- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
Tabii ki biter,sürekli evde olup yemek yapılıncaGerçekten 5 lt lik teneke yağı ya da mesela 1-2 kgluk bir çayı 25-30 günde bitiriyor musunuz ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabii ki biter,sürekli evde olup yemek yapılıncaGerçekten 5 lt lik teneke yağı ya da mesela 1-2 kgluk bir çayı 25-30 günde bitiriyor musunuz ?
5lt lik teneke yağının 1 ay da bitebilme imkanı gerçekten bana çok garip geliyor.Tabii ki biter,sürekli evde olup yemek yapılınca
Tabi ki bunun yanında, tereyağ ve zeytinyağı da kullanır .Tabii ki biter,sürekli evde olup yemek yapılınca
Vallahi kızlar bana da ayda 1.500 mutfak parası ancak yetiyor hani öyle yediğimiz lüks şeyler falan da değil anlamıyorum hala da yetiştiremiyorum
Su faturam 65 tl
Elektrik faturam 135 geldi
Yetiştirenler bana da bi akıl versin
Kız D Dilos06 grçmişi okuyamadım ama becerikli hatunsun vesselam yetiştiriyorsun idolümsünnnnnn
5lt 1 ay her gün yemek pişse bile çok zor değil mi ya bana mı garip geliyor..ben 1 lt yağ alıyorum 2-3 aya yakın gidiyor
haftada 2-3 anca yemek pişer
Merhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
5lt 1 ay her gün yemek pişse bile çok zor değil mi ya bana mı garip geliyor..
Sonuçta tereyağ zeytinyağı bunlar da var
düğün yemeği yapmıyoruz kii
Gerçekten bizim de öyle idi.. Annem rahat 1,5 ayı devirirdi.. haftanın en az 5- 6 günü de 3 tencere olmak üzere yemek pişerdi.yani benim tüketimime bakınca 1 sene gider ama dediğin gibi biz 3 kardeşiz yağlı yemeklerimiz de çok olurdu anneme de 5lt yağ 1,5 - 2 ay giderdi diye hatırlıyorum
bu durumda normalmiş sizinki simdi anlayabildim :) çok sanslısınızŞöyle anlatayım..
Et kurban bayramından kalan yeterli kadar var.. biz 2 yıldır eşim ve ben olarak 2 kişi kesiyoruz. 1 ini bağış yapıyoruz. diğerinin cogunluğunu dağıtıp kalanı derin dondurucuma koyuyorum.
Salçam genelde halamdan geliyor köyde yapıyor bana da gönderiyor.
Bunun haricinde haftanın 3 maksimum 4 günü evde akşamları yemek pişiyor; kalan 2 gün kv 1 gün de annemde yiyoruz.
Derin dondurucumu genelde kv doldurur. Kışlık herşeyim var bamya, fasulye, barbunya, yaprak sarması vs kendisine yaparken bana da poşet poşet hazırlar koyar.
Yoğurt asla almam onu da kv mayalayıp veriyor.
Haftanın 1 günü evde kahvaltı yapıyoruz haliyle kahvaltılıklarımız epey götürüyor bizi. boğazımızdan asla kesmiyoruz.
Deterjanlarımı temzlik malz. hep internetten kovalıyorum indirime girdikçe alıyorum. bazen baya uyguna düşüyor. Mesela geçen gün nette bir sitede indirim vardı bulaşık deterjan tabletimi normalde 50 küsürlerde olan deterjanı 25 tlye aldım gibi...
5 lt lik teneke yağ bize 2 aydan fazla gidiyor neredeyse, 1 kglık çay 1,5 ay gidiyor gibi..
400tl bile benim için şu durum da fazla rakam inanın cogu ay o kadar bile tutmuyor ve emin olun herşeyin en iyisini alıyoruz ki keza eşim asla ucuz ya da boğazdan kısma taraftarı değildir.
Hamur işi, kek ,börek,kızartma ve bilumum yemekler 5kilo gitmesin 4,5 kilo.5lt 1 ay her gün yemek pişse bile çok zor değil mi ya bana mı garip geliyor..
Sonuçta tereyağ zeytinyağı bunlar da var
düğün yemeği yapmıyoruz kii
ben siyasi bağlamda makarna demiyorum ciddi anlamda diyorum çünkü biz bol bol makarna yiyoruz.haftada bir et, tavuk, haftasonları mutlaka balık, mevsim sebzeleri bakliyat hiç eksik olmaz. fındığımız bedava ama ceviz kuruyemiş çocuklar için çok önemli gıdadan asla kısmam x marketteki salça 7 lira diye onu almam gider 15 liraya tukaş alırım ama yetiyor işte napalım, yine konuyu makarna bulgura vurmayın çocuklarım bile makarna sevmiyor malesef
Ben yakınca doğalgaz yüksek geliyor ama isinmiyorum üst kattayim. 500 yaksamda soğuk kış günü değişmiyor evin derecesiBiz İstanbul'da yaşıyoruz. Ama bize de gerçekten su faturası çok düşük geliyor bir eşim bir ben varız.
Ama haftanın en az 4 günü ben duş alırım. Keza eşimde öyle, elim hep suyun bulaşığın içinde .. ama su faturamız hep 35-50 tl arası
Elektrk bize 80-96 arası geliyor ( bana göre yüksek ) çünkü sabah 7de çıkıyoruz akşam 7 de geliyoruz. Hafta da 1 kere 2 defa çamaşır mak. çalışıyor, bulaşık makinemde hafta da 1 çalışır.. ütü vs çok yapmıyorum hafta da 1 o da. bana göre yüksek
Henüz doğalgaz açılmadı.. 20-25 tl arası geliyor
Benim doğalgaz uçuk ya üst kattayim acinca dondukce dönüyor elektrik evet su çok ama suyla denkleniyor sizin. Benim hepsi 80 i net geçiyor su elektrik. Doğalgazi acmayinca bazen toplu yazıyorlar az olduğu için 2 aylik falan.Biz İstanbul'da yaşıyoruz. Ama bize de gerçekten su faturası çok düşük geliyor bir eşim bir ben varız.
Ama haftanın en az 4 günü ben duş alırım. Keza eşimde öyle, elim hep suyun bulaşığın içinde .. ama su faturamız hep 35-50 tl arası
Elektrk bize 80-96 arası geliyor ( bana göre yüksek ) çünkü sabah 7de çıkıyoruz akşam 7 de geliyoruz. Hafta da 1 kere 2 defa çamaşır mak. çalışıyor, bulaşık makinemde hafta da 1 çalışır.. ütü vs çok yapmıyorum hafta da 1 o da. bana göre yüksek
Henüz doğalgaz açılmadı.. 20-25 tl arası geliyor
Lüzumsuz harcama hiç yapmam ve dikktliyimdir bu konuda. En çok su için önem veririm. Ekonomi devri derken?Hihiii siz de lüzumsuz harcama yapmayın sekeirm biz iki kişi bir aileyiz devir ekonomi devri
Elektrik dgaz ve suyu idareli kullanmak pintilik cimrilik parasizlik degildir.
Tukenebilen kaynaklari herkes idareli kullanmak zorunda ,bu kendinden sonraki nesile borcumuz.
Kimse banyo yapmasin pis koksun evde donsun demiyoruz ama bu konuda israf etmeyen herkese tesekkur ederim takdir ederim.
Bu kadar cok tuketimin oldugu bir caga ben ayak uydurmakta zorlaniyorum.
Temiz ve saglikli gida hassas noktam
Iki tane yetisme caginda cocugum ve agir bir hastalik atlatmis esim varken beslenme bizim icin elzem
Amaaa son model 5 6 bin liralik telefonumuz yok
Canimiz sıkıldikca araba esya modeli degismeyiz.
50 cift ayakkabimiz cantamiz montumuz yok
Gerek de yok. Hic eksiklik duymuyoruz.
Illa super luks dairemiz olsun kendi evimizde oturalim diye dunyanin kredisini de odemiyoruz.
Hersey yeteri kadar hicbirseyin eksikligini duymuyoruz.
Ihtiyacimiz olana sahibiz bitti gitti.
Bize dayatilan gozumuze sokulan sahip olmak zorindaymisiz algisi olusturulan hicbirseye kanmiyoruz boylece ailece gidilecek eglenilecek bircok seye zaman ve nakit bulabiliyoruz.
Gercek ihtiyac sahiplerini ayri tutarak soyluyorum
Yemeden icmeden kisip giyim kusam alip luks kahve zincirlerine giden tabak canaga para gömen insanlar da ay valla onu alamiyoruz bunu yiyemiyoruz deyince cok kiziyorum. Sen aç kalmaya mahkumsun cunku senin tercihin senin onceligin.
Ulke sartlari ekonomik kriz vs de biryere kadar.
Yurtdisinda da bu boyle.
Oralarda yasayan bircok tanidigim insanin da anlattigi farkli degil.
Elektrik 100ün altında olanlara ben de inanamıyorum ama size de inanamıyorum.Gittim, faturayı aradım deli gibi.
Geçen hafta geldi yanılmıyorsam ama atılmış.
İnanmayan olur diye ayacaktım görselini
Ben de böyle 50 ler 80 ler olunca inanamıyorum, aynı ülkede aynı ürünü kullanıyor olamayız diye.
Şimdi kış geldi, sıcak soğuk su doğalgaz elektrik su telefon internet aidat derken 2bin küsür gidecek!
E her faturam böyle olursa çok normal...
Benim de evde 2 köpek var hafta da 2 defa temizlik yapıyorum sadece günlük 100 t mutfak masrafı diyor deterjanlar 400-500 tl tutuyormuş
ben beyaz ve renkli olarak kullanıyorum netten hep indirimden alırım genelde 6 kg lık alırım.. 2 si 70e falan denk getiriyorum bilindk bir marka herkesin türkiyenin %70nin kullandığı yani benim deterjanlarım çamaşır deterjanım bana 2-2,5 ay gider hatta şöyle komik bir şey söyliyimm evlenirken annem 120 li bulaşık mak tableti almıştı inanır mısınız ben evlenli 26 ay oldu daha 3-4 ay önce bitti yeni
120 li 26 ay mı allahını seversen haftada 1 mi makine çalıstırdın naptın söyle sırrını bizde yapalımBenim de evde 2 köpek var hafta da 2 defa temizlik yapıyorum sadece günlük 100 t mutfak masrafı diyor deterjanlar 400-500 tl tutuyormuş
ben beyaz ve renkli olarak kullanıyorum netten hep indirimden alırım genelde 6 kg lık alırım.. 2 si 70e falan denk getiriyorum bilindk bir marka herkesin türkiyenin %70nin kullandığı yani benim deterjanlarım çamaşır deterjanım bana 2-2,5 ay gider hatta şöyle komik bir şey söyliyimm evlenirken annem 120 li bulaşık mak tableti almıştı inanır mısınız ben evlenli 26 ay oldu daha 3-4 ay önce bitti yeni
Evet kuzum hafta da 1 maksimum 2 defa calısıyor bulaşık makinem120 li 26 ay mı allahını seversen haftada 1 mi makine çalıstırdın naptın söyle sırrını bizde yapalım