• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak masrafı ..(!)

Şile dehşet uçtu abla ya.
Kiralar bile ateş pahası.
Suan ev kiram tanıdık diye 1250 tl alt katım 1600 tl kiraya verildi.

kiralar uçtu zaten,
ben 1000 veriyorum ama bizim sitede 1500 ün altına ev yok, 250 de aidatımız var,
bu sene ev sahibinden büyük bir nanik bekliyoruz bakalım :olamaz:
taşınsak da daha ucuzunu bulmamız imkansız gibi, bi de taşınma masrafı eklenecek, el mahkum orta yolu bulmaya çalışacağız.

Kis gelince mi mutfaktan kisip tasarruf yapicaksiniz?

Bakliyatlari bimden alabilirsiniz tuvalet kagidi tarzi seyleride. Sebze icin pazara gitnek helede kis gunu iskence. Pazar olan gunler marketlerde indirim oluyo yesillik haric pazarla ayni fiyat bazi urunler daha bile ucuz oyle alisveris yapabilirsiniz.

Ben teneke yag kullanimini beceremiyorum kaldirmak ayri dert biseye dikuyim desem yarisini bosa dokuyorum oyuzden 4lu 1,25 litrelik yaglardan aliyorum. Yudumun tenekesi 32-35 arasi degisiyo bu sekilde aldigimde enpahali hali 27 lira hem daha kolay:)

ebrosur sitesinden tum market brosurlerini takip ediyorum deterjsn hangisinde ucuzsa tabiki kullandigim urun olmak kaydiyla ordan stokluyorum. 30liralik jel persilleri tanesi 5liradan almisligimda var

Ayrica arkadaslar baliga pahali demisler ama ctesi kadikoy balikcilarda hamsi 8-13 barbun 40 palamut kucuk 5 orta 8 buyuk 10 liraydi 120 liraya bisey gormedim

Geçen yil da en ucuz 50 olmustu,
Sonra arkadaslara bandirmaya gittik baktim barbun 20 lira, gelirken 2 kilo aldim attım arabaya :kk77: bizim kiz da kirmizi balik, kirmizi balik diye tutturuyor barbunu gorunce, cocuk milleti bile agzinin tadini biliyor :KK70:
Barbunu hiç yemedim ya ben tadı nasıl iyi mi.

Ben evlendigumizden bu yana esimin yemek karti ile alisveris yaptim en son 650 tl ile evin butun ihtiyaclarini aliyordum hatta fazla ama butun ihriyaclari liste yapiyordum indirim gunlerinde alisveris yapiyordum ve artiyordu bile bide kucuk kizim var mama ve bezde dahil buna

Çocuğunuz var onun nasıl ihtiyaçları olur bilemem. Ama biz de eşimle 1000 lira harcamaya ayırıyoruz bunun içinde mutfak sinema dışarıdan yemek gibi şeyler de var yetiyor çok şükür.

İndirim günlerini takip et. Çağdaşın sebzesi genel de tazedir ve uygun oradan alış veriş yap. Bimin baklıyatı iyidir. Hatta wc kağıdı çamaşır suyu gibi şeyleri de oradan al. Deterjan ve yumuşatıcıyı iyi bi marka al. Her ay almazsın zaten onları. Bence 1000 lira yeter hatta arttırabilirsin. Biz 2 kişiyiz 500 falan tutuyor aylık. Bana kalsa 300 350 E kadar düşer ama eşim meyve ve eti çok sever adını bile duymadığım meyveler alıp getirir bulur bi yerlerden. İsraf etmez yer.

Geçen yil da en ucuz 50 olmustu,
Sonra arkadaslara bandirmaya gittik baktim barbun 20 lira, gelirken 2 kilo aldim attım arabaya :kk77: bizim kiz da kirmizi balik, kirmizi balik diye tutturuyor barbunu gorunce, cocuk milleti bile agzinin tadini biliyor :KK70:
Şuan barbun 30 lira burda sardalyadan büyük olanı :KK70: bir küçüğü 25 lira :KK70:kargoyla gönderim var :KK70:

İstanbul'da balık balık diyenler balıkçı olmaya karar verdim, bizim buralarda ucuz hem de çiftlik değil Deniz balıkları, size uygun birşeyler yaparım, siparişleri alayım :KK70:
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: bende aynısını dedim şimdi aydinda 4 de 1 fiyatına balık :KK70:

yaaaa orası neresi :KK70:
valla olmadı yine bandırmaya gidip toptan balık alıp geleceğim, bizim semt de ekstra pahalı sanki, pazarda bile 25 liranın altında balık yok :63:
Aydın :KK70: valla biz ucuza yiyoruz güya en çok balıkçılık istanbulda Karadeniz yakın ama biz ucuza siz pahalıya yiyorsunuz:KK70:

Gimsanın manavını beğeniyor musun peki? Ürünleri eskisi gibi değil çünkü. Yeşillikler rezalet. Bence eskiden ucuzdu orası. Şimdi sadece belli ürünlerde hesaplı.
Valla yer yer degisir ben memnunum vallahi :)
Yunus da zehir zeberek fiyatlar onu biliyorum kazik bildigin.
Gimsa butce olarak hmbize iyi geliyor detarjanlar olsun sebze olsun bakliyat ayni sayilir. Ben seviyorum cok nadir curuk geliyor posete

Valla yer yer degisir ben memnunum vallahi :)
Yunus da zehir zeberek fiyatlar onu biliyorum kazik bildigin.
Gimsa butce olarak hmbize iyi geliyor detarjanlar olsun sebze olsun bakliyat ayni sayilir. Ben seviyorum cok nadir curuk geliyor posete
Biz önceden hep oraya giderdik ama manavdan ne alsak sorunlu çıkmaya başlayınca bıraktık gitmeyi.

Biz önceden hep oraya giderdik ama manavdan ne alsak sorunlu çıkmaya başlayınca bıraktık gitmeyi.
Diyorum ya yer yer degisiyor sen bana yasadigin ilceyi soylemistin. Oranin unlu marketi bildiricidir. Senelerce yasadim senin oldugun yerde cok tanik oldum bazi seylerine oranin acik hicbirseyi yenmez yutulmaz. Aklinda olsun hemde kazik

Back
X