- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.442
- 208
- Konu Sahibi Amazing family
-
Ankara’da yaşıyoruz fiyatlar çok uçuk değil.Her hafta marketi düzenlice görürsen 1000 tl den artar diye düşünüyorum,aslında yaşadığınız yerle de doğru orantılı malum istanbul da sebze meyve almakla Mersin de almak arasında büyük fark var...
Çok mantıklı teşekkürler :))İhtiyaçları yaz
Vaktin varsa çık marketten fiyat topla
Sonra miktar ve ihtiyaçlar uyumlu mu kısılabilecek kalem var mı bak
Sonuçta bir ayda bir kilo kurufasülye yenmez bir kilo alırsın tüm kış yerdin diğer ay nohut bir ay mercimek vs gibi böl
Bu konuda haftalık bir yemek listesi uçuk ta olsa işinize yarar diye düşünüyorum.Alışveriş yapacağınız marketi de göz önünde bulundurun, malum migrosla yerel bir market arasında da fark var...Ankara’da yaşıyoruz fiyatlar çok uçuk değil.
[/QUOTE] Teşekkürler..Bu konuda haftalık bir yemek listesi uçuk ta olsa işinize yarar diye düşünüyorum.Alışveriş yapacağınız marketi de göz önünde bulundurun, malum migrosla yerel bir market arasında da fark var...
Alışverişi nereden yapıyorsunuz sebzeyi-meyveyi marketten alıyorsanız pahalı olur,mesela marketten günlük yoğurt alıyorsanız pahalıya gelir ama haftalık 5 kg süt alıp kendiniz mayalasanız daha ucuza gelir.Deterjanları en büyük boyundan alın beyaz-renkli ayrı olsun çok uzun süre gider.Kızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Şimdiye kadar marketten alıyorduk sebzeyi meyveyi bu söylediğinizden sonra pazardan alıcam:))Alışverişi nereden yapıyorsunuz sebzeyi-meyveyi marketten alıyorsanız pahalı olur,mesela marketten günlük yoğurt alıyorsanız pahalıya gelir ama haftalık 5 kg süt alıp kendiniz mayalasanız daha ucuza gelir.Deterjanları en büyük boyundan alın beyaz-renkli ayrı olsun çok uzun süre gider.
5 kg süte 12.5 lira veriyoruz biz.Hazır yoğurt yenmiyor bizim evde.Bir de süt alın yoğurt mayalayın denmiş de 2,5 kg süt 11,75 2 kg hazır yoğurt 6,95
Marketin önden bildiriyorum
2,5 litremden 2 kilo yoğurt da çıkmaz
Katılıyorum geçen sene bir süre istanbulda yaşadım kardeşimin yanında hazır sudan usanmıştım dünyanın parası gidiyor suya,şimdi memleketimdeyim çeşmeden içiyoruz ki birçok kişide kullanır çeşme suyunu suyu içilebiliyor.çocuğunuz kaç yaşında, beslenme alışkanlıklarınız nasıl vs vs birsürü değişkeni var bunun,
mesela burda aylık mutfak masrafım 300 tl diyen arkadaşlar oluyor,
bizim evde aylık 150 tl, sadece süte veriyoruz (yoğurt mayaladığım süt hariç)
suyu bile musluktan içmekle damacadan/marketten alıp içmek arasında ciddi fark var.
o yüzden hesabı kendi standartlarınıza göre yapmalısınız.
Katılıyorum geçen sene bir süre istanbulda yaşadım kardeşimin yanında hazır sudan usanmıştım dünyanın parası gidiyor suya,şimdi memleketimdeyim çeşmeden içiyoruz ki birçok kişide kullanır çeşme suyunu suyu içilebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?