• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bende şimdi yeni gelen elektrik faturama baktım her zaman binada en yüksek elektrik su doğalgaz bana gelir zaten, kimse bisey yakmıyor sanırım ben müsrif görmüyorum kendimi ama rahatımada düşkünüm çocuklarda üşümesin vs vs elektrik faturam 180 tl gelmiş doğalgaz daha açılmadı hava sıcak, bu faturalar yaşadığınız şehire ve ilçeye gorede değişiyor emlak vergisi nasıl fark ediyorsa aynı mantık

benimde elektirigim 130 140 dan asagi gelmiyor ustelik calisan aksamdan aksama evde olan hergun ev supurmeyen biriyim karsi komsum ev hanimi aksama kadar supurge yapar tv 24 saat acik firin yemekleri pasta birek corek hergun yapar ama ona surekli 1 (bir) tl fatura geliyordu! onun sayacinin bize aktigini dusunuyiorum gittim tedasa sikayet dilekcesinde bulundum sayacim incelensin dedim.gelip incelediler benim fatiralarim azalmadi ama komsumun faturlalari artti(olmasi gereken)🤣

Ah ah.. ilk evlendigim zamanlar aklıma geldi. Markete gidip alışveriş yapmak bir zevkti eşimle is çıkışı gider gezer ne istiyorsak sepeti doldururduk.
Şimdi en elzem şeylerin en ucuzunu almaya çalışıyorum yine de ilk zamanlardaki harcamalarımdan pahalıya geliyor , keyfi luksler zaten bitti. İki çeşit peynir alsam 50 TL ye geliyor ondan sonra insanın bişey alası gelmiyor zaten

Vallahi okudukça hayretlerim şaşıyor ya bize 5 lt lik teneke yağ 2 ay net gidiyor.
Napıyor bu millet cıllık yağ ile yemek mi yapıyor. bana 1 kg lık çay 1,5 ay gidiyor.
Bilmiyorum sanırım bunun 2 kişi olmakla ilgisi var .. gerçekten şaşırıyorum ya
Benim evimde ayda 1kiloluk tereyağ, 3 lt ayçiçek, 2 litre de zeytiyağı gider mesela.
Kızartma değilse tüm yemeklere zeytinyağı ve tereyağ ile yaparım, ayçiçeği sadece kızartmalara ve kek börek türevlerine kullanırım.
Keza pasta kek onlara da daha standart bir tereyağ ile karıştırır ikili koyarım.
Kızartma yağını 1 kere kullanır, pet şişede biriktirir atarım.
Yemeklerim hiç yağlı olmaz, lezzetli olur ama😍

Doğalgaz 700-900 tl arası mı:skandal:
Eviniz dubleks mi ? ya da kaç metre kare?
Bizim evimiz 160mt kare ama 2,5 yıllık evliyim yazın 30-50 arası maksimum, kışın da 300ü hiç geçmedi. Ve kışın gece gündüz yanar. hiç kapatmayız. 1 üst katım dubleks onlara da kışın 400-450 civarı geliyor. 500 bile geldiğini duymadım.

bence size çok fazla geliyor gerçekten 700-900 arası doğalgaz olur mu yahu
Ben Ağrıda yaşıyorum.
Eksi 40 derece oluyor hava.
Ve bebeğim var.
Geçen sene bebeğim yoktu.
Ve ısınamadık bile ve 600 700 tl ödedik.burada insanlar bir aydır yakıyor kombiyi.

neden tedavi olunmuyormus. gayet guzel tedavi olunuyor. hastane konusunda hak yemeyin bence.
eskiden ilcedeki hangi hastaneye bagliysak ona giderdik. sabahtan kuyruga girerdik 5-6 gibi. daha gec kalirsan sira kalmama ihtimali cok fazlaydi. hangi doktor denk gelirse. agiz aftlarim icin nasir ilaci veren doktora denk gelmiştim.

simdi istedigim hastaneye gidiyorum. begenmedigime gitmiyorum. hep devlet hastanelerinde tedavi görüyorum. oglumun dogustn olan problemi acibadem de 15 binlik ayni tedaviyi bedavaya gorduk devlet hastanesinde. spesifik bir hastalik oldugu icin bu alanda adi olan bir doktora ustelik.

saglik konusuna laf eden gercekten olaya sadece ideolojik bakiyordur. tarafsiz bakabilen hakkini teslim eder.
Devlet hastaneleri berbat.
Çok net söylüyorum berbat.
Hamileyken 2 defa gittim bin pişman oldum.
Dış gebelik geçiriyordum ve ölecektim az kalsın ve doktorlar beni tedavi etmeyi red etti ölür bu dediler eşim yalvardı ameliyata alın ölecek diye.
Doktor Bana 10 dakikan var öleceksin dedi.
İkinci gebeliğimde düşük tehlike vardı düşer bu bebek takılma çok dedi.
Var islerim için kalp damara gittim ben ameliyat etmem dedi.
Dahiliyeye gittim kan değerim düşük diye resmen azar yedim.
Çocuk doktoruna bebeğim götürdüm doktor Tartıya resmen attı bebeğimi. Ağla ağla susturamadık.
Ben ağrıdayım aynı iğrenç hizmet anlayışını ankarada annemde yaşıyor. Hastane hastane geziyor yok.

Siz nerede yaşıyorsunuz bilemem ama biz de durum bu.

Bende genelde zeytinyağlı fasulye ya da enginar vs yapacağım zaman kullanıyorum zeytinyağını güzel oluyor, lezzetli . Eşim çok seviyor, sırf onun için o şekilde yapıyorum
evet fasulyede enginarda guzel oluyor surda diyet yapmaya calisiyorum fasulyeler enginarlar uctu gozumun onunden😂😂😂

Hep merak ettiğim bir konu bu yarama dokundun
3 kişiyiz çocuğum daha 2 yaşında ve geçen hesapladım mutfak masrafım asgari ücret kadar ki yemek dökmem ve ya jambonlar biftekler pek yemeyiz. Sadece dikkat ettiğim taze ve kaliteli yemek ama lüks tüketim mi dersen bence değil. İnsanlar nasıl yetişiyor ben de mi bir problem var diye düşünüyorum.
Konuya gelen yorumları müsait zamanda tek tek okuyacağım

Ben sadece sızma zeytinyağı ve tereyağ kullanıyorum yağ sızma ise asla koku yapmaz gerçek yağda odur zaten ,cicekyagi sağlıklı olmadığından almıyorum haftada 1 litre zeytinyağı ve 250 gr tereyağ bitiyor pasta börek yapılırsa tabi daha çokta gider özellikle sarma dolma çok yağ istiyor

Neyle ısınıyorsunuz?
Kombi başka ne olabilirdi ki biz Aralıgin ortasına kadar kombi yakilmaz Martin ortasına kadar yanar çünkü evim çok sıcak sabahtan akşama kadar güneşin içinde kısa sortla duruyoruz Ankara soğuktur ama bu aralar çok sicak kombimizde çok iyidir az yakar ve çok sıcak olur 40 yanar

Bizde kuruşa sakız yok, cent diyorsunuz valla ağlanacak halimize gülüyoruz😂
Gerçi 65 cent sanırım 4 5 tl yaptığı düşünülürse, aynı fiyat.
Ama bizim asgari ücret kaç yapıyor sizin orada, onu hesaplamak lazım.

1.557 € diye yaziyor internetten baktim, emin degilim, daha yüksek olabilir güncel halini bilmiyorum
Ama söyle birsey var mesela bizim kiralar cok yüksek
Yani kaldigim köyde en uygun kralar 700 eurodan basliyor ki bu kirayi bulmak da cok zor, kiralar cok yüksek, ayni sekilde esimin maasinin yarisi sadece vergiye gidiyor
Türkiyedeki daireler cok büyük ve genis burada cok daha minimal yasiyor insanlar

Kombi başka ne olabilirdi ki biz Aralıgin ortasına kadar kombi yakilmaz Martin ortasına kadar yanar çünkü evim çok sıcak sabahtan akşama kadar güneşin içinde kısa sortla duruyoruz Ankara soğuktur ama bu aralar çok sicak kombimizde çok iyidir az yakar ve çok sıcak olur 40 yanar
Evim her dakika güneş alır.
Çift yalıtımlı.
200 metrekare.
Şu an piyasadaki en pahalı tam yoğurmalı kombiyi kullanıyoruz
Gece yatmaksak ev buz gibi.
Evin ısısını 22 derecede sabit tutuyoruz bebekten dolayı.
Ve burada son 1 aydır Kaloriferler yanıyor.
Ağrıda yaşıyorum.

Elektriğe 100 tl ve altı ödeyenler formulü ney bu işin 😆 akşama kadar boş ev sadece hafta sonu çalışan elektrik süpürgesi ve çamaşır makinesiyle 170 tlden aşağı fatura ödemedim henüz. Aylık 400/500 tl mutfak masrafından bahsedilmiş ona hiç girmiyorum çocuk yok 2 kişiyiz 1000 tlden aşağıya düşmedik hiç hayır hergün et tavukta yemiyoruz ama 😁 kendimden çok şüphe duymaya başladım çokmu müsrifim acep 🤨

Bazilari fakir semtlere az geliyor demiş. Semt ismi vermek istemiyorum ama istanbulda koprulerden birinin bacagina yakinim ve fakir kismin oturdugu biyer degil.

Elektirik 80-90 geliyor nadiren 100 lira olur.
Anlatayim.

Camasir mak haftada 2
Bulasik mak. haftada 1-2
Supurge haftada 3-4 sadece

Firinimi pek kullanmiyorum hatta hic kullanmiyorum.
Kurutma makinam yok kullanmiyorum
Evde TV yok izlemiyoruz.

Annemler İstanbula gore daha kucuk bir sehirde ve kenar bir semtte oturuyor olmalarina ragmen benden birazcik daha fazla fatura oduyorlar ve annem babam ikiside aksama kadar evde olmayan calisan insanlar.

Valla 2 kişiyiz bir de bebek var.
İki kişinin aylık mutfak masrafı bizde 700 800tldir.
Et tavuk balık kıyma mutlaka olur
Peynir tereyağ süt köyden kayınvalidem yollar.
Kahvaltılık olarak düzenli alınan tek şey yumurta.
Ekmek yenmez haftada bir kez dilimli tam buğday ekmeği alıyoruz.
Kuruyemiş alıyoruz kuru üzüm Hurma falan.
Meyve eşim yiyor kendine alır.
Sebze ben yerim bana alınır. Ama hep o ayın sebzesi alınır
Salata malzemesi hafta bir alınır.
Patates soğan çuvalla alıyoruz 1 kış gidiyor.

Evim her dakika güneş alır.
Çift yalıtımlı.
200 metrekare.
Şu an piyasadaki en pahalı tam yoğurmalı kombiyi kullanıyoruz
Gece yatmaksak ev buz gibi.
Evin ısısını 22 derecede sabit tutuyoruz bebekten dolayı.
Ve burada son 1 aydır Kaloriferler yanıyor.
Ağrıda yaşıyorum.
Kuzum ağrı da yaşıyorum diyorsun en soğuk bölge kar düşerse ilk sizin oralara düşüyor bizim bura şimdi 21 derece sıcak sabaha karşı tabi biraz soğuk oluyor ama donacak kadar değil bende bebk yok eşim zaten yeri geliyor geceden gidiyor ise gün içinde evde oluyor şunda bile o kdar sıcak ki hava durulmuyor hepte böyle olsa keşke gaz yakmayiz 100 gaz aliyorsun 50 TL yükleniyor düşün yani nerde bu 50 TL yok milletin günahını bizler çekiyoruz işte paran varsa yaşarsın paran yoksa yasamayazsin çok şükür Allah bu günlerimizi aratmasın gücüm yetiyor

Back