Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

şu biberi sorucaktımmm hem dolaba atmıyoz yerden tasarruf olur hemde tadı nasıl bişeyyyy..
kızartınca canlı taze biber tadımı vermekte yoksa turşu kavurması gibimi oluyorrr bende deneyecemmmm yahuuuu yarın alayımmmm 1 taneee yapammmm 2 haftaya çıkarıp yiyemmm beğenirsem yaparım diyorummmm ne dersin bacım....
kapaklarını kapamadan kaynatıpdamı kapattın...
kapağından dolayııı bozulur diye tereddütlüyüm
yoksa kesinnn dolduruummm evi

yok yok gökçem bunda kapak meselesi yok :) herkes beş kiloluk koca bidona yapıyor bunu hiç bişeycik olmuyor...
öyle konserve gibi değil bu...turşu gibi düşün...ama sirke yok limon tuzu yok...sadece iri tuz ve su bu kadar...
tadıda nasıl anlatsam, turşu kavurmasını andırıyor ama, tam değil...normal biber kızartması ile turşu kavurması arası bişey :) ay çok komik anlattım ya..anla işte bacım güzel yani :)
elbette aynı taze biber gibi olmuyor, ama benziyor işte...bi dene bakalım beğenmezsen yapmazsın...
bu arada kışın kızrtacağın zaman yıkamayı unutma...tuzdan yenmez valla :) yıkayınca btün tuzu akıyor...sadece biberi kalıyor...ister kızart ister kavur çok fonksiyonel :)

kızlar selam
bu akşam kuzu etinden haşlama yaptım yanına da pilav. ama foto çekmek aklıma gelmedi
bugün işe başladım tekrar, oğlan da kreşe başladı. babası götürdü, ben evde kaldım dayanamam diye. hem de ancak işe yetişecektim. babasını bırakmamış yarım saat geç kalmış eşim işe. sonra da ara ara mızıklanmış, akşamüstü ben gidip aldım kreşten. ben seni çok özledim dedi, bütün gün tuvaleetini yapmamış uyumamış seni özledim ki deyip durdu.
çok içim acıdı çok ağladım bugün. yarın sabah da ben götüreceğim ama şimdiden gitmem deyip duruyor. sabretmem lazım biliyorum doğruları bilsem de bazen uygulamak çok zor oluyor sanki yarım kaldım bugün. onun ağladığını da hissettim o ağladı ben ağladım. :KK43: ama ona hiç belli etmedim yollarken kreşe. sonrasında koptum işte.
neyse bana yarın misafir geliyor Kıbrıs tatlısına başladım da sonradan fark ettim ki, krem şantim sade değilmiş çikolatalıymış nasıl olcak merak ediyorum herhalde yakışır diye tahmin ediyorum. bakalım mecbur devam edicem:)
yemek de ne yapsam sabah gelicekler çünkü kahvaltı yaparız pek bir şey de yok evde bu hafta pazara çıkamadık. birkaç dolmalık biber, patlıcan, kabak var ne haldeler bilmiyorum:KK43:
akşama da patates köfte yaparım fırında en azından kıymam var.
belki bir de çorba işte yanına tamamdır.:)

Günaydınlar herkese , hamarat hatunlar :KK16:
Bugün topladım kendimi , oğlumu sabah bıraktım kreşe , aslında gitmesem de olurmuş , zaten eşim işe giderken bırakıyor bende takıldım peşlerine ama beni içeri almadılar bile , yusufta zaten istemiyor beni:KK52:
Akşam 17:30 a kadar özlem var bugün yine bana :KK5:

Aus hoşgeldin.:KK16:Biz iyiyiz de sen iyi değilsin anlaşılan:KK43:Üzülme orada arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirecek.Sen de kendine zaman ayırırsın biraz.Özlemek güzeldir ayrıca:)Resimleri merakla bekliyorum.

Gözde pastana bayıldım.Eline sağlık.Siz de biz gibi çok pasta yiyorsunuz:)

Gazel dediğin biberli tarifler hoşuma gitti.Denemek lazım özellikle kızartmalık olanı.Rengi sarıya dönüyor mu?Ve ya diriliği gidiyor mu?Tuzunu çıkarmak gerekiyor mu?Çok soru sordum dimi.:KK1:Poğaçaların da nefis görünüyor.Ben de ekleyeceğim şimdi.Geçen tarifini vermiştim.Peynir ve domates de ekledim bazılarına.

inzgH.jpg

Canım haklısın da işte ahh bu aus , hiç büyümedi içimdeki çocuk .Hala bazı şeylerin doğrusunu bilsem de çocuklar gibi ağlamadan eksik kalmıyorum .

Ellerine sağlık harika görünüyor minik poğaçalar.

Selam kızlarrrrr herkese güzel bi hafta olsun...

Ben bugün çok hamaratım annemin işi çıktığı için akşama mantı yaparız diye konuşmştk baktım buzdolabında taze fasulyelerin rengi dönmeye başlamış köyden gelmişti sonra baktım biber patlıcan var ...

Önce bi biber patlıcan kızarttım yoğurtladım
Sonra köfte yaptım akşama kızarcak
Ardından köyden tarhana gelmişti canım istedi tarhana çorbası yaptım
bide zeytinyağlı taze fasulye şu an pişiyo :KK1:

Daha nolsun ama dime :KK1:

Askerim aradı napıosun dedi yemek yapıorum dediim ne yaptın say dedi saydım bende hepsinden evlenince ben de istiyorum dedi :KK1: :KK1: :KK1: dedim sen gel de biz evlenelim ben daha neler yaparım :KK1:

Aman da amaaaan , kızımız neler neler yapmış dün .

Bende eşim ilk babamla tanışmaya geldiğinde bize döktürmüştüm mutfakta , bir ara bana ''bana da bunlardan yapacaksın değil mi '' demişti , bende yok dedim komşular getirdi bunları hep:KK1:

Rabbim hayırlı teskereler nasip etsin kuzum .

hoşgeldin ablacım:KK16:
üzülme ya alışacaksınız zamanla merak etme
ikiniz içinde en iyisi
çocuklar evde çok sıkılıyorlar napsınlar
eminim yusufada çok iyi gelecektir kreş ortamı
sende silkelende işlerini yap artık çok ihmal ettin bizi çooooookkk:KK52::KK52:

Yettim kuzum yettimmmmm
:KK55:
Aynen gözdem , şimdi hele kış geliyor , hepten eve hapis olacaktık . Yusuf dünden hevesli de gitmeye benim içim buruk işte.
Ya gözdem sen bilirsin , yusuf kreşte durmakla ilgili bir sorun yaşamıyor hiç , gayet memnun , sabah hevesle çantasını takıyor sırtına ama gel gelelim , okulu sadece oyun odasından ibaret sanıyor
Sınıfına zor sokmuşlar dün . Hep basket oynamak falan istemiş , böyle çocuklar vardır elbette , nasıl ilerleyen zamanlarda alışıyorlar mı kurallara ?
Bu sabah baktım koşa koşa okula giden çocuk , öğretmenine ''hayııııııııııır , sınıfa girmiyceeeeemmm , topa gidiceeeeemm '' diye ağlıyordu .

aöf ekibine duyurulur....
vizeler aralık ortasındaymış :KK53:
geçen sene ocak başıydı...allahım nasıl yetişecez yaaa...
şimdi beni iyi dinleyin kuzular....
16 eylül kayıtlar yenilenecek...
kitapların verilme tarihi yaklaşık 1 aydan fazla sürecek...eee tabi bu süre içinde stres içinde büroların yolunu tozlayacağız gide gele...
eveeeet elde ne kaldı?? aralık 15 - 16 da vizeler var...
hadiiiiiii şimdi biri bana izah edebilirmi biz ne zaman ders çalışabileceğiz...delirmemek elde mi? hadi alayım yorumları :KK47::KK47:

Veeeeeeeee beklenen an geldi :KK52:

Gazel hatunu şimdiden aöf telaşı sardı :KK9::KK9:

Canım ahretim kitapları 1 ayda ancak verseler bile önümüzde koskocaaaaaaaaaa 1,5 ay kalıyor , bu benim için başlamaya çok erken bir vakit :KK8:

Eğer çok stres olacaksan e-kitaplardan çalışmaya başla sende canım , en azından bir dersi öyle bitir , tüm kitaplar gelene kadar.

Bu akşam yemeginde guzel bi tesaduf yapmışım daha yeni farkettim inanın :) bir tuhaf oldu içim :)
Annem bana hamileyken durumları çok kotuymuş
anlatır hep
baban bir cuval patatesle sogan birde mercimek getirmişti
yat kalk her akşam mercimek çorbasıyla patates kavurması yerdik der
babam her hafta pazara gidermiş sırf bana vitamin olsun diye kilolarca portakal alır gelirmiş elindeki azıcık parayla
Annem bana hamileyken surekli bunları yedigndenmidir bilmem ama mercimek çorbasının patates kavurmasının yeri apayrıdır bende
önümde çeşit çesit yemek olsun ben yine dönüp bakmam onlar varsa :):)
Bu aksamada mercimek çorbasıyla patates kavurması yaptım ikisinide aynı anda canım çekmiş ne tuhaf dimi :):)
Hamilelikte anne neyi çok yerse bebeginde onu sevdigine inanıyorum gerçekten :)

Bak sen bunu yazdın , bende taaa nerelere gittim .
Rahmetli annem patatesli börek yapacağı zaman bol soğan ve salça , baharatlarla kavururdu , bende hep içini çok yaptırırdım , bayılırdım sadece patates kavurması yemeğe.

hayrolsun bacımmmmm....rüyalarrrr ahhh ahhh...
ne diyim

ausun düğünleri var demeye kalmadı geç girince neteee , baktım yazmış aus bacımızzz....

gazellll bende pek birrrr alakasızımmm kayıtaa ders ekle sil olayına iyi takip etmek gerek.. gerçi msj gelir diye düşünyom amaaa ....takip etmek gerek
amannnn hoşgelmişinnn....
ne ağlıyon yahuuuu sağlıklı evladın var büyütmüşünde okula kreşe yolluyon allahım banada versin o günleri inşallahhh

gazellll deliryorummmm en sıcak yorum bendenn gelsinnnnn sana:) neyseeeee ufff puffff allah azimle çalışmayı versin

amaninnnnnnnnnnnnn gözde bacımmmmm allahımmmm rızıklarımızı helalinden artırsın inşallahhh...
etkilendim yazınaaa:KK16:

Düğün dernek bitti bacım , kına gecesinde aus erkek oldu :KK52::KK52:
Leen dedim iyi ki erkek doğmamışım , bi çirkin oldum bi çirkin oldum :KK76::KK76:

Kreşe gelince , haklıcım gökçemde , işte insan deli olmaya görsün , dert yokken dert bulur ağlar benim gibi

kızlar selam
bu akşam kuzu etinden haşlama yaptım yanına da pilav. ama foto çekmek aklıma gelmedi
bugün işe başladım tekrar, oğlan da kreşe başladı. babası götürdü, ben evde kaldım dayanamam diye. hem de ancak işe yetişecektim. babasını bırakmamış yarım saat geç kalmış eşim işe. sonra da ara ara mızıklanmış, akşamüstü ben gidip aldım kreşten. ben seni çok özledim dedi, bütün gün tuvaleetini yapmamış uyumamış seni özledim ki deyip durdu.
çok içim acıdı çok ağladım bugün. yarın sabah da ben götüreceğim ama şimdiden gitmem deyip duruyor. sabretmem lazım biliyorum doğruları bilsem de bazen uygulamak çok zor oluyor sanki yarım kaldım bugün. onun ağladığını da hissettim o ağladı ben ağladım. :KK43: ama ona hiç belli etmedim yollarken kreşe. sonrasında koptum işte.
neyse bana yarın misafir geliyor Kıbrıs tatlısına başladım da sonradan fark ettim ki, krem şantim sade değilmiş çikolatalıymış nasıl olcak merak ediyorum herhalde yakışır diye tahmin ediyorum. bakalım mecbur devam edicem:)
yemek de ne yapsam sabah gelicekler çünkü kahvaltı yaparız pek bir şey de yok evde bu hafta pazara çıkamadık. birkaç dolmalık biber, patlıcan, kabak var ne haldeler bilmiyorum:KK43:
akşama da patates köfte yaparım fırında en azından kıymam var.
belki bir de çorba işte yanına tamamdır.:)

Dün benzer şeyler yaşamışız şekercim , bende kreşe verdim oğlumu . O hiç ağlamadı ama eve gelince ben başladım ağlamaya .
Sanırım bana artık ya iş hayatı ya ikinci çocuk yolu gözüküyor , böyle ev çoook sessiz sıkılıyorum :KK14:

Kıbrıs tatlısını bende merak etti , çikolatalı nasıl oldu ?

$Tahinli Çörek.jpg Tahinli Rulo

Malzemeler;

150 gr. margarin ya da terayağ (oda sıcaklığında)
1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un (ben yaklaşık 3 su bardağı kulladım)

1 bardak dolusu dövülmüş ceviz
1 bardak tahin
3-4 kaşık toz şeker

Şeker ve yaş mayayı ılık suda (yarım çay bardağı kadar ) eritiyoruz , Yumurtanın sadece akı , tuz ve margarini ekledikten sonra yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekliyoruz.
Hamurumuzu 30 dk kadar dinlendirip , ikiye bölüyoruz .
Her bir bezeyi yarım cm kadar kalınlıkta merdane ile açıyoruz , üzerine biz kasede karıştırdığımız tahin , şeker ve cevizi sürüp rulo şeklinde sarıyoruz .Kenarlarını içe doğru kapatalım.

Üzerine yumurta sarısını ve arzuya göre susam döküp , ruloları yaklaşık 1,5 cm kalınlığında kesiyor ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz .

180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyoruz .

Çok tatlı olmuyor , tatlı olmasını isterseniz içine daha fazla toz şeker serpebilir ya da servis sırasında üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.

$Peynirli Poğaça.jpg Peynirli Poğaça

Malzemeler ;

1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
Tuz
Un

İç harcı , peynir , maydanoz ve rende kaşar.

Mayayı ılık suda eritip , önce sıvı malzemeleri , sonrada unu ekliyoruz .Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurup 30 dk mayalanması için bekletiyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlayıp , hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıyoruz . Oval bir şekilde açıp iç harcını koyuyoruz .Rulo yaparak sarıyoruz , kenarlarını iyice içe bastırıyoruz .
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra her bir poğaçayı bıçakla derin bir şekilde 3 yerinden paralel kesiyoruz , susam döküp fırına 200 derecede pişirmeye bırakıyoruz.

$Meksika Salatası.jpg Meksika Salatası

Yapımı çok kolay ama çok lezzetli bir salata .
Bir kutu konserve meksika fasulyesi ile beraber dilediğiniz ve evdeki malzemeleri kullanıp yapabilirsiniz.
Ben içine tereyağında kavrulmuş mantar , kornişon turşu , kırmızı biber , bol maydanoz , mısır ve havuç koydum.
Zeytinyağı , tuz , bol limon ve nar ekşisi ile servsi yapmanız tavsiye edilir :KK34:

$Kakaolu Islak Kurabiye.jpg Kakaolu Islak Kurabiye

Malzemeler;

125 gr. margarin
3 tepeleme çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardağa yakın un
(isteğe göre limon kabuğu rendesi)

Şerbeti için ;

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1-2 damla limon

Önce şerbeti hazırlıyoruz , şerbet kıvam alınca dolapta soğutuyouruz.

Tüm malzemeleri karıştırıp , üzerine azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz . Ben limon kabuğu da rendeledim , çikolata ile çok yakıştıyorum.

Küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt üzerine dizerek , 200 derecede pişiriyoruz .Önceden ısıtılmış fırında.
Üzerleri çatlayınca kurabiyelerimizi fırından alıyoruz .
Pişmemiş gibi gelebilir ama 15-20 dk içinde almak gerekiyor.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete hemen batırıp çıkarıyoruz ve servis tabağına diziyoruz .
Üzerine antep fıstığı çok yakışıyor , bu da şefin tavsiyesi :KK9:

$Hazır Yufkadan Kolay Kol Böreği.jpg Hazır Yufkadan Kolay Ispanaklı Kol böreği

Afiyet bal şeker olsun efenim :KK16:

Elimdeki resimler bunlar şimdilik .

Birazdan akşam yemeği için mutfağa gireceğim , ne yapacağımı henüz bilmiyorum . Onları da yazarım .

Günaydınlar herkese , hamarat hatunlar :KK16:
Bugün topladım kendimi , oğlumu sabah bıraktım kreşe , aslında gitmesem de olurmuş , zaten eşim işe giderken bırakıyor bende takıldım peşlerine ama beni içeri almadılar bile , yusufta zaten istemiyor beni:KK52:
Akşam 17:30 a kadar özlem var bugün yine bana :KK5:

Canım haklısın da işte ahh bu aus , hiç büyümedi içimdeki çocuk .Hala bazı şeylerin doğrusunu bilsem de çocuklar gibi ağlamadan eksik kalmıyorum .

Ellerine sağlık harika görünüyor minik poğaçalar.

Aman da amaaaan , kızımız neler neler yapmış dün .

Bende eşim ilk babamla tanışmaya geldiğinde bize döktürmüştüm mutfakta , bir ara bana ''bana da bunlardan yapacaksın değil mi '' demişti , bende yok dedim komşular getirdi bunları hep:KK1:

Rabbim hayırlı teskereler nasip etsin kuzum .

Yettim kuzum yettimmmmm
Aynen gözdem , şimdi hele kış geliyor , hepten eve hapis olacaktık . Yusuf dünden hevesli de gitmeye benim içim buruk işte.
Ya gözdem sen bilirsin , yusuf kreşte durmakla ilgili bir sorun yaşamıyor hiç , gayet memnun , sabah hevesle çantasını takıyor sırtına ama gel gelelim , okulu sadece oyun odasından ibaret sanıyor
Sınıfına zor sokmuşlar dün . Hep basket oynamak falan istemiş , böyle çocuklar vardır elbette , nasıl ilerleyen zamanlarda alışıyorlar mı kurallara ?
Bu sabah baktım koşa koşa okula giden çocuk , öğretmenine ''hayııııııııııır , sınıfa girmiyceeeeemmm , topa gidiceeeeemm '' diye ağlıyordu .

Veeeeeeeee beklenen an geldi :KK52:

Gazel hatunu şimdiden aöf telaşı sardı :KK9::KK9:

Canım ahretim kitapları 1 ayda ancak verseler bile önümüzde koskocaaaaaaaaaa 1,5 ay kalıyor , bu benim için başlamaya çok erken bir vakit :KK8:

Eğer çok stres olacaksan e-kitaplardan çalışmaya başla sende canım , en azından bir dersi öyle bitir , tüm kitaplar gelene kadar.

Bak sen bunu yazdın , bende taaa nerelere gittim .
Rahmetli annem patatesli börek yapacağı zaman bol soğan ve salça , baharatlarla kavururdu , bende hep içini çok yaptırırdım , bayılırdım sadece patates kavurması yemeğe.

Düğün dernek bitti bacım , kına gecesinde aus erkek oldu :KK52::KK52:
Leen dedim iyi ki erkek doğmamışım , bi çirkin oldum bi çirkin oldum :KK76::KK76:

Kreşe gelince , haklıcım gökçemde , işte insan deli olmaya görsün , dert yokken dert bulur ağlar benim gibi

Dün benzer şeyler yaşamışız şekercim , bende kreşe verdim oğlumu . O hiç ağlamadı ama eve gelince ben başladım ağlamaya .
Sanırım bana artık ya iş hayatı ya ikinci çocuk yolu gözüküyor , böyle ev çoook sessiz sıkılıyorum :KK14:

Kıbrıs tatlısını bende merak etti , çikolatalı nasıl oldu ?
cnm ya ne zor şey kreşe başlamak...
bizimki dün fena değildi ama bu sabah ben bıraktım kapıda başladı bağırmaya. öğretmeni kıucakladı da götürdü içeri. az önce de aradım yukarı çıkınca susmuş. sonrada parka indirmişler zaten oynamışlar. ama ben fena oldum gene sabah beri başım ağrıyor. kendimi işe vurdum.
cnm ya ben Kıbrıs tatlısını fazla tatlı buldum tatlı krizi için ideal ama sadesi daha lezizdi bana göre...:)
bugün misafirlerim gelemedi, tatlşı da öylece elimde kaldı. .9
bu akşam ben de kıymalı börek yapıcam eşim çok sever hazır yufkadan kolay bir şey.
ben her yufkayı yumurtanın akı su zeytinyağı tuz belki yoğurt suyu karışımı ile ıslatıyorum en üstüne de yumurtanın sarısı yoğurt suyu su z.yağ sürüyorum güzel oluyor bildiğiniz börek işte:)

Eki Görüntüle 792104 Tahinli Rulo

Malzemeler;

1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz

1 bardak tahin
3-4 kaşık toz şeker

Şeker ve yaş mayayı ılık suda (yarım çay bardağı kadar ) eritiyoruz , Yumurtanın sadece akı , tuz ve margarini ekledikten sonra yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekliyoruz.
Her bir bezeyi yarım cm kadar kalınlıkta merdane ile açıyoruz , üzerine biz kasede karıştırdığımız tahin , şeker ve cevizi sürüp rulo şeklinde sarıyoruz .Kenarlarını içe doğru kapatalım.

Üzerine yumurta sarısını ve arzuya göre susam döküp , ruloları yaklaşık 1,5 cm kalınlığında kesiyor ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz .

Çok tatlı olmuyor , tatlı olmasını isterseniz içine daha fazla toz şeker serpebilir ya da servis sırasında üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.

Eki Görüntüle 792105 Peynirli Poğaça

Malzemeler ;

1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
Tuz
Un

Mayayı ılık suda eritip , önce sıvı malzemeleri , sonrada unu ekliyoruz .Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurup 30 dk mayalanması için bekletiyoruz.
Bu sırada iç harcını hazırlayıp , hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıyoruz . Oval bir şekilde açıp iç harcını koyuyoruz .Rulo yaparak sarıyoruz , kenarlarını iyice içe bastırıyoruz .
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra her bir poğaçayı bıçakla derin bir şekilde 3 yerinden paralel kesiyoruz , susam döküp fırına 200 derecede pişirmeye bırakıyoruz.

Eki Görüntüle 792106 Meksika Salatası

Bir kutu konserve meksika fasulyesi ile beraber dilediğiniz ve evdeki malzemeleri kullanıp yapabilirsiniz.
Ben içine tereyağında kavrulmuş mantar , kornişon turşu , kırmızı biber , bol maydanoz , mısır ve havuç koydum.
Zeytinyağı , tuz , bol limon ve nar ekşisi ile servsi yapmanız tavsiye edilir :KK34:

Eki Görüntüle 792107 Kakaolu Islak Kurabiye

Malzemeler;

125 gr. margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardağa yakın un

Şerbeti için ;

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1-2 damla limon

Tüm malzemeleri karıştırıp , üzerine azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz . Ben limon kabuğu da rendeledim , çikolata ile çok yakıştıyorum.

Küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt üzerine dizerek , 200 derecede pişiriyoruz .Önceden ısıtılmış fırında.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete hemen batırıp çıkarıyoruz ve servis tabağına diziyoruz .

Eki Görüntüle 792108 Hazır Yufkadan Kolay Ispanaklı Kol böreği

Birazdan akşam yemeği için mutfağa gireceğim , ne yapacağımı henüz bilmiyorum . Onları da yazarım .

offfff eline sağlık harikalar...... ben şu Meksika salatasını merak ediyorum şimdiye dek ne yedim ne de yaptım:)

Malzemeler;

1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz

1 bardak tahin
3-4 kaşık toz şeker

Malzemeler ;

1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
Tuz
Un

Malzemeler;

125 gr. margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardağa yakın un

Şerbeti için ;

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1-2 damla limon

Tahinli çörek tarifi arıyordum ne zamandır çok iyi oldu paylaştığın Auscum :KK8:
Yumuşak mı oluyor bu kıtır mı? Ben yumuşakça olsun istiyorum.
Poaçaların ve böreğin de enfes görünüyor çok canım istedi, ellerine sağlık :KK34:

Son düzenleme:
cnm ya ne zor şey kreşe başlamak...
bizimki dün fena değildi ama bu sabah ben bıraktım kapıda başladı bağırmaya. öğretmeni kıucakladı da götürdü içeri. az önce de aradım yukarı çıkınca susmuş. sonrada parka indirmişler zaten oynamışlar. ama ben fena oldum gene sabah beri başım ağrıyor. kendimi işe vurdum.
cnm ya ben Kıbrıs tatlısını fazla tatlı buldum tatlı krizi için ideal ama sadesi daha lezizdi bana göre...:)
bugün misafirlerim gelemedi, tatlşı da öylece elimde kaldı. .9
bu akşam ben de kıymalı börek yapıcam eşim çok sever hazır yufkadan kolay bir şey.
ben her yufkayı yumurtanın akı su zeytinyağı tuz belki yoğurt suyu karışımı ile ıslatıyorum en üstüne de yumurtanın sarısı yoğurt suyu su z.yağ sürüyorum güzel oluyor bildiğiniz börek işte:)

offfff eline sağlık harikalar...... ben şu Meksika salatasını merak ediyorum şimdiye dek ne yedim ne de yaptım:)

Sorma yahu , iki gündür bende evde yere göğe sığamıyorum .
Hayır yani , aklımda işin teorisini düşünüp karar veriyorum ama iş uygulamaya gelince fiyaskoyum .
Dün almaya gittiğimde baktım üzerini değiştiriyor öğretmeni , seksen soru sordum kadına , en uyuz olduğum anne profili ama tutamadım kendimi . Altına mı kaçırdı acaba ? Çok mu terledi ki ? :KK52:

Meyve suyu dökmüş bir damla üzerine t-shirt değiştiryormuş öğretmeni oysa ki. Bu sabah bende gittim , eşim bırakacak her sabah aslında ama dayanamadım gittim , boşu boşuna gittim ama bugün içeri bile almadılar bizi .
15 dk sonra baktım kapıdan sınıfa sokamıyorlar benimkini , oyun odasında durmak istiyor :KK1:

Onlarda alışacak bizde canım , ama benim acil olarak bir iş hayatı planı kurmam lazım .

Börek yapışımız aynıymış bu arada , bende süt vs. kullanmam , yağlı su , tuz bazende yoğurt suyu.

Tahinli çörek tarifi arıyordum ne zamandır çok iyi oldu paylaştığın Auscum :KK8:
Yumuşak mı oluyor bu kıtır mı? Ben yumuşakça olsun istiyorum.

Canım bu mayalı hamur olduğu için çok kıtır kıtır değil ama yumuşacık da değil , ikisinin ortasında bir ayarda oluyor .

Sorma yahu , iki gündür bende evde yere göğe sığamıyorum .
Hayır yani , aklımda işin teorisini düşünüp karar veriyorum ama iş uygulamaya gelince fiyaskoyum .
Dün almaya gittiğimde baktım üzerini değiştiriyor öğretmeni , seksen soru sordum kadına , en uyuz olduğum anne profili ama tutamadım kendimi . Altına mı kaçırdı acaba ? Çok mu terledi ki ? :KK52:

Meyve suyu dökmüş bir damla üzerine t-shirt değiştiryormuş öğretmeni oysa ki. Bu sabah bende gittim , eşim bırakacak her sabah aslında ama dayanamadım gittim , boşu boşuna gittim ama bugün içeri bile almadılar bizi .
15 dk sonra baktım kapıdan sınıfa sokamıyorlar benimkini , oyun odasında durmak istiyor :KK1:

Onlarda alışacak bizde canım , ama benim acil olarak bir iş hayatı planı kurmam lazım .

Börek yapışımız aynıymış bu arada , bende süt vs. kullanmam , yağlı su , tuz bazende yoğurt suyu.

Canım bu mayalı hamur olduğu için çok kıtır kıtır değil ama yumuşacık da değil , ikisinin ortasında bir ayarda oluyor .

cnm benm oğlan zaten çok terliyor dün öğrt bana birkaç tane üst koyun torbanıza dedi tamam dedim ben pek soru sormuyorum daha çok oğlumla ilgili bilgi vermeye çalışıyorum ya düşünsene dün koca gün çişini yapmamış tutmuş! dünden beri tembihliyorum mutlaka söyle yap karnın ağrır diye ama... kreşin onun için iyi olacağı bilgisiyle teselli oluyorum işte. keşke hep yanında kalabilsem olabilsem öyle olsa bile onun gelişimi için arkadaş çevresi gerekiyor apartman çocuğu işte yok ki arkadaşı... sanırım büyüdüğünü kabullenmekte zorlanıyorum. benim okuluma gelmek istiyor illa ki, olmaz müdür kızar diyorum dünden beri dilimde tüy bitti. benim öğrencilerim kocaman, sen sıkılırsın diyorum ı-ıh.. bir de bağırıp çağırmadan güzellikle ikna etmek taraftarıyım. çalışınca da böyle sorun oluyr işte, seninle işe gelmek istiyor.

keşke eşim bıraksa hep benim için daha dayanılmaz oluyor oğlana belli etmemeye çalışıyorum ama anlıyordur gene de.
bizim daha çok oyun oynuyorlar şimdilik sanırım ne yaptıklarını da sormuyorum oğlum isterse anlatır. yarın daha kolay olacağını umuyorum öyle olmasını ummak istiyorum en azından:KK43: saat geçmek bilmiyor.

cnm benm oğlan zaten çok terliyor dün öğrt bana birkaç tane üst koyun torbanıza dedi tamam dedim ben pek soru sormuyorum daha çok oğlumla ilgili bilgi vermeye çalışıyorum ya düşünsene dün koca gün çişini yapmamış tutmuş! dünden beri tembihliyorum mutlaka söyle yap karnın ağrır diye ama... kreşin onun için iyi olacağı bilgisiyle teselli oluyorum işte. keşke hep yanında kalabilsem olabilsem öyle olsa bile onun gelişimi için arkadaş çevresi gerekiyor apartman çocuğu işte yok ki arkadaşı... sanırım büyüdüğünü kabullenmekte zorlanıyorum. benim okuluma gelmek istiyor illa ki, olmaz müdür kızar diyorum dünden beri dilimde tüy bitti. benim öğrencilerim kocaman, sen sıkılırsın diyorum ı-ıh.. bir de bağırıp çağırmadan güzellikle ikna etmek taraftarıyım. çalışınca da böyle sorun oluyr işte, seninle işe gelmek istiyor.

keşke eşim bıraksa hep benim için daha dayanılmaz oluyor oğlana belli etmemeye çalışıyorum ama anlıyordur gene de.
bizim daha çok oyun oynuyorlar şimdilik sanırım ne yaptıklarını da sormuyorum oğlum isterse anlatır. yarın daha kolay olacağını umuyorum öyle olmasını ummak istiyorum en azından:KK43: saat geçmek bilmiyor.

Bütün gün en az 5 kez tuvalete giden oğlum , kreşte hiç gitmemiş benimde . Sadece bir kez söylemiş , onda da koridorda yürürken başka bir oyun odasını görüp oraya dalmış , eve girer girmez wc ye koştu .

Alışacaklar Allahın izniyle , bizde alışacağız ama inan şuanda sürekli saate bakıp duruyor bende ne kadar kaldı diye.

Kesinlikle onlar için çok iyi olacak benimde tek tesellim bu . Arkadaş ortamı yok , apartmanda bir kaç çocuk var sürekli sokaktalar ama ben daha 4 yaşına girmemiş çocuğu nasıl onlarla çıkarayım , hep benimle parkta bahçede alışverişte idi . Bu ortam onlar için çok çok faydalı olacak .

Bütün gün en az 5 kez tuvalete giden oğlum , kreşte hiç gitmemiş benimde . Sadece bir kez söylemiş , onda da koridorda yürürken başka bir oyun odasını görüp oraya dalmış , eve girer girmez wc ye koştu .

Alışacaklar Allahın izniyle , bizde alışacağız ama inan şuanda sürekli saate bakıp duruyor bende ne kadar kaldı diye.

Kesinlikle onlar için çok iyi olacak benimde tek tesellim bu . Arkadaş ortamı yok , apartmanda bir kaç çocuk var sürekli sokaktalar ama ben daha 4 yaşına girmemiş çocuğu nasıl onlarla çıkarayım , hep benimle parkta bahçede alışverişte idi . Bu ortam onlar için çok çok faydalı olacak .

eşimde bana verelim burağı kreşe diyor ama ben kıyamıyorum ya, hiç ayrı kalmadık biz..
aslında çok iyi olur onun için ama daha küçük sanki...3 yaşını temmuzda doldurdu...
birde içine kapanık çocuk biraz çocuklarla hemen kaynaşmaz..benim dibimden ayrılmaz..kimseye gitmez...çok düşkün bize...
o bu haldeyken birde yapayalnız bir ortama koymak sanki onu terkedilmiş gibi hissetmeye yol açar diye korkuyorum...
daha küçük dimi... :26:
birde inegölün merkezine baya uzak evimiz...yarım saat sürüyor arabayla...
hergün o yolu çekmek çocuğa pek iyi olmayacak...biraz daha beklemek istiyorum...

Malzemeler;

1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz

1 bardak tahin
3-4 kaşık toz şeker

Malzemeler ;

1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
Tuz
Un

Malzemeler;

125 gr. margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardağa yakın un

Şerbeti için ;

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1-2 damla limon

ellerine sağlıkkkk bacım.....
oğluşunla eşinle güzel hayırlı yaşamlar diliyorummmm...iş planı yapcağnaaaa bir veled yapıver de hem oğluşuna sosyal arkadaş olur hemde sana can yoldaşı olur.... :)
:KK16:seninnnn çocuk zamanınn gelmişşş

şekercik bacımmmm sanada kolay gelsin bacımmm:KK66:
oğluşlarınız büyüyorrr annnelerrriii.... :) ne güzelllll benimde bir evladım olsaaaa,onu kreyşe bıraksammmm... onu alsam onla yesek onlaa gezsekkk
onla oynasakkkk
en büyük hayalimmmm evde yakalamacılık ve ortalığı dağıtma oyunu oynamakkkk....

kesinn benim veled babaına benzerse titiz ve simetri takıntısı olur(allah muhafazaaa)
öyleee pis bir çocuk yetiştircemm takıntısızzzz ayrıntısızzz relaks ,ama hijyene ve sağlığa dikkat eden sorumluluk sahibi....

sanki ısmarlamayla yetiştiriliyordaaaa benimkide sözmü işteee...
çevre çevre çevre
işte sizinkiler bu akran grubuyla ilk ciddi çevre kavramlarını oluşturuyor oluyorlar....
allah hayırlı çevreler versinnnn evlatlarımızaa:KK66:

yok yok gökçem bunda kapak meselesi yok :) herkes beş kiloluk koca bidona yapıyor bunu hiç bişeycik olmuyor...
öyle konserve gibi değil bu...turşu gibi düşün...ama sirke yok limon tuzu yok...sadece iri tuz ve su bu kadar...
tadıda nasıl anlatsam, turşu kavurmasını andırıyor ama, tam değil...normal biber kızartması ile turşu kavurması arası bişey :) ay çok komik anlattım ya..anla işte bacım güzel yani :)
elbette aynı taze biber gibi olmuyor, ama benziyor işte...bi dene bakalım beğenmezsen yapmazsın...
bu arada kışın kızrtacağın zaman yıkamayı unutma...tuzdan yenmez valla :) yıkayınca btün tuzu akıyor...sadece biberi kalıyor...ister kızart ister kavur çok fonksiyonel :)
hımmmm anladımmmm 1 kavanozzzz edinippp bunu yapıcammmm ufak bir kavanozdaaa olsa deneyecemmm bacım....
çıkarıp yıkayacamm süzülcek
yağamaı atıp kızartcam yoksa az yağda kavurup domatesli sosmu dökcemmm ....
öyle yenecek galibaaa:KK66:
okadar yapacağım şey varkiiibirde bunu deneyemmm bakalımmmm 2 haftaya oluşyor dedin dimi?
acaba köy biberindenmi yapsammm
acı danmı
çarlistondanmı

eşimde bana verelim burağı kreşe diyor ama ben kıyamıyorum ya, hiç ayrı kalmadık biz..
aslında çok iyi olur onun için ama daha küçük sanki...3 yaşını temmuzda doldurdu...
birde içine kapanık çocuk biraz çocuklarla hemen kaynaşmaz..benim dibimden ayrılmaz..kimseye gitmez...çok düşkün bize...
o bu haldeyken birde yapayalnız bir ortama koymak sanki onu terkedilmiş gibi hissetmeye yol açar diye korkuyorum...
daha küçük dimi... :26:
birde inegölün merkezine baya uzak evimiz...yarım saat sürüyor arabayla...
hergün o yolu çekmek çocuğa pek iyi olmayacak...biraz daha beklemek istiyorum...

Erken daha gazelim , hem sende evdesin gerek yok henüz . Seneye vakti gelmiş olur tam Burağın .
4 yaşını doldurmuş olur seneye okul zamanı .
Vardı öyle çocuklar , hele biri vardı ki , babasının paçalarını yapıştı bırakma beni diye .
Bizim yusufta beni bir gördü , senin eve gitmeni istiyorum artık diyor :KK9:

Ama akşam alırken baktım mahsunlaşmış :KK14:

ellerine sağlıkkkk bacım.....
oğluşunla eşinle güzel hayırlı yaşamlar diliyorummmm...iş planı yapcağnaaaa bir veled yapıver de hem oğluşuna sosyal arkadaş olur hemde sana can yoldaşı olur.... :)
:KK16:seninnnn çocuk zamanınn gelmişşş

)

Hay Allahım yaa , ne güldüm var ya gökçem .

Eşimde aynı formulü düşünüyor benim için , öğlen telefonda konuştuk ; ya alışamadım ev bomboş dedim , kolayı var diyor hemen :KK52:

Erken daha gazelim , hem sende evdesin gerek yok henüz . Seneye vakti gelmiş olur tam Burağın .
Vardı öyle çocuklar , hele biri vardı ki , babasının paçalarını yapıştı bırakma beni diye .

Hay Allahım yaa , ne güldüm var ya gökçem .

Eşimde aynı formulü düşünüyor benim için , öğlen telefonda konuştuk ; ya alışamadım ev bomboş dedim , kolayı var diyor hemen :KK52:
cidddennn öyleee:KK66: enişteyle aynı fikirdeyimmmm....
birde baktın aynı anda hamileee kalırızzzz:)
bendee çok istiyomda çocukkk:KK43: bakalımmm hayırlısı

akşama yemek yapayımmm diyorummm dün adam yoktu yapmadımmm
bugun kabak biber karışık dolma
un çorbası
çoban salata (evde ne sebze varsaaa onlarla)
bukadarrr
çayaa taaa 3 gün önceden kalan elmalı kurabiyem varrr... bizde eşim olmasaaa hiç bişey yememm bennn:) onladaaa canavar gibi yiyorummm .. huyum kurusunnn öyleyim:KK16:

bende öyle düşünüyorum ahretim...ama bizim özel bi durmumuz var ( sen biliyorsun) işte seneye olursa o durum, gönderemem ki...ben memlekette olucam çünkü..
bu gidişle benim oğlan kreşe hiç gitmeyecek...zaten 5 yaşında anaokuluna gideceği için....
üff ne bileyim hayırlısı neyse o olsun..fazla plan yapmamak lazım aslında...
senin koca da hemen hazırmış ausum :)
sakın kanma vaadlerine, azcık gez toz, oğlunda büyüdü ne güzel..yeni bir bebiş ahretim bak iyi düşün :)

bende öyle düşünüyorum ahretim...ama bizim özel bi durmumuz var ( sen biliyorsun) işte seneye olursa o durum, gönderemem ki...ben memlekette olucam çünkü..
bu gidişle benim oğlan kreşe hiç gitmeyecek...zaten 5 yaşında anaokuluna gideceği için....
üff ne bileyim hayırlısı neyse o olsun..fazla plan yapmamak lazım aslında...
senin koca da hemen hazırmış ausum :)
sakın kanma vaadlerine, azcık gez toz, oğlunda büyüdü ne güzel..yeni bir bebiş ahretim bak iyi düşün :)
huhuuuuuu biri inegöl dediiii 3 yıl bilecik bozüyükde çalıştım inegölü bilirimdeee eskiye götürdün beni :)

bu arada çocuğu olanla olmayanınnn 2.evladaaa bakış açısıda nasıl mışşş...
bence 2.yde yap aradan çıksın 5 yıl sonra hep beraber gezin :):KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

bu aralar diyetteyim o yüzden buralara uğramıorum
yarın arkadaşım gelio
1 kişi zaten diyetteyim bende şöyle bir menü düşündüm
peynirli milföy
mantı
turşu ve mısırlı makarna salatası
tatlı olarak basit pasta yaptım beaz şanti çırptım
pötibör bisküviyle karıştırdım
borcama düzeldim
üstünü şantiyle sıvadm
en üstnüde karmael sos gezdirdim

huhuuuuuu biri inegöl dediiii 3 yıl bilecik bozüyükde çalıştım inegölü bilirimdeee eskiye götürdün beni :)

bu arada çocuğu olanla olmayanınnn 2.evladaaa bakış açısıda nasıl mışşş...
bence 2.yde yap aradan çıksın 5 yıl sonra hep beraber gezin :):KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

bekara avrat boşaması kolay derler :) seninkide ona benzedi şimdi...sen doğur da göreyim bakayım bi daha ikinciyi düşünecekmisin :63: hıhh....
allah aratmasın evlat hasreti yaşatmasın kimseye ama arka arkaya da zor be gökçem...
ikinciyi yap diye ausuma baskı yapma lütfen, sen önce kendin doğur birinciyi :63:
ahretim kanma sen gökçenin laflarına...gezip tozmana bak...:KK53:
bu arada bozüyük çok yakın bize, aus la anlaşın da birlikte gelin kuzum, köfte yemeye gidecez :KK52:

X