Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

eytinyağı ve tereyağ kullanıyorum yağ sızma ise asla koku yapmaz gerçek yağda odur zaten ,cicekyagi sağlıklı olmadığından almıyorum haftada 1 litre zeytinyağı ve 250 g

Bimde satılan zeytinyağıın fiyatı çok uygun ve kaliteli çok tüketiyosan uygun fiyatlı alternatif zeytinyağı olarak sırımı tavsiye ederim bi tek bimlerde var ben uzun zamandır kullanıyorum yemeklerimde

biz aylık aliyoruz..
oda yetmemeye başladi
normalde yetiyordu..
bereket gitti galiba onu düşünüyorum

Bizim ki 1 aya yaklaşıyor toplu halde maaş alınca toplu aliyoruz 400 tl bir tutar oluyor
bende öle yapıyorum toplu aliyorum maaş aldığım gün..
neredeyse 300 e düşürdüm..:)
çok şükür aydan aya gidiyor.;
pazar alışverişi her hafta...
artık iki haftalik yapıcaz..
poşetli tutuyorum hiç çürütmüyor bak. maşallah iki hafta dayaniyor sebzeler meyveler:)

her hafta aliyorsun tavuk felan..
biz aylık aliyoruz..
mesela tavuk gögsünü aliyorum.. kare kare doğrayıp dondurucuya atiyorum yemeklik için.. iki poşetlik çikiyor.
diğerleri de kıymayı kurbanlıktan kalanlari kullaniyorum..
pazar günü alışveriş yapsam o gün balık günümüz oluyor.
balık her hafta... pazar alışverişimiz 100-150 gider. Pazarda balık pazari bulunur..
bunu iyi hesabi yapmak lazim.
sebze aliyorsak sebze yiyoruz..
ben alışverişten sonra mutlaka haftalık yemek liste yaziyorum

Peynirli ,patatesli , ispanakli , kiymali cesitlerde uçgen puff börek, manti , gozleme , kalem böreği tarz-ı şeyleri stoklu yapıp buzluğa atiyorum, köfteyi gene stoklu yapıp buzluğa atıyorum, sebzeli ve sade eriste elimde yapiyirum yada pazarda satan anneannelerden aliyorum. Gene pazarda kendi yaptigi salcayi satan kadinlar oluyor onlardan stoklu aliyorum. Tarhana hayat kurtarir ailenizde kimse yapmiyorsa pazarda yada instagramda kendi yaptigini satan kadinlarimiz var gene onlardan alin. Ben bu sekilde cok rahat ediyorum. Marketlerden hic birsey almiyorum. 4 yasinda oglum ben ve kocam bu sekilde mutfak masrafini 400 e dusurduk. Oglum okulda yiyor kahvalti ve ogle yemegi. Kocam da is yerinde hallediyor. Haftasonlari 3 ogun hafta ici tek ogun evde yiyoruz . Tereyağ ve peyniri evde kendim yapıyorum. Sütü köylü bir amcadan alıyorum 6 litre 12tl . Yağı zeytin yağ olarak alıyorum pazardan kilosu 20 tl bir-tek o pahalı. Buzluğa stoklama yöntemini tavsiye ederim

Elektrik su 100 mü nasıl yapıyorsunuz bunu? Son zamanlarda elektrik faturasına kafayı takmış durumdayım. Bugün gelmiş 160 lira

Tarifemizin ne olduğu faturada görünüyor mu

Elektrik su 100 mü nasıl yapıyorsunuz bunu? Son zamanlarda elektrik faturasına kafayı takmış durumdayım. Bugün gelmiş 160 lira

Al benden de o kadar. Bizim de 165 gelmiş elektrik. Doğalgaz 190 civarı. Ona çare buluyorum da elektriğe bulamadım. Elektrik+su 250 falan oluyor bizde.

Orasını bilemem herkeze farklı geliyor kim ne elktirik harcar bilemem su da dahil
ıste zaten ılgınc olan kısım kısı evde degıl tek basına su harcamıyor mesela
ama vergısıdır dagıtımıdır sunudur bunudur 40 tl oduyor
evde bifiil coluk cocuk yasayan kalabalık aılede 50 oduyor mesela bu nasıl ıs anlamadım
omrumun hıc bır donemınde 50 tl su faturası gormedım gorsem elım ayagım tıtrer atak falan gecırırım sevıncten ama 90 su 100 elektrık kısında 130 elektrık gelıyor bıze

Kredi kartı kullandığım için her ay harcamalarını hatırlatıyor bana.
Mesela Aralık ayına 870 civarı harcamışım.
O da sadece annem..
Anne buradan sana sesleniyorum, iliği mi kemiğimi kuruttun. Ben bu mesajı yazarken bile trendyoldan 2 tane elbise almışsın, mesajı geldi

İşte size 100 euro bizde 700 tl:)
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.

Yanlış hesabı bağdattan döndüreyim. Bize 100 Euro çok para geliyor ama onların orda 100 Euro 100 TL gibi. Yani ablam konunun başındaki 400 TL ile geçiniyormuş gibi düşün.Aldıkları maaş 4.500 Euro filandır :) Yani bizim 4.500 TL alan memurumuz gibi

Vay canına nasıl yapabiliyorlar bunu aklım almıyor. 400 -500 TL ile ay bitirmek her yiğidin harcı değildir.

Yahu hanımlar demeyin öyle faturalar 100 TL bilmem ne gece gece doğalgaz faturasına baka baka ağlıycam şimdi.
744 TL geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…