• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Kısaca Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bugün bize de elektrik faturası gelmiş 94 lira 😏😯 ağzımız açık kaldı MaşAllah her ay yükseliyor faturalar

Yahu hanımlar demeyin öyle faturalar 100 TL bilmem ne gece gece doğalgaz faturasına baka baka ağlıycam şimdi.
744 TL geldi.
😑😑🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Ama bebekli evde normaldir.
Bizim bu ay sadece gece yaktğımız halde 270 falan geldi. Ha bir de cumartesi pazar hiç söndürmüyoruz.

Ama bebekli evde normaldir.
Bizim bu ay sadece gece yaktğımız halde 270 falan geldi. Ha bir de cumartesi pazar hiç söndürmüyoruz.
Ya eşim diyo ki "kız ben 1000 TL bekliyordum ne üzülüyorsun.?"
Nedense 744 lira çöp oldu gibi geliyor havaya gitti ya da. Ama evet normal düşününce.
Ağrıdayız.
Gece - 20 leri görmeye başladık
Gün içinde 45 gece 50 de yakarak ev ısısını 22 de sabitliyoruz.
Sonuta çocuk rahat Biz öyle...
Artık mart ortasına kadar bu şekilde olacak 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Nedense 744 lira çöp oldu gibi geliyor havaya gitti ya da. Ama evet normal düşününce.
Ağrıdayız.
Ağrı'ya rağmen çok çok normal gibi geldi..
Biz İstanbuldayız henüz - leri görmedik yani.
Ama napıcaz ki mecbur, ayak ucu donarak battaniye altında oturursunuz ama bebek işte, bebek var. İdare etmek lazım. Annemde o mantıkta yakıyor, hastaneye para vereceğinize doğalgaza verelim, ısınalım diyor. Ki haklı da.

Eşiniz evde yemediği halde nasıl bitiyor ki acaba?
Hayat pahalılaştı gerçekten. Biz iki kişiyiz hafta içi en az 3 4 gün kahvaltı yapılır kahvaltılık bize 2 hafta gider.
İki haftada bir pazar çıkılır. Dolabım öyle boş kalmaz ama madem misafir için hazırlıklı olmak istiyorsunuz börek yaptığınız gün kek kurabiye artık ne yapıyorsanız birazını derin dondurucuya atın misafir gelince hemen ısıtıp ikram edersiniz.
Ben aylık pazarda 200-250 lira harcıyorum. Kahvaltılık aylık 200 lira civarı oluyor. Paket gıda ve deterjan harcamalarımızda aylık 500-700lira aralığında oluyor. Toplamda aylık 1000-1200 lira harcama sadece gıda market harcamalarımız oluyor. Sizin harcamalarınız neler?

Ağrı'ya rağmen çok çok normal gibi geldi..
Biz İstanbuldayız henüz - leri görmedik yani.
Ama napıcaz ki mecbur, ayak ucu donarak battaniye altında oturursunuz ama bebek işte, bebek var. İdare etmek lazım. Annemde o mantıkta yakıyor, hastaneye para vereceğinize doğalgaza verelim, ısınalım diyor. Ki haklı da.
Valla öyle.
Mecbur.
Yoksa donacaz yani

Kısaca Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bugün bize de elektrik faturası gelmiş 94 lira 😏😯 ağzımız açık kaldı MaşAllah her ay yükseliyor faturalar
Biz iki kişiyiz gündüzleri tv çalıştırmam bile ona rağmen 170 lira elektrik geldi bacım sen 94 liraya mı üzülüyorsun?

Ağrıdayız.
Bende anadoludayım gündüz 45 gece 50 dolaylarında yakıyorum. Evim 2+1 en üst kat ama doğalgaz 311 lira geldi sizin biraz çok değilmi? Eviniz kaç oda? İleride doğuya taşınacağız eşim 600 liraları gördüm orada demişti hayretler içerisindeyim allah kolaylık versin ödemede

Banada 450 doğalgaz 90 lira elektrik geldi. Kendi halimdense tek başına asgari ücretle ev geçindirenlere çok üzülüyorum. Nasıl yapacak bu millet. Galiba eskiye döneceğiz aileler birlikte oturmaya falan başlayacak. Ekonomi çok felaket

Bende anadoludayım gündüz 45 gece 50 dolaylarında yakıyorum. Evim 2+1 en üst kat ama doğalgaz 311 lira geldi sizin biraz çok değilmi? Eviniz kaç oda? İleride doğuya taşınacağız eşim 600 liraları gördüm orada demişti hayretler içerisindeyim allah kolaylık versin ödemede
200 metre kare evimiz.
Bu sene doğalgaz yüzde 33ç3 35 zam gördü.
Bir de ağrı Türkiye ln en pahalı dopagazını kullanıyor.

Yanlış hesabı bağdattan döndüreyim. Bize 100 Euro çok para geliyor ama onların orda 100 Euro 100 TL gibi. Yani ablam konunun başındaki 400 TL ile geçiniyormuş gibi düşün.Aldıkları maaş 4.500 Euro filandır :) Yani bizim 4.500 TL alan memurumuz gibi

Vay canına nasıl yapabiliyorlar bunu aklım almıyor. 400 -500 TL ile ay bitirmek her yiğidin harcı değildir.
Yok, yine o iş öyle değil.
Evet, 4500 tl 4500 euro gibi düşünelim de, bizde kaşar 20 tl, orada 20 euro değil.
Zaten mesele o.
En son gittiğim bir avrupa seyahatimde yediğim büyük boy pizza 20 25 euro idi, sokakta aldığım su 1 euro.
Ülkede 1 tl ye su kalmadı bizim, en kötü 1.50.
25 tl ye yakında pizza hamurunu verecekler.
Birim fiyat olarak ülkemiz aşırı aşırı pahalı.
Paraları aynı gibi düşünsek de varsayalım 1800 euro ya normal yaşayan bir insan, aynı karşılık 1800 tl ile ülkemizde aç geziyor.

200 metre kare evimiz.
Bu sene doğalgaz yüzde 33ç3 35 zam gördü.
Bir de ağrı Türkiye ln en pahalı dopagazını kullanıyor.
Doğalgaz hatlarına en yakın bölgede olan ağrının ama en pahalısını kullanıyor olması çok saçmaymış.
Bizim de zamlı hali zaten 311 lira ama benim evim 100 metre kare. Sizin metrekareniz çok büyükmüş normal o zaman gelen fatura.

Ağrıdayız.
Off...
Rakamsal olarak elbette çok ama şartlar ve zamlar düşünülünce eşinizin dediği gibi iyi yani.

Alt komşumdan Allah razı olsun, senelerdir görmediğim düşük rakamları görüyorum ben.
Şuan 300 400bandında ilerliyoruz😂

İstanbul'dayim, evim yalitimli, cayir cayir acmadigim halde dogalgaz 430 geldi, elektrik 160, market harcamasina hic girmiyorum, beslenme alışkanlıklarımiz yüzünden epeyce yüksek o sanırım

Biz iki kişiyiz gündüzleri tv çalıştırmam bile ona rağmen 170 lira elektrik geldi bacım sen 94 liraya mı üzülüyorsun?
Vala gitgide yükseliyor fiyatlar ben ona üzülüyorum hakikaten su bı kaç aydır doğru düzgün ne ev süpürüyorum ne ütü yapıyorum fırın hiç çalışmıyor beyaz eşyaların hepsi guya enerji tasarruflu hadi TV kullanıyoruz ne bilim vala hayat gerçekten çok pahalı kış mevsimi daha da zor Rabbim kolaylık versin

Bizim de elektrik 300 küsür geldi (yüksekovadayız halk kacak kullanıyor kayıp kacak bedelini memur ödüyor burda), günde 5-6 kere elektrik gitmesinden camasır ve bulasık makinem bozuldu. Tamire gönderdim bakalım kaç gelicek faturası. Ayrıca tekrar git gelden beyaz esyalarım yanmasın diye akım düzenleyici aldık 2. Eli 750 sıfırı 1200 tl (googlea regülatör yazın). Aylık ısınma masrafımız 700 tl. (Elektrik haric merkezi sisteme 700 veriyoruz). Sebze meyve istanbuldan bile pahalı cünkü bişey yetişmiyor herşey dışardan geliyor e buraya nakliye de pahalı. Mutfak masrafımıza gelmeden önce, bebeğim emmedi mama yiyor ve inek sütü alerjisi oldugundan keci sütlü mama kullanıyorum 70liralık paket 3 gün gidiyor. Yani 700 mama masrafı var. Bez aylık 100 tl. Islak mendil toplu alıyorım hesaplamadım. Burada hava cok kuru sürekli burnumuz kanıyor bebek de nefes zor alıyor buhar makinesi aldık 350 tl. Mutfaga gelirsek bebeğim ek gıda döneminde mecbur denemek icin alıyorum cesitli sebze meyve ve kansızlık oldugundan doktor kırmızı et yesin dedi. Ancak kıyma almaya gücüm yetiyor ilikli kemik suyu yapmaya calısıyorum arada da. Masrafımız 1000 lira üstünde. Yüksekovadan ucak bileti ise kişi başı 300den başlıyor (Yenihavalimanından) ama ben 700e gidiyorum sabiha gökcene cünkü kocaeline geciyorum ailemin yanına ordan. Bir kişi git gel 1400 yol parası. E tabi burası aşırı soğuk oğluma hep en kalın kıyafetleri alıyorum(ev onca ısıtmaya ısınmıyor cünkü catı katı) o da pahalı oluyor. Derkeen geleli 5 ay bitti 6.aya girdik ve durum şu; benim 10 binlik kart limitim dolu, eşimin de 10 binlik limiti dolu ancak asgari tutarları ödeyerek hayatta kalmaya calısıyoruz.

Bizim de elektrik 300 küsür geldi (yüksekovadayız halk kacak kullanıyor kayıp kacak bedelini memur ödüyor burda), günde 5-6 kere elektrik gitmesinden camasır ve bulasık makinem bozuldu. Tamire gönderdim bakalım kaç gelicek faturası. Ayrıca tekrar git gelden beyaz esyalarım yanmasın diye akım düzenleyici aldık 2. Eli 750 sıfırı 1200 tl (googlea regülatör yazın). Aylık ısınma masrafımız 700 tl. (Elektrik haric merkezi sisteme 700 veriyoruz). Sebze meyve istanbuldan bile pahalı cünkü bişey yetişmiyor herşey dışardan geliyor e buraya nakliye de pahalı. Mutfak masrafımıza gelmeden önce, bebeğim emmedi mama yiyor ve inek sütü alerjisi oldugundan keci sütlü mama kullanıyorum 70liralık paket 3 gün gidiyor. Yani 700 mama masrafı var. Bez aylık 100 tl. Islak mendil toplu alıyorım hesaplamadım. Burada hava cok kuru sürekli burnumuz kanıyor bebek de nefes zor alıyor buhar makinesi aldık 350 tl. Mutfaga gelirsek bebeğim ek gıda döneminde mecbur denemek icin alıyorum cesitli sebze meyve ve kansızlık oldugundan doktor kırmızı et yesin dedi. Ancak kıyma almaya gücüm yetiyor ilikli kemik suyu yapmaya calısıyorum arada da. Masrafımız 1000 lira üstünde. Yüksekovadan ucak bileti ise kişi başı 300den başlıyor (Yenihavalimanından) ama ben 700e gidiyorum sabiha gökcene cünkü kocaeline geciyorum ailemin yanına ordan. Bir kişi git gel 1400 yol parası. E tabi burası aşırı soğuk oğluma hep en kalın kıyafetleri alıyorum(ev onca ısıtmaya ısınmıyor cünkü catı katı) o da pahalı oluyor. Derkeen geleli 5 ay bitti 6.aya girdik ve durum şu; benim 10 binlik kart limitim dolu, eşimin de 10 binlik limiti dolu ancak asgari tutarları ödeyerek hayatta kalmaya calısıyoruz.
Ay allah yardımcınız olsun bu ne böyle ya.

Back