- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
gazelllllllllllllll yaptım bacımmmm... tuz salamuralarda bol bol kullanılıyormuşş baya tuzzlu yaptım hehehe
içinede bizzzat tuz döktümmmm :)
neyse bunu erken tüketime açıcammm yaaa bol yıkarım artıkımmmmmmmm......haaa birde seniiii pişirkennn rahatsız ederim
şeyyyyyy içinden 1 pişirimlik alsam kapasammmm 2 hafta sonraa , bozulmaz dimi kapağı açılınca??????????????
ne yalan söyleyim bende sevmemm hiççççççççç....
ha birde kaşar rendelerler ya saç gibi uzar içinde midem bulanırrr
adraaa bacımmmm oylama linkini bulamadımmmm yazsanaa
Canım kavanozları yeni almana gerek yok.Ama kapaklar yeni olmalı.Kaynamış kapak da ilk defa duyuyorum.Zaten kaynar domatesten kapaklar ısınıyor.Biz domatesin kabuklarını soyup doğrar,derin bir tencerede pişiririz.Sonra da sıcak sıcak kavanozlara koyup,ağzını sıkıca kapatıp ters çeviririz.Sabaha kadar durur.Akma falan olmadıysa bir sorun yok demektir.Daha önce resimlemiştim bak.KIzlar merhaba,
Kış için domates konserve tarzı bişiler hazırlamak istiyorum..Fakat ilk kez yapacağım için çok acemiyim. İnternette bir sürü tarif var. Kafama yatan bir tarifi beğendim ama bir durumu anlamadım..Aşağıda açıklıycam. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
- Diğer bir soru da kavanozları illa yeni mi almak lazım?Kapaklarını ya da ?
Tarif şöyle....Benim anlamadığım kısmı kırmızıyla belirtiyorum ve soruyorum.......Kapakları kaynatıcak mıyız ve ıslak bir şekilde mi sıkıca kapatıyoruz? :26::26::26::26:
Domatesleri dörde böldüm. Ben domateslerin kabuklarını soymuyorum. Rondodan geçirdiğim için rahatsız etmiyor yemekte ve kabuğunda da faydalı vitaminler olduğunu düşünüyorum.Domatesleri önce rondoda çekiyoruz sonra tencereye koyup el robotuyla tekrar çekiyoruz
Altını orta ateşte açın. Kaynayınca yüzeye çıkan köpüklerini alın atın. 5-6 dakika kaynasın. Altını kapatın her bir büyük tencerenin içine 2 kaşık tuz yarım bardak zeytinyağı koyun.
Domates sosunu elinizi yakmamaya dikkat ederek kaynar kaynar kavanozlara doldurun. Tamamı dolsun. Hiç boşluk kalmaması çok önemli yoksa bozulabilir. Kavanozun ağzının kenarını da temiz bir tülbentle veya kağıt havluyla silin. Elinize fırın eldiveni takın. Kaynamış kapakları maşayla alıp içine elinizi değdirmeden sıkıca kapatın. Hemen ters çevirin. Çok sıcak oluyor aman elinizi yakmayın. 1 gün hareket etmeden ters çevrilmiş olarak beklesin. Düz çevirip karanlık bir dolaba veya odaya kaldırın. Buzdolabına koymaya gerek yok
Canım oylama başlamadı.9 Eylül'de.
Gazel bak domates çorbası çok alındı söyleyeyim:)Ben çok severim de.ben domates çorbası hiç yapmam nedense, daha doğrusu boş boş salçalı su içer gibi hissediyorum
benim çorbaların içinde illaki bişeyler olacak...şehriye bulgur pirinç vs...illa olacak yani :)
sen nasıl yapıyon gözdem anlat bakayım, :) belki yaparım
Hmmm babamın doğum gününde başlıyormuş , şans getirsin sana da canım .
Bu akşam evde yokum da , yarın kesin paçanga yapacağım , malzemelerim hazır hem de
Gazel bak domates çorbası çok alındı söyleyeyim:)Ben çok severim de.Pişmiş domates o kadar faydalı ki.Pişmiş domatesin içinde likopen diye bir madde var.Antioksidan etkisi varmış o maddenin.Zarar görmüş hücreleri onarıyormuş.Kalp hastalıkları,damar hastalıkları ve kansere karşı koruyormuş.O kadar çok faydası var ki saymakla bitmez.Çiğ domatesten beş katı vücut tarafından daha kolay kullanılıyormuş.Ben bir keresinde içine tel şehriye ve nane katmıştım.Bir de öyle dene diğer türlü sevmiyorsan:)
Hmmm babamın doğum gününde başlıyormuş , şans getirsin sana da canım .
Bu akşam evde yokum da , yarın kesin paçanga yapacağım , malzemelerim hazır hem de
adram o zaman domates çorbası olmuyor ki, şehriye çorbası oluyor ben zaten genelde şehriye yaparım...domates çorbası tek başına hiç yapmadım :) bomboş salçalı su gibi gelir gözüme
adram o zaman domates çorbası olmuyor ki, şehriye çorbası oluyor ben zaten genelde şehriye yaparım...domates çorbası tek başına hiç yapmadım :) bomboş salçalı su gibi gelir gözüme
babacığına hayırlı yaşlar ausum...gene nereye gidiyorsun bu akşam..leyleği havada gördün bu sene...
Akşam oğlumu kreşten alıp izmite gideceğim canım , hem pedagog randevumuz var hem de eşofman vs.. alacağım yusufa .
Eeee gitmişken eşimde eşek değil yabi yemek ısmarlayarak eve geliriz
Salçalı su gibi olmuyor işte.Kıvamlı oluyor.İçine süt de katılıyor.Hatta un da kavruluyor.Şehriye çok az koyuluyor.Gökçe'yle sana domates çorbasını sevdireceğim.
slm kızlar...az önce yaptığım tarifi ekliyorum...peynirli kek...
kek gibi yapılıyor ama lezzeti aynı börek gibi...tavsiye ederim çok kolay ve leziz..
benimki biraz az kabardı, sebebi de fırına attıktan 10 dakka sonra oğlum kapağını açmış fırının..ben içerdeydim...
söylemedi de açtığını, mutfağa gittiğimde kapağı açıktı ve kabarıklığı da sönmüş
benim bacaksızın ettiği bu işte
az kabardı ama lezzeti güzeldi.....
2 yumurta
bir su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
bir çimdik tuz
bir avuç kadar ezilmiş beyaz beynir
biraz maydonoz
çörekotu..
sırayla hepsini çırpın, fakat peynir ve maydonozu ekledikten sonra mikserle değil elle çırpın yavaşça..
peynirler ve maydonozlar lapa gibi olmasın diye..
unu normal kek yaptığımız zamankinden biraz fazla koyacağız...
koyu kıvamlı olacak yani...hatta tepsiye döktükten sonra kendiliğinden yayılmayacak kadar koyu kıvamlı olacak...bir kaşık yardımıyla yayılacak..tepsiye döktükten sonra üzerine çörekotu serpiştirin.180 derece fırında kızarana kadar pişirin..afiyet olsun..
Eki Görüntüle 794572 Eki Görüntüle 794573
kuzum o zaman çok uğraşman lazım..hele birde süt katılıyorsa içine hiç hiç yemem o zaman :)
sütü sevmem öyle yemeklerin içinde :)
ayy ben bi davette sütlü kabak çorbası yemiştim, ööğğ hala unutamıyorum...allahın nimetine burun kıvırılmaz ama iğrençti yaa... bilmiyorum belkide yapan kişinin beceriksizliğidir ama çok kötüydü valla