Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Fırını ayda 2/3 kere kullanıyorum kurutma makinem var haftada 1 kerede o çalışıyo burda bi arkadaş yazmış bu ikisi çok elektrik yiyomuş ama genede bu kadar farkedermi bilemedim valla. Bende istanbuldayım semtle bi alakası olduğunu hiç sanmıyorum valla ben ablama göre daha lüks semtteyim ama o bendende çok ödüyo onun faturaları gördükçe halime şükrediyorum bende.

kızlar kıymayı tavuğu falan nerden alıyorsunuz ?
migros ve şoklara et balık kurumunun kıyması geliyor ben onlardan alıyorum yarım kilo 17 tl
kuşbaşı çok almayız çok sevmiyoruz
tüm tavuk da yine marketten kafamıza göre alır parçalattırrız

Ben marketlerden asla tavuk et falan almam canım, hep kasaptan alıyorum. kasap yürüme mesafesi 15-20 dk .. market ağzımın içinde ama gene de 20 dk yol gider kasaptan alırım hep

3 buçuk kişilik bir aileyiz 400 felan buluyor aylık mutfak alışverişi haftalık Pazar alışverişini haftalık yaparım 30 50 lira arası tutar aldığım büyük şeyler 3 5 ay gider salça bakliyat gibi şarküteri yı 15 gün yada 1ay arası gider yarım kilo alırım zeytin peynir tereyağı gibi en çok yoğurt yumurta yenir bizim evde 10 günde biter bittikçe alırım bende düzene oturtmaya çalışıyorum ama olmuyor

Haftalık yemek listesi ile alışveriş yapanlara özeniyorum inşallah yapabilirim bende

Ben marketlerden asla tavuk et falan almam canım, hep kasaptan alıyorum. kasap yürüme mesafesi 15-20 dk .. market ağzımın içinde ama gene de 20 dk yol gider kasaptan alırım hep

ya eskiden rezaletti lastik gibi resmen kokarca etleri tavukları ama şimdi et balık kurumu iyi geliyor bize
tavuk zaten ne olsa yeriz modundayız
kasap evimizin karşısında var ama çok pahalı

ya eskiden rezaletti lastik gibi resmen kokarca etleri tavukları ama şimdi et balık kurumu iyi geliyor bize
tavuk zaten ne olsa yeriz modundayız
kasap evimizin karşısında var ama çok pahalı
Kasap tercih ediyoruz biz gülüm, çünkü market vs ne kadar günlük dese de ben çok güvenemiyorum ne bileyim ..
Kasap daha taze ve temiz geliyor bana

Fark eder. Firin, kurutucu kullansam ben de direk 100 liranin üzerine cikardim muhtemelen. Firindan ziyade actifry kullaniyorum ben ama evde çok sık yemek yapmiyorum. Actifry bile her hafta calismiyor.

Neyse bence ben bu faturaları hak ediyorum baktım haftada bir bulasik makinasi açan var ben hergun açıyorum, 2 buzdolabi 1 derin dondurucu 1 su sebili 2 tv aspiratör çamaşır mak fırın hergun çalışıyor süpürge 2 güne bir zaten herşey zamlı yapcak bisey yok

Kızlar sizin faturalar da aşırı geliyor gibi geldi bana her gün iki kere ev süpürürüm bulaşık mak her gün çalışır bazen iki kere,fırını çok sık kullanırım kurutma makinam her gün açılır evde iki TV sürekli açık birini ben diğerini çocuklar kullanıyor,çamaşır makinası her gün diycem ben takıntılıyım deterjan kokmazsa duramıyorum aspratör çok yakar mı bilmiyorum ama oda sürekli açık ev kokmasın diye yazın klima da var en fazla 150 gelir..mutfak masrafına gelince günlük 100 gidiyor güne vurursak 400-500 sadece deterjan parası bence..

Yetirebilen var mı ki acaba? Bizim 2 kişiyken bile 800 übuluyordu ki şimdi bir bebekle çok geçiyordur.
Geçen gün beyefendiye yarım kilo kuzu kıyma, 1 adet avokado, organik yumurta, armut, tereyağı, mama ve kendimize makarna aldım. 250 lira tuttu

Günlük 100 tl mutfak masrafımı yapıyorsunuz ?????

Siz evde kaç kisisiniz bu nasil bir tempo ve tuketim. Gunde iki kere supurge, hergun bulasik makinasi doluyor filan benim evde kedi oldugu halde gunde 2 supurgeye gerek olmuyor yahu yada pasakliyim

Siz evde kaç kisisiniz bu nasil bir tempo ve tuketim. Gunde iki kere supurge, hergun bulasik makinasi doluyor filan benim evde kedi oldugu halde gunde 2 supurgeye gerek olmuyor yahu yada pasakliyim
Benim de evde 2 köpek var hafta da 2 defa temizlik yapıyorum sadece günlük 100 t mutfak masrafı diyor deterjanlar 400-500 tl tutuyormuş
ben beyaz ve renkli olarak kullanıyorum netten hep indirimden alırım genelde 6 kg lık alırım.. 2 si 70e falan denk getiriyorum bilindk bir marka herkesin türkiyenin %70nin kullandığı yani benim deterjanlarım çamaşır deterjanım bana 2-2,5 ay gider hatta şöyle komik bir şey söyliyimm evlenirken annem 120 li bulaşık mak tableti almıştı inanır mısınız ben evlenli 26 ay oldu daha 3-4 ay önce bitti yeni

Tek zamanlıda fark etmiyor aynı para geliyor birim fiyatı aynı çünkü.

Benim camasir, bulasik deterjanlarim her ay bitmiyor baya kullaniyorum o yuzden ne zaman bittigini bile hesaplamadim. Ciddi bir masraf oluşturmuyorlar.

Genel ev temizliginde de (tuvalet hariç) sirke+karbonat kullaniyorum. Onun maliyetini de bilmiyorum ama ciddi rakamlar olsa bilirdim.

Evde yaptigim yemeklere hergun 100 lira gitmiyor 2 kişiyiz. Haftanin belli gunleri disarda yiyoruz veya ev yemegi yapan yerlerde hazir yaptiriyoruz o zaman 100 lira veya uzeri tutabiliyor.
Evde kac kisiler merak ettim dogrusu.

Valla benimde deterjanlarım her ay bitmiyor .. 2 ay kadar kullanıyorum.
Çamaşır suyu yer temizleyici vs bende evde banyo ve mutfak tezgahı fayanslar hariç kullanmıyorum köpeklerden dolayı bende sirke ve karbonat ile temizliyorum evi bazen de arap sabunu..

vallahi bende :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…