Paint'te küçültebilirsiniz.Başlat-programlar-donatılar-painti seçin.Düzen yazan yerde dosyadan yapıştır'ı seçip resmi alın.Üstte resim yazan yerde uzat eğ yazar.Oradaki ölçülerle oynarsanız küçülür.75*75'i deneyin.resimler büyük geldi
bebegim benimde anıden gelen yatılı misafirim vardı
bu akşamda iftarı parkta yaptık tabi yemekleri evde hazırladım :) biraz önce gittiler bir kamyon dolusu bulasıgı yeni bitirdim şimdi oturdum bilgisayara cok yorgunum :)
tarifini tabiki yazarım :)
ever yarısmayada katıldım :)
tamam gözdecim topik senindir verdim gittihayırlı uğurlu olsun
inşallah bol bol bitirilen ünitelerle doldurup taşırırız listeyi :)
sorma duygucum yaa, benim bi huyum var asla geri isteyemem verdiğim şeyi :)
geçen gün bi duyurdum abla iftara davet yapıcam defterle işin bittiyse bi gönderirmisin dedim :) ayy bana da bu hafta hep gelenler olacak, senin tarifler çok güzel işim bitsin getircem diyo
iyide benim misafir nolcak onu anlamaıyor...bende diyemedim bi daha...
sağol canım, beğenirim inşallah zaten benim tarifde buna benziyordu yabancı gelmez severiz biz tatlı canavarıyız :)
yapınca eklerim inşallah resimleri...
bugün pratik yemeklerden gidecem o yüzden az daha oturayım kalkayım
bu arada aus ne yaptı acaba misafiri vardı dün...hiç girmedi mi dünden beri göremedim ben...
Ramazan da ne kadar dikkat etmeye çalışsan da olmuyor.Ramazan bitince diyet kısmına yemek bölümünde şişmanlayanlar diye bir başlık açıp zayıflarız artık.
bal parmak güzel iyi de , ben top gibi yapıyorum o nolcak peki
Hoşgeldin mutfağımıza
Güzel de olsa kötü de olsa paylaş . Denenmiş çok güzel tarifler var içli köfte için kk da istersen onlara da bak .
Kolay gelsin çok , çok güzel olacak hissediyorum
Allah kabul etsin .
Madem sevdiceğe gidecekmiş bende dua edeyim de güzel olsun , ömürlerinde böyle içli köfte yememiş olsunlar
Evet yaa , ben son 3 ayda verdiğim 10 kiloyu geri aldım
Ama tek suçlu benim , ne yesem yaramıyor , su içsem kilo almıyorummm , öyle böyle değil öküz gibi yiyorum
İştahımız varsa bu bizim suçumuz mu.Öyle yaratılmışız dimi. Kışın spor yapıyordum ama yaz geleli sıcaktan spor olmuyor.Yer minderim beni çok özlemiştir:)))
Aynen canım , var işte iştah ne yapayım yaniii
Yok yok ben anladım ki , ben ömrüm boyunca zayıf bir kadın olamayacağım , bari şu balık eti formumda kalmayı başarsam
Bunu kabul etmemiz gerekiyor dimi.O zaman ben on senedir sakladığım kot elbisemi başkasına vereyim.
eline sağlık kızlar görüntüler süper
Sakla sakla sen yine de , umut her daim içimizde .
Ben 40 kilo verdim canım neredeyse , 2 senede almadım , sonra sinsi sinsi geri gelmeye başladı hepsi ama hala o zamanki 38 bedenlerimi saklıyorum , ne var yani şimdi de 40-42 bedenim
Sağol canım , bizim burada ''buyur beraber olsun '' derler
O artık komşuluktan çıkmış yüzsüz olmuş bence.Ben olsam isterdim.Defter senin tarif senin.Niçin sen zor durumda kalasın ki.Bu yüzsüzlükle o defterin başına da bir iş gelmesin.
canın nasıl istiyosa öyle yap:)
ben bi kısmını şekerpare gibi yaptım mesela...
ahh fotoyu ekleyebilseydim
İRMİKLİ LOKUM
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
yarım falım sakız
piştikten sonra içine eklemek için 1 paket toz kremşanti
üzeri için:
hindistan cevizi
çekilmiş fıstık yada fındık
ceviz yada fındık içi
yapılışı:
irmik, toz şeker, küçük küçük parçaladığımız sakız ve süt tencereye alınır
koyulaşana kadar karıştırılır
koyulaşıp göz göz olduğunda 1-2 dk daha karıştırılıp kapatılır
ılınınca içine kremşanti eklenip kaşıkla karıştırılır yada tel çırpıcıyla hafif çırpılır
soğumaya bırakılır
soğuduktan sonra elimiz ıslatılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır hindistan cevizine yada çekilmiş fıstığa bulanur
ortalarına fınfık konur
isteyen ceviz yada bademde koyabilir
henüz tadına bakamadım
inşallah güzel olmuştur
muhallebiden yapılan lokumları falan hiç svmem ben
hamur gibi gelir bana
bunu beğenirim umarım
internette herkes bayıla bayıla anlatmış
akşama yorumumu eklerim
Eki Görüntüle 766199
Bencede canım belkıde sen yapacaklarına bakacaksın kadın abartmıs.. istedgn tarıflerı yaz ya da fotokobı cektır
Ben geldimmmmm
Amma çok konuşmuşsunuz yahu , hiç düşünmez misin bu aus yaşlı başlı kadın , onca sayfayı nasıl okusun
Neyse okuyayım bakayım , belki dedikodumu yapmıştır gazel , kaçırmamayım :86:
Dün geç saatte gitti misafirler , burada paylaştığım menüyü eksiksiz yaptım .Dün aslında yemek yaparken bir ara girip okudum sizi , dondurmalı irmiği sormuştum ya , ama cevap yazmadan hemen çıktım . Tatlıyı kafama koymuştum çok , kayınpederim helva çok sever , ona jest oluversin dedimZaten 5 nüfuslu bir ailede son anda gelmeyince gözüm yedi yapmayı .Servis esnasında hazırladım .Çok çok güzel oldu.
Az az yemeklerim kaldı , bugün bir şey yapmayacağım .
Yemek yaparken mümkün mertebe resim çekmeye çalıştım , yarışmaya katılırım belki diye ama resimleri toparlamadım henüz . Zor oluyor çok onca yemek arasında yapılış aşamasını çekmek .Bakayım , doğru düzgün çekebildiysem katılırım yarışmaya yine
Şimdi bakayım neler kaynatmışsınız , okuyayım
Önce bir herkese ellerinize sağlık diyeyim , adranın menüsü , gözdemin lokumları , dyg nun kadayıfı ,şekercikten börekler ve poğaçalar , loliss den kadının adı yok tatlısı, gazeeeeeeeel sen ne yaptın yahu , isileri sayınca bi boşluk hissettim birden
Tamam zeynepcim hemen bakayım , bende dünkü sofram ile katılacağım muhtemelen , kapışırız seninle
Ahanda bu topiği veriyorsun sandım
AÖF topiğiymişBen bir meleğe sorayım bakayım bu sene açacak mı ? Artık bitti onun gerçi , aşmaz ama ayıp olmasın .
Çalışmaya başlarız sonra , ohh o zaman gelsin menemenler gitsin kahvaltılıklar , makarnalar
Hehh nihayet aklınıza gelebilmişim
Gazelim var ya resmen iki büklüm oldum gece , o kadar yorulmuşum .Birde tek başıma savaştım hepisiciği ile görümcelerim bu sefer pek bi misafir modundalardı denense , çok hamarattırlar ama şiştik diyerek yayıldılar koltuklara
Ama tek suçlu benim , ne yesem yaramıyor , su içsem kilo almıyorummm , öyle böyle değil öküz gibi yiyorum
Topparmak
(tamam tamam sustum)
Aynen canım , var işte iştah ne yapayım yaniii
Yok yok ben anladım ki , ben ömrüm boyunca zayıf bir kadın olamayacağım , bari şu balık eti formumda kalmayı başarsam
Bunu kabul etmemiz gerekiyor dimi.O zaman ben on senedir sakladığım kot elbisemi başkasına vereyim.
abla yaaaa top parmak
midem buladı yaaa
sevgi uı olmuş gözüküyor ablam
ondan dedik topiği kim açacak diye
senin haberin yok galiba
aöf topiğinede yazmıştım kmse cevap vermemiş
ayy çok yoruldum ya
patates köftemide yaptım tavuk şişide pilavıda
lokumlarım zaten vardı
ama sırtım belim koptu valla
inşallah güzel olmuşlardır
öleceeeeeeemmm açlıktan
Önce bir herkese ellerinize sağlık diyeyim , adranın menüsü , gözdemin lokumları , dyg nun kadayıfı ,şekercikten börekler ve poğaçalar , loliss den kadının adı yok tatlısı, gazeeeeeeeel sen ne yaptın yahu , isileri sayınca bi boşluk hissettim birden
Tamam zeynepcim hemen bakayım , bende dünkü sofram ile katılacağım muhtemelen , kapışırız seninle
Ahanda bu topiği veriyorsun sandım
AÖF topiğiymişBen bir meleğe sorayım bakayım bu sene açacak mı ? Artık bitti onun gerçi , aşmaz ama ayıp olmasın .
Çalışmaya başlarız sonra , ohh o zaman gelsin menemenler gitsin kahvaltılıklar , makarnalar
Hehh nihayet aklınıza gelebilmişim
Gazelim var ya resmen iki büklüm oldum gece , o kadar yorulmuşum .Birde tek başıma savaştım hepisiciği ile görümcelerim bu sefer pek bi misafir modundalardı denense , çok hamarattırlar ama şiştik diyerek yayıldılar koltuklara
Topparmak
(tamam tamam sustum)
adı yok diyen var, parmak tatlısı diyen var, ballı parmak diyen var, mantolu tatlı diyen var, hatta işi abartıp ahretim top parmak bile dedi
anlayacağınız var da var yani
bir tatlı ki dillere dolandı, tadı da muhteşem oldu :) gerçekten çok beğendik çatlayana kadar yedik desem mübalağa etmiş olmam..
herkese tavsiye ediyorum...sanırım loliss arkadaşımız paylaşmıştı..teşekkür ediyorum kendisine...tarif defterime bir tatlı daha eklemiş olucam..yani inşallah komşum getirirse defterimi
malzeme ve yapılışını lolis paylaşmıştı ama soran olursa anlatabilirim...işte resimler..
Eki Görüntüle 766252 Eki Görüntüle 766253
buda bugünkü çorbamın ve pilavımın yanına yaptığım patates mantım...
Eki Görüntüle 766254
afiyet olsun canım beğenmene çok sevindim
cümlemizden razı olsun tatlımmm
Hoşgeldin mutfağımıza
Güzel de olsa kötü de olsa paylaş . Denenmiş çok güzel tarifler var içli köfte için kk da istersen onlara da bak .
Kolay gelsin çok , çok güzel olacak hissediyorum
Allah kabul etsin .
Madem sevdiceğe gidecekmiş bende dua edeyim de güzel olsun , ömürlerinde böyle içli köfte yememiş olsunlar
Canlarım dualarınız kabul olduu. Görüntüsü istediğim gibi olmasa da tadı harika olmuştu.Sevgilime fotoğrafını attım. "Erkek adama yapılır mı bu" diyor. Yarını bekleyemeyecekmiş. Birazdan kapının önüne gelecek, vereceğim
Fotoğrafını da koyacağım bilgisayara atar atmaz.