- 16 Kasım 2017
- 193
- 180
- 18
- 34
- Konu Sahibi Amazing family
-
Benim aylık mutfak masrafm 800 TL Gayette iyi alışveriş yapıyorum yani 4 kişilik aileyiz bizde.bin TL çok bence üç kişilik aileyeKızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Evet çok pahaliymis sizin semt cidden ,bizim pazarda 10 15 TL Arasında değişiyor .tabi hamsi mezgit falan çok pahalilarda var ama bütçeye uygun alıyorum balık balık sonuçtayaaaa orası neresi
valla olmadı yine bandırmaya gidip toptan balık alıp geleceğim, bizim semt de ekstra pahalı sanki, pazarda bile 25 liranın altında balık yok
Mutfak ve dışarıdan arada yemek söylersek onunla beraber1000 tl sadece mutfak masrafi icin mı peki yoksa başka ihtiyaçlar da içinde mi
Aa bende EryamandayımEtimesgut
Aa bende Eryamandayım[/QUOTE
Annem orda benim ama cok yakiniz araba ile 5 dakika
Yunusla-Gimsa arasinda dag var canimBen gidersem Eryaman gimsaya gidiyorum fiyatlar çok Farklı değil ama sebzeleri meyveleri güzel beğeniyorum.
Aynen canım arabamız var ama sürekli gidemiyorum yakında A101 Yunus şok var oralardan alıyorum ihtiyaçlarımıYunusla-Gimsa arasinda dag var canim
Aynen ya birşey için girip neler alıyoruz artık o devir kapandı sınır geldi Paşa’dan ne ihtiyaç var al çık yapıcamEvden eve degisiyor hakikaten.
Biz kalabalik bir aileyiz aylik 1500.tutuyor mutfak masrafi. Sadece aylik toplu aldiklarimiz bunlar. Ivir zivir abur cubur derken 1700 tutuyordur sanirim.
3 kisilik aileye 1000 lira yeter bence neye me kasar verdiginizi not alip saklayin paranın nereye gittigini hesaplamis olursunuz nere fitti diye dusunmezsiniz.
Fisleri de saklayin ve mesela sut bitti sadece sut alip.cikin baska seylere bakmayin sakiza.dahi. ondan al bundan da al serkem hir sut almaya girip 20 30 lira verip çıkıyoruz yoksa
Barbun 120 lira mıhey kurban olduğum denizden babam çıksa yeriz diyorduk, bu fiyatlarla onu da yiyemeyiz artık
İstanbul'da balık balık diyenler balıkçı olmaya karar verdim, bizim buralarda ucuz hem de çiftlik değil Deniz balıkları, size uygun birşeyler yaparım, siparişleri alayım
Bence yeter de artar bile bizde 1,5 yaşında ve 1 aylık kizlarimla beraber 4 kişilik aileyiz istanbulda her hafta 50 tl pazar alışverişi yapıyoruz baklagile gerek bile kalmıyor misafir falan geldiğinde pazardan aldigim dan hariç pişiyor aylık evin temizlik malzemeleri yağ şeker gibi mutfak Malzemeleri de toplasan 500 olmaz bile çok yiyen iştahlı türden insanlar olduğumuz halde..Kızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Maksat ayağınız alışsın 3 liradan veririm kilosunuhamsiyi kaçtan satacaksın Mune ben şimdiden müşterin olayım
Geçen gün İzmit balık pazarında hamsi 15 ti,dönüşte alırım diyerek çarşıya girdim.
Bir yerde hamsi 5 yazıyorçürük hamsidir o diye yandan yandan baktım ki gümüş gibi,taptaze
kuyruğa girdik,3 kilo aldım,getirebilsem 7 8 kilo alırdım,dondurucuda hazır oluyor.
Denizin yosununa, kokusuna, balığına can kurban
Maksat ayağınız alışsın 3 liradan veririm kilosunu
yok canım haklısın. herşey ateş pahasi.Bunun çözümünü bulan varsa bana da söyleyin. Ihtiyac dışı bir şey almamama rağmen bu hafta 135 lira ödedim market alışverişine ağlamak istiyorum ya
70 kilo balığı senin için ayıklarsam bende hal mi kalır, senden sonra balıkçılığı bırakırım
Bana 70 kilo ayırıver mune,ayıklaması da senden mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?