- 25 Mayıs 2013
- 382
- 2
zor görünen ama gayet pratik olan bir kebap çeşidi...
normalde etin kırmızı olan kısmını bıçakla yaprak yaprak doğrayarak yapardım, ama böyle de çok güzel ve pratik oldu...lezitanın veya başka bir markanın yaprak gibi doğranmış paket etinden alabilirsiniz...fiyatı da çok uygun, yanlış hatırlamıyorsam 4 lira :)
yapılışı da kolay..önce teflon tavada etleri bir kaç dakika kavurdum tereyağında...
ama eğer paket almazsanız ve kendiniz et doğrayarak yaparsanız biraz uzun süreli pişirin..ve etlere sevdiğiniz baharatlardan ekleyin..benimkinin içinde baharatı vardı zaten...
onlar tavada pişerken, büyükçe kayık servis tabağına ekmekleri küp küp doğrayıp tabanına yayın...sonra üzerine kavrulan etleri yayın...bir tavada 2 domatesi rendeleyip pişrin tuzunu ekleyin ve kaşığın ucuyla salça koyun ve birazcık sulandırın...
krema kıvamında olacak..
bu sosu etlerin üzerine gezdirin, ve son olarak da bol tereyağını tavada iyice kızartın üzerine gezdirin...biber közlemeyi de unutmayın, ben yanına cacık ve salata ve pirinç pilavı yaptım... isteyen tabağın kenarına yoğurt koyabilirsiniz yoğurtlu severseniz... afiyet olsun :)
Eki Görüntüle 819647 Eki Görüntüle 819648 Eki Görüntüle 819649 Eki Görüntüle 819650 Eki Görüntüle 819651
Ooohh afiyet olsun
Ben her döneri yiyemiyorum koyun eti kullanılan kokan dönerleri yani. Lazitanın tadı güzel mi Gazelcim?
Bi de ekmekleri kurutmadın mı?