- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
milletin hakkını yiyorsunuz. sizin yaktığınız elektrik 5 aileye bedel. yazık günah.Kızlar sizin faturalar da aşırı geliyor gibi geldi bana her gün iki kere ev süpürürüm bulaşık mak her gün çalışır bazen iki kere,fırını çok sık kullanırım kurutma makinam her gün açılır evde iki TV sürekli açık birini ben diğerini çocuklar kullanıyor,çamaşır makinası her gün diycem ben takıntılıyım deterjan kokmazsa duramıyorum aspratör çok yakar mı bilmiyorum ama oda sürekli açık ev kokmasın diye yazın klima da var en fazla 150 gelir..mutfak masrafına gelince günlük 100 gidiyor güne vurursak 400-500 sadece deterjan parası bence..
ben de tartışma için söylemiyorum ama bende bi ultrason için 2 ay sonraya sıra aldım gitmedim tabi.lenfomadan suphelendikleri bir hastaydim ben su durumdaki bir insana 6 ay sonraya boyun us randevusu verdiler 6 gun 6 hafta degil tam 6 ay okadar sinirlendim ki paramla cektirmek zorunda kaldim ayni hastaneye 120 lira oduyosunuz ertesi gun filminizi hemen cekiyorlar
bunu tartisma icin soylemiyorum belki kolayliklarda vardir ama birde isin bu tarafi var
trabzonda, ankarada ve bursada yaşadım elektriğim 100 ü geçmedi, illaki şehre göre fark vardır ama esas olan kullanımınızdır.Bende şimdi yeni gelen elektrik faturama baktım her zaman binada en yüksek elektrik su doğalgaz bana gelir zaten, kimse bisey yakmıyor sanırım ben müsrif görmüyorum kendimi ama rahatımada düşkünüm çocuklarda üşümesin vs vs elektrik faturam 180 tl gelmiş doğalgaz daha açılmadı hava sıcak, bu faturalar yaşadığınız şehire ve ilçeye gorede değişiyor emlak vergisi nasıl fark ediyorsa aynı mantık
hah işte bu doğru. fındık ceviz et çeşitli meyve sebze bakliyat yemek istemezsen makarnayla bulgurla ayı ucuza kapatırsın. öbür türlüsü imkansız. inanın aylar oldu ben evime fındık ceviz vs almayalı. ve daha bi sürü şeyi hatta. insanlar 300 400 e mutfak alışverisini anca bu şekilde yapar.. başka yolu yok.Bizimde bin tl yi geçiyor
İki kişiyiz. Enflasyon var yapacak birsey yok
Fındık ceviz vs eksiksiz sağlıklı beslenmek isteyenlerin bu rakama ulasması normal
Valla benim fındık Karadenizden geliyor, kayınvalidem her yaz köye gideer yerleri var , Ceviz de Erzincandan gelir; dedemin bahçede ağaçlar var her sene getirirhah işte bu doğru. fındık ceviz et çeşitli meyve sebze bakliyat yemek istemezsen makarnayla bulgurla ayı ucuza kapatırsın. öbür türlüsü imkansız. inanın aylar oldu ben evime fındık ceviz vs almayalı. ve daha bi sürü şeyi hatta. insanlar 300 400 e mutfak alışverisini anca bu şekilde yapar.. başka yolu yok.
çok sanslısınız nasıl 400 e yapıyosunuz ben ciddi merak ediyorum. ben aylardır maddi durumdaki kötüleşmemizden dolayı markete çıkamadım desem yalan olmaz. makarna falan alıyorm genelde. ucuz şeyler yani.Valla benim fındık Karadenizden geliyor, kayınvalidem her yaz köye gideer yerleri var , Ceviz de Erzincandan gelir; dedemin bahçede ağaçlar var her sene getirirevde her şey var.. ama mutfak alışverişim maksimum 400
sanırım ben şanslı insanlardanım
haftada bir et, tavuk, haftasonları mutlaka balık, mevsim sebzeleri bakliyat hiç eksik olmaz. fındığımız bedava ama ceviz kuruyemiş çocuklar için çok önemli gıdadan asla kısmam x marketteki salça 7 lira diye onu almam gider 15 liraya tukaş alırım ama yetiyor işte napalım, yine konuyu makarna bulgura vurmayın çocuklarım bile makarna sevmiyor malesefhah işte bu doğru. fındık ceviz et çeşitli meyve sebze bakliyat yemek istemezsen makarnayla bulgurla ayı ucuza kapatırsın. öbür türlüsü imkansız. inanın aylar oldu ben evime fındık ceviz vs almayalı. ve daha bi sürü şeyi hatta. insanlar 300 400 e mutfak alışverisini anca bu şekilde yapar.. başka yolu yok.
Şöyle anlatayım..çok sanslısınız nasıl 400 e yapıyosunuz ben ciddi merak ediyorum. ben aylardır maddi durumdaki kötüleşmemizden dolayı markete çıkamadım desem yalan olmaz. makarna falan alıyorm genelde. ucuz şeyler yani.
3 kilo et 100 lira
2 kilo tavuk pirzola faan alsan 25-30 lira
5 litre yağ 40 lira
1 er kilo salç alsanız en kötü 20 lira
2,5 kilo pirinç 30-35 lira
1 kilo peynir 25-30 lira
30 lu yumurta 20-25 lira
1 kilo çay 30 lira
1 er kilo siyah ve yeşil zeytin alsan 30-35 lira
5 kilo yoğurt alsan 25 lira
bak burası bile 350 tuttu bile .. daha deterjanı, unu, makarnası, kaşarı, temizlik malzemesi, sebzesi bi dünya seyi eksik. ben sizi yargılamak için söylemiyorum nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum.
Benim eşim de yemekten kısılmaz der,üstelik yemeyi de alış verişi de çok sever. O nedenle gıda masrafımız düşmezHesaplayın mutlaka, ben aşağı yukarı biliyorum ama topa tutulacağım diye yazmıyorum
Çünkü biz onla doyuyorsak millet aç, millet toksa biz otel işletiyoruz öyle bir fark çıkıyor.
Kısılabilir şeyler elbette var, gıdadan kısmak asla tercihim olmaz o ayrı.
Benim eşimde öyle yaaa onunla markete gittiğimizde çok fazla tutuyor 800 tl ödüyorum İnan ki eve getirdiğinin çoğu kahvaltı tarzıBenim eşim de yemekten kısılmaz der,üstelik yemeyi de alış verişi de çok sever. O nedenle gıda masrafımız düşmez
İki kişi olunca, gün boyu dışarda çalışınca ne bulaşık ne çamaşır çıkıyor. Hafta sonu çalışıyor makineler. Ev süpürme de haftada bir. Aslında onu haftada iki yapsam daha iyi olacak ama napim eve gelince enerjisiz oluyoruz.Kizlar haftada 1 makine nasil acmayi basariyorsunuz? Ben de hergn camasir, kurutma ve bulasik aciliyor. Hergn evibsupururum. Ocagim elektrikli. 160 170 gelir her ay. Ama bizdemi anormallik var 2 kisiyiz. Camasirlari koyu orta ve beyaz olarak uce ayirarak yikiyorum ve hergn renkli cikiyor 9kg makineye
Kayınvalidemlere de hep yüksek geliyordu eski tv yi ve çamaşır makşnesini değiştirdiler 30 tl falan daha az ödüyorlar şimdiValla bütün eşyalarım a+++ ve 5 yıllık ama 170lerde faturam çalışıyorum bütün gün evdede yokum üstelikbiyerde bi hata yapıyorum ama çözemedim
Ha haftalık mutfak masrafımız minimum 150. Ayda 600’ü geçer. Yiyoz içiyoz valla elhamdulillahİki kişi olunca, gün boyu dışarda çalışınca ne bulaşık ne çamaşır çıkıyor. Hafta sonu çalışıyor makineler. Ev süpürme de haftada bir. Aslında onu haftada iki yapsam daha iyi olacak ama napim eve gelince enerjisiz oluyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?