aslinda yazdiklarinizdan fazla müsrif bir durum cikmadi ama camasir makinesini 1400-1600 devire cikartin. suyu iyice atilsin.
ayrica eger pintiligi abartmak istiyorsaniz kalip sabun kullanabilirsiniz, helede beyazlarda ve nevresim/havlularda. rendeleyip bir bidona soldurun üstüne su ekleyin- yikamadan önce makinenin icine 1-1,5 yemek kasigi atin. hem daha saglikli hem asiri ucuz sivi deterjan elde etmis olursunuz.
bulasik makine tablari asiri sacma mesela. icine standart bulasik deterjani koyabilirsiniz. tuzu doluysa ayni sekilde temizliyor ve arada sifir fark oluyor. ben genelde standart deterjan kullaniyorum. ayda bir icine tab atiyorum.
düdüklü tencere kullanimi: ben pilav haric her (tencere) yemegimi düdüklüde pisiriyorum. bir 3 bir 6 litrelik düdüklüm var. suyu kettlede kaynatip (daha tasaruflu) düdüklüde pisirince kuru fasulye bile 20 dakikada pisiyor. etli firin yemeklerini bile ilk düdüklüye atiyorum (eti düdüklüde kaynatip (öldürmeden) firin tepsisine geciriyorum, etin suyundan sos yapinca hem tadi daha güzel oluyor hemde vitaminler icinde kaliyor. öyle 1 saat firinda pismesini bekleyemem :)
evin en soguk alani genelde penceri önü ve yanlaridir. kalin perdelerle camlari izole edebilirsiniz. amazon sitesinde termostat satiliyor. peteklerin üstüne yerlestirip (tam anlatamadim ama özelden foto atarim) derece ayari kuruluyor. ev belirlediginiz derecenin altina düsünce kombi yanmaya basliyor. böylece evde fazla dalgalanma olmuyor.
ayni sekilde musluklar icinde öyle bir alet var. onuda gönderim özelden. dus alirken cok faydali oluyor. tanzigi ayarliyor.
sifonun icine pet sisesi koyabilirsiniz - her cis yapmada 10 litre suya bence gerek yok. yani sifon cekilir ama 300ml cisi göndermek icin 10 litre biraz fazla.
aklima geldikce yazarim :)
Sizden öğrenecek çok şeyimiz var.
Mutfakta sizin gibiyim düdüklü elimin altındadır, hep onda yaparım.
Pilavım artsa kadınbudu köfte yaparım, geçen çorbam arttı hemen buzluğa koydum.
Mutfağı sevdiğim için ilgili ve dikkatliyimdir.
Çamaşır makinam en fazlası 1000 devir, o sebeple onda çalıştırıyorum.
Keza 9 kiloluk diye 1 hafta bekletiyorum boşa çalışmaması için, tepe tepe itiyorum içine yazık su israfı diye.
Cam konusu çok sıkıntı, her odam Fransız cam, odalarımın tek duvarları komple cam, o da yetmez gibi aynayla kaplı duvarlarım var.
Sanırım ısı dengesini bundan tutamıyoruz çünkü perde de kullanmıyorum ev yüksek katta diye, süs niyetine duruyor.
Dediğiniz şeye mutlaka bakacağım, ısıyı standart kılmak önemli.
Duş olayında duymuştum, tasarruflu başlık ve tazyikli su veriyor diye inanmamıştım, onu da edinelim mutlaka.
Sifonlarımız gömme olduğundan yapılacak bir şey yok ama akşam 6 ya kadar evde yalnızım, bebelerim hala bezlidir.
Günde kullansak kullansak en fazla 6 kere wc kullanıyoruz zaten.
Diyorum ya dikkat eden aileyiz, öyle har vurmayız ama sonuç olarak bir şey değişmiyor, ona üzülüyorum.
Havaya giden para bunlar, bana yine dönmesin başkasına faydam olsa her ay o bütçeyi ihtiyacı olana harcasam keşke de ama kendi kendimizi anca döndürür durumdayız.