• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Ben anlamıyorum millet nasıl yetiriyor, nasıl bizleri itham ediyor müsriflikle.
Az önce marketten geldim, sadece akşam yemeği için eksiğimi aldım.
1 paket tavuk ızgara 25 tl, 4 tane çarliston biber, 2 paket krema ve 6 paket noodle aldım.
Burada tek lüks noodle diyelim, akşama yeğenim bende kalacak, seviyor diye yapacağım da o sebeple, keza paketi 1.40 zaten.
Bunların hepsi 50 küsür mü ne tuttu.
Daha evden kullanacağım malzemeler yok içinde, çorbası pilavı salatası yok.
3 kişilik akşam yemeği hesabı 80 tl ve üzerine çıkıyor, millet ayda 500 bile fazla diyor.
Benim kafa allak bullak.

Hafta sonu misafir vardı, balık yaptık. Balığı, meze malzemeleri, salata malzemeleri, meyve, tatlı 400 lirayla çıktık marketten. Misafir de ağırlanmıyor artık.

dışardan yemek söylemek bana artık daha mantıklı geliyor
eksikler için markete girince zararlı çıkıyosun
şöyle yakınlarda ev yemeği yapan esnaf lokantası tarzı bi yer bulsam anlaşacam akşam yemeği için yemin ediyorum
Çok mantıklı.
Gerçekten dışardan olunca insan az porsiyona da doyuyor, evden olunca tabak tabak da yeniyor.
Bu bile bir tasarruf.
Yaparken kullanılan ocağı da var, eklenince kaça geliyor 1 akşam yemeği maliyeti, gerçekten beynim yandı.

Hafta sonu misafir vardı, balık yaptık. Balığı, meze malzemeleri, salata malzemeleri, meyve, tatlı 400 lirayla çıktık marketten. Misafir de ağırlanmıyor artık.
Ve sadece yendi bitti değil mi, kalan yok geriye.
Ben de evime misafir geleceği zaman haftalık alışveriş tutarını 1 günde bitirenlerdenim.
Zaten çerez olmuş kaç para.
Off of kanım çekiliyor, gelecekten korkuyorum.

Kombinin mucidi denen firmada çalıştım ben uzun yıllar, o yüzden baya yetkinim bu konuda. Petek kapatmak malesef tasarruf sağlamaz genelde. Tasarruf için ortalama 110-130 metrekare evde en az 7 metre petek ısınmalı. Ama en çok tasarrufu oda termostatı sağlar. Bir kereliğine 200-250 lira verirsiniz ama şu şartlarda en az ayda40-50 lira tasarruf sağlar. Kombiden su sıcaklığı ayarlamak çok artırıyor sarfiyatı. Kombiyi kış başında açarım ben 70 derecede, sonrası termostatta. 18.00'da 22 derecede çalışmaya başlar 23.30'da 19 dereceye geçer. Bütün petekler de çalışır. Yıllardır böyle gidiyor bir facia yaşamadık. Bir de kombi çok önemli tabi. İyi marka ve bakımları aksatılmayan kombi tasarruflu kombidir.
Geçen yıl hesaplıyordum ben de, 1.5 liraydı metreküp fiyatı bu sene ne oldu bilmiyorum. Bi bakayım.
Gece 19 derece oda sıcaklıgı mı
Soguk olmuyor mu

Gece 19 derece oda sıcaklıgı mı
Soguk olmuyor mu

Gece yatarken düşüyor 19'a. Normalde otururken 22. Sağlıklı oda sıcaklığı 18-21 arasıdır zaten, ben sıcak sevdiğim ve anemik olduğum için biraz daha yüksek tutuyorum. Yani hayır, soğuk olmuyor hatta eşim hararetli bir insan olduğu için tişörtle ya da ince bir swetshirtle takılıyor evde.

Ve sadece yendi bitti değil mi, kalan yok geriye.
Ben de evime misafir geleceği zaman haftalık alışveriş tutarını 1 günde bitirenlerdenim.
Zaten çerez olmuş kaç para.
Off of kanım çekiliyor, gelecekten korkuyorum.
aynen kucucuk karisik cerez alayim dedim aksam oturmasina 3 kase anca cikar 24 tl yaziyordu uzerinde.dedim misir patlayim bari.lüksümüz yok artik anacim ne ucuzsa o

Geçen ay sadece geceleri 1 hafta doğalgazı yaktık 80 lira geldi bu ay hava çok soğudu sürekli yanıyor 4 petek bakalım ne kadar gelecek
Elektrik hep 90 100 gelirdi maksimum ama yine son gelen faturam çok tasarruf etmemize ve 1 hafta evde olmamamıza rağmen 2 kişilik aileye 120 lira geldi

Gece yatarken düşüyor 19'a. Normalde otururken 22. Sağlıklı oda sıcaklığı 18-21 arasıdır zaten, ben sıcak sevdiğim ve anemik olduğum için biraz daha yüksek tutuyorum. Yani hayır, soğuk olmuyor hatta eşim hararetli bir insan olduğu için tişörtle ya da ince bir swetshirtle takılıyor evde.
Evet ideal sıcaklık 19 falan ama ben çok üşüyorum ya küçük çocugumda var 21 e falan düştüğünde bile gece elleri burnu buz gibi oluyor o yüzden 23 24 derece ideal oluyor bizde ama geri dönüşü çok acı:cry:
Fatura 400 500 kesin gelir

Evet ideal sıcaklık 19 falan ama ben çok üşüyorum ya küçük çocugumda var 21 e falan düştüğünde bile gece elleri burnu buz gibi oluyor o yüzden 23 24 derece ideal oluyor bizde ama geri dönüşü çok acı:cry:
Fatura 400 500 kesin gelir

Çocuklu evde nasıl oluyor pek bilmiyorum. Gerçi teoride çocuk hareketlenmeye başladığında ortam ısısı düşürülmeli ama pratikte nasıl bilemedim.

:KK14:Konunun üzerinden geçmiş ama ben az meblâğlarla geçinenlere idrak edemedim şöyle ki
Gün de 1 ekmek alınsa eve ayda 40 lira
Sadece 5 litre su icilse ayda 100 lira
Haftada bir kere beyaz et o da tavuk olsa 100 lira
En ucuz marketlerden sadece 1 er kilo kahvaltılık alında 100 lira
Yağ şeker tuz salça pirinç makarna baklagil sebze meyve kuruyemiş ekstra hiçbir şey alınmasa Gün de 1 dilim ekmek bir dilim peynir ve zeytinle yaşanırsa 500 lira eder

:KK14:Konunun üzerinden geçmiş ama ben az meblâğlarla geçinenlere idrak edemedim şöyle ki
Gün de 1 ekmek alınsa eve ayda 40 lira
Sadece 5 litre su icilse ayda 100 lira
Haftada bir kere beyaz et o da tavuk olsa 100 lira
En ucuz marketlerden sadece 1 er kilo kahvaltılık alında 100 lira
Yağ şeker tuz salça pirinç makarna baklagil sebze meyve kuruyemiş ekstra hiçbir şey alınmasa Gün de 1 dilim ekmek bir dilim peynir ve zeytinle yaşanırsa 500 lira eder
yasanilir yasanilir da sonra bu insanlar neden mutsuz neden psikolojisi bozuk neden depresyonda ?

dışardan yemek söylemek bana artık daha mantıklı geliyor
eksikler için markete girince zararlı çıkıyosun
şöyle yakınlarda ev yemeği yapan esnaf lokantası tarzı bi yer bulsam anlaşacam akşam yemeği için yemin ediyorum

yazin 18 kisilik misafir almistim, hepsi de yetiskin sadece 4 cocuk vardi iclerinde.
Et alip kofte yapmasam isin icinden cikamam, tavuk yapsam ayni hesap.
Bursadaki buyuk bi kofte evinden pismemis kofte siparis ettim, 1 kiloda 24 pismemis kofte 40 lira miydi neydi,4 kilo aldim, dolu dolu yetti, yanina firinda sebze pilav bol salata, ev yogurduyla 4 litre ayran bide tatli yapmistim,bana maliyeti 180 lira civarina gelmistir.
Ozellikle kalabalik misafir olunca disaridan bazi seyleri hazir almak daha uygun ☺

Valla bana basi 1 le baslayan 3 haneli bile abes geliyo artik 200 lere o kadar alistimki
Konu bile acicaktim nerdeyse
Bizim hatamiz ne biz napiyozz aciklayin hanimlarrrr:KK11:

Bize de 70-80 civarı geliyor elektrik. konyada yaşıyorum.
hafta da 3 defa ön yıkamalı çalıştırırım çamaşır makinesini 1 defa kısa program da.
1 defa bulaşık makinesi çalıştırırım.
akşam 7 den gece 1-2 ye kadar pc açıktır. eşim asla ışıkları kapatmaz.
ütüyü uzun uzun yapmam ne giyeceksek onu ütülerim.

yazin 18 kisilik misafir almistim, hepsi de yetiskin sadece 4 cocuk vardi iclerinde.
Et alip kofte yapmasam isin icinden cikamam, tavuk yapsam ayni hesap.
Bursadaki buyuk bi kofte evinden pismemis kofte siparis ettim, 1 kiloda 24 pismemis kofte 40 lira miydi neydi,4 kilo aldim, dolu dolu yetti, yanina firinda sebze pilav bol salata, ev yogurduyla 4 litre ayran bide tatli yapmistim,bana maliyeti 180 lira civarina gelmistir.
Ozellikle kalabalik misafir olunca disaridan bazi seyleri hazir almak daha uygun ☺
ahaha canim daha gecen hafta aynini yaptim bilionmu.izmir kofte yapayim dedim 6 kisilik misafire koftenin malzemeleri falan hazirlayacagima 50 liraya 1kilo 100 gram kofte aldm 25 adetti ama ben onu elimle sekillendirdim 30 a cogalttim.mukemmel bir yemek oldu herkes bayildi.yapmaya kalksam ayni paraydi bazi seyler daha pratik yasaya yasaya ogrenioz

Aylık alış verişimi yaptım dün 515 lira tuttu ( evdeki mevcut malzemeye bakarak alışveriş yaparım bu rakamın içinde dört dörtlük bir alış veriş yok)
Ceviz ve bademi ayrı yerden aldım 70 lira tuttu
100 lira süt paramız var yoğurt için
Haftada 80 liradan 320 lira pazar parası
Ay içinde ıvır zıvır eksik için 100-150 lira gidiyor
Su faturam 50 lira geldi diğer faturaları bekliyoruz bakalım, Kasım sonu itibariyle kaloriferi yakmaya başladık gündüzleri sıcak oluyor kapatıyorum ama gece soğuk bakalım ne gelecek Allah sonumuzu hayır etsin. İki kişiyiz bir de kedi çoluğu çocuğu olanlara kolaylıklar diliyorum

Back