- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
aaaaaaayyyyyyyyy inanmıyorum yaa
yaa vallahi gözlerim doldu inanırmısın
4 yıllık sevgilim bana böyle jest yapmadı
çooooooooooooooookkkkkkk güzel olmuş
bayıldım bayıldım bayıldııııııııııımmmmmmmmmmmmmmm
ellerine kollarına güzel yüreğine sağlık
afiyetle yiyin benim için
bitanesin sen ya
slm kuzular :) o an aceleden yazamamıştım şimdi yazayım tabi ne demek zevkle :) inşallah beğenirsiniz...
ELMALI HARÇ
dört beş tane elmayı soyup rendeleyip tefoln tavaya döküyoruz...içine 5 veya 6 kaşık toz şeker katıp karamelize hale gelene kadar pişiriyoruz, yani suyunu çekene kadar...sonra bir çay kaşığı tarçın ve bir paket vanilyayı içine ekliyoruz, ocaktan indirmeye iki dakika kala biraz iri çekilmiş ceviz içi ekliyoruz bir avuç kadar...
HAMURU
bir paket margarin, 4 su bardağı un bir paket kabartma tozu,bir su bardağı toz şekeri iyice yoğuruyoruz...kıvamını aldıktan sonra avuç içi kadar parçalar koparıp merdaneyle açıyoruz...aşırı inceltmeden bir milim kadar incelene kadar açıyoruz, resimde gördüğünüz gibi kesip içine bir kaşık elmalı harçtan koyup, geniş yerinden başlayıp ince ucuna doğru gevşek bi şekilde sarıyoruz..
180 derecelik fırında üzeri kızarmadan pişiriyoruz...servis tabağına koyunca pudra şekeri serpiştiriyoruz..afiyet olsun :)
çok sevdiğim ve malzemesi kolay bulunnan bir kurabiye olduğundan sık sık yaparım...:)tavsiye ederim..
Gazel ablacığım, tarifi aldım, yapmaya koşuyorum..
Ellerine sağlık.. Bereketli olsun..
oyy kuzum kıyamam, çekerim ben o sevgilinin kulaklarını. hiç üzülme tatlım seninkinin aynısından birde bende var :) oda yapmaz sürpriz jest falan :) ama olsun biz onları öyle seviyoruz dimivarlığı yeter onların...allah ayırmasın hiçbirimizi...
ah canım keşke yakın olsak da karşılıklı yesek :) az önce çayla yedik...asıl senin ellerine sağlık iyiki görmüşüm tarifi çok kolayıma gitti..ben teşekkür ederim asıl...
canım benim beğenmene sevindim...afiyetle yiyin cnm..kolay gelsin...
Teşekkür ederim ablacım.. Belki resim eklerim, telefonda bilgisayara aktarmayı becerebilirsem.
Gözde'nin tarifleri de harika.
hakkını yemeyeyim şimdi yapar yaparda böylesini görmemiştim
sevmezmiyiz hiç
amin aminnnnn Rabbim ayırmasın sevenleri
ne güzel olurdu valla karşılıklı oturur yerdikolsun siz benim içinde yiyin
afiyet bal şeker olsun
löp löp et olsun ihtiyacın var
Teşekkür ederim ablacım.. Belki resim eklerim, telefonda bilgisayara aktarmayı becerebilirsem.
Gözde'nin tarifleri de harika.
evet kızlar bu profiterolü gözdeme ithafen yaptım, onun tarifi çünkü...çok leziz oldu gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum...gözdenin
yarışmaya katıldığı profiterollü pasta tarifinden aldım, isteyen ordan bi zahmet alıversinben resmini ekleyeyim :) üşendim accık yazmaya :)
gözde'min gözlerinden öpüyorum, tabağın kenarına çikolata sosuyla ismini yazdım tatlım, bak nasıl seviyorum seni
Eki Görüntüle 741140 Eki Görüntüle 741139 Eki Görüntüle 741141
Hiç güzel olmamışşşşşş ,
Hiç miii hiiiiiiç beğenmedimmmmm
Ausenciaaaaaaaaaa niye yazmıyor bu tabaktaaaaaaaaaa
Bana ne bana ne tarif gözdeden falan anlamam ben , kıskanç kadınım
Gazelim , eline koluna sağlık . Resmi yarışma sayfasına da koy da azıcık reklamı olsun gözdeciğimin
Yahu şimdi bu şahane profiterolün üzerine , taze fasulye , tavuklu pilav yapmıştım , onun resmi koyulmaz ki
ahretim sözüm olsun birgün senin için öyle bişey yapıcam ki aynen bu smile gibi olacak gözlerin
yarışma sayfasına koysam beni tefe koyarlar ausum ya :) orda ne pastalar var öyle görünce şaşı beş oldu gözlerim :) prenses pasta falan var, anam ne sabır varmış hatunda tövbe uğraşamam ben daral gelir afakan basar bana
tatlı yeri başka, yemek yeri başka ahretim, taze fasülyeye bayılırımkoy da içim açılsın...acıktım zaten...birazdan kalkıp kırmızı et biberi dolması yapcam bende eklerim pişince :)
Yok yahu sen profiterolle katıl demedim , gözdenin tarifinin altına resmi koy , gözdecim denedim tarifini ; harikaymış , muhteşemmiş yaz işte
Barbiepastayı diyorsan , evet diyet takımındaki eski kaptanım yaptı onuda , süper olmuş , sabırlıdır pegasus.
Tamam canım , resim çekip koyayım bende .
Kırmızı biber dolmasına bayılırım , eşim biber sever ben araya bir kaç kırmızı da doldururum .
Hiç güzel olmamışşşşşş ,
Gazelim , eline koluna sağlık . Resmi yarışma sayfasına da koy da azıcık reklamı olsun gözdeciğimin
kahkaha attım resmen
abla yaa
bencede koysun yarışma topiğime
kahkaha attım resmen
abla yaa
bencede koysun yarışma topiğime
Hiç güzel olmamışşşşşş ,
ahanda yakaladim şike vaaaaaarYok yahu sen profiterolle katıl demedim , gözdenin tarifinin altına resmi koy , gözdecim denedim tarifini ; harikaymış , muhteşemmiş yaz işte
Barbiepastayı diyorsan , evet diyet takımındaki eski kaptanım yaptı onuda , süper olmuş , sabırlıdır pegasus.
Tamam canım , resim çekip koyayım bende .
Kırmızı biber dolmasına bayılırım , eşim biber sever ben araya bir kaç kırmızı da doldururum .
ahanda yakaladim şike vaaaaaar
yetisin Kazen Mune abla yetiiiiiiis
baga da reklam yapmassaniz bu mesaji kopyalar ilgili yerlere yollarim aus bebeeem
Oyyyyyyyyy azemmm benimm yaaa .
Sen reklam iste hayatım , bu konudaki geçmişim şaibelerle doluuuuuuuu
Yer , mekan belirt bana