- 17 Aralık 2015
- 26.611
- 48.507
- 598
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
bebek kaç aylik?Bizim de elektrik 300 küsür geldi (yüksekovadayız halk kacak kullanıyor kayıp kacak bedelini memur ödüyor burda), günde 5-6 kere elektrik gitmesinden camasır ve bulasık makinem bozuldu. Tamire gönderdim bakalım kaç gelicek faturası. Ayrıca tekrar git gelden beyaz esyalarım yanmasın diye akım düzenleyici aldık 2. Eli 750 sıfırı 1200 tl (googlea regülatör yazın). Aylık ısınma masrafımız 700 tl. (Elektrik haric merkezi sisteme 700 veriyoruz). Sebze meyve istanbuldan bile pahalı cünkü bişey yetişmiyor herşey dışardan geliyor e buraya nakliye de pahalı. Mutfak masrafımıza gelmeden önce, bebeğim emmedi mama yiyor ve inek sütü alerjisi oldugundan keci sütlü mama kullanıyorum 70liralık paket 3 gün gidiyor. Yani 700 mama masrafı var. Bez aylık 100 tl. Islak mendil toplu alıyorım hesaplamadım. Burada hava cok kuru sürekli burnumuz kanıyor bebek de nefes zor alıyor buhar makinesi aldık 350 tl. Mutfaga gelirsek bebeğim ek gıda döneminde mecbur denemek icin alıyorum cesitli sebze meyve ve kansızlık oldugundan doktor kırmızı et yesin dedi. Ancak kıyma almaya gücüm yetiyor ilikli kemik suyu yapmaya calısıyorum arada da. Masrafımız 1000 lira üstünde. Yüksekovadan ucak bileti ise kişi başı 300den başlıyor (Yenihavalimanından) ama ben 700e gidiyorum sabiha gökcene cünkü kocaeline geciyorum ailemin yanına ordan. Bir kişi git gel 1400 yol parası. E tabi burası aşırı soğuk oğluma hep en kalın kıyafetleri alıyorum(ev onca ısıtmaya ısınmıyor cünkü catı katı) o da pahalı oluyor. Derkeen geleli 5 ay bitti 6.aya girdik ve durum şu; benim 10 binlik kart limitim dolu, eşimin de 10 binlik limiti dolu ancak asgari tutarları ödeyerek hayatta kalmaya calısıyoruz.
kansizlik icin siyah zeytin de yedirin eger verebileceginiz yaştaysa