- 20 Temmuz 2013
- 2.731
- 12
nefis görünüyor..ellerine sağlık
Bende sık sık yaparım malzemeler hemen hemen aynı.yalnız ben yumurtayı sonradan ekliyorum.çünkü üzerine dökmek için 1 bardak ayırıyoruz ya o karışımda çiğ yumurta kokusu tadı olsun istemiyorum.sıvı malzemeleri iyice çırpıp 1 bardağını ayırıyorum sonra yumurtaları ekleyip iyice çırpıyorum.keki hazır olunca önce 1 bardak vişne suyuyla ıslatıyorum sonra ayırdıgım karışımı döküyorum.
ellerine sağlık bacım,amaaa bak ya dolapda varkenn kış hazırlıklarından tüketme yahuuu :)
hazır oğluşun kreşdeyken yaparsın sen döktürrsün...
Kızlar bu arada paylaşımdaki brownii poaça çok hoş durmakta ellerinize sağlıkk
simdi yaptımmmm
Eki Görüntüle 815037
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
süslemek için hindistan cevizi
unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi birbirine katar,5 dakika mikserle çırparız.bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız.(pişen kekin üzerine dökmek için)ayırdıktan sonra kalan karışıma unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz.2-3 dakikada böyle karıştırdıktan sonra büyük boy kare borcama veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra boşaltırız.krepten çok az koyu bir kıvamı olmalı.eğer daha koyu olursa yumuşak olmaz.175 derecede yarım saat pişiririz.kekinizin ortasına elinizle bastırın ,eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın.fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın.sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün.soğuduktan sonra hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.afiyet olsun.
bu saatte de böyle şeyler görmek çok kötü ya ansıl canım çekti offff
yarın eve geldiğimde yapsam mı ki üşenmesem birde
Ellerine sağlık yapacağım muhakkka
Ausencia
Canım bulğuru sevdiğini gelip benim topiğte söylemiştin bende sana getirdim sana siyah merçimekli bulğur pilavi yeşil merçimeklede olur
Eki Görüntüle 817219
Sevmek ne kelime , bayılırım bulgura . Bu şekilde de yaparım , evde 4 yaşında yemek konusunda mız mız bir çocuk olunca , ona mercimeği yedirmenin en kestirme yolu
Ellerine sağlık , ayrıca bulgur sevdamı hatırladığın için de teşekkürler
Selam mutfağın güzelleri , bugün ausgillerde ;
Eki Görüntüle 817036 Eki Görüntüle 817038 Eki Görüntüle 817039
- Tavuk suyuna yoğurtlu un çorbası
- Barbunya
- Kızarmış tavuk parçaları ve pilav vardı .
eline sağlık ahretim barbunya süper görünüyor...
ben çok severim barbunyayı ama eşim nefret ediyor...
lise zamanında okulda iki günde bir barbunya çıkarmış ve bıkmış :) o günden beri ağzına değdirmez..
ben seviyorum diyorum, o zaman bana kuru fasülye pişir, kendine barbunya pişir diyor :) ohooo kim uğrşacak yaa...
ama yine de alıcam barbunya, oğlumun da yemesi lazım...o yemzese de napıyım artık
barbbunya da kuru fasulye gibi aslında pek farkı yok gibi ,
kimileri de mercimekten nefret eer askerde hep yedikleri için
oğlun nasıl oldu gazelcim çok geçmiş olsun .
biraz daha iyi canım, allah razı olsun....beklemedeyiz şu an....
ya ben sana sorayım diyorum hep unuyorum, senin çizelgeyi yaptım ben dimi yolladım sana?
herkes birden isteyince unutmuş olabilirim...eğer unuttuysam hemen yapıp yollayım canım...kusuruma bakma bu aralar dalgınım biraz biliyorsun....
Bende hep sıoracağım unutuyorum .yapmadın galiba veya maillimde çok fazlsıyla gruplardan gelen mail var canım arama motorundan aratayım mail adresini özelden yazarsan bakayım canım.
Eestağfurullah olur mu öyle şe . oğluşun hasta , lafı bile olmaz canım bilirim o dönemleri çok zor insan ister istemez üzülüyor yiğenimden biliyorum en ufak hastalanmasında bile üzülüyorum öksürdüğünde içimden bir şeyler kopar gibi oluyordu ..
selam mutfağın güzelleri , bugün ausgillerde ;
[lıst]
[*]tavuk suyuna yoğurtlu un çorbası
[*]barbunya
[*]kızarmış tavuk parçaları ve pilav vardı .
[/lıst]
Eki Görüntüle 817036 Eki Görüntüle 817038 Eki Görüntüle 817039
Seninle yazışmasak da takibindeyim canım
eline sağlık ahretim barbunya süper görünüyor...
ben çok severim barbunyayı ama eşim nefret ediyor...
lise zamanında okulda iki günde bir barbunya çıkarmış ve bıkmış :) o günden beri ağzına değdirmez..
ben seviyorum diyorum, o zaman bana kuru fasülye pişir, kendine barbunya pişir diyor :) ohooo kim uğrşacak yaa...
ama yine de alıcam barbunya, oğlumun da yemesi lazım...o yemzese de napıyım artık