slm kızlar, bugün canım hiç yemek istemedi, hamur işi krizim tuttu sanırım...:)
bismillah deyip kalkıverdim hemen, ve kocamaaan bil leğen dolusu hamur yoğurdum yaş maya ile...
birazını pide yaptım birazını ayırdım, bakalım yarın falan puf böreği yapmayı düşünüyorum...
bugünki yaptığım pidenin tarifini daha önce paylaşmıştım ama bu çiğ patatesle yapılıyor....
hamur için ölçü kullanmadım, normal un tuz maya bir kase yoğurt ve ılık su ile yoğurdum...yarım saat kadar mayalandı..
iç harcı içinse, 5 tane çiğ patatesi rendeledim, 4 veya 5 tane de biber doğradım, iki tane soğan ve tuz ekledim..az da sıvı yağ...
hamuru uzunca açıyoruz yarım parmak kalınlığında, arasına harcı koyup pişiriyoruz..bu kadar basit ve kolay...
işte resimler, sorusu olan olursa anlatırım detaylı...
(gözdecim özellikle geçen sefer hamurun şeklini sormuştun, bu sefer detalı yapılışını çektim senin için) :)
Eki Görüntüle 823207 Eki Görüntüle 823208 Eki Görüntüle 823209 Eki Görüntüle 823213 Eki Görüntüle 823214 Eki Görüntüle 823215
hu hu sizleri çok özledimmmmmmmmmmmmmmmmm
Ayy ne tatlılar, normal halini yapıp çok beğenmiştim bir dahaki sefere bundan yapayım,cremoleli yapmamışsın yine :)MUZLU MİNİ RULO PASTACIKLAR
kek malzemeleri:
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
yarım paket kabartma tozu
vanilin
yapılışı:
yumurtalar kırılır mikserle iyice çırpılır
ardından şeker eklenir mikserle çırpmaya devam edilir
daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin eklenir yavaşta karıştırılır
dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve karışım yağlı kağıdın üzerine güzelce yayılır
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir
piştikten sonra tezgaha kek boyutundan biraz daha büyük temiz yağlı kağır serilir
fırından çıkan kek tepsiden kaldırılıp tezgahtaki yağlı kağıda ters çevrilir ve yavaşya sıyrılır
temiz kağıt üzerinde kalan kek kağıtla bilikte rulo yapılır soğuyana kadar o şekilde bekletilir
burda amaç kekin sıcakken rulo şeklini daha kolay alması
o yüzden rulo yapıp bekletiyoruz ki muhallebiyi sürüp sarmak kolay olsun
ardından muhallebi yapılır
malzemeler:
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
yarım su bardağı toz şeker
piştikten sonra içine ekleyip çırpmak için yarım paket kremşanti
içi için 2 adet muz
pastacıkları ıslatmak için bir kase süt
bulamak için bir kase hindistan cevizi
muhallebimizi yapmak için önce tencereye unu ve şekeri alıyoruz
az sütle un ve şekeri ezip kalan sütüde ekliyoruz ardından harlı ateşte pişiriyoruz
koyulaşıp piştiğinde ocaktan alıp ılıtıyoruz
ılınan muhallebiye kremşantiyi ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz
ardından pasta kekimizi açıyoruz
uzunlamasına duran keki boylamasına ortadan kesiyoruz
2 uzun parça kekimiz oldu
bu parçalara muhallebimizi paylaştırıyoruz
ardından soyup ortadan böldüğümüz muzları uzun şeritlerin kenarlarına koyuyoruz
daha sonra bu şeritleri enlemesine 4 parçaya bölüyoruz
2 şeridide 4 parçaya bölünce 8 adet çıkıyor
sonrada muzların bulunduğu kısımdan pastaları rulo yapıp önce süte sonrada hindistan cevizine batırıyoruz
süte iyice batırınki kekler güzel yumuşasın
biraz karışık oldu sanki bu hafta tekrar yapıcam o zaman yapım aşamalarıyla eklerim
bu arada tarifi yemek yarışmasında rüzgar gülünden almıştım biraz değişiklik yapıp uyguladım
mutlaka deneyin derim
Eki Görüntüle 824413
GökçeeeemAş ermelere başladın mı canım ?
Ayy ne tatlılar, normal halini yapıp çok beğenmiştim bir dahaki sefere bundan yapayım,cremoleli yapmamışsın yine :)
Olsun yine de eline sağlık, yapa yapa öğrenmiyor muyuz birçok şeyi hepimizkızlar bugün bi un helvası yaptım ki sormayın
hiç olmadı yaa, nedense
anneme telefon ettim anne sen nasıl yapıyordun diye, oda diyor ki kızım ben hiç ölçü ile yapmadım, göz kararı koyarım sana nasıl tarif edeyim ki şimdi
anlayacağınız benim un helvası muhallebi gibi bişey oldu
annemin yaptığı çok hoş oluyordu, muhallebi gibi değilde biraz sert, yani elinle şekil bile verilebilir yani o şekilde olurdu..benimki pek olmadı, ama neden olmadı anlamış değilim..
deminden beri gülüyorum kendime,yine yedik tadı güzeldi ama neden muhallebi gibi oldu bilemiyorum...
Olsun yine de eline sağlık, yapa yapa öğrenmiyor muyuz birçok şeyi hepimiz
Un helvası konusunda ben de çok tecrübeli değilim ama bildiğim kadarıyla
1-Yağı biraz yanar gibi olacak
2-Çok çok iyi kavurmak gerek
Bunların üstüne suyunu ya da sütünü ne kullandıysan artık onu çok koymuşsun demek ki muhallebi gibi olmuş derim ben.
Gunaydın herkese :)sanırım suyu çok oldu canım evet...netten almıştım tarifi...aynen de uyguladım ama tutmadı...
nete fazla güvenmemek lazım aslında.. anlamış olduk
muhallebi gibide fena olmadı ama, hani un helvasındaki o ağza gelen dağılma pütürlüğü varya, işte o kıvam yoktu...bildiğin muallebiydi yani
kızlar bugün bi un helvası yaptım ki sormayın
hiç olmadı yaa, nedense
anneme telefon ettim anne sen nasıl yapıyordun diye, oda diyor ki kızım ben hiç ölçü ile yapmadım, göz kararı koyarım sana nasıl tarif edeyim ki şimdi
anlayacağınız benim un helvası muhallebi gibi bişey oldu
annemin yaptığı çok hoş oluyordu, muhallebi gibi değilde biraz sert, yani elinle şekil bile verilebilir yani o şekilde olurdu..benimki pek olmadı, ama neden olmadı anlamış değilim..
deminden beri gülüyorum kendime,yine yedik tadı güzeldi ama neden muhallebi gibi oldu bilemiyorum...