Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Aus hoşgeldin.:KK16:Biz iyiyiz de sen iyi değilsin anlaşılan:KK43:Üzülme orada arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirecek.Sen de kendine zaman ayırırsın biraz.Özlemek güzeldir ayrıca:)Resimleri merakla bekliyorum.

Gözde pastana bayıldım.Eline sağlık.Siz de biz gibi çok pasta yiyorsunuz:)

Gazel dediğin biberli tarifler hoşuma gitti.Denemek lazım özellikle kızartmalık olanı.Rengi sarıya dönüyor mu?Ve ya diriliği gidiyor mu?Tuzunu çıkarmak gerekiyor mu?Çok soru sordum dimi.:KK1:Poğaçaların da nefis görünüyor.Ben de ekleyeceğim şimdi.Geçen tarifini vermiştim.Peynir ve domates de ekledim bazılarına.

inzgH.jpg

Son düzenleme:
Aus hoşgeldin.:KK16:Biz iyiyiz de sen iyi değilsin anlaşılan:KK43:Üzülme orada arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirecek.Sen de kendine zaman ayırırsın biraz.Özlemek güzeldir ayrıca:)Resimleri merakla bekliyorum.

Gazel dediğin biberli tarifler hoşuma gitti.Denemek lazım özellikle kızartmalık olanı.Rengi sarıya dönüyor mu?Ve ya diriliği gidiyor mu?Tuzunu çıkarmak gerekiyor mu?Çok soru sordum dimi.:KK1:Poğaçaların da nefis görünüyor.Ben de ekleyeceğim şimdi.Geçen tarifini vermiştim.Peynir ve domates de ekledim bazılarına.

inzgH.jpg

harika görünüyor ellerine sağlık canım...domatesliler de çok hoş gerçekten pastanede satılanlar gibi olmuş :)
biberler evet hafiften sararıyor ama öyle diriliği falan kaybolmuyor..çok hafif yumuşuyor ama oda normal yani tuzlu suyun içine ben girsem bende yumuşarım :KK60:
ben geçen sene yapmıştım az bile yapmışım dedim kışın :) çıkarıp yaptım devamlı...ilk çıkarınca güzelce yıkayıp tuzunu akıtıyorsun, sonra süzüyorsun büyük süzgeçte iyice...
yağı kızdırıp kızartabilirsin sarımsaklı yoğut döküp harika oluyor...
yada tavaya azcık yağ koyup yumurtalı olarak kavurabilirsin....
yada ufak ufak doğrayıp domatesli falan kavurabilirsin menemen gibi leziz bişey oluyor...
bu sene ben pek kışlık yapmadım bazı nedenler var kışın memlekette olacak gibiyim..o yüzden yapmadım...ama bu biberi yapasım var, çok hoş gerçekten..kışa gelmeden biter zaten :)

http://www.kadinlarkulubu.com/sorular-sorunlar-tavsiye-oneriler/550483-evimizde-kis-hazirliklari-yapanlarhadi-paylasalimonerelimogrenelim.html

kızlar ben geçen sene kış hazırlıkları diye bi konu açmıştım...
orda epeyce şey paylaşmıştık...aklınıza gelebilecek her k-trif var kış için...
adra pobol o anlattığım tuzlu su ile yapılan biber tarifi bu linkin 65. sayfasında...
konserveler menemenler turşular kurutmalıklar buzluğa konanlar aklınıza ne gelirse...bi bakın inceleyin..

harika görünüyor ellerine sağlık canım...domatesliler de çok hoş gerçekten pastanede satılanlar gibi olmuş :)
biberler evet hafiften sararıyor ama öyle diriliği falan kaybolmuyor..çok hafif yumuşuyor ama oda normal yani tuzlu suyun içine ben girsem bende yumuşarım :KK60:
ben geçen sene yapmıştım az bile yapmışım dedim kışın :) çıkarıp yaptım devamlı...ilk çıkarınca güzelce yıkayıp tuzunu akıtıyorsun, sonra süzüyorsun büyük süzgeçte iyice...
yağı kızdırıp kızartabilirsin sarımsaklı yoğut döküp harika oluyor...
yada tavaya azcık yağ koyup yumurtalı olarak kavurabilirsin....
yada ufak ufak doğrayıp domatesli falan kavurabilirsin menemen gibi leziz bişey oluyor...
bu sene ben pek kışlık yapmadım bazı nedenler var kışın memlekette olacak gibiyim..o yüzden yapmadım...ama bu biberi yapasım var, çok hoş gerçekten..kışa gelmeden biter zaten :)

Teşekkür ederim canım.İlgimi çekti bu yöntem.Olsun yumuşasın.Zaten kızartılınca daha da yumuşuyorlar:)Bayılırım sarımsaklı yoğurtlu bibere.:KK56:Her şekilde değerlendirilir ne güzel.

Selam kızlarrrrr herkese güzel bi hafta olsun...

Ben bugün çok hamaratım annemin işi çıktığı için akşama mantı yaparız diye konuşmştk baktım buzdolabında taze fasulyelerin rengi dönmeye başlamış köyden gelmişti sonra baktım biber patlıcan var ...

Önce bi biber patlıcan kızarttım yoğurtladım
Sonra köfte yaptım akşama kızarcak
Ardından köyden tarhana gelmişti canım istedi tarhana çorbası yaptım
bide zeytinyağlı taze fasulye şu an pişiyo :KK1:

Daha nolsun ama dime :KK1:

Askerim aradı napıosun dedi yemek yapıorum dediim ne yaptın say dedi saydım bende hepsinden evlenince ben de istiyorum dedi :KK1: :KK1: :KK1: dedim sen gel de biz evlenelim ben daha neler yaparım :KK1:

gözdem yazdım butona, evet bizim topik çıkıyor ama sayfası çıkmıyor :KK1: bulamadım valla baya aradım ama çok geride kalmış sanırım...adra görürse yazar zaten...o vermişti tarifi yanlış hatırlamıyorsam...
hemen şimdi mi yapıcaksın? googledan başka tariflere bak istersen...sonuçta hepsi aynı, menşei limon :KK1:

canım adra vermemişti tarifi begüş vermişti
dün yapcaktım sonra bugüne kaldı yaptım çok güzel oldu
teşekkür ederim uğraştırdım senide:KK1:

Güzel arkadaşlarım nasıllar bakalım ?

Ben düğün dernek telaşını atlattım , oğlumu kreşe bıraktım sabah , şimdi evde ağlıyorum .Özledim onu çok :KK14:

Kaç gündür girmedim ama artık buralardayım .

Ekleyeceğim tarifler var , ilk sayfaya koyacağım linkler var , ooo işim çok , yusufum yokken yapıvereyim.

hoşgeldin ablacım:KK16:
üzülme ya alışacaksınız zamanla merak etme
ikiniz içinde en iyisi
çocuklar evde çok sıkılıyorlar napsınlar
eminim yusufada çok iyi gelecektir kreş ortamı
sende silkelende işlerini yap artık çok ihmal ettin bizi çooooookkk:KK52::KK52:

Selam kızlar.:KK16:

Limonata tarifini ben vermemiştim ama linki buldum.Gözde belki de yaptın ama yaz bir köşeye lazım olur belki.:KK34:175.sayfada.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/605357-mutfagimda-bugun-pisti-resimli-tarifli-175.html

aslıcım çok sağol:KK54::KK54:
baktım yaptım hemen verdiğin linkten
dün yapamamıştım

inzgH.jpg

pastama bende bayıldım ayıptır söylemesi:KK53:
ama son pastamdı:KK52::KK52:
hamur işi pasta olayına ara verdim artık
bakalım ne kadar dayanabilicem:KK1::KK1::KK1:
yalnız senin poğaçaları görünce bende bir poğaçamı yapsam acaba diye düşünedim değil:KK52::KK52: çok güzel görünüyorlar çok:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

Selam kızlarrrrr herkese güzel bi hafta olsun...

Ben bugün çok hamaratım annemin işi çıktığı için akşama mantı yaparız diye konuşmştk baktım buzdolabında taze fasulyelerin rengi dönmeye başlamış köyden gelmişti sonra baktım biber patlıcan var ...

Önce bi biber patlıcan kızarttım yoğurtladım
Sonra köfte yaptım akşama kızarcak
Ardından köyden tarhana gelmişti canım istedi tarhana çorbası yaptım
bide zeytinyağlı taze fasulye şu an pişiyo :KK1:

Daha nolsun ama dime :KK1:

Askerim aradı napıosun dedi yemek yapıorum dediim ne yaptın say dedi saydım bende hepsinden evlenince ben de istiyorum dedi :KK1: :KK1: :KK1: dedim sen gel de biz evlenelim ben daha neler yaparım :KK1:

begüş hoşgeldin:KK16:
bu ne hamaratlık böyle:KK1:
bizede getir azıcık kız yaptıklarından
açlıktan ölücem şu an:KK53:
evdede gram yemek yok daha yapmadım hiçbişey
ama senin limonatanı yaptım
çok teşekkür ederim çok güzel olmuştu:KK16::KK16:

inzgH.jpg

Mini poğaçaların tarifini alabilir miyim?

Teşekkürler.

canım adra vermemişti tarifi begüş vermişti
dün yapcaktım sonra bugüne kaldı yaptım çok güzel oldu
teşekkür ederim uğraştırdım senide:KK1:

hoşgeldin ablacım:KK16:
üzülme ya alışacaksınız zamanla merak etme
ikiniz içinde en iyisi
çocuklar evde çok sıkılıyorlar napsınlar
eminim yusufada çok iyi gelecektir kreş ortamı
sende silkelende işlerini yap artık çok ihmal ettin bizi çooooookkk:KK52::KK52:

aslıcım çok sağol:KK54::KK54:
baktım yaptım hemen verdiğin linkten
dün yapamamıştım

pastama bende bayıldım ayıptır söylemesi:KK53:
ama son pastamdı:KK52::KK52:
hamur işi pasta olayına ara verdim artık
bakalım ne kadar dayanabilicem:KK1::KK1::KK1:
yalnız senin poğaçaları görünce bende bir poğaçamı yapsam acaba diye düşünedim değil:KK52::KK52: çok güzel görünüyorlar çok:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

begüş hoşgeldin:KK16:
bu ne hamaratlık böyle:KK1:
bizede getir azıcık kız yaptıklarından
açlıktan ölücem şu an:KK53:
evdede gram yemek yok daha yapmadım hiçbişey
ama senin limonatanı yaptım
çok teşekkür ederim çok güzel olmuştu:KK16::KK16:

Gel canım ne demek ,,valla ama hepsini bi arada yapınca biraz yoruldum :KK1:
Afiyet olsunn limonata çok güzel oluyo gerçktn ama çok soğuk içme mideni üşütme :KK16:

aöf ekibine duyurulur....
vizeler aralık ortasındaymış :KK53:
geçen sene ocak başıydı...allahım nasıl yetişecez yaaa...
şimdi beni iyi dinleyin kuzular....
16 eylül kayıtlar yenilenecek...
kitapların verilme tarihi yaklaşık 1 aydan fazla sürecek...eee tabi bu süre içinde stres içinde büroların yolunu tozlayacağız gide gele...
eveeeet elde ne kaldı?? aralık 15 - 16 da vizeler var...
hadiiiiiii şimdi biri bana izah edebilirmi biz ne zaman ders çalışabileceğiz...delirmemek elde mi? hadi alayım yorumları :KK47::KK47:

Bu akşam yemeginde guzel bi tesaduf yapmışım daha yeni farkettim inanın :) bir tuhaf oldu içim :)
Annem bana hamileyken durumları çok kotuymuş
anlatır hep
baban bir cuval patatesle sogan birde mercimek getirmişti
yat kalk her akşam mercimek çorbasıyla patates kavurması yerdik der
babam her hafta pazara gidermiş sırf bana vitamin olsun diye kilolarca portakal alır gelirmiş elindeki azıcık parayla
Annem bana hamileyken surekli bunları yedigndenmidir bilmem ama mercimek çorbasının patates kavurmasının yeri apayrıdır bende
önümde çeşit çesit yemek olsun ben yine dönüp bakmam onlar varsa :):)
Bu aksamada mercimek çorbasıyla patates kavurması yaptım ikisinide aynı anda canım çekmiş ne tuhaf dimi :):)
Hamilelikte anne neyi çok yerse bebeginde onu sevdigine inanıyorum gerçekten :)

Gel canım ne demek ,,valla ama hepsini bi arada yapınca biraz yoruldum :KK1:
Afiyet olsunn limonata çok güzel oluyo gerçktn ama çok soğuk içme mideni üşütme :KK16:

Bununda tadı soguk soguk çıkıyor canım ya :):)
Ama havalar serinledi artk akşamları dikkat etmek gerek :)

kitapların verilme tarihi yaklaşık 1 aydan fazla sürecek...eee tabi bu süre içinde stres içinde büroların yolunu tozlayacağız gide gele...
hadiiiiiii şimdi biri bana izah edebilirmi biz ne zaman ders çalışabileceğiz...delirmemek elde mi? hadi alayım yorumları :KK47::KK47:

Canım bende duymuştm aralıkta oldugunu
sen nerden ögrendin
aslında kitapları hemen verseler aralıkta sınav olması en mantklısı
finalde şubatta olur
ben 1.sınftayken 12eylulde kayt olmuştm tum kitaplarımı almştm aralıkta sınav vardı çok rahat yetişmştm
ama işte kitapları geç verirlerse ki gene geç vericekler o yuzden yandık demektir

Bu akşam yemeginde guzel bi tesaduf yapmışım daha yeni farkettim inanın :) bir tuhaf oldu içim :)
anlatır hep
babam her hafta pazara gidermiş sırf bana vitamin olsun diye kilolarca portakal alır gelirmiş elindeki azıcık parayla
Annem bana hamileyken surekli bunları yedigndenmidir bilmem ama mercimek çorbasının patates kavurmasının yeri apayrıdır bende
Bu aksamada mercimek çorbasıyla patates kavurması yaptım ikisinide aynı anda canım çekmiş ne tuhaf dimi :):)
Ayy çok duygulandım :44:
Patates kavurması nasıl bir şeydir piki Gözdecim?

yine sen havuçla mavuçla uğraşmışsın, ben sabaha kadar yılanlarla uğraştım ya :KK43:
gömleğimden içeri giriyor falan tutup asılıp atıyorum, ayy allahım bu yılan fobim beni rüyalarda da bile rahat bırakmıyor...
gece bi uyandım kalbimin sesini duydum resmen küt küt..eşime anlattım sabah yine gördüm bu ne böyle bi düşmanımmı var benim acaba dedim :) eğer ısırmadıysa sokmadıysa korkma dedi...sokmadı ama o yılanı görmek bile çok ürkütür beni...:18:

inşallah gözdem..belki asparagastır...dur bakalım yakında netleşir...
o kızı iyi bulmuşsun gözdecim, ama inşallah konular değişmemiştir...malum her sene konular yenileniyor değişiyor vs..
verdiğin para boşa gitmez inşallah...
senin durum ciddi gerçekten canım, bu sene çok sıkı çalışman lazım...benim de arapça korkum ders başından kaldırmayacak beni heralde...
hemen bir çizelge yapmalıyım...çizelge sayesinde çok fayda gördüm...size de kopyalarım isterseniz..
mail olarak da atabilirim..adresleri verirseniz...
bu arada aus nerelerde ya özel mesaj yazdım dönmedi..burdada hiç görmüyorum...iyidir inşallah...
hayrolsun bacımmmmm....rüyalarrrr ahhh ahhh...
ne diyim

ausun düğünleri var demeye kalmadı geç girince neteee , baktım yazmış aus bacımızzz....

ya kızlar bişey soracam size..
şimdi ilahiyat önlisans 2. sınıfım ya ben, ders ekle sil işlemi yapacakmıyım???
yani biriniz bi izah etse, bahar dönemi için ders ekle sil yapılıyormu? daha doğrusu, ben ders almak veya silmek istemesem de, bi işlem yapmam gerekiyormu...üff karışık oldu ama bi izah eden yokmuuuu :26:
gazellll bende pek birrrr alakasızımmm kayıtaa ders ekle sil olayına iyi takip etmek gerek.. gerçi msj gelir diye düşünyom amaaa ....takip etmek gerek
Güzel arkadaşlarım nasıllar bakalım ?

Ben düğün dernek telaşını atlattım , oğlumu kreşe bıraktım sabah , şimdi evde ağlıyorum .Özledim onu çok :KK14:

Kaç gündür girmedim ama artık buralardayım .

Ekleyeceğim tarifler var , ilk sayfaya koyacağım linkler var , ooo işim çok , yusufum yokken yapıvereyim.
amannnn hoşgelmişinnn....
ne ağlıyon yahuuuu sağlıklı evladın var büyütmüşünde okula kreşe yolluyon allahım banada versin o günleri inşallahhh

gazellll deliryorummmm en sıcak yorum bendenn gelsinnnnn sana:) neyseeeee ufff puffff allah azimle çalışmayı versin

anlatır hep
amaninnnnnnnnnnnnn gözde bacımmmmm allahımmmm rızıklarımızı helalinden artırsın inşallahhh...
etkilendim yazınaaa:KK16:

Ayy çok duygulandım :44:
Patates kavurması nasıl bir şeydir piki Gözdecim?

Patatesleri kup kup soyup haşlıyorum canım sonra suyunu suzuyorum bol sogan kavurup patatesleri katıyorum tuz pul biber ekliyorum bu kadar :):)
biz bol soganlı şeyleri seviyoruz guzel oluyor
Barbunya haşlayıpta buzluga atmıştım onlarıda öyle yapıyorum bol sogan kavurup haşlanmış barbunyayı katıp biraz daha kavuruyorum yemek oluyor işte
artık ders çalşmaya başlıcam kışın genellikle böyle basit şeyler yapıyorum mecbur yemege pek vakit ayıramıyorum
bide diyete başlama gibi bi duşuncem var yakında topigi terkedebilirim :):):):):)

amaninnnnnnnnnnnnn gözde bacımmmmm allahımmmm rızıklarımızı helalinden artırsın inşallahhh...
etkilendim yazınaaa:KK16:

Amin canım amin
çok şukur halimize
Rabbim olmayanlarada versin
öyle aklıma geldi yemegi hazırlarken yazayım dedim nostalji yaptım azıcık :):)

anlatır hep

ah canım benim yaa kıyamam anneciğine...
benim ailem de çok zorluk çekmiş...babam öğretmen ama evlenir evlenmez koperatife girmişler...iliğimizi kemiğimizi sömürdü o koperatif derler annemde babamda...babam maaşının dörtte üçünü yatırmış koperatife..o zamanlar ev sahibi olmak çok zormuş...babam hep der toki evleri çıktı mertlik bozuldu diye :) şimdi az biraz parası olan ev alıp taksitle ödeyerek ev sahib oluyor annenmler tam 15 sene ödemişler de öyle oturabilmişler...
çok zorluklarla büyüttük sizi der annem hep...pazara bile akşamüzeri gidermiş annem ucuzlasın diye...
kardeşim birgün anne çilek alalım diye tutturmuş pazarda, kıyamadım ama alacak para da kalmadı içim sızlaya sızlaya döndüm eve..duramadım tekrar gittim 250 gr aldım geldim der...gerçekten çok zor şeyler yaşamış ailelerimiz..
şükrediyorum hep rahat yaşıyoruz bi elimiz yağda öteki balda....
allah kimseye muhtaç etmesin rabbim...çocuğun bişey isteyip de alamamak çok zor gerçekten...rabbim yoksullukla imtihan etmesin...ne çok verip azdırsın, ne az verip muhtaç etsin...kız gözlerim doldu gece gece ahh gözdeee :)

Canım bende duymuştm aralıkta oldugunu
sen nerden ögrendin
aslında kitapları hemen verseler aralıkta sınav olması en mantklısı
finalde şubatta olur
ben 1.sınftayken 12eylulde kayt olmuştm tum kitaplarımı almştm aralıkta sınav vardı çok rahat yetişmştm
ama işte kitapları geç verirlerse ki gene geç vericekler o yuzden yandık demektir

aralıkta olması sorun değil gözdem de, kitapları verseler....
o yüzden kızıyorum ben...
ben aöf'nin facebook adresindeki forumlardan öğrendim...
facebook'da arattır kendi bölümünü, sonra beğen butonunu tıkla...ondan sonra bütün haberler bildiriler profiline gelecek...
ben herşeyi ordan öğreniyorum çok iyi oluyor...cebe msj atmıyorlar fazla...ama ordan son dakika haberleri alıyorsun...

ah canım benim yaa kıyamam anneciğine...
benim ailem de çok zorluk çekmiş...babam öğretmen ama evlenir evlenmez koperatife girmişler...iliğimizi kemiğimizi sömürdü o koperatif derler annemde babamda...babam maaşının dörtte üçünü yatırmış koperatife..o zamanlar ev sahibi olmak çok zormuş...babam hep der toki evleri çıktı mertlik bozuldu diye :) şimdi az biraz parası olan ev alıp taksitle ödeyerek ev sahib oluyor annenmler tam 15 sene ödemişler de öyle oturabilmişler...
çok zorluklarla büyüttük sizi der annem hep...pazara bile akşamüzeri gidermiş annem ucuzlasın diye...
kardeşim birgün anne çilek alalım diye tutturmuş pazarda, kıyamadım ama alacak para da kalmadı içim sızlaya sızlaya döndüm eve..duramadım tekrar gittim 250 gr aldım geldim der...gerçekten çok zor şeyler yaşamış ailelerimiz..
şükrediyorum hep rahat yaşıyoruz bi elimiz yağda öteki balda....
allah kimseye muhtaç etmesin rabbim...çocuğun bişey isteyip de alamamak çok zor gerçekten...rabbim yoksullukla imtihan etmesin...ne çok verip azdırsın, ne az verip muhtaç etsin...kız gözlerim doldu gece gece ahh gözdeee :)

aralıkta olması sorun değil gözdem de, kitapları verseler....
o yüzden kızıyorum ben...
ben aöf'nin facebook adresindeki forumlardan öğrendim...
facebook'da arattır kendi bölümünü, sonra beğen butonunu tıkla...ondan sonra bütün haberler bildiriler profiline gelecek...
ben herşeyi ordan öğreniyorum çok iyi oluyor...cebe msj atmıyorlar fazla...ama ordan son dakika haberleri alıyorsun...

ne şartlarda büyütmüşer dimi yaaa...
hayırlı evlatlar oluruzzz inşallahh :):KK16:

kızlar bugün baskı biberi ve buzluğa atmak için taze fasülye yaptım...
taze fasülye yapımını bilirsiniz zaten...baskı biberini de dün bahsetmiştim hatırlarsanız, tuzlu suya biberleri basıyoruz kavanoza yada bidona...
bir kaç hafta içinde yemeye hazır oluyor...kışın falan çıkarıp güzelce yıkayarak tuzunu akıtıyoruz...
sonra ister yağda kızartıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz...
yada az yağda tavada kavurup yumurta kırabilirsiniz...
yada domatesle birlikte kavurabilirsiniz..her şekilde değerlendirilir..elinizin altında hazır yemek..özellikle ani misafirler için ideal :)
ben şimdilik iki kavanoz yaptım, bi kaç tane daha yapıcam inaşallah..kışa varmadan yeriz biz zaten...
isteyen olursa diye ölçüyü yazayım...
bir buçuk litre suya, 3 yemek kaşığı iri tuz... ( turşuya kullanılan tuzdan) hepsi bukadar...biberleri iyice basa basa doldurun, sonra tuzlu suyu dökün...bir haftaya hazır olur...bir hafta geçmeden açmayın....

$2013-09-02 22.56.01.jpg

bunlarda fasülyelerim...poşetledim ve henüz soğumayı bekliyor...:) birazcık yağ koyup tencereye domates biber ve fasülyeleri kıyıp kavurdum...hiç tuz koymadım...isteyen koyabilir....ben kışın pişireceğim zaman koyuyorum tuzu...hepsi bukadar..soğuyunca poşetleyip atın buzluğa..allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin inşallah..

$2013-09-02 23.38.44.jpg

kızlar bugün baskı biberi ve buzluğa atmak için taze fasülye yaptım...
taze fasülye yapımını bilirsiniz zaten...baskı biberini de dün bahsetmiştim hatırlarsanız, tuzlu suya biberleri basıyoruz kavanoza yada bidona...
bir kaç hafta içinde yemeye hazır oluyor...kışın falan çıkarıp güzelce yıkayarak tuzunu akıtıyoruz...
sonra ister yağda kızartıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz...
yada az yağda tavada kavurup yumurta kırabilirsiniz...
yada domatesle birlikte kavurabilirsiniz..her şekilde değerlendirilir..elinizin altında hazır yemek..özellikle ani misafirler için ideal :)
ben şimdilik iki kavanoz yaptım, bi kaç tane daha yapıcam inaşallah..kışa varmadan yeriz biz zaten...
isteyen olursa diye ölçüyü yazayım...
bir buçuk litre suya, 3 yemek kaşığı iri tuz... ( turşuya kullanılan tuzdan) hepsi bukadar...biberleri iyice basa basa doldurun, sonra tuzlu suyu dökün...bir haftaya hazır olur...bir hafta geçmeden açmayın....

Eki Görüntüle 792018

bunlarda fasülyelerim...poşetledim ve henüz soğumayı bekliyor...:) birazcık yağ koyup tencereye domates biber ve fasülyeleri kıyıp kavurdum...hiç tuz koymadım...isteyen koyabilir....ben kışın pişireceğim zaman koyuyorum tuzu...hepsi bukadar..soğuyunca poşetleyip atın buzluğa..allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin inşallah..

Eki Görüntüle 792019
şu biberi sorucaktımmm hem dolaba atmıyoz yerden tasarruf olur hemde tadı nasıl bişeyyyy..
kızartınca canlı taze biber tadımı vermekte yoksa turşu kavurması gibimi oluyorrr bende deneyecemmmm yahuuuu yarın alayımmmm 1 taneee yapammmm 2 haftaya çıkarıp yiyemmm beğenirsem yaparım diyorummmm ne dersin bacım....
kapaklarını kapamadan kaynatıpdamı kapattın...
kapağından dolayııı bozulur diye tereddütlüyüm
yoksa kesinnn dolduruummm evi

X