlar.evladını seven mutlu olsun ister ama herkes öyle değil işte

ay bende geldim kıslar.
maibert sende dertlisin kaynanandan. ben çok şükür 7 yıl olacak yüzlerini görmüyorum.
onların yüzünden ne sıkıntılar yaşadık, neler çektik.
çocuğumu bile 6 yıl sonra istedim.
hiç destek olamdılar bizi özellikle eşimi sap gibi ortada bıraktılar.

eskisi gibi takmıyorum ama bazen aklıma geliveriyor işte.
sıkılmazsanız bende içimi dökmek isterim.

ne demek tatlım dök tabi buyur mekan geniş hiç çekinme.deidğin gibi yüzlerini görmiyim dedim en son kayınpeder hoşgeldiniz dedi bir daha yüzümze bakmadı resmen defolun demediği kaldıçbide arkamdan konuşmuş eşime.dedim bir daha o eve gidip o adamın ekmeğini yemem.tamam dedi eşim.ama sonra düşündüm bensiz gittiğinde hem sülale iyice konuşacak bir ton olmadık laf,hem de eşimi iyice dolduracaklar ister istemez etkilenecek.sırf onu kötü duruma düşürmemek için gidicem mecbur ama son derece resmi olarak.hatta bu akşam diyorum kayınpederle konuşmayayım kayınvalideyle konuşayım,kandilini kutladığımı sölersin diyim ona.bilmiyorum napıcam eşim olmaz ayıup olur iyice laf ederler diyor.ama gerliliyorum resmen ya.sizce napıyım

işte ben böyle kaynanalara gıcık oluyorum. sanki seni hizmet etmek için alıyorlar.
tabi kocanda askerde fırsat bu fırsat. ya allahım benimde oğlum olacak ben böyle davranmam kesinlikle.
kurtulduğuna çok sevindim. ben dedim ya gitmiyorum ne söylerlerse söylesinler.
sen gittiğinde huzursuz oluyorsan gitme kim ne derse desin. kocanda senin hakkında konuşturmasın. siz istediniz böyle olmasını desin. kayınpeder laf söylüyorsa hiçte arama. kaynananı ara geç.
ben bu konularda çok sertim. taviz vermem.

benim kaynana ve kayın peder boşanmışlar.
ikisininde 2. evliliği vardı ben tanıştığımda. özet anlatayım.
eşim istanbulda yaşıyordu. babası tanışmaya çağırmış beni. teyzemin kızı var kuzenim. onlara gittim. evlerine beraber gittik. ben buradan kıyafet, ayakkabı aldım. orda kuzenimle kuaföre gittik. giyindik süslendik. kaç hafta öncesi biliyorlar gideceğimizi. yaptığı ikram çayın yanında tuzlu kurupasta hazır, marketten hazır kek, birde bizim aldığımız baklava. dedik akşam yemeğe alırlar. 2 saat oturduk, üvey anne kocasına akşam gazinoya kaçta gidecektik diye sordu. vay dedim bizi götürecekler. ama tabi hemen atlamamak için kuzenim biz kalkalım diye müsade istedi. güle güle dediler. eve geldik kuzenimle konuştuk. üvey anne ne beklersin dedi.
nişanda babası gelecek üvey ana ben gelemem demiş. sebebi arabayla kaza yapmışlar yola çıkamıyormuş. tamam dedik olabilir. ama kendi annesi de kesinlikle gelmiyor. bunlar babası, babaannesi, 2 kardeşi 5 kişi geldiler. bayramın ilk günü. ellerinde ne bir çikolata ne bir tatlı.
nişan olacak adam hiç tanımadığı evde 5 nüfus 3 gece kaldılar. bu arada ne bir ekmek aldılar ne birşey.
annem dul kadın tek maaş. yinede ikramda kusur etmedik. yediler, içtiler, gezdiler 4 gün gittiler.
nişanda taktığı şeyi söyliyeyim bir tene yüsük+ 1 çeyrek altın.
gittiler insan vardık iyiyiz,teşekkür ederiz sizi de bekleriz demek yok.
burası nişana kadar olan bölümdü
.

zaten istemeye gelindiğinde abim şart koşmuştu benim kardeşim yapazmaz artı ev üstüne ve olmaz diye ama toce askere gidecekti kısa dönem beklemek istemedi yanımda ol dedi kabul ettim ben de.ama annesi asla oğlundan ayrılmak istemedi yani he he dedi o zaman öylesine.o eve girince anladım düğünümün ertesi günü şok yaşadım zaten ne balayı ne başbaşa kalmak herkes evde.neyse sürekli ona git buna git el öp hizmet et ki ben evede misafire çay vermiş insan değildim.ne olduğumu şaşırdım gelin değil resmen hizmetçiydim,öğrertmenlik yapıyordum abartmıyorum eve gelirdim hatun evde yok yemek yok ben yapardım yemeği akşam misafir gelir onlara hizmet et ama hiç durmadan gecenin bi yarısı yat sabah işe git.ama o zaman öle tatlı dilliki kadın sen anlamıyorsun hizmetçi olduğunu bir süre sonra tatlı dille seni it gibi çalıştırdığını farkediyorsun 10 gün yaptığın işi 10.gün aksat aman aman kıyamet kopuyor.eşim de ben de bunaldık tabi evlilik nedir anlamadıkki.maddi konularda da sürekli bizden beklenti içindeler onu ödeyin bunu verin.yani düşünce yok bunlar para biriktirsin ilerde eve çıkacaklar bize yük olmasınlar o zaman yok ne gezer.artı eşimin öğrenim kredi borcunu faiziyle ödedik eşimle beraber ödememişler.ben ödeyip evlendim annem borçlu gitme dedi özellikler bana.ama ben okuttuk dedikleri oğullarının borcu için didindim.neyse baktık benim psikoloji bozuluyor tabi eşimin de ama allah için eşim çok destek oldu yoksa ben ilk yılın sonunda bohçayı toparlamıştım.beni ezdirmedi laf söyletmedi,o öyle yaptıkça kadın iyice delirdi bana düşman kesildi.arkamdan sürekli benim eksiklerimi eşime söyledi.eşim memurluğa çalışmaya başladı özel lab da çalışırke,ama nasıl çalışmak gündüz işte akşam kursta,ben sürekli not çıkardım birlikte soru çözdük o zaman bile sinir oldular.ilk atamada benim melketimde açık vardı eşim sordu yazayım mı diye.hayır dedim.ben ne anneme ne senin annene yakın olmak istiyorum sadece aile olmak istiyorum ki sonra oğlanı aldı kendi anasının memlketine götürdü bi ton laf işitemem dedim ki tüm sülale aileye karışıyor garip bi sistemleri var.o tercih zamanı öle geçti.ikincisinde yaptık tercihleri Allaha şükür epey bekledik ama sonunda kurtulduk.ama hala elleri üzerimizde.hala arkamdan konuşuyorlar kayınpederim hakkımda konuşuyor.mutlu olmamızı çekemiyorlar eşimin beni sevmesi rahatsız ediyor onları.analık bablık haklarını kullanarak vicdanen ezmeye çalışıyorlar eşimi.ki saygısız ve ters bir yaklaşımı olmamıştır eşimin hiçbir zaman ama işte bazı ana bablar var ki sadece kendileri çocuk büyüttüklerini sanıyorlar.evladını seven mutlu olsun ister ama herkes öyle değil işte

canım sen dua et allahtan kocan senden yana bide onlara destek çıksaydı napardın daha kötü olurdu aman şimdi haline şükret en azından aynı evi paylaşmak zorunda kalmıyorsun ama tabiki yinede zor konuşmak bile insanın içinden gelmez sana o akadar çektirdikten sonra

nişandan sonra annesiyle konuştuk filan onları çağırdık. anası ile kızı geldi 1 gece zor kaldılar.
bana nişan hediyesi diye getire getire mercimek büyüklüğünde kolye ucu almışlar.
onlar gitti bizi yine çağıran yok. istanbula biz gidelim dedik kuzenimin evine gittik. bu sefer üvey baba anası ve kızı geldi. bizi çağırmak yok. aldık boyumuzun ölçüsünü geldik.
nikahı anlatayım yine babası nişanda geldği gibi geldi karısı yok. incecik bir bilezik oğluna da 2 çeyrek altın taktı. kocamın anası yine gelmedi.
evimize hiçbirşey almadılar. kocama ne havlu ne çorap ne iç çamaşır takımı almışlar.
nikaha bir hafta kala eşim annesinin yanına gidiyor çeyiz vericem diye. eşimin müzik seti, tvsi, halılarını alacaktı. tv bozulmuş. halılar kullanılmış eskive bir baktık toz toprak içinde şok olduk.
annemle sonra yıkadık resmen sarı çamur aktı.
nikah haftası annesi bize para gönderecekti takı ve buzdolabı alın diye. oğlunu araryıp demiş paramı çaldırdım yollayamıyorum.
kına gecemde kimse yok tek benim tarafım. kınaya kaynana altın basar bana teyzem demir para bastı.
şimdi ben böyle kadınla adamla neyine konuşup görüşeyim.
şimdi torunları olacak. mobilyalarını alırlarsa yüzünü görebilirler.
yoksa tek oğullarının ilk çocuğu torunlarının yüzünü göremeyecekler.

melodi seni çok iyi anlıyorum inanki ama senin durumun farklı zaten dağılmış bir anne baba var ortada o yüzden senin görüşmemen normal çünkü 2 yabancı insan dah girmiş aileye doğal olarak onların bi bağı yok,ama bizim öyle değil işte tam eski gelenklere göre ilerleyen bir sülale.deim ya eşimin dedesi bile karışıyordu aileye,benim annem evlendikten sonra bir kez bile karışmadı zaten öyle bir karakteri yok aman siz iyi olun da isterse beni srayıp sormayın diyen bir insan.amaa diğerleri hemen aramadınız sormadınız yok torunumum oldu kutlamadınız.babalar günü oldu kutlamadınız.ki böyle şeylere normalde karşı oolan insanlar ama mevzu oğulları olunca her saçma günü bişe kullanıyorlar.valla ne diyim anlamadım hala anlayamıyorum zihniyetlerini anne babadır eşimin üzerind eillaki hakları var ama oğullarıyla evlendim diye ne günahım var ya.insan bi çeklir kenara multu olsunlar der sanki öle desler biz sittin sene arayıp sormıcaz onları.mazallah birde maddi olarak yardımları olsaydı ne olurdu bilmem 100 yıl başıma kakarlardı.ankaraya geldik tüm masraflarımızı kendimiz karşıaldık,insan der düğünde bunlara pek bişe yapmadık aynı eve geldi diye şimdi yapalım nerdee.herşeyimizi kendimiz aldık.ama yine de arkadan konuşacak bişeyler buluyorlar.en nefret ettiğim yanı karı koca ikisi de dedikoduya bayılıyor.tüm gelinleri çekiştiriyorlar eşimin dayısının eşleri de dahilbir çoğu zaten boşandı boşanacak.evet zuzum haklısın artık uzağım ama inan hala sıyrılmış değilim bi bayram diyoruz doğum diyoruz gidiyoruz illa bi sinir yüküyle dönüyorum ankaraya inan usandım ev en kötüsü de akıl sağlığım bozulmaya başladı.Allah herkesi hayırlı ve içi dışı bir insanlarla karşılaştırsın her zaman söyledim ve söyleyeceğim düşmanın yüze gülerek geleninden korkacaksın

nişandan sonra annesiyle konuştuk filan onları çağırdık. anası ile kızı geldi 1 gece zor kaldılar.
bana nişan hediyesi diye getire getire mercimek büyüklüğünde kolye ucu almışlar.
onlar gitti bizi yine çağıran yok. istanbula biz gidelim dedik kuzenimin evine gittik. bu sefer üvey baba anası ve kızı geldi. bizi çağırmak yok. aldık boyumuzun ölçüsünü geldik.
nikahı anlatayım yine babası nişanda geldği gibi geldi karısı yok. incecik bir bilezik oğluna da 2 çeyrek altın taktı. kocamın anası yine gelmedi.
evimize hiçbirşey almadılar. kocama ne havlu ne çorap ne iç çamaşır takımı almışlar.
nikaha bir hafta kala eşim annesinin yanına gidiyor çeyiz vericem diye. eşimin müzik seti, tvsi, halılarını alacaktı. tv bozulmuş. halılar kullanılmış eskive bir baktık toz toprak içinde şok olduk.
annemle sonra yıkadık resmen sarı çamur aktı.
nikah haftası annesi bize para gönderecekti takı ve buzdolabı alın diye. oğlunu araryıp demiş paramı çaldırdım yollayamıyorum.
kına gecemde kimse yok tek benim tarafım. kınaya kaynana altın basar bana teyzem demir para bastı.
şimdi ben böyle kadınla adamla neyine konuşup görüşeyim.
şimdi torunları olacak. mobilyalarını alırlarsa yüzünü görebilirler.
yoksa tek oğullarının ilk çocuğu torunlarının yüzünü göremeyecekler.

sen koyduğun tavırda haklısın bitanem sizinkiler baştan ne afedersin ne halt olduklarını net bir şekilde göstermişler.o yüzden kimse bu yaptığından dolyı seni sorgulayamaz.ama bizimkiler başta adeta birer melekti.ama eşya konusunda bir oturma grubu alındı bir küyüphane yaptırıldı ki onu da yemek odası takımı yerine ben istedim çok kitabım var hem masraf olmasın diye allahtan istememişim ve birde 5-6 bilezik başka bişey yok ne halı ne tül kaynananın eskilerini kulllandım.amm düğün alışverişi sürecinde kaynana kendine yeni halı ve aynı bana alınandan koltuk almış görünce şok oldum ama bişe diyemedim.sonra 2 sene boyunca düğün borcu diye başımıza ekşidiler dedim ne düğünmüş sanki çırağanda yaptık ortada bişe yok adam neyin borcunu ödedi bilmem arada kendi evini düzdü kar kaldı yanına.

off ya herkeşi kaçırdık zannımca sıkıntıdan ve tarihi kaynana dertnamelerinden.neyse ben sustum mübarek günde daha fazla günah hurdacısı olmıyım kendiminkiler yeter zati.zuzu neoldun annem nere kaçtın çokmu baydık he

maibertcim haklısın dağılmış boşanmış bir ana baba ama benim arkadaşımın üvey ablası evlendiğinde kızın hem annesi hem babası düğüne gittiler. ayrı durdular ama gittiler. bizede bir iğne yapmadılar herşeyi kendimiz aldık. çok sıkıntılı günler geçirdik. annesi istanbuldan balıkesirin köyüne taşındı. insan oğluma birşey yapamadım bari erzak yollayım o da yok köyde herşey bedava, ucuz.
valla yapan yapıyor güzelim. sonra ne oldu biz evlendik senemiz olmadan üvey baba öldü. sonra babası boşandı. işin ilginci biz evlenmeden önce anne ve babsı asla görüşmüyordu. bırak görüşmeyi aynı mekanda bile durmuyorlardı. ikisi özgür kalınca görüşmeye başladılar.
hemde biri köyde diğeri ilçede kalıyor. ne ilginç değil mi anasının ardından babasıda köye yakın ilçeye taşını. daha da ilginci babasının boşandığı karısıda oğlunu görme bahanesi ile babasının 2 sokak ötesine taşınıyor. ayrıca annesinin durumum yok diye yıllarca oğluna yalan söylediğini geçen yaz tesadüfen öğrendim. bütün paralar kızının hesabına yatıyor. tek maaş alıyoruz diyor, çift maaş aldığını öğreniyorum. sebze meyve bedava, peynir süt ucuz. evlerinde buzdoalpları tıka basa dolu. ama ne zaman kocam gitse tam takır.
bu yok durumlarında kızına casperden bilgisayar kendine buzdolabı alıyor. mutfakta çift buzdolabı eskisini atmadıysa.
rabbim sen beni mübarek günde günaha sokma ama çok canımı yaktılar hem de çok. dilerim rabbimden kendi kızıda benim yaşadıklarımı fazlasıyla yaşasın.

maiberfcim snede mümkün olduğunca uzak dur görüşme bak aklı sağlığım filan demişsin inan değmez. kapını kapa kocan senden yana herkes dışarda kalıyor. sen kocanla mutlu ol.
terbiyesiz bu insanlar. allahtan günahtan korkuları yok. seninki ayrı bir alem benimki ayrı.
hayır ben kendimi geçtim benim kocam içinden nasıl kırıldı kim bilir. nikaha ne anası ne sülalesi geldi. millet istanbuldan almanyadan nerelerden geliyor. tek başına boynu bükük kaldı kocam.
hadi eşya alamdın insan oğluna birşeyler alıp koyar el kızına mahcup olmasın diye.
şimdi pazarlarda bile satılıyor pijaması, terliği,çorabı havlusu. ilçenin pazarınıda biliyoruz harika şeyler geliyor.
ama her zaman diyorum yapmadılar kendi şereflerini gösterdiler.

maibertcim haklısın dağılmış boşanmış bir ana baba ama benim arkadaşımın üvey ablası evlendiğinde kızın hem annesi hem babası düğüne gittiler. ayrı durdular ama gittiler. bizede bir iğne yapmadılar herşeyi kendimiz aldık. çok sıkıntılı günler geçirdik. annesi istanbuldan balıkesirin köyüne taşındı. insan oğluma birşey yapamadım bari erzak yollayım o da yok köyde herşey bedava, ucuz.
valla yapan yapıyor güzelim. sonra ne oldu biz evlendik senemiz olmadan üvey baba öldü. sonra babası boşandı. işin ilginci biz evlenmeden önce anne ve babsı asla görüşmüyordu. bırak görüşmeyi aynı mekanda bile durmuyorlardı. ikisi özgür kalınca görüşmeye başladılar.
hemde biri köyde diğeri ilçede kalıyor. ne ilginç değil mi anasının ardından babasıda köye yakın ilçeye taşını. daha da ilginci babasının boşandığı karısıda oğlunu görme bahanesi ile babasının 2 sokak ötesine taşınıyor. ayrıca annesinin durumum yok diye yıllarca oğluna yalan söylediğini geçen yaz tesadüfen öğrendim. bütün paralar kızının hesabına yatıyor. tek maaş alıyoruz diyor, çift maaş aldığını öğreniyorum. sebze meyve bedava, peynir süt ucuz. evlerinde buzdoalpları tıka basa dolu. ama ne zaman kocam gitse tam takır.
bu yok durumlarında kızına casperden bilgisayar kendine buzdolabı alıyor. mutfakta çift buzdolabı eskisini atmadıysa.
rabbim sen beni mübarek günde günaha sokma ama çok canımı yaktılar hem de çok. dilerim rabbimden kendi kızıda benim yaşadıklarımı fazlasıyla yaşasın.

öyle deme tatlım beddua etme sen allaha havale et hiç şüphen omasınki hiçbi haksızlık silinip gitmiyor Rabbim herkese layığını veriyor sen hiç endişelenme sen kendine düşeni yap Allah nasıl biliyorss öyle yapsın de yeter inan bana.ben düşündüğümde inan içim çok rahat elbet hatasız değilim nihayteinde insanım ama onlar gelmiş 45-50 yaşına ben 29 yaşındayım ve hatam olduğunda özür dilemesini de bilirim Ama büyük olarak ben çok daha özveri ve anlayış beklerdim beni geçtim oğulları için en azından.çünkü inan bana yapmam dediğim şeyleri yaptım eski gelenek göreneklerden hazetmem ama hepsine uymaya çalıştım hiç görmediğim duymadığım yaşamadığım şeylere alışmaya çalıştım.burnu büyüklük yapmadım kimseyi küçümsemedeim ama ben ne kadar hoşgörülü alçakgönüllü olduysam beni ezdiler ama Rabbim görüyor işte hep dua ettim kurtar demedim hayırlısını ver dedim ama demekki çektiğimi güzel Allahım gördü ve evliliğimize acıdı ve bizi o evden kurtardı çok şükür bundan sonra inşallah düşünce gücüyle o şehirdeki yaşananları silmeye çalışıcam beynimden

X