• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bizim de elektrik 300 küsür geldi (yüksekovadayız halk kacak kullanıyor kayıp kacak bedelini memur ödüyor burda), günde 5-6 kere elektrik gitmesinden camasır ve bulasık makinem bozuldu. Tamire gönderdim bakalım kaç gelicek faturası. Ayrıca tekrar git gelden beyaz esyalarım yanmasın diye akım düzenleyici aldık 2. Eli 750 sıfırı 1200 tl (googlea regülatör yazın). Aylık ısınma masrafımız 700 tl. (Elektrik haric merkezi sisteme 700 veriyoruz). Sebze meyve istanbuldan bile pahalı cünkü bişey yetişmiyor herşey dışardan geliyor e buraya nakliye de pahalı. Mutfak masrafımıza gelmeden önce, bebeğim emmedi mama yiyor ve inek sütü alerjisi oldugundan keci sütlü mama kullanıyorum 70liralık paket 3 gün gidiyor. Yani 700 mama masrafı var. Bez aylık 100 tl. Islak mendil toplu alıyorım hesaplamadım. Burada hava cok kuru sürekli burnumuz kanıyor bebek de nefes zor alıyor buhar makinesi aldık 350 tl. Mutfaga gelirsek bebeğim ek gıda döneminde mecbur denemek icin alıyorum cesitli sebze meyve ve kansızlık oldugundan doktor kırmızı et yesin dedi. Ancak kıyma almaya gücüm yetiyor ilikli kemik suyu yapmaya calısıyorum arada da. Masrafımız 1000 lira üstünde. Yüksekovadan ucak bileti ise kişi başı 300den başlıyor (Yenihavalimanından) ama ben 700e gidiyorum sabiha gökcene cünkü kocaeline geciyorum ailemin yanına ordan. Bir kişi git gel 1400 yol parası. E tabi burası aşırı soğuk oğluma hep en kalın kıyafetleri alıyorum(ev onca ısıtmaya ısınmıyor cünkü catı katı) o da pahalı oluyor. Derkeen geleli 5 ay bitti 6.aya girdik ve durum şu; benim 10 binlik kart limitim dolu, eşimin de 10 binlik limiti dolu ancak asgari tutarları ödeyerek hayatta kalmaya calısıyoruz.
bebek kaç aylik?
kansizlik icin siyah zeytin de yedirin eger verebileceginiz yaştaysa

Ay allah yardımcınız olsun bu ne böyle ya.
Amin gercekten memur burda ölsün. Eve usta cagırıyoruz mesela dolap kapağını takacak sadece menteşe cakıp takıcak kapak var menteşe yok. Adam 100 lira işçilik 50 menteşe parası istiyor. Ya da elektirkci cagırıyoruz ben buraya köyden taksiyle geldim 80 lira taksi paramı öde diyor. Bir cicekciye girdim nakliyeciler tasınırken ciceklerimi getirmemiş cok özlüyorum evde bitki görmeyi, kücük bir kaktüs sordum hani eminönünde 7.5 tl olanlardan, diyor 35 tl yuhh ne diyosun dedim abla biz de getirtiyoruz nakliye pahalı diyor. Haklı da aslında istanbuldan yüksekovaya 6.500 nakliye ücreti ödedik biz mesela

Doğalgaz hatlarına en yakın bölgede olan ağrının ama en pahalısını kullanıyor olması çok saçmaymış.
Bizim de zamlı hali zaten 311 lira ama benim evim 100 metre kare. Sizin metrekareniz çok büyükmüş normal o zaman gelen fatura.
orda evler hep buyuk kalabalik aileler yasadigi icin

arastirin ben kizimada yediririm kendimde yerim kiziminda benimde kan degerim cok iyi
Ne güzel maşallah. Benimki ek gıda da reddeden reflü ve coklu gıda ve madde alerjisii olan bir bebek. Mesela bu ay 15nde maaş alınca buarada alerji testleri yapılamadıgından ist gidicez orda yaptırcaz. Muhtemelen halıflex yerler o da alerji yaptı bir de onu söktürcez gercekten böyle batmadık bu hayatta

Eklentiler

• Screenshot_20200111_005445_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200111_005445_com.android.chrome.jpg
    109,8 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20200111_005436_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200111_005436_com.android.chrome.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
ya aylik alisverinizde az aliyorsunuz ya aldiginizda tam tikir olan dolap bi haftadabosalmasi garip yani yeniluyor demekki esinizde yemiyorsa geriye kalan siz ve kiziniz yemek yapmiyorsqniz evde yemiyorsa esiniz neye kullaniyorsunuz bizde aylik alisveris yapariz evet herseyden hep tam almam yani peynir alirim bi cesit zeytin önemli seyleri sofrays ne konuslcaksa kahvaltidq yaparim hergün yumurta yapmam mesela tavuk aldim o tavugu hepsini bi ögünde tüketnen ondsn 3 cesit yemek yaparim kiyma alirsak yarim kg ondan iki cesit yemek yaparim öyle yani zaten bakliyatu aldimi cok alirim bayagida gider hesapli kullanmiyorsunuz demekki misfir gelincedw ya cig köfte yaparim kek kurabiye yaparim bilmme siz nasil kullaniyorsunuz evet hayat sartlari cok pahali gecim zor asgari ücretli kisiyseniz daha fa zirlasiyor

Ne güzel maşallah. Benimki ek gıda da reddeden reflü ve coklu gıda ve madde alerjisii olan bir bebek. Mesela bu ay 15nde maaş alınca buarada alerji testleri yapılamadıgından ist gidicez orda yaptırcaz. Muhtemelen halıflex yerler o da alerji yaptı bir de onu söktürcez gercekten böyle batmadık bu hayatta
agridamiydiniz?

Benim eşim 3.5 TL maaş alır evin kredi var
1270 ödenir elektrik su 100 TL tutar binanın parası var 270 doğalgaz var evimin alisverisini 1 aylık yaparım sebze meyve kahvaltılık fln misafir hemn gelirse diye bir iki bisey alırız liste yaparım evde ne biterse alırız toplam bize maliyeti 400.500 TL gibi bir rakam salça alirsam büyüğünden alırım ki 3 ay kadar yeter daha fazla bile olur yagimi büyük alırım 3 ay da o yeter deterjanlarımi alırım ki diyer ki gittigimizde almıyoruz çünkü uzun süre yetiyor sadece kahvaltı türü 2.5 haftada biter iki kişilik bir aileyiz
Evet herşey pahalı ama uygun yerden hesaplı bir alışveriş yapılırsa sizi bir süre götür diye düşünüyorum
valla masallah ben 5 kg yagi 1 ayda bitiriyorum

Amin gercekten memur burda ölsün. Eve usta cagırıyoruz mesela dolap kapağını takacak sadece menteşe cakıp takıcak kapak var menteşe yok. Adam 100 lira işçilik 50 menteşe parası istiyor. Ya da elektirkci cagırıyoruz ben buraya köyden taksiyle geldim 80 lira taksi paramı öde diyor. Bir cicekciye girdim nakliyeciler tasınırken ciceklerimi getirmemiş cok özlüyorum evde bitki görmeyi, kücük bir kaktüs sordum hani eminönünde 7.5 tl olanlardan, diyor 35 tl yuhh ne diyosun dedim abla biz de getirtiyoruz nakliye pahalı diyor. Haklı da aslında istanbuldan yüksekovaya 6.500 nakliye ücreti ödedik biz mesela
Şuan gözüm bayağı korktu doğuya taşınacağız önümüzdeki yıl. Bizde memuruz. Ay çok zorumuş ya. Gözünü seveyim Eskişehir’in

Cankiriklarim Cankiriklarim ek gidayi reddetmesinin sebebi kansizliktan kaynakli
yune alerjisi olabilirmi
Hic bilmiyorum ki. Bir kez düştü cocuk doktoruna gittik. Dedi kolu kırılmış. Ama burda röntgen yok hakkari merkeze gidiceksiniz röntgen cekilmeli. Gittik 2 saat yol burdan. Neyse cekildi hicbişi yok cocugumun kolunda. Böyle bir doktor var burada işte

Hakkari yüksekovadayız. Rakım 1950 gercekten ben böyle basınc böyle hava böyle iklim görmedim. Bir de terör olmasın diye devlet politikası dağlar cıplak. Cıkan ağacı bile kesiyorlar. Hic ağac yok.
abimde agrida yapti gorevini bir bayan agrida oldugunu yazmis sizi o sandim bir ev onerecektim abimin kaldigi bina iyiydi
biz agriya gittigimizde kel bir sehirle karsilasmistik anlam verememistik demekki oyuzden hic agac yoktu ordada
cocukla siz ailenizin yanina donseniz olmazmi yuksek ova 2 3 sene diye biliyorum

abimde agrida yapti gorevini bir bayan agrida oldugunu yazmis sizi o sandim bir ev onerecektim abimin kaldigi bina iyiydi
biz agriya gittigimizde kel bir sehirle karsilasmistik anlam verememistik demekki oyuzden hic agac yoktu ordada
cocukla siz ailenizin yanina donseniz olmazmi yuksek ova 2 3 sene diye biliyorum
Ağrıda yaşayan maydanozsuyu maydanozsuyu

Şuan gözüm bayağı korktu doğuya taşınacağız önümüzdeki yıl. Bizde memuruz. Ay çok zorumuş ya. Gözünü seveyim Eskişehir’in
Kaç sene sizin? Bizim 3. Ve daha coook var. İşe başlayamadım doğum iznindeyim. Başlarsam bakıcak kimsem yok. İstda kadıköyde oturuyorduk 2 bin kira veriyorduk gezer tozar tatillere giderdik tabi ben de calısırken ve hic böyle batmamıştık

Hic bilmiyorum ki. Bir kez düştü cocuk doktoruna gittik. Dedi kolu kırılmış. Ama burda röntgen yok hakkari merkeze gidiceksiniz röntgen cekilmeli. Gittik 2 saat yol burdan. Neyse cekildi hicbişi yok cocugumun kolunda. Böyle bir doktor var burada işte
çok fena ya dogunun sartlari gercekten zor bir cok konuda hepsini gectim kisin kafama catidan kar yagini dusecekmi altinda kalicammi diye dusunmekten yuruyemiyo insan agrida catilara biriken kar cati cokertiyo diye v seklinde catilar hep kac kisi oldu oyle tepeden dusen kar yuzunden

Back