• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Kızlar sizin faturalar da aşırı geliyor gibi geldi bana her gün iki kere ev süpürürüm bulaşık mak her gün çalışır bazen iki kere,fırını çok sık kullanırım kurutma makinam her gün açılır evde iki TV sürekli açık birini ben diğerini çocuklar kullanıyor,çamaşır makinası her gün diycem ben takıntılıyım deterjan kokmazsa duramıyorum aspratör çok yakar mı bilmiyorum ama oda sürekli açık ev kokmasın diye yazın klima da var en fazla 150 gelir..mutfak masrafına gelince günlük 100 gidiyor güne vurursak 400-500 sadece deterjan parası bence..
milletin hakkını yiyorsunuz. sizin yaktığınız elektrik 5 aileye bedel. yazık günah.

lenfomadan suphelendikleri bir hastaydim ben su durumdaki bir insana 6 ay sonraya boyun us randevusu verdiler 6 gun 6 hafta degil tam 6 ay okadar sinirlendim ki paramla cektirmek zorunda kaldim ayni hastaneye 120 lira oduyosunuz ertesi gun filminizi hemen cekiyorlar
bunu tartisma icin soylemiyorum belki kolayliklarda vardir ama birde isin bu tarafi var
ben de tartışma için söylemiyorum ama bende bi ultrason için 2 ay sonraya sıra aldım gitmedim tabi.

oğlumun diş ağrısı mevzusunda 1 seneden önce randevu bulamadıkta tanıdık soktuk araya her gün araya araya zorla sırayı öne aldırdık.

göz doktoruna randevu alıp gittim bakmadı. neymiş ameliyattan çıkmış o gün bakmayacakmış e sıra verdi sistem diyorum hayır dediler azar mı duymak istiyosun dediler hem doktor hem sekreterleri. aradım sabim i şikayet ettim doktor haklıymıl ameliyattan çıkmış bakmak zornuda değilmiş.

simdi kimin hakkını kime teslim edeyim?

Bende şimdi yeni gelen elektrik faturama baktım her zaman binada en yüksek elektrik su doğalgaz bana gelir zaten, kimse bisey yakmıyor sanırım ben müsrif görmüyorum kendimi ama rahatımada düşkünüm çocuklarda üşümesin vs vs elektrik faturam 180 tl gelmiş doğalgaz daha açılmadı hava sıcak, bu faturalar yaşadığınız şehire ve ilçeye gorede değişiyor emlak vergisi nasıl fark ediyorsa aynı mantık
trabzonda, ankarada ve bursada yaşadım elektriğim 100 ü geçmedi, illaki şehre göre fark vardır ama esas olan kullanımınızdır.

Bizimde bin tl yi geçiyor
İki kişiyiz. Enflasyon var yapacak birsey yok
Fındık ceviz vs eksiksiz sağlıklı beslenmek isteyenlerin bu rakama ulasması normal
hah işte bu doğru. fındık ceviz et çeşitli meyve sebze bakliyat yemek istemezsen makarnayla bulgurla ayı ucuza kapatırsın. öbür türlüsü imkansız. inanın aylar oldu ben evime fındık ceviz vs almayalı. ve daha bi sürü şeyi hatta. insanlar 300 400 e mutfak alışverisini anca bu şekilde yapar.. başka yolu yok.

hah işte bu doğru. fındık ceviz et çeşitli meyve sebze bakliyat yemek istemezsen makarnayla bulgurla ayı ucuza kapatırsın. öbür türlüsü imkansız. inanın aylar oldu ben evime fındık ceviz vs almayalı. ve daha bi sürü şeyi hatta. insanlar 300 400 e mutfak alışverisini anca bu şekilde yapar.. başka yolu yok.
Valla benim fındık Karadenizden geliyor, kayınvalidem her yaz köye gideer yerleri var , Ceviz de Erzincandan gelir; dedemin bahçede ağaçlar var her sene getirir :D evde her şey var.. ama mutfak alışverişim maksimum 400 :D

sanırım ben şanslı insanlardanım :D

Valla benim fındık Karadenizden geliyor, kayınvalidem her yaz köye gideer yerleri var , Ceviz de Erzincandan gelir; dedemin bahçede ağaçlar var her sene getirir :KK70: evde her şey var.. ama mutfak alışverişim maksimum 400 :KK70:

sanırım ben şanslı insanlardanım :KK70:
çok sanslısınız nasıl 400 e yapıyosunuz ben ciddi merak ediyorum. ben aylardır maddi durumdaki kötüleşmemizden dolayı markete çıkamadım desem yalan olmaz. makarna falan alıyorm genelde. ucuz şeyler yani.

3 kilo et 100 lira
2 kilo tavuk pirzola faan alsan 25-30 lira
5 litre yağ 40 lira
1 er kilo salç alsanız en kötü 20 lira
2,5 kilo pirinç 30-35 lira
1 kilo peynir 25-30 lira
30 lu yumurta 20-25 lira
1 kilo çay 30 lira
1 er kilo siyah ve yeşil zeytin alsan 30-35 lira
5 kilo yoğurt alsan 25 lira

bak burası bile 350 tuttu bile .. daha deterjanı, unu, makarnası, kaşarı, temizlik malzemesi, sebzesi bi dünya seyi eksik. ben sizi yargılamak için söylemiyorum nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum.

valla faturalar aynı ilde semte göre bile değişkenlik gösteriyor birde kademe olayı var ya onu geçince metreküp başına daha fazla geliyor..
bizin su ortalama 45
elektrik 100
doğalgaz yaz ayları 20, kış 250-300 falan geliyor.
internet 80 civarı bunlar evin genel giderleri...
aidat 60 tl.
mutfak masrafına gelirsek bakliyat, temizlik malzemeleri bittikçe alınır.
haftalık pazara gidilir genelde sebzeler yarımşar kg alınıyor, yanına meyve falan ortalama 100 tl ye ancak pazar düzülüyor.
çay-şeker-makarna-pirinç-süt-kahvaltılık-atıştırmalık vs aylık alsan yanına etinide alırsan (bonfilo biftek değil kuşbaşı kıyma en fazla birer kilo ya da tavuk) zaten 500 civarı o tutuyor. günlük alınan yogurt yumurta vs saymıyorum bir markete gir çık en az 20 tl...
ee bunun kredisi kartı çocuğun kreşi vs masrafı var maaş yattığı gün bir sıfır geride başlıyoruz...

haftada bir et, tavuk, haftasonları mutlaka balık, mevsim sebzeleri bakliyat hiç eksik olmaz. fındığımız bedava ama ceviz kuruyemiş çocuklar için çok önemli gıdadan asla kısmam x marketteki salça 7 lira diye onu almam gider 15 liraya tukaş alırım ama yetiyor işte napalım, yine konuyu makarna bulgura vurmayın çocuklarım bile makarna sevmiyor malesef

çok sanslısınız nasıl 400 e yapıyosunuz ben ciddi merak ediyorum. ben aylardır maddi durumdaki kötüleşmemizden dolayı markete çıkamadım desem yalan olmaz. makarna falan alıyorm genelde. ucuz şeyler yani.

3 kilo et 100 lira
2 kilo tavuk pirzola faan alsan 25-30 lira
5 litre yağ 40 lira
1 er kilo salç alsanız en kötü 20 lira
2,5 kilo pirinç 30-35 lira
1 kilo peynir 25-30 lira
30 lu yumurta 20-25 lira
1 kilo çay 30 lira
1 er kilo siyah ve yeşil zeytin alsan 30-35 lira
5 kilo yoğurt alsan 25 lira

bak burası bile 350 tuttu bile .. daha deterjanı, unu, makarnası, kaşarı, temizlik malzemesi, sebzesi bi dünya seyi eksik. ben sizi yargılamak için söylemiyorum nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum.
Şöyle anlatayım..
Et kurban bayramından kalan yeterli kadar var.. biz 2 yıldır eşim ve ben olarak 2 kişi kesiyoruz. 1 ini bağış yapıyoruz. diğerinin cogunluğunu dağıtıp kalanı derin dondurucuma koyuyorum.
Salçam genelde halamdan geliyor köyde yapıyor bana da gönderiyor.
Bunun haricinde haftanın 3 maksimum 4 günü evde akşamları yemek pişiyor; kalan 2 gün kv 1 gün de annemde yiyoruz.
Derin dondurucumu genelde kv doldurur. Kışlık herşeyim var bamya, fasulye, barbunya, yaprak sarması vs kendisine yaparken bana da poşet poşet hazırlar koyar.
Yoğurt asla almam onu da kv mayalayıp veriyor.

Haftanın 1 günü evde kahvaltı yapıyoruz haliyle kahvaltılıklarımız epey götürüyor bizi. boğazımızdan asla kesmiyoruz.
Deterjanlarımı temzlik malz. hep internetten kovalıyorum indirime girdikçe alıyorum. bazen baya uyguna düşüyor. Mesela geçen gün nette bir sitede indirim vardı bulaşık deterjan tabletimi normalde 50 küsürlerde olan deterjanı 25 tlye aldım gibi...

5 lt lik teneke yağ bize 2 aydan fazla gidiyor neredeyse, 1 kglık çay 1,5 ay gidiyor gibi..
400tl bile benim için şu durum da fazla rakam inanın cogu ay o kadar bile tutmuyor ve emin olun herşeyin en iyisini alıyoruz ki keza eşim asla ucuz ya da boğazdan kısma taraftarı değildir.

Biz de iki kişiyiz. Giydiğimizi yıkamadan ikinci kez giymeyiz. Ancak her akşam çamaşır da yıkamıyoruz. Kirlileri dolaba değil kirli sepetine atıyoruz elbette. Üstelik ben de çamaşırları beyazlar, koyu renkliler ve açık renkliler şeklinde ayırırım. Mutfak tekstilini asla diğer çamaşırlarla birlikte atmam. Ama haftada makinanın iki ya da üç kez çalışması yeterli olur. Sanırım kıyafet bol olduğu için, yıkamazsak eksiklik duymamamızdan kaynaklanıyor bu. Çamaşırların koku yapacak kadar beklediği de hiç olmadı.

Benim en büyük elektrik tüketimim bulaşık makinasından kaynaklanıyor sanırım. Hem koku yapmasını istemediğimden hem de iki kişi de olsak çok sayıda kupa, bardak vs. kullandığımızdan hemen her gün çalışıyor makina.

Yine fırını da sık kullanırım. Haftada bir iki kez fırın yemeği yaparım. Tüm gün evde olmadığımızdan süpürge bir ya da iki kez çalışır. Haftada bir kaç kez kahve makinam çalışıyor. Hemen her gün saç kurutma makinası/düzleştirici/ütü çalışıyor. Elektrik faturam 100 TL’yi geçmiyor pek.

Yeme içme konusu ise pek tartışmaya açık değil. Herkesin beslenme tarzı, kullandığı markalar farklı çünkü. Bu nedenle birine aylık 400 TL yeterken, diğerine 1000 TL yetmeyebilir. Yine de yağ tüketimi ile ilgili bazı yazılanlara şaşırdım. Ben de çoğunlukla tereyağı ve zeytinyağı kullanıyorum. Yemeklerim yağsız, lezzetsiz değildir ancak ayda 5-6 litre/kilo yağ tüketimimiz de olmuyor. Bu kadar yağ benim iki üç aylık tüketimime denk gelir.

Bizim de bitiyor, evde her gün farklı yemek yapıyorsanız normal. Sürekli alışverişe gitmek yerine süpermarketlerin bazılarının Online uygulamaları var ürünleri seçiyorsunuz ödemeyi yapıyorsunuz (kapıda ödeme de oluyor) istediğiniz saatte eve getiriyorlar onu tavsiye ederim.

Elektrik dgaz ve suyu idareli kullanmak pintilik cimrilik parasizlik degildir.
Tukenebilen kaynaklari herkes idareli kullanmak zorunda ,bu kendinden sonraki nesile borcumuz.
Kimse banyo yapmasin pis koksun evde donsun demiyoruz ama bu konuda israf etmeyen herkese tesekkur ederim takdir ederim.
Bu kadar cok tuketimin oldugu bir caga ben ayak uydurmakta zorlaniyorum.
Temiz ve saglikli gida hassas noktam
Iki tane yetisme caginda cocugum ve agir bir hastalik atlatmis esim varken beslenme bizim icin elzem

Amaaa son model 5 6 bin liralik telefonumuz yok
Canimiz sıkıldikca araba esya modeli degismeyiz.
50 cift ayakkabimiz cantamiz montumuz yok
Gerek de yok. Hic eksiklik duymuyoruz.
Illa super luks dairemiz olsun kendi evimizde oturalim diye dunyanin kredisini de odemiyoruz.
Hersey yeteri kadar hicbirseyin eksikligini duymuyoruz.
Ihtiyacimiz olana sahibiz bitti gitti.
Bize dayatilan gozumuze sokulan sahip olmak zorindaymisiz algisi olusturulan hicbirseye kanmiyoruz boylece ailece gidilecek eglenilecek bircok seye zaman ve nakit bulabiliyoruz.
Gercek ihtiyac sahiplerini ayri tutarak soyluyorum
Yemeden icmeden kisip giyim kusam alip luks kahve zincirlerine giden tabak canaga para gömen insanlar da ay valla onu alamiyoruz bunu yiyemiyoruz deyince cok kiziyorum. Sen aç kalmaya mahkumsun cunku senin tercihin senin onceligin.
Ulke sartlari ekonomik kriz vs de biryere kadar.
Yurtdisinda da bu boyle.
Oralarda yasayan bircok tanidigim insanin da anlattigi farkli degil.

Vallahi kızlar bana da ayda 1.500 mutfak parası ancak yetiyor hani öyle yediğimiz lüks şeyler falan da değil anlamıyorum hala da yetiştiremiyorum
Su faturam 65 tl
Elektrik faturam 135 geldi

Yetiştirenler bana da bi akıl versin👍👍

Kız D Dilos06 grçmişi okuyamadım ama becerikli hatunsun vesselam yetiştiriyorsun idolümsünnnnnn😜😜😜😜

Hesaplayın mutlaka, ben aşağı yukarı biliyorum ama topa tutulacağım diye yazmıyorum😂
Çünkü biz onla doyuyorsak millet aç, millet toksa biz otel işletiyoruz öyle bir fark çıkıyor.
Kısılabilir şeyler elbette var, gıdadan kısmak asla tercihim olmaz o ayrı.
Benim eşim de yemekten kısılmaz der,üstelik yemeyi de alış verişi de çok sever. O nedenle gıda masrafımız düşmez :KK43:

Bu arada haftada 7 8 makina çamaşır yıkanır
Hergün bulaşık. Makinası çalışır
Elektrik süpürgesi hergün çalışır

Benim eşim de yemekten kısılmaz der,üstelik yemeyi de alış verişi de çok sever. O nedenle gıda masrafımız düşmez :KK43:
Benim eşimde öyle yaaa onunla markete gittiğimizde çok fazla tutuyor 800 tl ödüyorum İnan ki eve getirdiğinin çoğu kahvaltı tarzı

Kizlar haftada 1 makine nasil acmayi basariyorsunuz? Ben de hergn camasir, kurutma ve bulasik aciliyor. Hergn evibsupururum. Ocagim elektrikli. 160 170 gelir her ay. Ama bizdemi anormallik var 2 kisiyiz. Camasirlari koyu orta ve beyaz olarak uce ayirarak yikiyorum ve hergn renkli cikiyor 9kg makineye
İki kişi olunca, gün boyu dışarda çalışınca ne bulaşık ne çamaşır çıkıyor. Hafta sonu çalışıyor makineler. Ev süpürme de haftada bir. Aslında onu haftada iki yapsam daha iyi olacak ama napim eve gelince enerjisiz oluyoruz.

Valla bütün eşyalarım a+++ ve 5 yıllık ama 170lerde faturam çalışıyorum bütün gün evdede yokum üstelik🤔 biyerde bi hata yapıyorum ama çözemedim 😁
Kayınvalidemlere de hep yüksek geliyordu eski tv yi ve çamaşır makşnesini değiştirdiler 30 tl falan daha az ödüyorlar şimdi

İki kişi olunca, gün boyu dışarda çalışınca ne bulaşık ne çamaşır çıkıyor. Hafta sonu çalışıyor makineler. Ev süpürme de haftada bir. Aslında onu haftada iki yapsam daha iyi olacak ama napim eve gelince enerjisiz oluyoruz.
Ha haftalık mutfak masrafımız minimum 150. Ayda 600’ü geçer. Yiyoz içiyoz valla elhamdulillah 😁😁
Markette de ekonomik davranmaya çalışsam diye bazı şeylerin özellikle en pahalısını alırım, sucuk gibi, bal gibi, peynir gibi. Ucuza kaçılmaz her yerde.

Back