Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Tahinli çöreklerimi yaptım Auscum şuan pişmekteler. Nasıl güzel bir hamurdu o yoğurdukça yoğurasım geldi yumuşaşcık
Bence de 2. bebeğin tam vaktidir

slm kızlar...
ya bişey sormak istiyorum, ben neden kek kalıbımdan kekimi çıkaramıyorum...benmi beceremiyorum acaba ya
bekarken annemin kek kalıbından keki çıkaramazdım...hatta annemde çıkaramazdı....
dedik kalıpta bi sorun var herhalde...
geçen sene aldığım kalıbı iyisinden aldım hatta... 15 lira mıydı neydi...
dün akşam kek yaptım..kekim çok güzel bi yiyen bi daha ister...genelde tepsiye yapardım, kalıptan çıkaramıyorum diye..
dün yine kalıba döktüm...ama çıkaramadım ya..
iyice yağladım, hatta biraz sıvı yağ sürdüm, biraz margarin sürdüm..iyice vıcık vıcık ettim...
dün akşam görmeliydiniz kekin yarısı kalıpta kaldı...
üff nasıl sinir oldum...
kalıpta mı sorun var acaba??? ama bütün kalıplar mı sorunlu yaa?? annemdeki kalıptan da çıkmazdı...
varmı bi tekniği..keki kalıptan çıkarma yöntemleri falan :)

kek kalıbını yağladıktan sonra azıcık un serpin her yerine değsin böyle o zaman çok rahat çıkıyor.

Ay gazel :):)
aynı dert bende de var hiç çıkaramam :)
O yuzden silikon kalıp aldım ben
En guzeli hıç yaglamıyorum bile pat diye duşuyor
kalıptan sıcakken çıkarmayı denerdm ben genelde belki ondan çıkmıyordu :)
Soguk suya kalıbı oturtup iyice sogutuncada kolay çıkıyormuş
bide hem yaglayıp hem unlamak daha mantıklı sanırım :)

Dibini yağladığın gibi kenarlarını da yağla.Hafif de un serp her yerine.Sıcakken de ters çevirip beklet.Çıkmaması imkansız.

Eline sağlık canım.Gökçe gibi ben de küçük bir kavonoz yapıp deneyeceğim.

Aus misafirlerin bayram etmiş.Eline sağlık.Tahinli çöreği biz hazır yufkadan yapıyoruz.Çıtır çıtır oluyor.O meksika fasülyesinden bizimkiler de yaptı da ben normal fasülyeden bir farkını göremedim.Bana tadı aynı geldi:)Oğluna da maşallah sana eve git diyormuş.Bizim komşu geçen dönem kızıyla birlikte birinci sınıfı okudu.Yapışık ikiz gibi.

Eki Görüntüle 792628
mmmm.. kociye bu akşam peynirli börek ve çay

Eline sağlık canım.Nefis görünüyor.

Bu da benim evdekilere yaptığım yeşil mercimek salatam.

Eki Görüntüle 793220

Eline sağlık.Yeşil mercimeğe bayılırım.

Tahinli çöreklerimi yaptım Auscum şuan pişmekteler. Nasıl güzel bir hamurdu o yoğurdukça yoğurasım geldi yumuşaşcık
Bence de 2. bebeğin tam vaktidir
bakkkk ausss, benle aynı fikirde olanlar var...
:)

bendeee becerememmm ama kızkardeşim pasta börekte ihtisaslııı o fırından çıkınca 3 dkk soğut ve ters çevir der ve onunnn teflon kaplama kalıplarındannn şakk diye çıkarrrr... taktiği bu ben kekk yapmamm pekkk eşim sevmezzz bende tatlıylaa arammm yokk sayenizde deniyom işteee... sırada şöbiyetim ve gazelin muhallebi topları varrr

oyummm sanaaaa derhallll bakyomm ellerine sağlık

bugunnnn yapıcam
1 adet klasik gazelinnn ki gibi kavanoz
2 adet kapak aldımmm (kapak sıkıntısına uğrarsamm diğerni takarım diye)
salamura tuzu aldımmm vede baş solist biberrrlermide dün pazardan alıncaaaa bugunn balımııı bekliyorum:)
o gelsinn yapamdaaaaa kapağı o kapasınnnnn
erkekkk gücü şart

bu arada mercimek salatasıda enfes duruyor....

geçen yıl bir arkdşda zeytin salatası yemiştimmmm kahvaltıda yenebilir enfesss.... bileniniz varmıdır???

gazelcim şimdi 3 kaşık tuzlaa suylaa biberleri iyice basıcammm... adeta salamuraaa edicem dimi???

yoksammm suyla tuzu çözdüremmiii ammaa sordummmm her defasında... bir yapayımdaaa sende kurtulasın bende gazel bacımmm

tuzu çok çözdürmüyorum anladığım kadarıylaaa neki çözünürse zaten salamura tuzu...
yaaa benim aklımı bir arkdş karıştırdı o salamura yapımı yapcan dedii bunu anlatınca
biraz biber üzerne tuzz biraz biber üzerne tuzz döke döke kurup üzerne tuzlu su dökücekmişmişim.... ama senin tarif dahaa az tuzla ben bunu yapacammm seninkini

Ben de yaptım gökçe biberlerimi aynı zamanda aynı işle meşgulmüşüz
3 kilo yaptım bakalım nasıl olacak, kötü olsa da sorun değil denemiş oldum en azından nasılsa para vermedim biberlere
Mutfağım bidonlarla kavanozlarla doldu turşular,salamuralar,soslar. Koyacak yerim de yok bitene kadar misafir gelmesin mümkünse

Bu akşama patates çorbası yaptım henüz başka yemeğim yok belki karışık kızartma yaparım.

gökçem tarifimi pek iyi okumadın sanırım, bir buçuk litre suya 3 yemek kaşığı tuz koyacaksın...o bir buçuk litre su zaten iki kavanoza denk geldi içi biberle dolu olunca...
sen bir kavanoza 3 yemek kaşığı koyduysan baya fazla olmuştur...
ama yaptıysan geç kaldık neyse bakalım sorun olmaz inşallah....
birde kapağı öyle sıkı kapatma ve ters çevirme olayı yok bunda hayatım, sadece kapat sıkıca yeterli...kocanı beklemene gerek yok yaneee bak unutma yiyeceğiniz zaman güzelce yıka ve süzdür....yoksa tuzdan yiyemezsiniz.. sakın unutma :)

sorma gözdem yağlaya yağlaya vıcık vıcık oldum yaparken ama un serpmedim...bileydim serperdim..bi dahakine un serpeyim...silikon alacam ama evde bu varken yazık diye almadım...
bi daha deneyecem, yine çıkmazsa silikon alırım artık...hem silikonların çeşitleri çok..ay gül desenlisini bile gördüm avonda :)

Selam hanımlar :)
Bizde bu akşam domates çorbası, fırın poşetinde tavuk but, makarna var
uzun zaman sonra domates çorbası yaptım
Ama bi guzel olmuş bi guzel olmuş anlatamam :):):)
Aman klasik çorba demeyin bazı şeyleri yeni yapıp ögreniyorum :):)
Çorbamı eklerim :)

ben domates çorbası hiç yapmam nedense, daha doğrusu boş boş salçalı su içer gibi hissediyorum
benim çorbaların içinde illaki bişeyler olacak...şehriye bulgur pirinç vs...illa olacak yani :)
sen nasıl yapıyon gözdem anlat bakayım, :) belki yaparım

kızlar bugün eşimi markete yollamıştım, ben normalde eti ya kıyma olarak alırım, yada kuşbaşı alırım...
eşim kuzu gerdan almış... ben hiç yapmadım, nasıl pişer ki o, pirzola veya biftek yapsam, baya kalın kalın doğranmış...
etini kemiğinden ayırayım etini kullanayım desem, epey uğraşmam lazım...niye böyle aldın dedim, kuşbaşı çok yağlı gibi görünmüş gözüne, ondan bunu almış...nasıl pişirecem ki ben bunu :26:

cnm yaaaa çok zor bir şey az önce ağlıyordu ben yarın gitmem diye(( bi de işin kötüsü ct yanımda işe götürmek zorunadyım ben pazar bile gidicem hatta, eşimle kalır artık evde. sonra pazartesi gene nasıl kreşe gönderirim bilemiyorum!!!

çocuğun sosyalleşmesi için önemli ama ben de 4 yaşı bekledim kıyamadım ana kuzusu daha, bana kalırsa anne büyütmeli çocuğu ilk 3 yıl hiç değilse ben kendi anneme bile bin tembih yaptım aklım hep evdeydi günde kırk kere arıyordum annem en sonunda isyan etmişti kızım seni de ben büyütmedim mi yeter arayıp durma diye:)))
sadece psikolojik ön hazırlık yapın bence anlatın kreş nasıl bir yer, napacaklar orda, hiç umduğunuz gibi olmayabilir. bir de tüm gün değil önce alışma evresi oluyor ilk gün daha az kalıyor sonra biraz biraz süre artıyor. bütün gün olmaz yoksa. belki yarım gün deneyebilirsiniz. ama bakabiliyorsanız evde bence hiç şimdi göndermeyin. sonra daha zor olur
hmm ben kalıbı iyice yağlayıp un serpiyorum eğer un tercih etmessen şeker de serpebilirsin sonra pişince bir kağıdın ya da tepsinin üstüne ters kapatıp ılınmasını bekliyorum elinle dokunabileceğin kadar ılınınca hafifçe sallıyorum düşüyor eğer düşmüyorsa az daha bekliyorum sonra yanları yapışmışsa bıçakla hafifçe ayırıyorum ama gerek kalmıyor ona bile.
anneme silikon kalıp aldım, o kalıbı ilk kullanımdan önce sıcak suyla yıkayıp iyice yağlıyorsun sonra hiç yağlamadan kullanıyorsun:) ama kendime almadım ihmal ettim evde kalıp var nasılsa diye:))))
kek kalıbını yağladıktan sonra azıcık un serpin her yerine değsin böyle o zaman çok rahat çıkıyor.
aynen:)

ben eşimin annesinden bir çorba tarifi öğrenmiştim hem kolay (ben çorba yapma özürlüyüm de) hem de lezzetli.
domatesleri rendeliyoruz bolca domates.
zeytinyağı koyuyoruz tencereye sonra domatesleri koyup çeviriyoruz işte biraz pişiyor sonra sıcak su ekliyoruz bir de şehriye (tel olandan) karıştırıyoruz o kadar. tuz karabiber filan bir de içerken limon sıkıyoruz bitti:) hazır çorbadan bile kolay bir tek rende kısmı zaman alıyor

bugün ben doğru dürüst yemek yapmış saymıyorum kendimi. kıymalı patates yemeği yaptım klasik bir de yanına makarna yaptım... eşimin ricası öyleydi. bakalım yarın ne pişircem:) bizde mönüyü eşim belirler.

heheeeyyy biri Bozüyük mü dedi:) ben de söğüt te çalışmıştım 4 yıl sonra eskişehire geçtim :))) bilirim Bozüyük bilecikten daha il gibidir:)

gazelcimm kalıbı margarinle yağla sonra un serp ters çecir dökülsün unlar keki dök pişince soğumadan çıkarma yanlarına ben çatal batırıyorumm hafif kaldırtıyorumm ters çeviripp vuruyorumm çıkıyorr

gazelllllllllllllll yaptım bacımmmm... tuz salamuralarda bol bol kullanılıyormuşş baya tuzzlu yaptım hehehe
içinede bizzzat tuz döktümmmm :)
neyse bunu erken tüketime açıcammm yaaa bol yıkarım artıkımmmmmmmm......haaa birde seniiii pişirkennn rahatsız ederim

şeyyyyyy içinden 1 pişirimlik alsam kapasammmm 2 hafta sonraa , bozulmaz dimi kapağı açılınca??????????????

ne yalan söyleyim bende sevmemm hiççççççççç....
ha birde kaşar rendelerler ya saç gibi uzar içinde midem bulanırrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…