• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bilmiyorum ki valalah benim de haftada iki 3 kere çamaşır makinem calisir elektirkli süpürge açılır en fazla 20 dkk çalışır evde akdamlari ışıkta oturmaktan hoşlanmıyorum TV ışığında takılıyorum 😅😅😅😅😅
İlginç Ankara da yaşıyorum. Sizin dediğiniz istanbul yolundaki city gross nevgross gibi yerlerden alışveriş yapıyorum. Fiyatları takip ediyorum hiç uygun değil artısi herseyin el altında bulunması. Et kuruyemiş yok sepetimde en az 500 600 tutuyor. Kahvaltılik binden ayrıca. Birde elektirik sadece aksamlari şarj tv lamba çalışır. Makinelerim gece çalışır buna rağmen elektrik 80tl gelir. Şu ise çok dikkat etmeme rağmen 60tl.
Çok çeşitli temizlik malzemeside almam.

İlginç Ankara da yaşıyorum. Sizin dediğiniz istanbul yolundaki city gross nevgross gibi yerlerden alışveriş yapıyorum. Fiyatları takip ediyorum hiç uygun değil artısi herseyin el altında bulunması. Et kuruyemiş yok sepetimde en az 500 600 tutuyor. Kahvaltılik binden ayrıca. Birde elektirik sadece aksamlari şarj tv lamba çalışır. Makinelerim gece çalışır buna rağmen elektrik 80tl gelir. Şu ise çok dikkat etmeme rağmen 60tl.
Bunlar en az fiyatlar. Binama bakıyorum 120 150 tl faturalar. Kombili değil merkezi sistem ev ve küçük

Evet, fatura geldi taze taze bu sabah:)
Bu konudan sonra aşırı aşırı dikkat etmeme, makineleri eko programlarında çalıştırmama rağmen durum bu.
Abarttığımı söyleyenler, nerede hata var siz deyin bana.
Birim fiyat karşılaştırması yapmak için sizlerin de görsellerini bekliyorum.
Türkiye'deki faturalar ne kadar süslü değişik geldi bana 🤔

banlı olduğum için yazamamıştım şimdi gördüm bildiirmi.

ben ankaradayım canım. ben 5 buçuk yıllık evliyim. daha kurban kesemedim valla. her sene heves eediyorum.. ama nafile ..

kurban da bile getiren olmaz bize inan. bi komşu da zile basıp kesmediniz bi parça et vereyim demez. biz en çok tavuk yiyoruz. hoş bu ara tavukla et yarışır oldu o yüzden kıyma da alıyorum biraz. ekmekle falan çoğaltıp köfte yapıyorum. çünkü oğlum okula götürüyor beslenme listesi var. yarım kilo et alıyorum içine 1 ekmek robottan geçiriyorum 2 tane soğan derken çoğalıyor napalım..

bim a101 ve şoktan alırım alacaklarımı. sebze meyve çok alamıyorum aslında ama aldığım da da işte pazardan almaya çabalıyorum ve akşam saati gidiyorum daha ucuz oluyor..

yoğurdu hazır alıyorum ama çünkü onu çok kez denedim ama yapamıyorum. bikaç kez kv yaptı verdi sonra baktık o da çıkar gözetiyor. 5 kilo süt bizeyse 5 te kendine aldırıyor yapmak için bende artık yaptırmıyorum daha masraflı oluyor diye..
yumurtayı evde bi tek ben yiyorum bi de yapabilirsem pasta böreğe gidiyor onu da organik almıyorum tabi uygun fiyatlı alıyorum bana uzun süre gidiyor.

böyle işte durumlar..
Cocugunuz oldugu icin yogurt yapma kismina takildim. Kv niz icin de pes diyorum. Insan torunu icin bile yapar. Siz azmedin yogurt yapmasini ogrenin lutfen. Evdeki kucukcam kavanozlara yetecek kadar ilk basta yapin. Eliniz alistikca buyuk kaplara gecersiniz. Sut sicak ama kaynar olmayacak. Komsulardan maya alirsiniz. Bir kapta bi sicak sutten alip,karistirin. 460 gr bir kavanoza 2 yemek kasigi fazla bile. Civik olmamasi icin bu boyda bir kavanoza 3 tane haslanmamis nohut koyun. Kapagini kapatin,guzelce sarin. Afiyet olsun. Kucuk cam kavanozlar cocuklar icin ideal. Taze taze yedirirsiniz. Eger uygularsaniz sonucunu da paylasirsiniz. Mutfak isleri yapa yapa ogrenilir. Kv nize mecbur degilsiniz.

ben de ankarada yasiyorum market alisverisinin hesabini tutmadim ama mesela bugun dogalgaz faturasi geldi 88 tl.baktim diger dairelerin 112,230,350,460 vb aklimda kalanlar.ancak bizim evin cephesi guzel gunes aliyor.sicaklik 21-22 derece arasi tutuyoruz.bebegim var.ayni binada bile cok farkedebiliyorken diger bircok masraf da farkeder.ama yine de normal evde yemek pisiren bir ailenin aylik 500den asagi market masrafi olmasi pek mumkun gelmiyor bana.haklisiniz.

Benim haftalık sadece markete 200 gidiyor, ay sonunu zor getiriyorum. Pazara da 100 e yakın gidiyor haftalık. Çocuklu olunca birde günün çoğu evde geçiyorsa yeniyor tabi

Şimdi elektrik faturasını aldım elime 101 lira 10 kuruş :bicak:

Evet, fatura geldi taze taze bu sabah:)
Bu konudan sonra aşırı aşırı dikkat etmeme, makineleri eko programlarında çalıştırmama rağmen durum bu.
Abarttığımı söyleyenler, nerede hata var siz deyin bana.
Birim fiyat karşılaştırması yapmak için sizlerin de görsellerini bekliyorum.
20191206_222237.jpg

Valla mesajlara baktimda elektrik en çok bana gelio ama sanırım yazanlar isinma için klima kullanmıyor gerçi benim klimasız da çok geliyor size yine uygun gelmiş hanimlar

Mutfak masrafı faturalar görecelidir. Biz iki kişiyiz elektrik 60 ve su 55 geldi geçen ay. Evde çok durmuyoruz. Oglenleri işte yiyoruz buna rağmen mutfak masrafımiz fazla. Markete gidince 150 200 den aşağı çıkamıyoruz.akşamları da kahvaltilik menemen yediğimiz oluyor. Kahvaltilik ürünler fazla tutuyor.

Ben cesit cesit temizlik malzemesis yapmamam

Cocugunuz oldugu icin yogurt yapma kismina takildim. Kv niz icin de pes diyorum. Insan torunu icin bile yapar. Siz azmedin yogurt yapmasini ogrenin lutfen. Evdeki kucukcam kavanozlara yetecek kadar ilk basta yapin. Eliniz alistikca buyuk kaplara gecersiniz. Sut sicak ama kaynar olmayacak. Komsulardan maya alirsiniz. Bir kapta bi sicak sutten alip,karistirin. 460 gr bir kavanoza 2 yemek kasigi fazla bile. Civik olmamasi icin bu boyda bir kavanoza 3 tane haslanmamis nohut koyun. Kapagini kapatin,guzelce sarin. Afiyet olsun. Kucuk cam kavanozlar cocuklar icin ideal. Taze taze yedirirsiniz. Eger uygularsaniz sonucunu da paylasirsiniz. Mutfak isleri yapa yapa ogrenilir. Kv nize mecbur degilsiniz.
+1#👍👍👍👍👍👌👌👌

Gel kuzum ankaradayim 😅hadi yaa vallaha bana hiç öyle gelmiyor elektrik bu ara fazla gelio hep 60 üstü fazla elektirk harcamam aslında yok suyu çok harcarim ben 35.40 arası gelir eskidne elektirk hep 35.40 gelirdi kafalarına göre yaziolar resmn
Ay ne güzel 180.-250 den asagı elektrik gelmiyo.4kisilik aile.ekstra elektrik kullanmayiz. Bizim burada 100 den asagi gelmez kimseye nedendir bilmem

Back