Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Vallahi öğlen aceleden yoğurt çorbası yaptım. Birazdan taze fasulye pişirmeye başlayacağım. Ah bir de üşenmesem.

Patlıcan kızartıcaktm dunden kalan yemeklerin yanına
soyarken bıçak kaydı kolumu boydan boya kestim acıdan ölüyorum
Şu sakarlıklarmdan bi gun başıma çok fena bişey gelecek korkuorum

Ayyy harika ne iyi ettin de paylaştın
İlk fırsatta yapacağım.

ah gözdem ah, geçmiş olsun..allah korumuş...benim teyzemde geçen gün rende yaparken parmağının üst kısmındaki eklem yerini kaptırmış rendeye, ayy sorma yaa çok kötüydü kemik görünüyordu :26:
mutfak kan revan oldu...dikiş atıldı falan...dikkat etmek lazım kuzum, olmaz olmaz demeye gelmez...en becerikli kadınlar bile ufacık hata ile neler neler yapıyor kazara...
dikkat et kuzum..en çok da bıçaklı rendeli şeylere...
birde aklıma geldi onu anlatayım...annem karnıbaharın kafasını kesmek için bıçağı bi bastırmış...baş parmağı kopma noktasına geldi...kaç tane dikiş atıldı...
aman diyim kızlar dikkat edin...

Ayyy harika ne iyi ettin de paylaştın
İlk fırsatta yapacağım.

teşekkürler canım...yaparken kıvamını koyu yapmayı unutma...peynir de eriyeceği için içinde vıcık vıcık olabilir yerken..koyu kıvamlı olmalı canım...

kızlarr yaptıklarınızzz yine çok çok enfesss:)
gazel annem peynirli yaptığı bu keke patates ve soğanda kordu hımmmmmmmmmm harika olurdu

yahuuu hanımlarrr okuldan gelince acaipppp yorgun oluyorum ne yapsammmm.. halsizimmm

mevsim geçişlerinde böyle oluyor canım...bende de var bi halsizlik..bugün ne temizliğe baktım ne işe güce...
işte öğlen keki yaptım, akşama da sarma...aha da yaptığım bu bütün gün camış gibi sağa sola yattım durdum
şükür yine de...
patates aklıma geldi de, hiç uğraşasım yoktu
soğanı da zaten kokar diye koymadım...

tabak ne ki bir tencereyi bitirebilirim
yapması da zahmetli olmasa her gün yapılır da işte

aynen canım, valla en son ne zaman yaptığımı bile unuttum, bende çok üşenirim sarma yapmaya...
taa ne zamandır canım çekiyordu bugün bi hızla kalkıverdim işte :)
hani öyle sık yaptığım bi yemek değil

Anamm gazel naptın sen :):)
Ayy bayılırım ben sarmaya ya
Mustakbel kayınvalidem her gidisimde sarma yaptırır bana nasıl gelinim dimi millet kaynanaya yapar bizimki bana hehe :):)
Allah razı olsun onlarn sayesinde yiyorum gecen seneden beri biz hiç yapmadık canım çekti bak :):)

Bide bisey sorucam hanımlar
5kilo domates var evde
babamda bende birbirimizden habersiz almışız
ben diyorumki onların kabuklarını soyup kup kup dograsam
sonrada birer kiloluk ayrı ayrı posetleyip buzluga koysam olmaz mı
pisirmeyle falan ugrasmak istemiyorum kavanoz olayına falan giremicem su anda hic
Ne diosunuz olur mu
kışın çok yogun olucm stajdı okuldu kurstu
elimin altında olsun diye hazır şeyler yapmaya çalışıyorum
cikarıp corba yaparım menemen yaparım
corbaya pilava falan katarım ne diosunuz

Son düzenleme:

Hii bunu görmemişim
Çok geçmiş olsun tatlım yaa, nazara mı geldin ne :26:
Umarım bir an önce diner acın..

Domatesler için de, olur :)

Son düzenleme:

olur gözdecim hemde aynı taze gibi durur....ama sana ufacık minnacık bi tavsiye, öyle birer kiloluk poşetlere koyarsan, çorbaya veya yemeğe katacağın zaman don olduğu için kesip alamazsın....ya hepsinin buzun çözdüreceksin, yada bir kilo koca poşeti kullanacaksın...
sana tavsiyem, o bir kiloluk poşetleri ikili kullan...nasıl anlatsam...poşete az bişey koy, sonra dibinden sıkıca bağla...
sonra poşetin kalan üst kısmına biraz daha koy tekrar bağla...
ikili koyarsan azar azar kullanacağın zaman birini keser çıkarırsın, altta kalan yine buzlukta kalır..anlatabildimmi kuzu :)
birde kabuklarını soymana gerek yok...hatta senin yerinde olsam robotta çeker koyardım...ben öyle yapıyorum genelde...
çorbaya daha yakışıyor rondoda çekilen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…