• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak masrafı ..(!)

Ayrıca kirada oturuyoruz 1200 kira 20bin kredi borcumuz var elektrik su doğalgaz derken eşim sıkıştığımızı söyledi

Yetmiyor demedim daha önce hiç sınır koymadık hesap yapmadık yetirebilir miyim bilmiyorum dedim. Tabiki askeri ücretle geçinenler var zorda kalınca elindeki para ne kadarsa ona göre alırsın. Benim sorma amacım nasıl bir yol izlemeliyim nasıl hesap yapmalıyım elimdeki para bu. Umarım anlatabilmişimdir . Bir yardımınız olursa sevinirim.
Yalnız canım 'askeri' değil 'asgari' ücret :KK64:İstersen kalem kalem yaz aylık nereye ne kadar verdiğinizi birlikte değerlendirelim fuzuli masraflarını lüzumsuz yere harcadığınız paraları beraber tartışalım.

Yalnız canım 'askeri' değil 'asgari' ücret :KK64:İstersen kalem kalem yaz aylık nereye ne kadar verdiğinizi birlikte değerlendirelim fuzuli masraflarını lüzumsuz yere harcadığınız paraları beraber tartışalım.
Bugün biraz rahatsızım canım yazım hatam için kusuruma bakma :)) kalem kalem yazamıyorum maalesef ama şöyle söyleyeyim diğer masraflar ve bu bahsettiğim mutfak gideri için 1000 tl ile ayı sıfırlıyoruz kenara para felan atamıyoruz sıfıra sıfır elde var sıfır :bicak:yine şükür tabi gezmemizi felan da çokça yaparız dışarıda çok yeriz tabi onlardan da kısıcaz artık :KK47:

Şimdi bir tarafım diyor ki sana ' amann boşver yaşa gitsin yarın ne olacağımızı kimse bilmez ye iç gez keyfine bak '
Ama diğer tarafımda 'yapma bak evladın var onun için onun geleceği için ilerde Allah korusun işsiz kalınca kimseye muhtaç olmamak için kenara bi kaç kuruş atmaya çalış ' diyor . Bilemedim yani bunun kararını sen vermelisin bak forumun ekonomi bölümünde inannılmaz topikler var hanımlar neler başarıyorlar ne paralar biriktiriyorlar bayıldım ben şahsen. Oraya bir göz at istersen harbiden insanı fena gaza getiriyorlar :KK15:

Kızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim :KK50:
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
tüketeceğin kadar gıda al mesela eti 1 kilo al 4e böl haftada bir sulu yemek yap ya da pilav 6 levrek mesela hafta da 1 balık yenmiş olur tavuk yiyorsanız 2 yemeklik ayırıp dolaba atarsın kalan günlerde sebze yemeği yaparsın onlarıda manvdan ihtiyacın olduğu kadar alabilirsin meyveyi kilo ile değilde sayı ile alabilirsin hem taze tüketmiş olursun ben 2 elma 1 armut 5 6 taane mandalina alıyorum yanına da 2 muz çerezi de göz kararı ceviz ve çiğ badem alıyorum günlük belli miktarda tükettiğimiz için yetiyor bu şekilde bin tlden arttırırsında israfta olmuyor bu şekilde eskiden kilo ile alıyordum illa bir şeyler bozuluyordu

Şimdi bir tarafım diyor ki sana ' amann boşver yaşa gitsin yarın ne olacağımızı kimse bilmez ye iç gez keyfine bak '
Ama diğer tarafımda 'yapma bak evladın var onun için onun geleceği için ilerde Allah korusun işsiz kalınca kimseye muhtaç olmamak için kenara bi kaç kuruş atmaya çalış ' diyor . Bilemedim yani bunun kararını sen vermelisin bak forumun ekonomi bölümünde inannılmaz topikler var hanımlar neler başarıyorlar ne paralar biriktiriyorlar bayıldım ben şahsen. Oraya bir göz at istersen harbiden insanı fena gaza getiriyorlar :KK15:
Aynen söylediğin gibi dünyanın binbir türlü hali var işide sıkıntıda eşimin maaşını geç yatırıyorlar felan ondan bu telaşımız. Hemen bakıyorum ekonomi bölümüne belki bir ucundan bende başlarım birikime teşekkür ettim canım :KK50:

Aynen söylediğin gibi dünyanın binbir türlü hali var işide sıkıntıda eşimin maaşını geç yatırıyorlar felan ondan bu telaşımız. Hemen bakıyorum ekonomi bölümüne belki bir ucundan bende başlarım birikime teşekkür ettim canım :KK50:
Canımsın:KK19: Kolaylıklar diliyorum :KK200:

Bugün biraz rahatsızım canım yazım hatam için kusuruma bakma :)) kalem kalem yazamıyorum maalesef ama şöyle söyleyeyim diğer masraflar ve bu bahsettiğim mutfak gideri için 1000 tl ile ayı sıfırlıyoruz kenara para felan atamıyoruz sıfıra sıfır elde var sıfır :bicak:yine şükür tabi gezmemizi felan da çokça yaparız dışarıda çok yeriz tabi onlardan da kısıcaz artık :KK47:
Canım üzülme, kenara atmak öyle kolay değil. 1200 lira kira ve kredi borcumuz var demişsin. Nasıl kenara atacaksın? Hele de arada sırada sağlık nedeniyle harcanan paraları düşün. Küçük çocuklar sürekli hastalanır. Onların ilaç masrafı doktor masrafı...6 milyar çok da büyük bir gelir değil. Tamam asgari ücretliler var ama onları ben geçiniyorlar olarak saymıyorum ..İyi bir yaşam standartı için senin gelirin bile idare eder seviyesinde. Malesef ülkemiz şartları için bu böyle. En kalitesiz şampuanı en kalitesiz veya ucuz sabunu, peçeteyi vs vs kullanacaksın...Kötü bir evde oturacaksın, tatile vs çıkmayacaksın. Dışarıda yemek yemeyeceksin. Sağlıklı ve gerekli olan gıdaları kısacaksın. Yol parası vermeyip heryere yürüyerek veya toplu taşıma ile gideceksin. İnternet kullanmayacaksın evde..Doğal gaz varsa üşüme pahasına da olsa az kullanacaksın. Bunları yaparsan tabiki para artar. Buna da eğer insanlar geçiniyoruz diyorlarsa...

Merhaba canim oncelikle Allah kolaylik versn sana bi arkdsmz yazmis her hfta duzenlk gidersen 1000tlden artr bile.cok dogru ben sanabi oneride bulunucam marketegiderken liste yap ve listenin disinacikmamak icin kendini tut. Oncelikledeterjanlarin daha kiloluklarina git daha avabtajli oluyor mesela3 kiloluk domestos bana 2 ayyetiyoheryere kulandigim icin. 12tl. Amadier 1litreliklerfalan 6 7 tl anlatab)dm mi . 2.si. Gidada tarihi uzun olan seylere dikkat et cabuktuketmeyecegn seyleri cok alma ziyan olmamasi dabi cesit tasarruftur . ben adanada yasiyorum buralar pek pahalidegil ankarayi bilemiyorum. Mesela herhafta 100 tl ayir haftalik bu rakami gecmemeye calis tabikidemahrum etme biseydn kendini fakat 1000tlgibi bi sinirinvarsa gercektencok fazla. Ha100 yetmes diyosan haftada 150sinir koy kendinebitenseyihemen alma sonraki ayi bekle oayaldigin seyi 1aya yayarak tuket. Ben sa a akil veriyorum fakat yasamini bilmiyorum sana yabls gelen seyler olablr soylediklerimde yinede her kadin kendi duzenini herkesdn daha iyi bilir . esine gelince gercektensknti yasamasa bencesana. Bunu teklf etmez. Tabiki sendaha iyi bilirsin
Katılıyorum büyük boylar daha avantajlı oluyor,bulaşık deterjanlarının vs 5 kg daha uygun oluyor küçük boylara göre.Eğer salçayı hazır tüketiyorsanız onunda büyük boyunu alın 5 kg biber 5 kg domates mesela ikisini karışık kullandın mı uzun süre gider.Yukarıda bir arkadaş tane ile meyve alın demiş ama daha pahalıya gelir bence ve çocukta varsa hergün tüketiliyorsa evde bizim evde hergün yenir hergün taneyle meyve alsak sanırım yüksek tutar.

Canım üzülme, kenara atmak öyle kolay değil. 1200 lira kira ve kredi borcumuz var demişsin. Nasıl kenara atacaksın? Hele de arada sırada sağlık nedeniyle harcanan paraları düşün. Küçük çocuklar sürekli hastalanır. Onların ilaç masrafı doktor masrafı...6 milyar çok da büyük bir gelir değil. Tamam asgari ücretliler var ama onları ben geçiniyorlar olarak saymıyorum ..İyi bir yaşam standartı için senin gelirin bile idare eder seviyesinde. Malesef ülkemiz şartları için bu böyle. En kalitesiz şampuanı en kalitesiz veya ucuz sabunu, peçeteyi vs vs kullanacaksın...Kötü bir evde oturacaksın, tatile vs çıkmayacaksın. Dışarıda yemek yemeyeceksin. Sağlıklı ve gerekli olan gıdaları kısacaksın. Yol parası vermeyip heryere yürüyerek veya toplu taşıma ile gideceksin. İnternet kullanmayacaksın evde..Doğal gaz varsa üşüme pahasına da olsa az kullanacaksın. Bunları yaparsan tabiki para artar. Buna da eğer insanlar geçiniyoruz diyorlarsa...
Pardon da niye 'geçiniyor' olarak saymayacaksınız anlamadım.İkidir dikkat ediyorum yazdıklarınızda asgari ücretle geçinenleri aşağılıyor gibisiniz onların yaşadığı da hayat mı beee gibisinden. İnsanların 'geçinme' algıları farklıdır hanımefendi. Siz 10 000 lirayla geçinemezsiniz ben 3 000 lira ile sizden iyi geçinirim insanların yaşadığı veya yaşamak zorunda olduğu hayatı küçümseyemezsiniz üslubunuza dikkat edin lütfen :işsiz:

Coolpeople ah o dişari gezmeleri ve dişarda yemeler insani batirir dağ olsa dayanmaz. Ben yaşadim biliyorum. Kesinlikle minimuma indirin

Katılıyorum büyük boylar daha avantajlı oluyor,bulaşık deterjanlarının vs 5 kg daha uygun oluyor küçük boylara göre.Eğer salçayı hazır tüketiyorsanız onunda büyük boyunu alın 5 kg biber 5 kg domates mesela ikisini karışık kullandın mı uzun süre gider.Yukarıda bir arkadaş tane ile meyve alın demiş ama daha pahalıya gelir bence ve çocukta varsa hergün tüketiliyorsa evde bizim evde hergün yenir hergün taneyle meyve alsak sanırım yüksek tutar.
Tamam cocuk var da mesela evde3 cesit meyve yeter farkli vitaminleri olan 3 cesit cocuk oalblr ama neticede herkes gucune gore yasicak maddi durunumz bunu gerektiriyorsa bunu alcaksnz cocuk var die eve yigmanin mantigi yok . kaynvaldem hep sunu der paraniza gore alin yoksa paraniz yada az sa. Az alacaksnz bu kdr basit az meyveyemekle ölmeyiz 5 cesit yemeylm 2 cesityiyelim ne olcak ki

Pardon da niye 'geçiniyor' olarak saymayacaksınız anlamadım.İkidir dikkat ediyorum yazdıklarınızda asgari ücretle geçinenleri aşağılıyor gibisiniz onların yaşadığı da hayat mı beee gibisinden. İnsanların 'geçinme' algıları farklıdır hanımefendi. Siz 10 000 lirayla geçinemezsiniz ben 3 000 lira ile sizden iyi geçinirim insanların yaşadığı veya yaşamak zorunda olduğu hayatı küçümseyemezsiniz üslubunuza dikkat edin lütfen :işsiz:
Kimseyi küçümsemek için yazmadım. Aşağılama amacım hele hiç yok. Sadece konu sahibine herkes yüklenmiş asgari ücretli bile geçiniyor sen niye yapamıyorsun şeklinde. Sürekli aşağılanan aslında konu sahibi. Açıkçası yaşam koşullarının zorluğundan bahsettim. İnsanca yaşamak istiyorsak demek istedim. Kişi tabiki değil asgari ücret isterse 500 tl ile de geçinir. Geçinmek kelimesinin anlamını da açmak gerekir. Kimisi için geçinmek borç yapmadan yaşamaktır, gelirinin giderine denk olmasıdır. Kimisi için kenara bir para koymaktır. Bunun ben de farkındayım. Sözlerim yanlış anlaşıldı. Fakirlik ve açlık sınırının asgari ücretten fazla olduğunu da unutmayalım. Ki ben fakirlik sınırında bir ücret alıyorum. Kastettiğim tamamiyle buydu. Neden insanları ve yaşadıkları hayatı aşağılayayım?

Tamam cocuk var da mesela evde3 cesit meyve yeter farkli vitaminleri olan 3 cesit cocuk oalblr ama neticede herkes gucune gore yasicak maddi durunumz bunu gerektiriyorsa bunu alcaksnz cocuk var die eve yigmanin mantigi yok . kaynvaldem hep sunu der paraniza gore alin yoksa paraniz yada az sa. Az alacaksnz bu kdr basit az meyveyemekle ölmeyiz 5 cesit yemeylm 2 cesityiyelim ne olcak ki
Ben de zaten çok çeşit oldun dememiştim :) çocuk varsa evde meyve hergün tüketiliyordur tane ile almak daha pahalıya gelir tasarruf olmaz demek istemiştim haftalık pazardan 3-4 kilo mandalina 2-3 kg elma alınırsa haftalık yeter demek istemiştim.

Ben de zaten çok çeşit oldun dememiştim :) çocuk varsa evde meyve hergün tüketiliyordur tane ile almak daha pahalıya gelir tasarruf olmaz demek istemiştim haftalık pazardan 3-4 kilo mandalina 2-3 kg elma alınırsa haftalık yeter demek istemiştim.
Yanlis anladiniz sizin icin dememistim:) genel konustum tbi tane ile alinmaz her halukarda cocuksuz bile olsa dedgnz sklde daha tasarruflu olyo

Yanlis anladiniz sizin icin dememistim:) genel konustum tbi tane ile alinmaz her halukarda cocuksuz bile olsa dedgnz sklde daha tasarruflu olyo
Sanırım bu birazda yaşanılan şehire görede değişiyor.Mersin'de 3 adet maydanoza en basiti 1 tl öderken en fazla tanesi 50 kuruşa bile gelmiyor İstanbul'da 1 tanesine 1.5-2 liraya yakın ödüyordum.Mesela çiğ süt için 2 kg 11 küsürmüş bazı şehirlerde ben 2.5 liradan alıyorum memleketimi tekrar sevdim :KK48: ucuzluk yönünden.

Sanırım bu birazda yaşanılan şehire görede değişiyor.Mersin'de 3 adet maydanoza en basiti 1 tl öderken en fazla tanesi 50 kuruşa bile gelmiyor İstanbul'da 1 tanesine 1.5-2 liraya yakın ödüyordum.Mesela çiğ süt için 2 kg 11 küsürmüş bazı şehirlerde ben 2.5 liradan alıyorum memleketimi tekrar sevdim :KK48: ucuzluk yönünden.
Mersinli msnz komsuyuz bende adanaliyim ayni fiyatlar bizim icinde gecerlihatta bugun yasadigim seyi anlatayim :)
Bugun pazara gidemedim kaynvaldrm beni bkliyodu ama sebzelerim de bitmisti. Aksam esimemarkete gidelim dedim 2 kilodomates 2 kilo patates 1 kilo salatalik yarm kiloturp 1 kilohavuc aldim 15 tl. Ye yanipazara gitmis gibi uygundu ve sabcima domates indirime girmisti patateste :)gayet iyi oldu bnm ici.

nerde saklıyorsunuz o kadar malzemeyi peki ve nasıl. bende yapmak için soryuroum bize dolaplar yetmiyor da böyle stoklu gitmediğim halde.

Benim evimde iki balkon vardı. Bir tanesi yan bloğa bakıyor. Kullanılamıyor çünkü yan bloğa çok yakın ses gürültü falan çıkıyor. Bende oraya kapattırdım pimapen ile oraya dolap raf yaptırdım orada saklıyorum çoğunu. Muttfağımda geniştir oraya da raf dolap koydum oralara koyuyorum. Kışın soğuk olduğu için kiler gibi oluyor. Mesela A101 BİM'e falan böyle raflı dolaplar geliyor ya onlardan aldım. Konserveler, kavanozlar orada duruyor. Burda önemli olan sağlıklı iyi kapanabilen saklama kaplarında muhafaza etmek.

Back
X