O artık komşuluktan çıkmış yüzsüz olmuş bence.sorma duygucum yaa, benim bi huyum var asla geri isteyemem verdiğim şeyi :)
geçen gün bi duyurdum abla iftara davet yapıcam defterle işin bittiyse bi gönderirmisin dedim :) ayy bana da bu hafta hep gelenler olacak, senin tarifler çok güzel işim bitsin getircem diyo
iyide benim misafir nolcak onu anlamaıyor...bende diyemedim bi daha...
bal parmak güzel iyi de , ben top gibi yapıyorum o nolcak peki
biliyorum canım elossa ablanın topiğinde konuşmuştuk bir ara
Allah banada nasip eder inşallah
ama önce bu yıl bitirmeyi nasip etsinde
O artık komşuluktan çıkmış yüzsüz olmuş bence.Ben olsam isterdim.Defter senin tarif senin.Niçin sen zor durumda kalasın ki.Bu yüzsüzlükle o defterin başına da bir iş gelmesin.
İRMİKLİ LOKUM
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
yarım falım sakız
piştikten sonra içine eklemek için 1 paket toz kremşanti
üzeri için:
hindistan cevizi
çekilmiş fıstık yada fındık
ceviz yada fındık içi
yapılışı:
irmik, toz şeker, küçük küçük parçaladığımız sakız ve süt tencereye alınır
koyulaşana kadar karıştırılır
koyulaşıp göz göz olduğunda 1-2 dk daha karıştırılıp kapatılır
ılınınca içine kremşanti eklenip kaşıkla karıştırılır yada tel çırpıcıyla hafif çırpılır
soğumaya bırakılır
soğuduktan sonra elimiz ıslatılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır hindistan cevizine yada çekilmiş fıstığa bulanur
ortalarına fınfık konur
isteyen ceviz yada bademde koyabilir
henüz tadına bakamadım
inşallah güzel olmuştur
muhallebiden yapılan lokumları falan hiç svmem ben
hamur gibi gelir bana
bunu beğenirim umarım
internette herkes bayıla bayıla anlatmış
akşama yorumumu eklerim
Eki Görüntüle 766199
Ramazan da ne kadar dikkat etmeye çalışsan da olmuyor.Ramazan bitince diyet kısmına yemek bölümünde şişmanlayanlar diye bir başlık açıp zayıflarız artık.
bal parmak güzel iyi de , ben top gibi yapıyorum o nolcak peki
ben de bu yıl bitiriyorum inşallah
türk dili ve edebiyatı okuyorum
kayıtları yenileyelim toplanırız topiğinde
canın nasıl istiyosa öyle yap:)
ben bi kısmını şekerpare gibi yaptım mesela...
ahh fotoyu ekleyebilseydim
Dogru canm unutmusum ya :) Amin cnm bitirirsn yaa bıtırmekte bse yok :)
kovsunlar bizi sonra diyet bölümünden
irmik mantolu şekerpare
ismi buymuş
bekleriz arkadaşım
niye ekleyemedin ki:26:
bitirmek sorun değilde
4 yılı 3 yılda bitirmek sorun
Aksama beklıyoruz yorumlarını.. Bende ırmık tatlısını fln hıc sevmem bı helvasını severım.. Nette dolu sultan lokumu tarıfı var ınsan hangısını yapaxagnı sasırıo
Wowwww çok süper görünüyor.Ben bunun muzlusunu yapmıştım galiba.Süper olmuştu.Eline sağlık.
Benim yaptığım bu bak.
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/248960-kartopu-tatlisi-resimli.html
Hıııı anladım canmm ya sonucta sen evde calısıyorsun neden bıtıremeyesınkı oyle bı ımkanın varken..Ben hiç ders calıstıgımı hatrlamıyorum vala :))))Bize ünide izin vermemişlerdi öyle 4 yılı 3 yılda bıtırmeye sorun cıkarmıslardı(
kovsunlar bizi sonra diyet bölümünden
irmik mantolu şekerpare
ismi buymuş
bekleriz arkadaşım
niye ekleyemedin ki:26:
bitirmek sorun değilde
4 yılı 3 yılda bitirmek sorun
paylaş paylaş bitanemMutfağa ayda yılda bir giren ben bugün içli köfte yapacağım.Güzel olursa paylaşırım burada.
paylaş paylaş bitanem
ay aman da aman , ne kadar güzeeel , tamam dua edeceğim bitanem , şimdi namaz kılacağım hatta hemencecik dua da edeyimKuzuum.Dua et güzel olsun, yarın sevdiceğe de götüreceğim, rezil olmak istemiyorum.
ay aman da aman , ne kadar güzeeel , tamam dua edeceğim bitanem , şimdi namaz kılacağım hatta hemencecik dua da edeyim
cümlemizden razı olsun tatlımmmoyy kuzucum benim. Allah razı olsun.İftardan sonra dualarımızın sonucunu paylaşacağım tatlım
Mutfağa ayda yılda bir giren ben bugün içli köfte yapacağım.Güzel olursa paylaşırım burada.
ay aman da aman , ne kadar güzeeel , tamam dua edeceğim bitanem , şimdi namaz kılacağım hatta hemencecik dua da edeyim