zuzum bizde takılar takılır hepsi gelin ve damatın kendisnin olur ne kız tarafına nede erkek tarafına verilmez hiçCADIARZU
ya orası ölede ben şu açıdan dedim sonuçta erkek tarafı düğün salonu falan tutuluyo ya hani onun parası en azından dedim yoksa bana görede gelinle damata kalır ama bunlar resmen aldılar bütün parayı ya
ay bu düğündede baya gerginlik çıktı deli oldum bide bizim memleketli kız tarafı ama ben erkek tarafıydım.ama kız tarafı açlar ya herşey bu bizim adedimiz diyolar uyuz oldum bende tutamadım kendimi siz açsınız bunun adınada adet diyosunuz bizde yoktur böle adetler uydurmayın dedim:)))))))
evet efulinin dediği gibi olur :lepi:
ne diye erkek tarafına veriyorsun ki tutacak tabi düğün salonu tuttu diye para onlaramı verilecek olmaz öyle şey damat ve gelinde kalır takılar iki taraf da bulaşmayacak bulaştırmayacaksınız kaydirigubbakcemile
ne saçma ya almaması lazım sonçta yeni evlilerm borçları harçları oluyo bi düğün salanu bile parasını geri alck insan yapmasın düğün vallalmaz:
evet her yörenin değişiyo valla ama uyuz oldum yaaa
evtt ya bazı kendini bilmezler bizde adet budur şudur diye diye damat tarafını yomaya çalışıyolar n gerek var çok kızarım mesela kapı kiliti vardır gelin almaya geldiklerinde kaynanadan alırlar onu için bile pazarlık yapanlar vardır ne gerek vardır sonuçda adet yerini bulsun diye verirler sende alırsın dimi ama
biz çanakkaleden bi gelin aldık aman düşman başına yaa kız kendini oda kitledi açmadı kapıyı kayınpederiyle pazarlık yaptı
ne saçma ya almaması lazım sonçta yeni evlilerm borçları harçları oluyo bi düğün salanu bile parasını geri alck insan yapmasın düğün vallalmaz:
valla bende hepsini alsın demiyorum zaten gerçi ben evlensem hiç bişiy vermem doğru sölüyosunuz ama kardeşim evlense para alırım:))))))))))))))))))
odayamı kitledii delikafaduldendelikafadulden
ya bak bizde de kapı kitleme vardır ama evin bir odasına bunlar tatlı adetlerdir bunlar erkek tarafına dışarı çıkardı bizde kaldık mı evin içinde açmadılar kapıyı kitlediler baya gerginlik oldu çok uzattılar açlar bunlar herşeye adet deyip geçtiler yaaa rezil ettiler bizim memleketi
memleketle ne alakası var ,insan meselesi bu ,hemşehricilik yapma ulennn hiççççç sevmem ,herşey insanda biter kaydirigubbakcemile[/QUOmalatya
malatyalılarda vardır hemşericilik canım tamam sen haklısın insan meselesi ama biz malatyalılar çok tutarız birbirimizi
memleketle ne alakası var ,insan meselesi bu ,hemşehricilik yapma ulennn hiççççç sevmem ,herşey insanda biter kaydirigubbakcemile