Ben hala bel ağrısından doğrulamadım arkadaşlar ama bugün kısmen iyi sayılırım.
- Yayla Çorbası
- Yumurtalı Kaldırak
- Kıymalı Makarna
Eki Görüntüle 663778
Kaldırak otu şimdi tam toplama zamanı .Komşum getirdi bende pişirdim.Bilir misniz bilmem :26:
Sıvıyağda soğanla beraber iyice temizlenmiş ve ayıklanmış otlar , ince doğranmış sapları ile kavrulur ,Üzerine yumurta kırılır.
Eşim pek sever.
Diğeride bildiğiniz yayla çorbası ve makarna
aç karnına bu tabak önümde olmalıydı
ellerine sağlık ablacığım
şu kaldırak dediğin şeye bizimkiler galdırik diyorlar sanırım o olması lazım
çok güzel oluyor tadı canım çekti valla
ahh ahh burdan nerden buluncak ki
köyden arada sırada yolluyorlarda doğal şeyler yiyebiliyoruz
kaldirak nedir kizlar ..
ellerinzie saglik hepinizin :)
bugun ye$im fasulya pilav
ve manti yaptim biraz bizlukdan çocuklara
ye$il fasulyeyi yeme ihtimalleri mantiya gore daha du$ukdee
kaldırak otunu ilk defa duydum ausencia. ben de ışkın çok severim yani birizm yörede ışkın derler ekşimsi kalın bir ot o çıksa da yumurtalı yemeğini yapsam diye bekliyorum ben de
Bende onu duymamıştım canım , şimdi baktım netten kaldırakla aynılar sanki
Bak yukarıda resmi var , çok benzettim ben
topigin hayirli olsun auscugum
ilk sayfadan itibaren yazilanlarida yapilanlarida okudum,simdi ben burda kalirsam diyetide,niyetide bozarim,gözümü kapatim okumanin yolunu bulmam lazim benim:26:
yapilan yemekler cok güzel görünüyor,yapanin ellerine saglik,yiyenlerede afiyet olsun...
özellikle senin balig sunumunu cok sevdim,tabi 3 cocuk oldumu sunuma zaman ayiramiyoruz,anca bakip ic cekiyoruz...
bende resim yüklemesini ögrenip,buldugum zamanlarda ugramayi düsünüyorum,kimseye söyleme ama...
bide gazeldüstübaglara olamliydi galiba yanlis hatirlamiyorsam,esi migren agrisi cekiyormus,siddetle biberiye cayini tavsiye ediyorum kendisine,netten aciklamali olarak kopyalayacagim buraya,kendiside okusun,eger anlasirlarsa evine misafir edebilir:13:
ben pek benzetemedim bu kaldırak otu soyulup mu yeniyor ya da pişiriliyor ışkının tadı mayhoş böyle hafif ekşimsi ama tadı harika
Esassss duruşşşşş
Kaptanıım gelmiş
Canım , her zaman bekliyorum senide tariflerinide .Bak ben şimdi fırın sütlaç yaptım , onu koyacaktım , sen varken nasıl olacak bu iş
Evdekilere yaptım ama bir de 1/2 kase sütlü tatlı hakkımı kullandım
Bu akşam dünkü yemekleri yemeye devam edeceğiz.
Sadece sütlaç pişirdim sabah , onu paylaşayım bugün için .
Eki Görüntüle 664183 Eki Görüntüle 664184
Oğlum fırın sütlaç yemediği için onunki klasik sütlaç
Fırın Sütlaç :
1 Su bardağı pirinç
1 kilo süt
1 tatlı kaşığı nişaşta
1 paket vanilya
2,5 bardak şeker
1 yumurta sarısı
1 Su bardağı pirinç , nişaştası iyice çıkana kadar çırparak suda haşlanır.
Başka bir tencerede 1 litre süt , 2, 5 bardak şeker yavaş yavaş karıştırılırken , haşlanmış pirinç eklenir.
Pişmeye yakın , 1 kasede az süt ile açılmış nişaşta ve vanilya tencereye eklenir.
Sonrada kaselere pay edilir.
Yarım kepçe kadar pişmiş sütlaç bir kaseye alınır ve bir yumurta sarısı ile çırpılarak kaselerin üzerine yayılır.(Üzerinin daha güzel kızarması için )
220 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet bal şeker olsun
Biberiye Çayının Faydaları; Bu güzel kokulu biberiyenin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
Migren Tedavisi için Biberiye Çayı: Günde 3 fincan biberiye çayı 25 gün boyunca içilirse, baş ağrılarınıza ve migrenlerinize bir daha gelmemek üzere elveda diyebilirsiniz.
Biberiye Çayının Faydaları: Biberiye çayı, yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı yardımcı olur. Bu sebeble son dönemde popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye bitkisi eksik olmuyor.
Baş ağrısı için : Başınız ağrıdığı zaman alın bölgenize biberiye yağı ile masaj yaparsanız baş ağrınız azalır yada kaybolur.
Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürit asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürit asit seviyesini normale yaklaştırır.
Biberiye Çayının Zararları: Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir.
ALINTIDIR
isinize yarar umarim...
mesajin cok uzun oldugunu farkeetim ve konu dsinda olan yerleri kesme geregi duydum,bos yere isgal yaratmayalim
Bu akşam dünkü yemekleri yemeye devam edeceğiz.
Sadece sütlaç pişirdim sabah , onu paylaşayım bugün için .
Eki Görüntüle 664183 Eki Görüntüle 664184
Oğlum fırın sütlaç yemediği için onunki klasik sütlaç
Fırın Sütlaç :
1 Su bardağı pirinç
1 kilo süt
1 tatlı kaşığı nişaşta
1 paket vanilya
2,5 bardak şeker
1 yumurta sarısı
1 Su bardağı pirinç , nişaştası iyice çıkana kadar çırparak suda haşlanır.
Başka bir tencerede 1 litre süt , 2, 5 bardak şeker yavaş yavaş karıştırılırken , haşlanmış pirinç eklenir.
Pişmeye yakın , 1 kasede az süt ile açılmış nişaşta ve vanilya tencereye eklenir.
Sonrada kaselere pay edilir.
Yarım kepçe kadar pişmiş sütlaç bir kaseye alınır ve bir yumurta sarısı ile çırpılarak kaselerin üzerine yayılır.(Üzerinin daha güzel kızarması için )
220 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet bal şeker olsun