Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Ben sizi ayakta alkışlamak istedim şu an

bu konudan sonra mutfak alışverişine ne kadar verdiğimizi bilmediğimi farkettim
elektrik fazla geliyor diye şikayet ediyorum ama mutfağa ne harcıyoruz hiç bi fikrim yok
eşime yazdım bende bu ay zaten ay başındayız markete ne kadar veriyoruz hesaplıcaz

Benim elektrik faturamda 200den aşağı gelmiyor,klima kullanıyorduk yazın,şu an onuda kullanmıyoruz ama azalması gerekirken artıyor.
Ben 80-90 tl faturayı en son 9 sene önce görmüştüm,ilk evlendigimde şu an mümkün değil yani.
Bu arada şu an evdeyim ve buzdolabı dışında çalışan elektrikli alet yok. Televizyon akşamdan akşama açılır zaten ben pek izlemiyorum,ütü haftada 1 kazanlı ütüm var onunla 45 dakikada bitiririm. Çamasır haftada 3 belki daha da fazla bazen. Ocağım elektrikli,kullanılanlar bunlar yani birde fırın işte arada sırada.
Ben arkadasa şaşırdım,kendimle kıyasla sizinki normal geldi.

Gıda daha önce yinelediğimiz gibi çok ucu açık bir mevzu.
Kimi kuşkonmaz yer, kimi pırasadan şaşmaz.
Öyle lüks tüketimlerimiz yoktur, sadece yemeğe düşkün ve seven bir aileyiz.
Evde haftada 3 koli yumurta tüketilir mesela
Keza yedirmeyi de aşırı severim, misafirim boldur.
Artık sadece çaya çağırsam da meyvesi var, kuruyemişi bar, buzluktan çıkan hemen bir börek bir keki var.
Gıdada tamam, afaki farklar olabilir, tabi aylık 400 tl aşırı aşırı az bir meblağ ama neyse, ona da tamam.
Ama elektrik, su gibi zorunlu giderlerde olay patladı.

Valla eşimle ben 2 kişiyiz ve evde herşey duruyor bizdede yiyen yok
genellikle sebzeler bozuluyor atmak zorunda kalıyorum israf oda ihtiyaclarımızı alıyoruz fazlasını değil
az az alın haftalık alın her urunden 1 kılo yerıne yarım kılo alın aldığınız seylerı yarıya dusurun bence

p
pilleri bim den alabilirsiniz, baya kaliteli ve uygun fiyatlı.

Hesaplayın mutlaka, ben aşağı yukarı biliyorum ama topa tutulacağım diye yazmıyorum
Çünkü biz onla doyuyorsak millet aç, millet toksa biz otel işletiyoruz öyle bir fark çıkıyor.
Kısılabilir şeyler elbette var, gıdadan kısmak asla tercihim olmaz o ayrı.

kesinlikle herşeyden kısılır gıdadan kısılmaz
bence bu rakamlar alışveriş yapılan yere göre değişiyor
1 kg peynir 20 tlye de var 50 tlyede
siz gider 50 tllik alırsınız zevkiniz ağız tadınız ona gidiyodur
o yüzden ben yadırgamıyorum çok uçuk rakamları

Valla bütün eşyalarım a+++ ve 5 yıllık ama 170lerde faturam çalışıyorum bütün gün evdede yokum üstelik biyerde bi hata yapıyorum ama çözemedim

Bende sizin gibi topa tutulmak istemediğimden yazmadım

Ben sizi ayakta alkışlamak istedim şu an

niye kiz? bende sizofrenik pintilik var :)
Yani 300 ayakkabim vardir ama sifona giden suya icim sizlar.
benim balkonumda su kovalari var... yagmur suyu biriktirip evdeki ciceklerimi suluyorum. asla taze musluk suyu kullanmam :) ne alaka yani--- afrikada millet 2 damla suya hasret benim palmiyeler haftada 15 litre temiz su icecek öylemi? asla ...
Kagit havlu hicbir kuvvet aldiramaz bana. aluminyum veya strec folyo asla almam. cam kavanoylarim var. yikar yikar kullanirim (dondurucu posetlerinide (icinde sebze dondurmussum) yikar kullanirim.
bir yandan deli gibi para harcarim- diger yandan pintilikte üst sinifim :)

Ankara' da su önceki dönemde çok pahalıydı 2 kişilik aileyken bile faturam 80₺ aşağı hiç gelmezdi üstelik sık sık şehir dışına en az 4-5 gün konaklamalı gittiğimiz halde 80-100₺ bandında gelirdi şu an bir nebze daha ucuz ama bu seferde elektrik patladı gitti

Ben ispanak yerine pazi alma taraftariyim artik. Hem yikamasi kolay,hem de tadi ayni
Nen ıspanağı seviyorum ama
Sağlıklı olan her ne varsa iyidir güzeldir

Ama mesele burada
Dışarıya gönderilen ürünler geri gönderildiğinde iç piyasaya sürülüyor
Ne düşünüyoruz bilmiyorum
Acaba biz türküz bize birşey olmaz mı

çok alakasız olacak ama kurutmanızın markası modeli nedir, ben de kurutma makinesi araştırıyorum da şu sıra.
Ben beko kullaniyorum asiri memnunum. D92 hp arastirin hem fiyati iyi hemde kazaklarim bile cekmedi hic. Annemde bosch var benimkinin 2 kati fiyati nerdeyse ama herseyi atamiyor o. Kupkuru cikiyor ve tozlari cok guzel topluyor sok oluyorsunuz bitiminde

maalesef öyle..

ülkedeki ekonomik durumu savunmuyorum şartlar az çok ortada zaten bişey demeye gerek yok. şartların zor olduğu bu dönemde insanlar bir o kadar da lükse düşkün bunu kabul etmek lazım. karı koca çalışıp tasarruf için ışık yapmamak gerçekten ilginç ve gereksiz buna katılıyorum bir lamba ne kadar harcar ki o kadar da abartmaya gerek yok. benim peşpeşe iki çocuğum oldu o yüzden yaklaşık 5 yıldır analık izniyle evde oturdum, bu dönemde eşim 4000 maaş alıyordu ev aldık aylık ödemesi 2200 lira, tasarruf yapma amacım hiçbir zaman olmadı çamaşır makinesini de bulaşığı da gerektikçe açtım, gıdadan asla kısmadım ki hele bir de marka takındım var bazı markalar dışında gıda almam, bu şekilde 5 sene çok güzel geçindik, kıstığım şey sadece kendi kıyafetlerimdi,çocuklarımın kıyafetinden de kısmadım hiç. ikinci örneğim ise ablam eşi 12bin civarı kendi 3bin maaş alıyor ve 15binle ay sonunu zor getiriyorlar,benden daha lüks yaşamıyorlar ama savuruyorlar özetle. eşimin ablası aylık geliri 3bini bulmaz ama gider kendine 8binlik telefon alır,insanların müsrifliğiyle ilgili size o kadar örnek verebilirim ki. devir zor şartlar zor da insanlar da zor bu devirde.

Kesinlikle. O kisimda haklisin. Eski mesajlarini okudum bu konuya yazdigin,onlarda da ayni senin gibi dusunuyorum hatta. Kafamiz bu kadar basiyor bence.

Ben de sirke yapıyorum köylülerden aldım çok güzel oldu
Pazardaki elmalardan zaten sirke değil zehir olur ancak :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…