HIMMMMMMM baksennnnnnn...bekara avrat boşaması kolay derler :) seninkide ona benzedi şimdi...sen doğur da göreyim bakayım bi daha ikinciyi düşünecekmisinhıhh....
allah aratmasın evlat hasreti yaşatmasın kimseye ama arka arkaya da zor be gökçem...
ikinciyi yap diye ausuma baskı yapma lütfen, sen önce kendin doğur birinciyi
ahretim kanma sen gökçenin laflarına...gezip tozmana bak...
bu arada bozüyük çok yakın bize, aus la anlaşın da birlikte gelin kuzum, köfte yemeye gidecez
ama ausss evde yusufçuk olmayınca sıkılıyorrrr yahuuuu...ciddden onunnnn çocuk zamanı gelmişşşş :)
ayyyy valla çok iyi dedinnn allahım bana sağlıklı bir bebiş versinnnn inşllah diyorummmmmmm...
gelmeye geliriz ne diyim inegöl köfte ordan bursaya geçip kestane şekeri yeriz....bozüyükdede gece kokoreç le veda ederiz dermişim... aklım fikrim yemeğe çalışyor heppppp....inannn kışa sebze koyyom diyom veledim olsa sebzeleri doğrardımmm sebze püresi için yediridimmmm... yaaa ben çocuğu kendim oynamak için istiyom gibi kötü bişeymi bu.... evde yalnız kalıncaa yoldaşım olur diye istiyommmm ne bilem yemek yaparız beraber yeriz diye çok istiyommmm ama
hayırlısıı inşallah
hımmm diyettttt demekkkk kolay gele....bu aralar diyetteyim o yüzden buralara uğramıorum
yarın arkadaşım gelio
1 kişi zaten diyetteyim bende şöyle bir menü düşündüm
peynirli milföy
mantı
turşu ve mısırlı makarna salatası
tatlı olarak basit pasta yaptım beaz şanti çırptım
pötibör bisküviyle karıştırdım
borcama düzeldim
üstünü şantiyle sıvadm
en üstnüde karmael sos gezdirdim
ama bu mönü varya feci bişeyy milföy mantı ve makarna salatasıııı:) muhteşem 3lü olmuş be bacım.....
bakkk pastannnı öyle bir ballandırarak anlatmışınki canımçektiiiiiiii...
datlu istiyor canım nedenseee...
ellerine sağlık bacımmmmm:)
slm kızlar...
ya bişey sormak istiyorum, ben neden kek kalıbımdan kekimi çıkaramıyorum...benmi beceremiyorum acaba ya
bekarken annemin kek kalıbından keki çıkaramazdım...hatta annemde çıkaramazdı....
dedik kalıpta bi sorun var herhalde...
geçen sene aldığım kalıbı iyisinden aldım hatta... 15 lira mıydı neydi...
dün akşam kek yaptım..kekim çok güzel bi yiyen bi daha ister...genelde tepsiye yapardım, kalıptan çıkaramıyorum diye..
dün yine kalıba döktüm...ama çıkaramadım ya..
iyice yağladım, hatta biraz sıvı yağ sürdüm, biraz margarin sürdüm..iyice vıcık vıcık ettim...
dün akşam görmeliydiniz kekin yarısı kalıpta kaldı...
üff nasıl sinir oldum...
kalıpta mı sorun var acaba??? ama bütün kalıplar mı sorunlu yaa?? annemdeki kalıptan da çıkmazdı...
varmı bi tekniği..keki kalıptan çıkarma yöntemleri falan :)
slm kızlar...
ya bişey sormak istiyorum, ben neden kek kalıbımdan kekimi çıkaramıyorum...benmi beceremiyorum acaba ya
bekarken annemin kek kalıbından keki çıkaramazdım...hatta annemde çıkaramazdı....
dün akşam kek yaptım..kekim çok güzel bi yiyen bi daha ister...genelde tepsiye yapardım, kalıptan çıkaramıyorum diye..
iyice yağladım, hatta biraz sıvı yağ sürdüm, biraz margarin sürdüm..iyice vıcık vıcık ettim...
üff nasıl sinir oldum...
kalıpta mı sorun var acaba??? ama bütün kalıplar mı sorunlu yaa?? annemdeki kalıptan da çıkmazdı...
slm kızlar...
üff nasıl sinir oldum...
Eki Görüntüle 792104 Tahinli Rulo
Malzemeler;
150 gr. margarin ya da terayağ (oda sıcaklığında)
1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un (ben yaklaşık 3 su bardağı kulladım)
1 bardak dolusu dövülmüş ceviz
1 bardak tahin
3-4 kaşık toz şeker
Şeker ve yaş mayayı ılık suda (yarım çay bardağı kadar ) eritiyoruz , Yumurtanın sadece akı , tuz ve margarini ekledikten sonra yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekliyoruz.
Hamurumuzu 30 dk kadar dinlendirip , ikiye bölüyoruz .
Her bir bezeyi yarım cm kadar kalınlıkta merdane ile açıyoruz , üzerine biz kasede karıştırdığımız tahin , şeker ve cevizi sürüp rulo şeklinde sarıyoruz .Kenarlarını içe doğru kapatalım.
Üzerine yumurta sarısını ve arzuya göre susam döküp , ruloları yaklaşık 1,5 cm kalınlığında kesiyor ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz .
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyoruz .
Çok tatlı olmuyor , tatlı olmasını isterseniz içine daha fazla toz şeker serpebilir ya da servis sırasında üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
Eki Görüntüle 792105 Peynirli Poğaça
Malzemeler ;
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
Tuz
Un
İç harcı , peynir , maydanoz ve rende kaşar.
Mayayı ılık suda eritip , önce sıvı malzemeleri , sonrada unu ekliyoruz .Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurup 30 dk mayalanması için bekletiyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlayıp , hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıyoruz . Oval bir şekilde açıp iç harcını koyuyoruz .Rulo yaparak sarıyoruz , kenarlarını iyice içe bastırıyoruz .
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra her bir poğaçayı bıçakla derin bir şekilde 3 yerinden paralel kesiyoruz , susam döküp fırına 200 derecede pişirmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 792106 Meksika Salatası
Yapımı çok kolay ama çok lezzetli bir salata .
Bir kutu konserve meksika fasulyesi ile beraber dilediğiniz ve evdeki malzemeleri kullanıp yapabilirsiniz.
Ben içine tereyağında kavrulmuş mantar , kornişon turşu , kırmızı biber , bol maydanoz , mısır ve havuç koydum.
Zeytinyağı , tuz , bol limon ve nar ekşisi ile servsi yapmanız tavsiye edilir
Eki Görüntüle 792107 Kakaolu Islak Kurabiye
Malzemeler;
125 gr. margarin
3 tepeleme çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardağa yakın un
(isteğe göre limon kabuğu rendesi)
Şerbeti için ;
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1-2 damla limon
Önce şerbeti hazırlıyoruz , şerbet kıvam alınca dolapta soğutuyouruz.
Tüm malzemeleri karıştırıp , üzerine azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz . Ben limon kabuğu da rendeledim , çikolata ile çok yakıştıyorum.
Küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt üzerine dizerek , 200 derecede pişiriyoruz .Önceden ısıtılmış fırında.
Üzerleri çatlayınca kurabiyelerimizi fırından alıyoruz .
Pişmemiş gibi gelebilir ama 15-20 dk içinde almak gerekiyor.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete hemen batırıp çıkarıyoruz ve servis tabağına diziyoruz .
Üzerine antep fıstığı çok yakışıyor , bu da şefin tavsiyesi
Eki Görüntüle 792108 Hazır Yufkadan Kolay Ispanaklı Kol böreği
Afiyet bal şeker olsun efenim
Elimdeki resimler bunlar şimdilik .
Birazdan akşam yemeği için mutfağa gireceğim , ne yapacağımı henüz bilmiyorum . Onları da yazarım .
bakkkk ausss, benle aynı fikirde olanlar var...Tahinli çöreklerimi yaptım Auscum şuan pişmekteler. Nasıl güzel bir hamurdu o yoğurdukça yoğurasım geldi yumuşaşcık
Bence de 2. bebeğin tam vaktidir
bendeee becerememmm ama kızkardeşim pasta börekte ihtisaslııı o fırından çıkınca 3 dkk soğut ve ters çevir der ve onunnn teflon kaplama kalıplarındannn şakk diye çıkarrrr... taktiği bu ben kekk yapmamm pekkk eşim sevmezzz bende tatlıylaa arammm yokk sayenizde deniyom işteee... sırada şöbiyetim ve gazelin muhallebi topları varrrslm kızlar...
üff nasıl sinir oldum...
oyummm sanaaaaKızlarrrrrrr börek yarışmasına katıldım.
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...i-sponsorum-arzunun-mutfagi.html#post31776586
bugunnnn yapıcamEline sağlık canım.Gökçe gibi ben de küçük bir kavonoz yapıp deneyeceğim.
Aus misafirlerin bayram etmiş.Eline sağlık.Tahinli çöreği biz hazır yufkadan yapıyoruz.Çıtır çıtır oluyor.O meksika fasülyesinden bizimkiler de yaptı da ben normal fasülyeden bir farkını göremedim.Bana tadı aynı geldi:)Oğluna da maşallah sana eve git diyormuş.Bizim komşu geçen dönem kızıyla birlikte birinci sınıfı okudu.Yapışık ikiz gibi.
Eline sağlık canım.Nefis görünüyor.
Eline sağlık.Yeşil mercimeğe bayılırım.
tuzu çok çözdürmüyorum anladığım kadarıylaaa neki çözünürse zaten salamura tuzu...kızlar bugün baskı biberi ve buzluğa atmak için taze fasülye yaptım...
taze fasülye yapımını bilirsiniz zaten...baskı biberini de dün bahsetmiştim hatırlarsanız, tuzlu suya biberleri basıyoruz kavanoza yada bidona...
bir kaç hafta içinde yemeye hazır oluyor...kışın falan çıkarıp güzelce yıkayarak tuzunu akıtıyoruz...
sonra ister yağda kızartıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz...
yada az yağda tavada kavurup yumurta kırabilirsiniz...
yada domatesle birlikte kavurabilirsiniz..her şekilde değerlendirilir..elinizin altında hazır yemek..özellikle ani misafirler için ideal :)
ben şimdilik iki kavanoz yaptım, bi kaç tane daha yapıcam inaşallah..kışa varmadan yeriz biz zaten...
isteyen olursa diye ölçüyü yazayım...
bir buçuk litre suya, 3 yemek kaşığı iri tuz... ( turşuya kullanılan tuzdan) hepsi bukadar...biberleri iyice basa basa doldurun, sonra tuzlu suyu dökün...bir haftaya hazır olur...bir hafta geçmeden açmayın....
Eki Görüntüle 792018
bunlarda fasülyelerim...poşetledim ve henüz soğumayı bekliyor...:) birazcık yağ koyup tencereye domates biber ve fasülyeleri kıyıp kavurdum...hiç tuz koymadım...isteyen koyabilir....ben kışın pişireceğim zaman koyuyorum tuzu...hepsi bukadar..soğuyunca poşetleyip atın buzluğa..allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin inşallah..
Eki Görüntüle 792019
tuzu çok çözdürmüyorum anladığım kadarıylaaa neki çözünürse zaten salamura tuzu...
yaaa benim aklımı bir arkdş karıştırdı o salamura yapımı yapcan dedii bunu anlatınca
biraz biber üzerne tuzz biraz biber üzerne tuzz döke döke kurup üzerne tuzlu su dökücekmişmişim.... ama senin tarif dahaa az tuzla ben bunu yapacammm seninkini
Ay gazel :):)
aynı dert bende de var hiç çıkaramam :)
O yuzden silikon kalıp aldım ben
En guzeli hıç yaglamıyorum bile pat diye duşuyor
kalıptan sıcakken çıkarmayı denerdm ben genelde belki ondan çıkmıyordu :)
Soguk suya kalıbı oturtup iyice sogutuncada kolay çıkıyormuş
bide hem yaglayıp hem unlamak daha mantıklı sanırım :)
bakkkk ausss, benle aynı fikirde olanlar var...
:)
bendeee becerememmm ama kızkardeşim pasta börekte ihtisaslııı o fırından çıkınca 3 dkk soğut ve ters çevir der ve onunnn teflon kaplama kalıplarındannn şakk diye çıkarrrr... taktiği bu ben kekk yapmamm pekkk eşim sevmezzz bende tatlıylaa arammm yokk sayenizde deniyom işteee... sırada şöbiyetim ve gazelin muhallebi topları varrr
oyummm sanaaaaderhallll bakyomm ellerine sağlık
bugunnnn yapıcam
1 adet klasik gazelinnn ki gibi kavanoz
2 adet kapak aldımmm (kapak sıkıntısına uğrarsamm diğerni takarım diye)
salamura tuzu aldımmm vede baş solist biberrrlermide dün pazardan alıncaaaa bugunn balımııı bekliyorum:)
o gelsinn yapamdaaaaa kapağı o kapasınnnnn
erkekkk gücü şart
bu arada mercimek salatasıda enfes duruyor....
geçen yıl bir arkdşda zeytin salatası yemiştimmmm kahvaltıda yenebilir enfesss.... bileniniz varmıdır???
gazelcim şimdi 3 kaşık tuzlaa suylaa biberleri iyice basıcammm... adeta salamuraaa edicem dimi???
yoksammm suyla tuzu çözdüremmiii ammaa sordummmm her defasında... bir yapayımdaaa sende kurtulasın bende gazel bacımmm
Selam hanımlar :)
Bizde bu akşam domates çorbası, fırın poşetinde tavuk but, makarna var
uzun zaman sonra domates çorbası yaptım
Ama bi guzel olmuş bi guzel olmuş anlatamam :):):)
Aman klasik çorba demeyin bazı şeyleri yeni yapıp ögreniyorum :):)
Çorbamı eklerim :)
cnm yaaaa çok zor bir şey az önce ağlıyordu ben yarın gitmem diye
Bütün gün en az 5 kez tuvalete giden oğlum , kreşte hiç gitmemiş benimde . Sadece bir kez söylemiş , onda da koridorda yürürken başka bir oyun odasını görüp oraya dalmış , eve girer girmez wc ye koştu .
Alışacaklar Allahın izniyle , bizde alışacağız ama inan şuanda sürekli saate bakıp duruyor bende ne kadar kaldı diye.
Kesinlikle onlar için çok iyi olacak benimde tek tesellim bu . Arkadaş ortamı yok , apartmanda bir kaç çocuk var sürekli sokaktalar ama ben daha 4 yaşına girmemiş çocuğu nasıl onlarla çıkarayım , hep benimle parkta bahçede alışverişte idi . Bu ortam onlar için çok çok faydalı olacak .
çocuğun sosyalleşmesi için önemli ama ben de 4 yaşı bekledim kıyamadım ana kuzusu daha, bana kalırsa anne büyütmeli çocuğu ilk 3 yıl hiç değilse ben kendi anneme bile bin tembih yaptım aklım hep evdeydi günde kırk kere arıyordum annem en sonunda isyan etmişti kızım seni de ben büyütmedim mi yeter arayıp durma diye:)))eşimde bana verelim burağı kreşe diyor ama ben kıyamıyorum ya, hiç ayrı kalmadık biz..
aslında çok iyi olur onun için ama daha küçük sanki...3 yaşını temmuzda doldurdu...
birde içine kapanık çocuk biraz çocuklarla hemen kaynaşmaz..benim dibimden ayrılmaz..kimseye gitmez...çok düşkün bize...
o bu haldeyken birde yapayalnız bir ortama koymak sanki onu terkedilmiş gibi hissetmeye yol açar diye korkuyorum...
daha küçük dimi... :26:
birde inegölün merkezine baya uzak evimiz...yarım saat sürüyor arabayla...
hergün o yolu çekmek çocuğa pek iyi olmayacak...biraz daha beklemek istiyorum...
hmm ben kalıbı iyice yağlayıp un serpiyorum eğer un tercih etmessen şeker de serpebilirsin sonra pişince bir kağıdın ya da tepsinin üstüne ters kapatıp ılınmasını bekliyorum elinle dokunabileceğin kadar ılınınca hafifçe sallıyorum düşüyor eğer düşmüyorsa az daha bekliyorum sonra yanları yapışmışsa bıçakla hafifçe ayırıyorum ama gerek kalmıyor ona bile.slm kızlar...
üff nasıl sinir oldum...
aynen:)kek kalıbını yağladıktan sonra azıcık un serpin her yerine değsin böyle o zaman çok rahat çıkıyor.
ben domates çorbası hiç yapmam nedense, daha doğrusu boş boş salçalı su içer gibi hissediyorum
benim çorbaların içinde illaki bişeyler olacak...şehriye bulgur pirinç vs...illa olacak yani :)
sen nasıl yapıyon gözdem anlat bakayım, :) belki yaparım
slm kızlar...
üff nasıl sinir oldum...
gazelllllllllllllll yaptım bacımmmm... tuz salamuralarda bol bol kullanılıyormuşş baya tuzzlu yaptım hehehegökçem tarifimi pek iyi okumadın sanırım, bir buçuk litre suya 3 yemek kaşığı tuz koyacaksın...o bir buçuk litre su zaten iki kavanoza denk geldi içi biberle dolu olunca...
sen bir kavanoza 3 yemek kaşığı koyduysan baya fazla olmuştur...
ama yaptıysan geç kaldık neyse bakalım sorun olmaz inşallah....
birde kapağı öyle sıkı kapatma ve ters çevirme olayı yok bunda hayatım, sadece kapat sıkıca yeterli...kocanı beklemene gerek yok yaneeebak unutma yiyeceğiniz zaman güzelce yıka ve süzdür....yoksa tuzdan yiyemezsiniz.. sakın unutma :)
sorma gözdem yağlaya yağlaya vıcık vıcık oldum yaparken ama un serpmedim...bileydim serperdim..bi dahakine un serpeyim...silikon alacam ama evde bu varken yazık diye almadım...
bi daha deneyecem, yine çıkmazsa silikon alırım artık...hem silikonların çeşitleri çok..ay gül desenlisini bile gördüm avonda :)
ne yalan söyleyim bende sevmemm hiççççççççç....ben domates çorbası hiç yapmam nedense, daha doğrusu boş boş salçalı su içer gibi hissediyorum
benim çorbaların içinde illaki bişeyler olacak...şehriye bulgur pirinç vs...illa olacak yani :)
sen nasıl yapıyon gözdem anlat bakayım, :) belki yaparım