- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.573
- 548
- Konu Sahibi izmirimizmir
Ben geçen gün bimden aldım ucuza şansıma asla tadı tuzu yoktu salatalık yer gibi yedimA101,şok,migros orda daha uygun oluyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben geçen gün bimden aldım ucuza şansıma asla tadı tuzu yoktu salatalık yer gibi yedimA101,şok,migros orda daha uygun oluyor
Bimden hiç almadım,olgunlaştırınca güzel oluyor aslında,sertken tadını sevmiyorum bendeBen geçen gün bimden aldım ucuza şansıma asla tadı tuzu yoktu salatalık yer gibi yedim
Çeyrek bile lüks oldu çok üzücüNe guzel yazmişsiniz ya valla copy pastw yapip her yere dagitmak istiyorum. Gecinmek bu zamanda zor ben bekarim asgari ucret aliyorum eve destek cok az olabiliyorum kendime bile yetmiyor.
Can Ataklı hesaplıyorda 2001 de maaşıyla 65 çeyrek alıyormuş 23 liraymış o zaman. Şimdi çalışan öğretmen 6 tane alıyor. asgari ucretli biri 2 tane anca hiç tanımadığımız insanlara çeyrek takardık, Şimdi en yakınımıza çeyrek zor alıyoruz.
Ben Bursada dogdum,merkezde yasadik hep. Hayatimda köyü ilk defa annemin gorev yaptigi sirada gordum. Annem de hep merkezde dogmus buyumus,babam sadece cocuklugunda koy hayati yasamis. Kucuk sehir de degil yani hep buyuk sehirde yasadilar,dolayisiyla ben de. Annem babam ogretmendi,ben hep yalniz buyudum sahsen. Sobali ev hic bilmem,kirada oturduk hep. Bilenler bilir 80li yillarda kiralik ev bulmak bile buyuk meseleydi,hele ki sehir merkezinde. Bu yuzden masraflarimiz coktu. Annem hep anlatir 80lerde zorlukla yasadik iki takim elbisemiz vardi biri yazlik digeri kislik diye. Bir cantaya bir ayakkabiya bir maas oder alirdik der. Evde dikilmis,orulmus kiyafet giymezlerdi bizimkiler. Bu tarz yasadiklari icin aliskanliklari da ona gore. Buna ragmen hic tatil yuzu gormedi annem babam. Ben 23 yasinda ise basladigimda ilk maasimla annemi tatile goturdum,babam rahmetli olmustu bile coktan.
Bence dunya genelinde rahat yasamak 2000li yillarda basladi. 2019daki kriz donemine kadar iyi kotu idare edebildi herkes kendisini. Artik son 3 yildir giderek alim gucu ve yasam standartlarimiz dusuyor. Ben 23 yasindayken 750 lira maasla ise basladigimda annemi tatile goturebiliyordum. Ustune param kaliyordu anneme verebiliyordum. Ayni otelin 1 haftalik tatilinin fiyatina baktim,su anki maasim yetmiyor
Lutfen bunlarin tarifini verebilirmisiniz turkmenistanliyim bu arada burdan takip ediyorum bu siteyi selam olsun herkeseBide millet olarak aç gözlülük çok.
Ramazan geliyor haydiyin doluşun markete.
Tam kapanma var doluşun markete.
Fırınlar da pide kuyruğu.
Bide 3 er 5 er al sonra çöp kovasınınn yanı dolsun.
Bir fakir aileye geçerken 3 pide bırak desek gözlerine geliyor vermezler...İstisnalar dışında
Pandemi in ilk zamanları kapanma olacak dendi izdiham yaşandı.
Yahu evinde un su tuz yok mu?
Hele pide kuyrukarını hiççç anlamıyorum.
Pide yapmak öyle basit ve az maliyetli birşey ki
Evde yaptığım etli ekmekler,kuşbaşılı kaşarlı pideler, ramazan pidesi....
not;tam zamanlı çalışan kadınım...