Mutfak masrafı ..(!)

Biz çalışıyoruz hafta içi sabah kahvaltı ve öğle yemeğini iş yerinde yiyoruz sadece akşam yemeği evde , hafta sonu da kahvaltı ve akşam yemeği olarak iki öğün yiyoruz. 1000 tl evde yediğimiz için çok çok fazla bir miktar. Benim yolumun üstünde A101 , bim , şok var alışverişi bunlardan birinde yapıyorum %95. Sebze meyve için de pazara gidiyorum iş yerime yakın pazar var öğle arası haftada bir değişiklik oluyor iş arkadaşları ile. Ve mümkün değil 1000 tutmaz bu saydıkların...

Alışveriş yaptığın marketi gözden geçir bu saydığım 3 lüye yönelirsen baya fark eder

Bence mutfak masrafından kısmayin. Sağlıklı ve kaliteli beslenmek önemlidir. maddi sikintiniz yoksa neden mutfak giderlerini kisiyorsunuz. Deterjan sabun peçete gibi temizlik ürünlerinin daha ucuz olanlarini alabilirsiniz. Bence kisacaksaniz bu ürünlerden tasarruf yapın. Bim ŞOK veya diger ucuz marketlerden örneğin x marka bir makarna aliyorsunuz. Ama bu makarnanin tadı inanin daha pahali olan y marka makarnanin yerini tutmuyor. Bana göre asıl pahali olan gıdalar kahvaltiliklardir (peynir zeytin tereyağ çay).Sebze meyve çok pahalı değil.

5 tlye hamsi satan balıkçıya,temizliyormusunuz diye sorduk,adam merdaneyi kapacaktı neredeyse
Yarım saatte 1 ton balık satıyorum, sizle mi uğraşıcam,temizlemeyen yemesin KAARRDEŞİİM diye
Lafı yedik ama bırakıp gidemedikte,taze ve ucuz balıktan vazgeçemedik Halbuki bazen pişiriyordu bile

yok canım haklısın. herşey ateş pahasi.
Ben kıbrısta öğrenciyim bir de. Burada içki dışında her sey pahalı ne hikmetse. Et fiyatlarını bilmiyorum TR de nasıl ama burada yüksek. Mesela bir yabancı peyniri burada 20 tlden aşağı bulamazken aynı peyniri turkiyede 12 liraya aldım şaşkınım.
Yani eskiden evet abur cubur aldığımdan pahalı oluyordu ok ama bu hafta kola ve çikolata dışında yan bişey almadım ki, sebze aldım meyve suyu aldım meyve aldım. Burada fazla market seçeneği de yok hepsi birbirinin aynı. Semt pazarı var, ama taksi gerekiyor gitmek için ve cok pahali. Ay ne yapacağım ben burada yaaaaa

Bana da balık verin !!! Gurbette öğrenciyim

Hahahahahaha ya normalde temizliyorlar, ben burada temizletiyorum gerçi balıkçı tanıdık olursa temizliyor hamsi gibi çerezlik balıkları, genelde büyük balıkları temizlerler.

7.5 tl di bizim burda da ,adam temizliyor hiç ayırt etmiyo :) ama cidden küçük balığın temizlemesi zor.

7.5 tl di bizim burda da ,adam temizliyor hiç ayırt etmiyo :) ama cidden küçük balığın temizlemesi zor.
Müşteri azken temizliyorlardı,ama diğerlerinde hamsi 12 15 ken 5ten satınca adam poşetlemeye kaç kişi zor yetişti,temizlemesi imkansızdı:))

Konu sahibi Ankara' daymış bu saydığınız marketlerde bulunan ürünlerin çoğu özellikle peynir çeşitleri Gimat' taki gross marketlerde çok daha uygun fiyata bize uzak olmasına rağmen biz oradan başka bir yere gitmiyoruz

Aynen oyle. Ama havalarvsoğusun illaki dusecektir. Biz gecen yil 15 liradan cok çinekop barbun yedik. Haftada 1 mutlaka yenmeli balik kis aylarinda

Ihtiyaclari yazman cok onemli.birde olmasada olur diyebilecegin seyleri ertele son hafta elindeki para durumuna bakarak ayar yapabilirsin.belki biraz artar bile diger ay icin ilave edersin.tek maasa yeni dustuk bizdede bi endise varbiz genelde ayirmayiz ama kota koyariz mesela gunluk 40 lira limit gibi bigun hic olmaz bigun cok olur yinede alacagimiz varsa aliyoruz tabi ama belki frenlemize yardimci oluyor o dusunce

Merhaba canim oncelikle Allah kolaylik versn sana bi arkdsmz yazmis her hfta duzenlk gidersen 1000tlden artr bile.cok dogru ben sanabi oneride bulunucam marketegiderken liste yap ve listenin disinacikmamak icin kendini tut. Oncelikledeterjanlarin daha kiloluklarina git daha avabtajli oluyor mesela3 kiloluk domestos bana 2 ayyetiyoheryere kulandigim icin. 12tl. Amadier 1litreliklerfalan 6 7 tl anlatab)dm mi . 2.si. Gidada tarihi uzun olan seylere dikkat et cabuktuketmeyecegn seyleri cok alma ziyan olmamasi dabi cesit tasarruftur . ben adanada yasiyorum buralar pek pahalidegil ankarayi bilemiyorum. Mesela herhafta 100 tl ayir haftalik bu rakami gecmemeye calis tabikidemahrum etme biseydn kendini fakat 1000tlgibi bi sinirinvarsa gercektencok fazla. Ha100 yetmes diyosan haftada 150sinir koy kendinebitenseyihemen alma sonraki ayi bekle oayaldigin seyi 1aya yayarak tuket. Ben sa a akil veriyorum fakat yasamini bilmiyorum sana yabls gelen seyler olablr soylediklerimde yinede her kadin kendi duzenini herkesdn daha iyi bilir . esine gelince gercektensknti yasamasa bencesana. Bunu teklf etmez. Tabiki sendaha iyi bilirsin

Haftada 150 tl snr koy 4 haftada 600 yapiyor 5 haftada 750 sana kalan rakam ortaya cikti dogru hesapladiyssm eger. Onunlada dier giderleri yetistirirsin.abur cubur olayina pek girme bilmiyorum evde o durum nasik biskuvi meyvesuyu tarzinda cok tuketirmisiniz meselaburda 2 kiloun 3tl margarin 1 tl seker2 kilo 2 tl bunlarla enaz 5 6 tepsi kurabiyeyaprsin ama topladignda 2. Biskuvi fiyatina gelyirsanrm. Cok mu abarttim bilmiyorum bende mutfakta tasarrufu severim yapmayacalsiirim.ne kdr basardgmi esime sormak lazm

Istanbulda yasiyoruz 3 kisilik bir aileyiz . Ilk etapta harcamalarimiza dikkat etmedik baktik 2 maasla 8bin gelirle gecinemiyoruz(kredi borclarimiz da var ) işe el attim
Salçam memleketten gelir ki cok onemli bir kalemdir
Yazdan 20-25 şişe domates konservesi yaparim. (Hem tarla domatesi hem de 1 tl)
10 kavanoz cilek seftali ve kiraz receli yaptim
15 kavanoz komposto( kişin salata ayran yapmadigimda yemeklerin yaninda hatika oluyor)
Tarhana
Derin dondurucuya misir taze fasulye bezelye attim
Kahvaltilik patlican biber közledim
Ve bu hazirliklarim inanin cok isime yariyor ve kısin pahali dönemlerde hwm organik hemde ucuza yemis oluyoruz
Eti cok tüketiriz . Eşim et balik kurumundan bir kuzu kestirir 700 lira 6 ay gider.
Haftada bir balik
Haftada 5 kilo sut 15 liradan galir. Yogurt yaparim
Her hafta sebze icin pazara giderim. Yazdan yaptigim seyler oldugu icin genellikle kis sebze meyvelerini alirim (marul dereotu salatalik ispanak lahana portakal mandalin karnibahar filan
Market indirimlerini takip ederim mesela bu ay 6 kg alo matik 16 liraya aldim .komili 32li tvlt kgidi 15 liraydi aldim
Haftalik pazar süt balik ve market alisverisim 600 lira yapar asagi yukari aylik. Ama istanbul da yasam hakikaten zor.
Damacana 3 güne bir biter 8 lira
Su parasi gelir 55 lira
Elektrik 100
Telefon internet aidat dogalgaz derken bi bakmissin geçinemez olmusuz.
Ama kesinlikle ve kesinlikle tasarruf şart. Şu içinde bulunduğumuz furum kötu. Ekonomik kriz bile olabilir . Dolar euro altin petrol almis basini gidiyor
Daha dün ķömüre yuzde otuzbeş zam yapildi. Fakir napsin
Normalde duyarli bir insanimdir. Ama dün eşime dedim bu ithal eti kim yiyor ben yemem dedim kibirli bi şekilde oldu galiba.
Eşim kizdi alip yiyemeyen var diye
bi anda nasil dank etti nasil kötü oldum anlatamam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…