- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
- Konu Sahibi Amazing family
-
5 tlye hamsi satan balıkçıya,temizliyormusunuz diye sorduk,adam merdaneyi kapacaktı neredeyse70 kilo balığı senin için ayıklarsam bende hal mi kalır, senden sonra balıkçılığı bırakırım
Ama dur bakayım 70X3 210 lira, 50 kağıdını birine verip ayıklatırsam tamamdır bu iş, yaşasın balıkçılığımı holdingleştirebilirim, balıkçı mune olur sana balık tüccarı mune
Ne yaparsın ekmek parası, fırsatları değerlendirmek lazım, acaba sebze meyve satışına da mı başlasam
Ben kıbrısta öğrenciyim bir de. Burada içki dışında her sey pahalı ne hikmetse. Et fiyatlarını bilmiyorum TR de nasıl ama burada yüksek. Mesela bir yabancı peyniri burada 20 tlden aşağı bulamazken aynı peyniri turkiyede 12 liraya aldım şaşkınım.yok canım haklısın. herşey ateş pahasi.
Bana da balık verin !!! Gurbette öğrenciyim70 kilo balığı senin için ayıklarsam bende hal mi kalır, senden sonra balıkçılığı bırakırım
Ama dur bakayım 70X3 210 lira, 50 kağıdını birine verip ayıklatırsam tamamdır bu iş, yaşasın balıkçılığımı holdingleştirebilirim, balıkçı mune olur sana balık tüccarı mune
Ne yaparsın ekmek parası, fırsatları değerlendirmek lazım, acaba sebze meyve satışına da mı başlasam
Öğrenciye boynum kıldan ince, öğrenciye beleşBana da balık verin !!! Gurbette öğrenciyim
5 tlye hamsi satan balıkçıya,temizliyormusunuz diye sorduk,adam merdaneyi kapacaktı neredeyse
Yarım saatte 1 ton balık satıyorum, sizle mi uğraşıcam,temizlemeyen yemesin KAARRDEŞİİM diye
Lafı yedik ama bırakıp gidemedikte,taze ve ucuz balıktan vazgeçemedikHalbuki bazen pişiriyordu bile
Kıprıs da olsa gurbet, yavru vatan da olsa el elmiş ben bunu cok geç anladımÖğrenciye boynum kıldan ince, öğrenciye beleş
Sizin kıprısta balık yokdur? Ah be güçümencik neden demen gurbetteyim diye, yavru vatana selam olsunKıprıs da olsa gurbet, yavru vatan da olsa el elmiş ben bunu cok geç anladım
7.5 tl di bizim burda da ,adam temizliyor hiç ayırt etmiyo :) ama cidden küçük balığın temizlemesi zor.5 tlye hamsi satan balıkçıya,temizliyormusunuz diye sorduk,adam merdaneyi kapacaktı neredeyse
Yarım saatte 1 ton balık satıyorum, sizle mi uğraşıcam,temizlemeyen yemesin KAARRDEŞİİM diye
Lafı yedik ama bırakıp gidemedikte,taze ve ucuz balıktan vazgeçemedikHalbuki bazen pişiriyordu bile
Müşteri azken temizliyorlardı,ama diğerlerinde hamsi 12 15 ken 5ten satınca adam poşetlemeye kaç kişi zor yetişti,temizlemesi imkansızdı:))7.5 tl di bizim burda da ,adam temizliyor hiç ayırt etmiyo :) ama cidden küçük balığın temizlemesi zor.
Konu sahibi Ankara' daymış bu saydığınız marketlerde bulunan ürünlerin çoğu özellikle peynir çeşitleri Gimat' taki gross marketlerde çok daha uygun fiyata bize uzak olmasına rağmen biz oradan başka bir yere gitmiyoruzBiz çalışıyoruz hafta içi sabah kahvaltı ve öğle yemeğini iş yerinde yiyoruz sadece akşam yemeği evde , hafta sonu da kahvaltı ve akşam yemeği olarak iki öğün yiyoruz. 1000 tl evde yediğimiz için çok çok fazla bir miktar. Benim yolumun üstünde A101 , bim , şok var alışverişi bunlardan birinde yapıyorum %95. Sebze meyve için de pazara gidiyorum iş yerime yakın pazar var öğle arası haftada bir değişiklik oluyor iş arkadaşları ile. Ve mümkün değil 1000 tutmaz bu saydıkların...
Alışveriş yaptığın marketi gözden geçir bu saydığım 3 lüye yönelirsen baya fark eder
Aynen oyle. Ama havalarvsoğusun illaki dusecektir. Biz gecen yil 15 liradan cok çinekop barbun yedik. Haftada 1 mutlaka yenmeli balik kis aylarindabu arada diğer şehirleri bilmiyorum ama istanbulda bu sene balık inanılmaz pahalı,
doğru düzgün bir deniz balığı alalım desek (çinekop, mezgit vs) kilosu 60 tl, barbun falan yaklaşılacak gibi değil zaten.
hamsi bile pazarda 15 tlydi, çok da kötüydü, beğenmediğimiz çiftlik balıkları 25 tl nin altında değil.
doktorlar çıkıp haftada 3 gün balık yiyin diyorlar da, 2 gün alabilen şükretsin bence :)
Kücuk kirmizi ama lezzetlidir deniz baligi. Tavada Kizartmasi guzel olurBarbunu hiç yemedim ya ben tadı nasıl iyi mi.
Ihtiyaclari yazman cok onemli.birde olmasada olur diyebilecegin seyleri ertele son hafta elindeki para durumuna bakarak ayar yapabilirsin.belki biraz artar bile diger ay icin ilave edersin.tek maasa yeni dustuk bizdede bi endise varbiz genelde ayirmayiz ama kota koyariz mesela gunluk 40 lira limit gibi bigun hic olmaz bigun cok olur yinede alacagimiz varsa aliyoruz tabi ama belki frenlemize yardimci oluyor o dusunceKızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Kiz nasil sut o .2 kiloyu 5 liraya aliyorum gunluk sutcudenBir de süt alın yoğurt mayalayın denmiş de 2,5 kg süt 11,75 2 kg hazır yoğurt 6,95
Marketin önden bildiriyorum
2,5 litremden 2 kilo yoğurt da çıkmaz
Merhaba canim oncelikle Allah kolaylik versn sana bi arkdsmz yazmis her hfta duzenlk gidersen 1000tlden artr bile.cok dogru ben sanabi oneride bulunucam marketegiderken liste yap ve listenin disinacikmamak icin kendini tut. Oncelikledeterjanlarin daha kiloluklarina git daha avabtajli oluyor mesela3 kiloluk domestos bana 2 ayyetiyoheryere kulandigim icin. 12tl. Amadier 1litreliklerfalan 6 7 tl anlatab)dm mi . 2.si. Gidada tarihi uzun olan seylere dikkat et cabuktuketmeyecegn seyleri cok alma ziyan olmamasi dabi cesit tasarruftur . ben adanada yasiyorum buralar pek pahalidegil ankarayi bilemiyorum. Mesela herhafta 100 tl ayir haftalik bu rakami gecmemeye calis tabikidemahrum etme biseydn kendini fakat 1000tlgibi bi sinirinvarsa gercektencok fazla. Ha100 yetmes diyosan haftada 150sinir koy kendinebitenseyihemen alma sonraki ayi bekle oayaldigin seyi 1aya yayarak tuket. Ben sa a akil veriyorum fakat yasamini bilmiyorum sana yabls gelen seyler olablr soylediklerimde yinede her kadin kendi duzenini herkesdn daha iyi bilir . esine gelince gercektensknti yasamasa bencesana. Bunu teklf etmez. Tabiki sendaha iyi bilirsinKızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Haftada 150 tl snr koy 4 haftada 600 yapiyor 5 haftada 750 sana kalan rakam ortaya cikti dogru hesapladiyssm eger. Onunlada dier giderleri yetistirirsin.abur cubur olayina pek girme bilmiyorum evde o durum nasik biskuvi meyvesuyu tarzinda cok tuketirmisiniz meselaburda 2 kiloun 3tl margarin 1 tl seker2 kilo 2 tl bunlarla enaz 5 6 tepsi kurabiyeyaprsin ama topladignda 2. Biskuvi fiyatina gelyirsanrm. Cok mu abarttim bilmiyorum bende mutfakta tasarrufu severim yapmayacalsiirim.ne kdr basardgmi esime sormak lazmMerhaba canim oncelikle Allah kolaylik versn sana bi arkdsmz yazmis her hfta duzenlk gidersen 1000tlden artr bile.cok dogru ben sanabi oneride bulunucam marketegiderken liste yap ve listenin disinacikmamak icin kendini tut. Oncelikledeterjanlarin daha kiloluklarina git daha avabtajli oluyor mesela3 kiloluk domestos bana 2 ayyetiyoheryere kulandigim icin. 12tl. Amadier 1litreliklerfalan 6 7 tl anlatab)dm mi . 2.si. Gidada tarihi uzun olan seylere dikkat et cabuktuketmeyecegn seyleri cok alma ziyan olmamasi dabi cesit tasarruftur . ben adanada yasiyorum buralar pek pahalidegil ankarayi bilemiyorum. Mesela herhafta 100 tl ayir haftalik bu rakami gecmemeye calis tabikidemahrum etme biseydn kendini fakat 1000tlgibi bi sinirinvarsa gercektencok fazla. Ha100 yetmes diyosan haftada 150sinir koy kendinebitenseyihemen alma sonraki ayi bekle oayaldigin seyi 1aya yayarak tuket. Ben sa a akil veriyorum fakat yasamini bilmiyorum sana yabls gelen seyler olablr soylediklerimde yinede her kadin kendi duzenini herkesdn daha iyi bilir . esine gelince gercektensknti yasamasa bencesana. Bunu teklf etmez. Tabiki sendaha iyi bilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?