- Konu Sahibi 1155gecesesleri
çok alakasız olacak ama kurutmanızın markası modeli nedir, ben de kurutma makinesi araştırıyorum da şu sıra.Yok valla hiç yıpranma olmadı aksine tozları topladığı için daha canlı görünüyorlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok alakasız olacak ama kurutmanızın markası modeli nedir, ben de kurutma makinesi araştırıyorum da şu sıra.Yok valla hiç yıpranma olmadı aksine tozları topladığı için daha canlı görünüyorlar
Ben sizi ayakta alkışlamak istedim şu anaslinda yazdiklarinizdan fazla müsrif bir durum cikmadi ama camasir makinesini 1400-1600 devire cikartin. suyu iyice atilsin.
ayrica eger pintiligi abartmak istiyorsaniz kalip sabun kullanabilirsiniz, helede beyazlarda ve nevresim/havlularda. rendeleyip bir bidona soldurun üstüne su ekleyin- yikamadan önce makinenin icine 1-1,5 yemek kasigi atin. hem daha saglikli hem asiri ucuz sivi deterjan elde etmis olursunuz.
bulasik makine tablari asiri sacma mesela. icine standart bulasik deterjani koyabilirsiniz. tuzu doluysa ayni sekilde temizliyor ve arada sifir fark oluyor. ben genelde standart deterjan kullaniyorum. ayda bir icine tab atiyorum.
düdüklü tencere kullanimi: ben pilav haric her (tencere) yemegimi düdüklüde pisiriyorum. bir 3 bir 6 litrelik düdüklüm var. suyu kettlede kaynatip (daha tasaruflu) düdüklüde pisirince kuru fasulye bile 20 dakikada pisiyor. etli firin yemeklerini bile ilk düdüklüye atiyorum (eti düdüklüde kaynatip (öldürmeden) firin tepsisine geciriyorum, etin suyundan sos yapinca hem tadi daha güzel oluyor hemde vitaminler icinde kaliyor. öyle 1 saat firinda pismesini bekleyemem :)
evin en soguk alani genelde penceri önü ve yanlaridir. kalin perdelerle camlari izole edebilirsiniz. amazon sitesinde termostat satiliyor. peteklerin üstüne yerlestirip (tam anlatamadim ama özelden foto atarim) derece ayari kuruluyor. ev belirlediginiz derecenin altina düsünce kombi yanmaya basliyor. böylece evde fazla dalgalanma olmuyor.
ayni sekilde musluklar icinde öyle bir alet var. onuda gönderim özelden. dus alirken cok faydali oluyor. tanzigi ayarliyor.
sifonun icine pet sisesi koyabilirsiniz - her cis yapmada 10 litre suya bence gerek yok. yani sifon cekilir ama 300ml cisi göndermek icin 10 litre biraz fazla.
aklima geldikce yazarim :)
Benim elektrik faturamda 200den aşağı gelmiyor,klima kullanıyorduk yazın,şu an onuda kullanmıyoruz ama azalması gerekirken artıyor.Gittim, faturayı aradım deli gibi.
Geçen hafta geldi yanılmıyorsam ama atılmış.
İnanmayan olur diye ayacaktım görselini
Ben de böyle 50 ler 80 ler olunca inanamıyorum, aynı ülkede aynı ürünü kullanıyor olamayız diye.
Şimdi kış geldi, sıcak soğuk su doğalgaz elektrik su telefon internet aidat derken 2bin küsür gidecek!
E her faturam böyle olursa çok normal...
Gıda daha önce yinelediğimiz gibi çok ucu açık bir mevzu.bence ufak tefek alışverişlerde bile migros ve çağdaş çok pahalı.
biz de gimat' taki grosslardan yapıyoruz 2-3 ay gidecek şekilde kuruyemişinden etine varıncaya kadar alıyoruz inanın 1000₺ tutmuyor bile aldıklarımızda öyle bilinmedik marka ürünleri vs. değil.
ama biz deterjanı black friday gibi indirimlerde alıp yıllık stokluyoruz. ya da bazen trendyol gibi sitelerin tanımladığı kuponlarla alıyoruz paketin biri bedava gelmiş oluyor.
bu arada ben çalışmıyorum eşim 5000₺ maaş alıyor kiradayım ve Ankara' dayım.
pilleri bim den alabilirsiniz, baya kaliteli ve uygun fiyatlı.sut yine iyi gecen kizin oyuncagi icin annemler marketteyken aradi pil istedi pil kalem pilmi ince pilmi tarif edemediler neyse ikisindende alayim dedim pil kac kurus yani
neyse pil haric aldiklarim maksimum 50 lira 100 kusur tuttu heralde bebek bezinde bi yanlislik oldu diye dusundum deneme amacli kucuk paket almistim bez nekadar dedim kasiyere 34 lira dedi e diger aldiklarimla anca 50 lira bu niye bukadar cikti dedim pillerin biri atiyorum 29 lira oteki 24 lira one ya dedim ustune 40 daha koysam kizima 15 gunluk sma mama aliyorum dedim pil ya pil neymis duracellmis pil kalsin dedim
bizim mahalle bakkalindan butun pilleri 6 liraya aldim
Hesaplayın mutlaka, ben aşağı yukarı biliyorum ama topa tutulacağım diye yazmıyorumbu konudan sonra mutfak alışverişine ne kadar verdiğimizi bilmediğimi farkettim
elektrik fazla geliyor diye şikayet ediyorum ama mutfağa ne harcıyoruz hiç bi fikrim yok
eşime yazdım bende bu ay zaten ay başındayız markete ne kadar veriyoruz hesaplıcaz
Hesaplayın mutlaka, ben aşağı yukarı biliyorum ama topa tutulacağım diye yazmıyorum
Çünkü biz onla doyuyorsak millet aç, millet toksa biz otel işletiyoruz öyle bir fark çıkıyor.
Kısılabilir şeyler elbette var, gıdadan kısmak asla tercihim olmaz o ayrı.
Valla bütün eşyalarım a+++ ve 5 yıllık ama 170lerde faturam çalışıyorum bütün gün evdede yokum üstelik biyerde bi hata yapıyorum ama çözemedimElektrik faturası yüksek gelen arkadaşlar mutlaka kullandığınız cihazlardandır eski model bir tv ve buzdolabı aşırı derecede elektrik harcıyor benim tüm beyaz eşyam a+++ o yüzden az gelir 60 70 bandında, 200 tl gerçekten yüksek geldi bana hem de büyükşehirde yaşıyorum
Bende sizin gibi topa tutulmak istemediğimden yazmadımHesaplayın mutlaka, ben aşağı yukarı biliyorum ama topa tutulacağım diye yazmıyorum
Çünkü biz onla doyuyorsak millet aç, millet toksa biz otel işletiyoruz öyle bir fark çıkıyor.
Kısılabilir şeyler elbette var, gıdadan kısmak asla tercihim olmaz o ayrı.
Ben sizi ayakta alkışlamak istedim şu an
Ankara' da su önceki dönemde çok pahalıydı 2 kişilik aileyken bile faturam 80₺ aşağı hiç gelmezdi üstelik sık sık şehir dışına en az 4-5 gün konaklamalı gittiğimiz halde 80-100₺ bandında gelirdi şu an bir nebze daha ucuz ama bu seferde elektrik patladı gittiGıda daha önce yinelediğimiz gibi çok ucu açık bir mevzu.
Kimi kuşkonmaz yer, kimi pırasadan şaşmaz.
Öyle lüks tüketimlerimiz yoktur, sadece yemeğe düşkün ve seven bir aileyiz.
Evde haftada 3 koli yumurta tüketilir mesela
Keza yedirmeyi de aşırı severim, misafirim boldur.
Artık sadece çaya çağırsam da meyvesi var, kuruyemişi bar, buzluktan çıkan hemen bir börek bir keki var.
Gıdada tamam, afaki farklar olabilir, tabi aylık 400 tl aşırı aşırı az bir meblağ ama neyse, ona da tamam.
Ama elektrik, su gibi zorunlu giderlerde olay patladı.
Bosch seri 6 ısı pompalı olarak geçiyorçok alakasız olacak ama kurutmanızın markası modeli nedir, ben de kurutma makinesi araştırıyorum da şu sıra.
Nen ıspanağı seviyorum amaBen ispanak yerine pazi alma taraftariyim artik. Hem yikamasi kolay,hem de tadi ayni
Ben beko kullaniyorum asiri memnunum. D92 hp arastirin hem fiyati iyi hemde kazaklarim bile cekmedi hic. Annemde bosch var benimkinin 2 kati fiyati nerdeyse ama herseyi atamiyor o. Kupkuru cikiyor ve tozlari cok guzel topluyor sok oluyorsunuz bitimindeçok alakasız olacak ama kurutmanızın markası modeli nedir, ben de kurutma makinesi araştırıyorum da şu sıra.
maalesef öyle..Vatandaş olarak izlemeyenler, anlayanlar sorgulayanlar var ama bu yüzde ellilik kesimin şükretmesine engel olmuyor. Takım tutar gibi parti tutuyor insanlar, kötüyü yanlışı görüp, aç sefil kalıp yine de oy veriyorlar. Mecbur kalıyoruz bu hesapları yapmaya, keşke olmasa, insanın mutfağını, temizlik malzemesini, sağlık giderlerini hesap etmesi , bunlardan kısmaya çalışması insanlık adına utanç verici ama aç kalalım olsun buna da şükür diyenlerin ceremesini çekmek zorunda kalıyoruz maalesef
Toplum olarak çok ilginç bir hal almışız, bu ürünlerin fiyatlarının bu kadar yüksek olması kimseyi rahatsız etmemiş.
Tasarruf yapmayan kadınlarla takmak yerine, zamların nedeni sorgulansa keşke.
Birde şunu söyleyeyim, kurbanı kesip etini bir sene yemek için dolaba doldurmak nedir allah aşkına, utanmıyor musunuz bundan???
ülkedeki ekonomik durumu savunmuyorum şartlar az çok ortada zaten bişey demeye gerek yok. şartların zor olduğu bu dönemde insanlar bir o kadar da lükse düşkün bunu kabul etmek lazım. karı koca çalışıp tasarruf için ışık yapmamak gerçekten ilginç ve gereksiz buna katılıyorum bir lamba ne kadar harcar ki o kadar da abartmaya gerek yok. benim peşpeşe iki çocuğum oldu o yüzden yaklaşık 5 yıldır analık izniyle evde oturdum, bu dönemde eşim 4000 maaş alıyordu ev aldık aylık ödemesi 2200 lira, tasarruf yapma amacım hiçbir zaman olmadı çamaşır makinesini de bulaşığı da gerektikçe açtım, gıdadan asla kısmadım ki hele bir de marka takındım var bazı markalar dışında gıda almam, bu şekilde 5 sene çok güzel geçindik, kıstığım şey sadece kendi kıyafetlerimdi,çocuklarımın kıyafetinden de kısmadım hiç. ikinci örneğim ise ablam eşi 12bin civarı kendi 3bin maaş alıyor ve 15binle ay sonunu zor getiriyorlar,benden daha lüks yaşamıyorlar ama savuruyorlar özetle. eşimin ablası aylık geliri 3bini bulmaz ama gider kendine 8binlik telefon alır,insanların müsrifliğiyle ilgili size o kadar örnek verebilirim ki. devir zor şartlar zor da insanlar da zor bu devirde.Gercekten ulke gercekleri cok aci. Kari koca calisip evde tasarruf icin isik yakmamak 2019 yilinda insanca yasam adina utanc verici. Kurban kesip tum yil etini tuketmek islam adina utanc verici. Ama bu sartlarda insanlarin yapabildgi bu. Temel gida maddelerini bile nadil alicaz diye konusulmamali ve muhtemelen bunlari konusanlar asgari ucretten yuksek geliri olanlar. Allah herkese kolaylik versin
Kesinlikle. O kisimda haklisin. Eski mesajlarini okudum bu konuya yazdigin,onlarda da ayni senin gibi dusunuyorum hatta. Kafamiz bu kadar basiyor bence.Nen ıspanağı seviyorum ama
Sağlıklı olan her ne varsa iyidir güzeldir
Ama mesele burada
Dışarıya gönderilen ürünler geri gönderildiğinde iç piyasaya sürülüyor
Ne düşünüyoruz bilmiyorum
Acaba biz türküz bize birşey olmaz mı
Elmalardan içime sinir geldi
Evde sirke yapmak için Selimpaşa da yazlığı olan bir arkadaşımın ağacından topluyorum elmayı çünkü pazardan aldığım elma ile sirke olmuyor o kadar ilaç var üzerinde ve yıkama ile çıkmıyor, armutlarda öyle kabukla yenmesi gereken herşeyden sinir oluyorum artık. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, sirke ile yıkıyordum her şeyi