mutfak robotu ile peşinden gelenlerin mekanı ..

zuzum bizde takılar takılır hepsi gelin ve damatın kendisnin olur ne kız tarafına nede erkek tarafına verilmez hiçCADIARZU

evet efulinin dediği gibi olur
:lepi:

ne diye erkek tarafına veriyorsun ki tutacak tabi düğün salonu tuttu diye para onlaramı verilecek olmaz öyle şey damat ve gelinde kalır takılar iki taraf da bulaşmayacak bulaştırmayacaksınız kaydirigubbakcemile

akraban mı oluyo ki konuya girmişin öylee

hayır ark abisinin düğünyüdü ama konu benim memleket olunca ark mahçup oldum ondan sinirlendim

bencede ya saçmalıktan başka bişy dğil ama bizim burda nakit de dahil olmak üzere erkek ve kız tarafı hiç bişy almaz

yoo bizde nakit damadın babasına verilir salon davul zurna vs için he isterse alır istemezse almaz ama altınlar gelin ve damatta kalırr bilmiyorum bizde böylee her yöre değişir belki

ne saçma ya almaması lazım sonçta yeni evlilerm borçları harçları oluyo bi düğün salanu bile parasını geri alck insan yapmasın düğün vallalmaz:

evet her yörenin değişiyo valla ama uyuz oldum yaaa

evtt ya bazı kendini bilmezler bizde adet budur şudur diye diye damat tarafını yomaya çalışıyolar n gerek var çok kızarım mesela kapı kiliti vardır gelin almaya geldiklerinde kaynanadan alırlar onu için bile pazarlık yapanlar vardır ne gerek vardır sonuçda adet yerini bulsun diye verirler sende alırsın dimi ama
biz çanakkaleden bi gelin aldık aman düşman başına yaa kız kendini oda kitledi açmadı kapıyı kayınpederiyle pazarlık yaptı

valla bende hepsini alsın demiyorum zaten gerçi ben evlensem hiç bişiy vermem doğru sölüyosunuz ama kardeşim evlense para alırım:))))))))))))))))))

odayamı kitledii delikafaduldendelikafadulden

ne saçma ya almaması lazım sonçta yeni evlilerm borçları harçları oluyo bi düğün salanu bile parasını geri alck insan yapmasın düğün vallalmaz:

ya canım anlatamadım galiba adamda zaten borç harç için alıyo takılan nakit parayı alıpda harcıcak demiyorum borçlar ödenecek diye alır ve borçları öder

valla bende hepsini alsın demiyorum zaten gerçi ben evlensem hiç bişiy vermem doğru sölüyosunuz ama kardeşim evlense para alırım:))))))))))))))))))

kendini çok akıllı sanıyorsun sen görürüz bakalım büyük konuşma ulennnkaydirigubbakcemile

ya bak bizde de kapı kitleme vardır ama evin bir odasına bunlar tatlı adetlerdir bunlar erkek tarafına dışarı çıkardı bizde kaldık mı evin içinde açmadılar kapıyı kitlediler baya gerginlik oldu çok uzattılar açlar bunlar herşeye adet deyip geçtiler yaaa rezil ettiler bizim memleketi

odayamı kitledii delikafaduldendelikafadulden

evtt kızı bi görseniz var böyle gelinmi olur dersiniz
düğündede gelin odasından çıkmadı herkes ayıpladıı
bide o geline bi çanakkalede düğün yaptılar bide burda yaptırlarr

memleketle ne alakası var ,insan meselesi bu ,hemşehricilik yapma ulennn hiççççç sevmem ,herşey insanda biter kaydirigubbakcemile

ya bende gelin olsam bende odaya kitlerim kendimi ama bu kadar uzatmam

evet ya bunlar resmen aç nişanı bile erkek tarafı yapmış yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…